۳.
مقاله حاضر که در واقع نوشتار سخنرانى دکتر همایون همتى است، درباره تمایز و تکثرات عرفانهاى دینى و غیردینى بحث مىکند.
۱۰.
آقاى علیجانى معتقد است که، جنبش زنان اگر چه بخشى از جنبش عام و دموکراتیک است، لکن به لحاظ عملى هویتى مستقل و موازى با آن دارد. اما مرتبط و همراه با جنبش ملى و عام دموکراسىخواهى است، نویسنده ضمن تشریح این مطلب، مذهب، روحانیت، فقه، اسلام و تشیع را به دو قسم تاریخى و متن تقسیم کرده و معتقد است قسم اول به سرآمد تاریخى رسیده و نواندیشان مذهبى باید به تعیین نسبت با مذهب متن پرداخته و جنبش عام دموکراتیک و جنبش خاص زنان را یارى رسانند
۱۱.
خانم کولایى در این مقاله، بر اهمیت صلح و امنیت براى زنان تأکید و به برخى آسیبهاى زنان در جنگها اشاره است. وى معتقد است، باید براى پیشگیرى از آسیبهاى زنان، تدابیر بینالمللى بیشترى اندیشیده شود. ایشان جنگ را بیشتر به مردان و صلح را متناسب با زنان دانسته و آسیبهاى زنان را، در جنگها بیشتر از مردان برآورد کرده است.
۱۵.
نویسنده، جنبش زنان را از مهمترین پایههاى پیشرفت و حرکت به سوى دموکراسى و آزادىخواهى دانسته و به بررسى موانع پیش روى زنان، اشاره نمودهاند. وى برداشتهاى اصولگرایانه اسلامى را، مهمترین مانع دانسته و به موانع دیگر، از قبیل حس برترىخواهى برخى زنان، منع حضور مردان در استیفاى حقوق زنان به وسیله برخى فمینیستها و بالأخره نگرش آمارى به حضور زنان، در جامعه، توسط برخى فعالان امور زنان، اشاره کرده است.