"مقاله حاضر به قلم کریم اچ. کریم به مبحث جدیدی در ارتباطات اختصاص دارد که به بررسی رسانهها و ارتباطات آوارگان قومی میپردازد.
در این مقاله نویسنده ابتدا نشان میدهد مهاجرت و آوارگی قومی در جستجوی معیشت و امنیت از دیرباز در تاریخ بشر وجود داشته است و مهاجران همواره خواهان حفظ ارتباط خود با جامعة مادر بودهاند. این میل به خصوص در نسل اول هرگروه مهاجر قویتر بوده است.
از زمان ظهور استعمار، مرزبندیهای کشورهای جنوب تحت تاثیر تقسیم جهان در میان استعمارگران قرار داشته و وسایل ارتباطی (راهها و فناوریهای ارتباطی) که استعمارگران در کشورهای استعمارزده ایجاد یا وارد کردهاند، بیشتر برای دستیابی آسان مراکز استعماری به مناطق استعمارزده بوده است.
ازسوی دیگر وسایل ارتباطی نوین ارتباط آوارگان قومی پراکنده در سراسر جهان را با یکدیگر آسان کرده و فناوریهای نوین ارتباطی، ارتباط میان آوارگان قومی را از شکل جمعی (تودهای) به شکل ارتباط گروههای خاص تغییر داده است.
گرچه میزان دسترسی مهاجران به فناوریهای جدید ارتباطی یکسان نیست و از طرفی تمام موضوعات پوشش داده نمیشوند ارتباطات فراملی آوارگان قومی، انحصارگرایی دولتهای ملی را تضعیف میکند و مفهوم جدیدی از ملیگرایی ارائه میدهد که در میان مرزهای ملی جای میگیرد.
آنچه در این مقاله جلب توجه میکند اشاره به گروه جدیدی از متفکران و ارتباطگران متعلق به آوارگان قومی است که اشکال موجود ارتباطات و محصولات فرهنگی را از کشورهای شمال به کشورهای جنوب روانه میشود به چالش میگیرند.
"