"بسیاری از صاحبنظران علت موفقیت و شکست نهادها را در تفاوت مدیریت آنها میدانند، زیرا در واقع مدیریت عضو حیاتبخش هر سازمان محسوب میشود. امروزه گسترش روزافزون نهادهای رسانهای به ویژه مطبوعات که یکی از سیستمهای اثرگذار فرهنگی جامعه محسوب میشوند، وجود مدیران لایق و کارآمدی را میطلبد که موفقیت این نهادها را تضمین کنند.
از آنجا که یکی از علل اصلی توسعهنیافتگی رسانهها و به خصوص مطبوعات کشور ما نیز به نوع ساختار سازمانی و شیوه نامطلوب مدیریت آنها بازمیگردد، وجود پژوهشی بنیادی و کاربردی که بتواند با آسیبشناسی جریان مدیریت مطبوعات، به طرح نقایص و کاستیها بپردازد و حداقل زمینه را برای اصلاح این نماد کلیدی جامعه فراهم آورد، ضروری مینماید.
مقاله حاضر چکیده تحقیقی است که بدین منظور در قالب یک رساله دکترا1 تدوین شده است.
فرضیه اساسی تحقیق این است که ساختار و شیوه مدیریت روزنامهها در ایران، فاقد ویژگیهای اثربخشی است. هدف از این تحقیق آن است که ضمن بررسی ساختار سازمانهای مطبوعاتی ایران و مطابقت این ساختار با الگوهای نظری موجود، نحوه مدیریت آنها را مورد ارزیابی قرار دهد و در عین حال، رابطه و تعامل بین مدیریت مطبوعات را با مالکیت آنها بسنجد و در نهایت، با بررسی ضعفها و مشکلات مربوط به مالکیت و مدیریت سازمانهای مطبوعاتی کشور، راهحلهای کاربردی و مناسب را به منظور اصلاح ساختار سازمانی و شیوه مدیریت مطبوعات در جهت نزدیکتر ساختن آنها به استانداردهای مدیریت مطلوب، ارائه دهد.
"