آموزش مهندسی ایران

آموزش مهندسی ایران

آموزش مهندسی ایران سال 4 زمستان 1381 شماره 16

مقالات

۱.

روش های عددی محاسبه میدان ها و پتانسیل های الکتریکی

تعداد بازدید : ۷۱ تعداد دانلود : ۵۱
روش های عددی مختلفی برای محاسبه میدان های الکتریکی وجود دارند، طراح به کمک این روش های عددی قادر است مسایلی را که در آنها حل تحلیلی بسیار مشکل یا غیر ممکن است حل کند. این مقاله سعی دارد که مروری آموزنده بر روش های عددی مختلف در تحلیل میدان های الکتریکی صورت دهد. این روش ها شامل تفاضل محدود، اجزاء محدود، اجزاء مرزی، شبیه سازی بار، اجزاء محدود با متغیر شدت میدان و مونت کارلو هستند. شایستگی و محدویت های روش های مختلف مطرح می شوند. مثال هایی داده شده اند که در آن محاسبات میدان با استفاده از روش های عددی مختلف مقایسه شده اند. به عنوان نمونه مناسب ترین روش قابل استفاده در محاسبه میدان الکتریکی در مخزن ترانسفور ماتورهای قدرت ارائه شده است.
۲.

مونیتورینگ سیستم های کنترل گسترده (DCS) بر اساس اینترنت

تعداد بازدید : ۶۳ تعداد دانلود : ۴۵
در این مقاله توسعه یک سیستم بر اساس اینترنت که ما را قادر به مونیتورینگ متغیرهای مهم یک فرایند در یک سیستم DCS می کند، ارائه می شود. در این مقاله طراحی های نرم افزاری و سخت افزاری که به کاربران اجازه می دهد تا به متغیرهای فرایند در سیستم DCS به صورت از راه دور و بسیار مؤثر فقط با استفاده از یک Web Browser معمولی دسترسی داشته باشند، تبیین می شود.
۳.

بررسی مشکلات تعیین محتوای دروس نظری و عملی ریز پردازنده مقدماتی و پیشنهاد تجربه ای متفاوت در ارائه آنها

نویسنده:
تعداد بازدید : ۴۴ تعداد دانلود : ۳۴
در این مقاله مشکلات محتوای تعدادی از دروس کارشناس و کارشناسی ارشد در گرایش های سخت افزار و معماری کامپیوتر مورد بررسی قرار گرفته اند. بررسی فوق از دیدگاه های متفاوتی انجام گرفته است، از جمله این دیدگاه ها پیشرفت سریع دانش در این زمینه، عرضه شدن موضوعات جدید و از رده خارج شدن مطالب قبلی به صورت پیوسته می باشد. کاربرد مطالب آموخته شده در شرایط کشور ما و محدود بودن زمان تحصیل نیز نقطه نظرهای دیگری هستند که مورد توجه قرار گرفته اند. پیشنهادهای جدید در رابطه با ریز دروس رشته های مذکور نیز در این مقاله ارائه گردیده اند. در این کار علاوه بر بررسی اجمالی مشکلات موجود در رابطه با چگونگی ارائه فعلی این دروس سعی بر این شده است که در ضمن رفع نسبی ایرادهای مذکور حتی المقدور از دوباره کاری در تدریس مطالب مشابه در دروس مختلف خودداری شده و حد متعارفی بین نیازهای صنعت داخلی و آشنایی با پیشرفت های جدید در تکنولوژی رعایت گردد. این امیدواری وجود دار که ریز دروس پیشنهادی در صورت اجرا در چند سال آینده در بر گیرنده بهره وری بیشتری نسبت به محتوای فعلی این دروس باشد.
۴.

طرح یک نظام آزمایشگاهی هماهنگ برای آشنایی دانشجویان دانشگاه های ایران با روش های کنترل هوشمند

تعداد بازدید : ۵۰ تعداد دانلود : ۳۳
با توجه به اهمیت و وجود زمینه های مساعد برای پژوهش و تحقیقات در سیستم های هوشمند، ایجاد یک حرکت روبه رشد و هماهنگ در دانشگاه های ایران ضروری به نظر می رسد. در این مقاله سعی شده است تا با طرح یک نظام جامع، فضای مناسب برای برداشتن اولین قدم به سمت تحقیقات فراگیر فراهم شود، زیرا تا زمانی که حرکت هماهنگ و منسجم در دانشگاه های کشور به سمت روش های کنترل خبره انجام نشود، شاهد رشد چندانی نخواهیم بود. این مقاله ابتدا به بیان عکس العمل جامعه علمی در برابر روش های جدید کنترل می پردازد، سپس شاخه های مختلف در مباحث کنترل را نام می برد و به صورت جزیی تر به مباحث مهم در روش های کنترل هوشمند توجه می کند. آن گاه با مقایسه ای کوتاه جایگاه روش های سنتی و جدید را مشخص می کند. همچنین، مقدمات یک برنامه دوازده هفته ای برای یک آزمایشگاه کنترل هوشمند بیان می شود که قسمت عمده این طرح انجام دادن چند پروژه کنترلی است و در انتها به عنوان نمونه چند پروژه قابل کنترل با روش های جدید شرح داده می شود.
۵.

جهانبینی، فرهنگ و حقوق محیط زیست

نویسنده:
تعداد بازدید : ۷۶ تعداد دانلود : ۶۵
موضوع حقوق محیط زیست و حفاظت از آن ظاهراً موضوعی جدی است که پس از مواجهه انسان دوران صنعت با بروز مشکلات ناشی از استفاده بی رویه از منابع طبیعی و تخلیه انواع آلودگی ها در محیط زیست، مورد توجه متفکران و قانونگذاران و دولت ها قرار گرفته است. متعاقب توجه جهان صنعتی غرب به این موضوعات، ممالک جهان سوم نیز به تدریج به قافله طرفداران حفاظت پیوسته اند. از آنجایی که وضعیت حاضر چیزی جز تجلی عینی اصول حاکم بر جهان بینی مغرب زمین، غفلت از مبانی معنوی علوم مهندسی، بی اعتنایی به اخلاق مهندسی، استفاده بی رویه از منابع طبیعی و تخریب محیط زیست طبیعی نیست، توجه به وضعیت حاضر و شناخت آن و همچنین، توجه به مبانی فرهنگ ایرانی در مورد محیط زیست (که می تواند و باید مور توجه جملگی متخصصان و مهندسان که به هر حال با مواد طبیعی سرو کار دارند و حاصل فعالیت آنها تغییر در محیط زیست است) یکی از مهمترین گامهاست. در واقع، سخن در این است که بدون توجه به جهان بینی و فرهنگ و نحوه نگرش انسان به عالم هستی امکان تبیین، تدوین، ارزیابی و نقد حقوق حفاظت از محیط زیست ممکن نیست. مقاله حاضر که به منظور وضوح مباحث مربوط نگاشته شده است، تجزیه و تحلیل خود را با عناوین زیر مطرح کرده است: مقدمه و کلیات، مقام طبیعت در جهان بینی اسلامی و فرهنگ ایرانی، تفاوت های نگرش به طبیعت، اجمالی از وضعیت امروز و نتیجه گیری و پیشنهادها.

آرشیو

آرشیو شماره ها:
۱۰۲