برخی سخنرانان در ارج گذاری به ارتباط متقابل بین رسانه و مخاطب آنجا که به کارکردهای این رسانه ها در جامعه ما مربوط می شد ، تردیدهائی را مطرح می کردند و به پسند و مشروعیت پیامها از دیدگاه مخاطبان اصالت و اهمیت می دادند.
مجله پژوهش و سنجش همواره از این پیش فرض نیرو گرفته است که برای توجه به نیازهای مخاطب در هر یک از عرصه های ارتباطی در کشور اعم از روزنامه ، مجلات ، رادیو ، تلویزیون ، کتاب و غیره، بیش از هر چیز ضروری است که از آنچه با مخاطب می کنیم آگاهی یابیم تا آنچه که باید در حق وی بکنیم قادر گردیم.
کسانی که به نظام ارزشی مثبت باور دارند طرز تلقی آنها نسبت به امور مثبت و تحلیل اجتماعی شان از امور نیز خوش بینانه خواهد بود و طرز تلقی کسانیکه به نظام ارزشی منفی باور دارند ، نسبت به امور اصلی منفی بوده و تحلیل اجتماعی شان نیز بدبینانه خواهد بود .
طبیعی است که ما در جامعه خودمان چارچوبی داریم که به عنوان چارچوب جهان بینی ما نیاز به صیقل یافتن پرورش رشد و بسط دارد و شاید دهه ها طول بکشد تا ما به یک الگوی ثابت پیچیده و چند بعدی برسیم.
بررسیهای انجامشده طی دهه 70 در موسسه تحقیقات در زمینه فرهنگ رادیو تلویزیون ژاپن نشان داد که کودکان در گروه سنی 2 تا 3 سال به صورتی شگفت انگیز زمان زیادی را صرف تماشای تلویزیون می کنند و مستعد پذیرش اثرات برنامه ها هستند.
ساخت فرهنگی مجموعه ای از مفاهیم و معانی را می آفریند که مردم در انتخابهای جاری خود در روابط اجتماعی از این مفاهیم ومعانی بهره می گیرند و به این ترتیب رفتارهای روزمره اجتماعی مردم از بستر هنجارهای ارزشی تعریف شده در ساخت فرهنگی سامان می یابد.
"هر چه این امکانات و وسایل ارتباطی پیشرفته تر شد ، پروپاگاندا از ارج و قرب بیشتری برخوردار گردید، به نحوی که امروزه جز با استفاده ازآن نمی توان از حصول یک موفقیت سیاسی ، اطمینان داشت.
"
انسان همواره نیازمند آن است که از جهانی که در آن زندگی می کند و از محیطی که در آن در تکاپوست ، کسب آگاهی کرده و نیازهای اطلاعاتی خود را چون دیگر نیازهای زندگی تامین کند .