"هدف از تحقیق حاضر، بررسی تأثیر بهکارگیری سبکها یا روشهای مداخله در تماشای برنامههای خشونتآمیز تلویزیونی بر میزان پرخاشگری آموختهشده کودکان از این برنامهها بوده است. به این منظور، 144 پسر 9 تا 11 ساله، با توجه به دو متغیر مهم مداخلهگر، یعنی سبک مداخله والدین در تماشای برنامههای تلویزیون و طبقه اجتماعی- اقتصادی در یک طرح آزمایشی عاملی تحت مطالعه قرار گرفتند.
نتایج پژوهش نشان داد هرچند میزان پرخاشگری کلی کودکان در پایان 12 جلسه تماشای کارتونهای خشونتآمیز تغییر نکرده است، اعمال روشهای آزمایشی مداخله در تماشای کارتونهای خشونتآمیز (فعال و محدودکننده) توانسته در میزان تأثیرپذیری کودکان از تماشای این نوع کارتونها تغییراتی ایجاد کند." پرخاشگری کودکان، خشونت، رسانههای تصویری، سبکهای نظارت
"مقالة حاضر برگرفته از پژوهشی است که ارتباط بین پایگاه اجتماعیـ اقتصادی و تماشای خشونت تلویزیونی را با رفتار خشونتآمیز کودکان بررسی میکند و تأثیر رفتار خشونتآمیز والدین را بر توسل کودکان به خشونت مورد مطالعه قرار میدهد.
نتایج بهدست آمده نشان میدهد کودکانی که برنامههای خشونتآمیز تلویزیونی را بیشتر تماشا میکنند و کودکانی که در معرض رفتار خشونتآمیز والدین قرار میگیرند، بیشتر از دیگر کودکان به خشونت متوسل میشوند و به تماشای خشونت تلویزیونی تمایل بیشتری دارند.
" "پایگاه اجتماعیـ اقتصادی، جامعهپذیری، خشونت تلویزیونی، پرخاشگری کودکان، رفتار والدین
"
"هدف از مقاله حاضر، بررسی «اثرات تماشای برنامههای خشونتآمیز تلویزیونی بر پرخاشگری بینندگان» با استفاده از پیشینه و پژوهشهای انجام شده، بویژه شناسایی متغیرهای تعدیلکننده و واسطهای در این زمینه است. نتایج اغلب تحقیقات مؤید آن است که تماشای خشونت تلویزیونی، بویژه در کودکان و نوجوانان منجر به بروز پرخاشگری یا افزایش آن میشود. بدیهی است نیاز جامعه، بخصوص افراد نوجوان و جوان به هیجان و نیز توجه به واقعیت آنچه در اغلب جوامع میگذرد، ارائه تصاویر تلویزیونی عاری از خشونت را دشوار یا حتی غیرممکن میسازد. در این مقاله، تلاش شده است با استفاده از متغیرهای اثرگذار و میانجی، راهکارهایی برای به حداقل رساندن آثار سوء نمایش خشونت در برنامههای تلویزیون، ارائه شود. برخی از این متغیرها عبارتند از: ماهیت مهاجم و قربانی، انگیزه خشونت، وسعت و بیپردگی خشونت، واقعگرایی، پاداش و تنبیه، پیامدها، طنز و ... . در پایان راهکارهایی نیز در این زمینه ارائه شده است.
" "بینندگان، پرخاشگری، تلویزیون، خشونت
"
"مقاله حاضر برگرفته از پژوهشی است که در سال 1386 در مرکز تحقیقات صداوسیما انجام شده است. این پژوهش با استفاده از طرح شبه آزمایشی پیشآزمونـ پسآزمون با گروه گواه انجام شده است. آزمودنیها، 52نفر از نوجوانان پسر کلاس دوم راهنمایی مدرسه جابربن حیان واقع در منطقه پانزده آموزش و پرورش تهران بودهاند. متغیر مستقل پژوهش، نمایش فیلم کارتونی «نجات کودکان» و متغیر وابسته میزان پرخاشگری پس از تماشا بود که در دو نوبت به فاصله دوازده روز سنجیده شده است.
نتایج تحقیق نشان داد که تماشای کارتون خشونتآمیز «نجات کودکان» بر پرخاشگری فیزیکی آزمودنیها (پس از تماشا) مؤثر واقع شده است؛ به این ترتیب که پرخاشگری فیزیکی آزمودنیها پس از تماشای کارتون افزایش یافت.
" پرخاشگری، کارتون خشونتآمیز، نوجوان
مقاله حاضر با هدف ارائه پژوهشهای جدید (2007) درباره تأثیرات خشونت تلویزیونی نگاشته شده است. در این مقاله پس از تعریف خشونت ساختگی و تمایز میان آن و خشونت واقعی و بیان نظریههای اصلی موجود در مورد تأثیرات نمایش خشونت، به بررسی برخی از پژوهشهای صورت گرفته درباره تأثیرات خشونت ساختگی پرداخته شده است. همچنین حوزه پژوهشی جدیدی به نام «قربانیسازی ثانویه»؛ که به حوزه اخلاق رسانه مرتبط است، مطرح شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. آنچه جمعبندی نتایج پژوهشهای گوناگون نشان میدهد، این است که رسانه در صورتی میتواند سبب عملی خشونتبار شود که زمینههای اجتماعی مناسب با پرخاشگری و خشونت فراهم باشد "پژوهش، خشونت، خشونت ساختگی، رسانه
"
"یکی از مهمترین پدیدههای سرگرمکننده در سالیان اخیر، بازیهای رایانهای هستند که با سرعتی روزافزون جای خود را در میان کودکان و نوجوانان باز کردهاند و با بهرهگیری از فناوریهای نوین، هر روز بیش از پیش با زندگی کاربران عجین شدهاند. مهمترین نکته مورد بحث در مورد این بازیها، محتوای خشونتآمیز آنهاست که میتواند کاربران را به نحو عمیقی تحتتأثیر قرار دهد و بازتابهای بیرونی ناهنجاری را موجب شود. البته رابطه نمایش خشونت با رفتار افراد بهطور قطعی ثابتشده نیست و همین امر باعث شده است، شرکتهای سازنده، هر چه بیشتر نسبت به تولید این بازیها اقدام کنند. از این رو پژوهشگران باید با بررسی میزان تأثیرگذاری این قبیل خشونتها بر جوانان، پیشنهادهای عملی و قانونی لازم را در این زمینه ارائه دهند. نتایج پژوهشها میتواند در تولید و ساخت بازیهای رایانهای مؤثر باشد.
" بازیهای رایانهای، پرخاشگری، خشونت، رایانه، کودکان، نوجوانان
"خشونت پدیدهای خطرناک و در عین حال بسیار شایع در عصر حاضر است. با توجه به اهمیت تلویزیون به عنوان رسانهای با قابلیتهای متعدد و بسیار پرمخاطب در این مقاله تأثیر برنامههای حاوی خشونت تلویزیون بر جامعه امریکا بررسی شده است. نتایج نشان میدهد، خشونت بیرویهای که از طریق برنامههای تلویزیونی مختلف به مردم، بویژه کودکان و نوجوانان عرضه میشود، اثرات نامطلوب فراوانی بر آنان به جای میگذارد. این اثرات افزایش خشونتطلبی، بروز رفتارهای خشن، حساسیتزدایی کودکان و بزرگسالان نسبت به مسائل خشونتآمیز و حتی مواردی مانند عصبانیت و اختلال در خواب را شامل میشود. به نظر میرسد که میان خشونت رسانهای (تلویزیونی) و خشونت واقعی، در جامعه امریکا همبستگی وجود دارد.
" ایالات متحده، تلویزیون، خشونت، خشونت تلویزیونی، رسانه