مدیریت ورزشی

مدیریت ورزشی

مدیریت ورزشی سال 16 پاییز 1403 شماره 3 (پیاپی 66) (مقاله علمی وزارت علوم)

مقالات

۱.

پیش بینی تعداد مدال های ایران در بازی های آسیایی 2022 هانگژو با استفاده از سری زمانی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلید واژه ها: بازی های آسیایی پیش بینی تصمیم گیری سری زمانی مدال

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۳
مقدمه: با توجه به اهمیت بازی های آسیایی، هدف از این پژوهش پیش بینی تعداد مدال های ایران در بازی های آسیایی 2022 هانگژو با استفاده از سری زمانی است.روش پژوهش: روش پژوهش تحقیق توصیفی – تحلیلی و نوع پژوهش کاربردی است. جامعه آماری تحقیق شامل مدال های کسب شده توسط ایرانیان از اولین دوره (1951 دهلی نو) تا آخر هجدهمین دوره بازی های آسیایی (2018 جاکارتا) است که به دلیل محدودیت جامعه آماری، جامعه و نمونه در این تحقیق برابر است. گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای صورت گرفت. با استفاده از منابع کتابخانه ای شامل کتاب، پایان نامه، مقالات داخلی و خارجی و همچنین سایت های اینترنتی، به مرور منابع در زمینه پیش بینی نتایج ورزشی پرداخته شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی برای ترسیم جداول و نمودارها و برای پیش بینی بازی آسیایی آینده از روش آماری سری زمانی استفاده شد.یافته ها: توجه به تحلیل های سری زمانی نتایج تحقیق نشان داد که ایران در بازی های آسیایی 2022 هانگژو 58 مدال خواهد گرفت.نتیجه گیری: مدیران و تصمیم گیران ورزشی باید روی رشته های برتر مانند کشتی، وزنه برداری، رشته های غیرفعال و رشته های ورزشی زنان سرمایه گذاری کنند تا ایران در بازی های آسیایی آینده به مدال های بیشتری دست یابد.
۲.

بررسی نقش قدرت رسانه در دیپلماسی ورزشی جمهوری اسلامی ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلید واژه ها: دیپلماسی دیپلماسی ورزشی رسانه قدرت رسانه

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۳
مقدمه: هدف از تحقیق حاضر، بررسی نقش قدرت رسانه در دیپلماسی ورزشی جمهوری اسلامی ایران بود.روش پژوهش: روش تحقیق حاضر، با رویکرد کیفی به روش داده بنیاد است که از نظر هدف کاربردی و از نظر جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی انجام گرفت. از بین نخبگان در این حوزه 20 نفر به صورت نمونه گیری هدفمند گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق، مصاحبه نیمه ساختاری بود که تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت. برای روایی و پایایی تحقیق، از روش مقبولیت، انتقال پذیری و تأییدپذیری استفاده شد و پایایی بازآزمون 77% به دست آمد.یافته ها: با مرور و تحلیل مصاحبه ها 39 کد در قالب 8 مفهوم در محور شرایط علی، 30 کد در قالب 6 مفهوم تحت شرایط زمینه ای، 20 کد در قالب 4 مفهوم تحت شرایط مداخله گر، 44 کد در قالب 9 مفهوم در محور راهبردها، 36 کد در قالب 7 مفهوم مرتبط با پیامدهای و 24 کد در قالب 2 مفهوم مرتبط با مقوله پدیده محوری شناسایی شدند.نتیجه گیری: نتایج نشان داد عواملی مانند توسعه رسانه ها، اهمیت ورزش در رسانه، توسعه جایگاه رسانه، تبادل فرهنگی در رسانه، تولید مبانی نظری در رسانه، ماهیت دیپلماتیک رسانه و غنی سازی اوقات فراغت و... از عوامل مهم علی نقش رسانه ها در دیپلماسی ورزشی جمهوری اسلامی ایران است.
۳.

تبیین وضعیت امنیت زیرساخت های ورزشگاه های فوتبال ایران با تأکید بر فناوری(مقاله علمی وزارت علوم)

کلید واژه ها: امنیت ورزشی زیرساخت طراحی فناوری ورزشگاه

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۳
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر، تبیین وضعیت امنیت زیرساخت های ورزشگاه های فوتبال ایران با تأکید بر فناوری بود.روش پژوهش: پژوهش حاضر کاربردی و از نظر روش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، متخصصان و صاحب نظران برگزاری مسابقات لیگ برتر فوتبال کشور بودند که در مجموع 120 نفر به پرسشنامه تعدیل شده امنیت ورزشگاه های فوتبال فرجی (2014) پاسخ دادند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی، آزمون تی تک نمونه ای و تحلیل عاملی تأییدی استفاده شد.یافته ها: طبق نتایج، زیرساختار ورزشگاه (05/0P< ,82/8 t=) از عوامل مهم تأمین امنیت استادیوم های فوتبال است و فناوری (05/0P< ,81/10 t=) و طراحی و ساخت ورزشگاه (05/0P< ,27/9 t=) به ترتیب با بارهای عاملی 84/0 و 75/0 دو عامل فرعی مربوط به زیرساختارند که در ایجاد امنیت استادیوم ها مؤثرند. طبق نتایج وضعیت زیرساختار و فناوری پایین تر از حد متوسط و عامل طراحی و ساخت در حد متوسط ارزیابی شدند.نتیجه گیری: براساس نتایج، زیرساختارهای ورزشگاه های فوتبال کشور به خصوص از نظر فناوری، از وضعیت مناسبی برخوردار نیست، بنابراین به مسئولان ورزش فوتبال پیشنهاد می شود به منظور ارتقای وضعیت امنیت ورزشگاه های فوتبال توجه به زیرساختارهای این رشته ورزشی را در اولویت قرار دهند و در بازسازی و یا ساخت ورزشگاه های جدید، به نحوه طراحی و ساخت ورزشگاه و نیز استفاده از فناوری های پیشرفته در ساخت، کنترل و اداره آنها توجه کنند.
۴.

آینده پژوهی گردشگری ورزشی در ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلید واژه ها: آینده پژوهی سناریونویسی گردشگری گردشگری ورزشی

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۳
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف آینده پژوهی گردشگری ورزشی در ایران انجام گرفت.روش پژوهش: روش پژوهش از نوع آمیخته کیفی– کمی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی نخبگان علمی و اجرایی در زمینه گردشگری ورزشی بودند که با استفاده از روش نمونه گیری قضاوتی و گلوله برفی انتخاب شدند و در نهایت با اجرای مصاحبه های باز با 12 نفر از استادان و خبرگان گردشگری ورزشی به اشباع نظری رسیدند. ابزار پژوهش در بخش کیفی مصاحبه های باز بود. در بخش کمی نیز ابزار پژوهش پرسشنامه خبره سنجی و پرسشنامه ماتریسی بود که روایی صوری و محتوایی آن توسط متخصصان امر تأیید شد.یافته ها: نتایج حاصل از پرسشنامه خبره سنجی نشان داد، 15 عامل کلیدی بر گردشگری ورزشی در ایران تأثیرگذارند. دو عامل گویه های بومی و روابط بین الملل بیشترین تأثیر را بر گردشگری ورزشی در ایران دارد. براساس این دو عامل کلیدی چهار سناریو توسعه تاب آور، ظلمت گردشگری ورزشی، توسعه شکننده و توسعه ایده آل برای آینده گردشگری ورزشی در ایران ارائه شود.نتیجه گیری: در نتیجه سناریوی توسعه ایده آل که بهترین وضعیت را نشان می دهد، با رفع محدودیت های بین المللی و برنامه ریزی روی قابلیت های منطقه ای وضعیت مناسبی برای گردشگری ورزشی در کشور ایجاد می کند. سناریوی ظلمت گردشگری ورزشی بدترین وضعیت را نشان می دهد که به علت وجود فشارهای خارجی و نبود عزم داخلی توسعه گردشگری اتفاق نمی افتد. از طریق شناخت بهترین سناریو می توان برنامه ریزی های لازم را به منظور توسعه گردشگری ورزشی در ایران انجام داد.
۵.

آسیب شناسی پرونده های حقوقی ورزش ایران در مراجع بین المللی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلید واژه ها: حقوق ورزشی حقوق بین المللی در ورزش پرونده های حقوقی در ورزش قضاوت در ورزش

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۳
مقدمه: در سال های اخیر تعداد پرونده های شکایت از سازمان ها، فدراسیون ها و باشگاه های ورزشی ایران در مراجع قضایی بین المللی افزایش چشمگیری داشته و اکثر قریب به اتفاق آنها با شکست طرف ایرانی به پایان رسیده است. هدف از این پژوهش، آسیب شناسی پرونده های حقوقی ورزش ایران در مراجع بین المللی بود.روش پژوهش: این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت کیفی است که با استفاده از رویکرد تحلیل مضمون انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان حوزه حقوق ورزشی آگاه به پرونده های حقوقی بین المللی ورزشی بودند که به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند و 15 مصاحبه نیمه ساختاریافته تا حد رسیدن به اشباع نظری انجام گرفت.یافته ها: براساس مصاحبه های انجام گرفته، در نهایت 81 گویه در قالب 24 مقوله فرعی و 8 مؤلفه اصلی شامل چالش های مرتبط با مذاکره، عقد قرارداد، اجرای قرارداد، طرح دعوا و شکایت، فساد و عدم نظارت، جو مدیریتی ورزش، ساختار حقوقی و محیط حقوقی بین المللی در ورزش شناسایی و دسته بندی شدند.نتیجه گیری: بهبود آگاهی و نگرش ذی نفعان در خصوص حقوق ورزشی و بازنگری در ساختار حقوقی ورزش کشور براساس تجارب بین المللی و برخورد متناسب با تخلفات می تواند در بلندمدت احتمال موفقیت در پرونده های حقوقی ورزشی بین المللی را افزایش دهد.
۶.

طراحی مدل مدیریت دانش در سازمان ورزش شهرداری تهران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلید واژه ها: تسهیم دانش خلق دانش ذخیره دانش سازمان ورزش شهرداری تهران مدیریت دانش

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۶ تعداد دانلود : ۴
مقدمه: این پژوهش با هدف طراحی مدل مدیریت دانش در سازمان ورزش شهرداری تهران با استفاده از روش کیفی داده بنیاد با رویکرد استراوس و کوربین انجام گرفت. جامعه آماری شامل صاحب نظران مدیریت دانش و مدیران اجرایی سازمان ورزش شهرداری بود که با نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و مصاحبه های نیمه ساختاریافته با آنها تا حد اشباع نظری پیش رفت.روش پژوهش: برای تجزیه وتحلیل داده ها، از سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد که در مجموع 58 کد باز به دست آمد و در پنج مقوله شرایط علی (فرهنگ سازمانی، زیرساخت فناوری، سرمایه گذاری بلندمدت، نقشه راه)، شرایط زمینه ای (حمایت مدیران عالی، چرخه عمر سازمان، نیروی انسانی خبره و پراکندگی مراکز سازمان)، شرایط مداخله گر (نقش حاکمیت، حقوق مالکیت مادی و معنوی و رقبا)، راهبردها (توانمندسازی منابع انسانی، دانش محور شدن سازمان، اجرای راهبرد مدیریت دانش، طراحی مجدد سیستم پاداش و طراحی مجدد ساختار) و پیامدها (بهبود تصمیم گیری، توسعه و خلق دانش جدید، افزایش خلاقیت و نوآوری و هویت بخشی) دسته بندی شدند.یافته ها: با توجه به انجام مراحل کدگذاری، 58 کد باز در 20 مقوله و 5 مؤلفه (شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدهای مدیریت دانش در سازمان ورزش شهرداری تهران) شناسایی شدند.نتیجه گیری: با توجه به اینکه فضای سازمان از شکل سنتی در جهت دانش محوری تغییر کرده است، سازمان ورزش شهرداری تهران، باید ضمن سازگاری با تغییرات، راهبرد های مدیریت دانش خود را تنظیم کنند.
۷.

تأثیر آمیخته بازاریابی دیجیتال بر تمایلات رفتاری مشتریان فروشگاههای ورزشی با نقش واسطه ای کیفیت ارتباط با مشتری(مقاله علمی وزارت علوم)

کلید واژه ها: آمیخته بازاریابی دیجیتال بازاریابی ورزشی تمایلات رفتاری کیفیت ارتباط با مشتری

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۴
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر آمیخته بازاریابی دیجیتال بر تمایلات رفتاری مشتریان فروشگاه های ورزشی با نقش واسطه ای کیفیت ارتباط با مشتری انجام گرفت.روش پژوهش: روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است که از مدلسازی معادلات ساختاری برای بررسی روابط متغیرها استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل مشتریان فروشگاه های ورزشی استان مرکزی بود و 443 مشتری به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه محقق ساخته آمیخته بازاریابی دیجیتال، پرسشنامه اقتباس شده کیفیت ارتباط با مشتری نیادزایو و خواجه زاده (2016) و پرسشنامه اقتباس شده تمایلات رفتاری لین (2006) و کیم و لی (2008) بود که روایی پرسشنامه ها توسط صاحب نظران و استادان متخصص و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تأیید شد. همچنین پایایی ابزار اندازه گیری به ترتیب با ضریب آلفای کرونباخ 88/0، 96/0 و 95/0 تأیید شد. تجزیه وتحلیل داده ها به کمک آمار توصیفی و آمار استنباطی و مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای اس پی اس اس و لیزرل انجام گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد آمیخته بازاریابی دیجیتال بر تمایلات رفتاری و کیفیت ارتباط با مشتریان فروشگاه های ورزشی استان مرکزی تأثیر معنا داری دارد؛ همچنین آمیخته بازاریابی دیجیتال با نقش واسطه ای کیفیت ارتباط با مشتری بر تمایلات رفتاری مشتریان فروشگاه های ورزشی استان مرکزی تأثیرگذار بود.نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش، صاحبان فروشگاه ها و کسب وکارهای ورزشی می توانند به منظور بهبود تمایلات رفتاری مشتریان، از تأثیرات مثبت آمیخته بازاریابی دیجیتال در کنار استفاده از مزیت های کیفیت ارتباط با مشتری برای افزایش توان رقابتی کسب وکارشان استفاده کنند.
۸.

طراحی مدل ساختاری تفسیری عوامل مؤثر بر پاسخگویی مدیران سازمان های ورزشی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلید واژه ها: پاسخگویی سازمانی پاسخگویی مدیران مدل ساختاری تفسیری سازمان های ورزشی سطح بندی

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۳
مقدمه: اغلب، سازمان ها، مدیران و کارکنان فقط در مواردی که دچار مشکل می شوند تمایل به پاسخگویی دارند، این امر بر مشکلات سازمان به ویژه سازمان های ورزشی بیش از پیش افزوده است، بنابراین هدف از این پژوهش درک پیامدهای پاسخگویی مدیران در سازمان های ورزشی با استفاده از نظریه داده بنیاد است.روش پژوهش: روش این پژوهش کیفی از نوع نظریه داده بنیاد است و رهیافت موردنظر رویکرد نظام مند استراوس و کوربین بود. مشارکت کنندگان در تحقیق صاحب نظران علمی و اجرایی ورزش کشور بودند که از طریق روش نمونه گیری گلوله برفی و مبتنی بر اشباع نظری با 12 نفر از آنها مصاحبه عمیق انجام گرفت.یافته ها: به منظور تحلیل داده ها از سه فرایند همپوش کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی استفاده شد.نتیجه گیری: یافته ها تحت تأثیر شرایط علی، زمینه ساز و مداخله گر پاسخگویی از دو جنبه اداری و غیراداری قابل پیگیری است. همچنین در تقابل با این وضعیت راهبردهای سطح کلان و سطح خرد در نظر گرفته می شود که نتیجه آن در قالب شفاف سازی و رفع ابهام، بهبود عملکرد، افزایش ضریب اعتماد، اقناع سازی، ممانعت از سوءاستفاده و اتلاف منابع، افزایش همدلی، توانمندسازی مدیران و اثربخشی اقدامات پدیدار می شود.
۹.

اثر تبلیغات تصویری در ارزیابی پیام های بازاریابی ورزشی مرتبط با علت(مقاله علمی وزارت علوم)

کلید واژه ها: بازاریابی ورزشی مرتبط با علت پیام مشارکت در علت تصویر محصول محور تصویر علت محور قصد مشارکت

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۲
مقدمه: هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تبلیغات تصویری در ارزیابی پیام های بازاریابی ورزشی مرتبط با علت بود. جامعه آماری تحقیق، دانشجویان دختر و پسر کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری تربیت بدنی دانشگاه کردستان که از اینستاگرام استفاده می کردند، بودند. نمونه آماری در مجموع 140 نفر از دانشجویان انتخاب شد و از روش نمونه گیری تصادفی ساده برای جمع آوری داده ها استفاده شد.روش پژوهش: روش پژوهش، نیمه تجربی و از نوع طرح فاکتوریل 2*2 بود. به منظور اندازه گیری متغیرهای نگرش و قصد مشارکت نسبت به بازاریابی ورزشی مرتبط با علت از پرسشنامه، و برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین) و استنباطی (آنووا) استفاده شد.یافته ها: یافته های تأثیرات اصلی تحقیق نشان داد تفاوتی بین دو نوع پیام مشارکت در علت و علت اجتماعی بر نگرش افراد در زمینه بازاریابی ورزشی مرتبط با علت وجود ندارد، اما تفاوت معنا داری بین پیام مشارکت در علت و علت اجتماعی بر قصد مشارکت نسبت به بازاریابی مرتبط با علت وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد نوع تصویر تبلیغاتی (علت محور/ محصول محور) در این زمینه به عنوان تعدیلگر تأثیری بر انواع پیام (مشارکت در علت/ علت اجتماعی) روی نگرش و قصد مشارکت نسبت به بازاریابی ورزشی مرتبط با علت ندارد.نتیجه گیری: بر این اساس، پیشنهاد می شود بازاریابان و مدیران ورزشی با توجه به نوع محصولی که ارائه می دهند، پیام های متنی تبلیغاتی خود را در قالب بنر یا در مجلات مختلف ورزشی و غیرورزشی در مکان های مختلف تبلیغ کنند و از هدر دادن وقت خود روی تصویر تبلیغاتی در جهت تحریک احساسات مصرف کنندگان برای نشان دادن مسئولیت اجتماعی شرکت جلوگیری کنند.
۱۰.

شناسایی و بررسی جنبه های قوت و ضعف سیاستگذاری حقوقی در حوزه ورزش قهرمانی افراد دارای معلولیت(مقاله علمی وزارت علوم)

کلید واژه ها: افراد دارای معلولیت پارالمپیک سیاستگذاری ورزش

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۲
مقدمه: هدف پژوهش حاضر شناسایی و بررسی جنبه های قوت و ضعف سیاستگذاری حقوقی در حوزه ورزش قهرمانی افراد دارای معلولیت بود.روش پژوهش: این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نوع کیفی بود که با روش تحلیل مضمون انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش تمامی مسئولان کمیته ملی پارالمپیک، فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین، فدراسیون ورزش های نابینایان و کم بینایان، خبرگان مدیریت ورزشی آشنا با ورزش افراد دارای معلولیت، متخصصان حقوق ورزش و قهرمانان ورزشی دارای معلولیت بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند و به روش گلوله برفی انجام شد. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته بود. محققان پس از انجام 16 مصاحبه اشباع شدند، اما برای افزایش ضریب اطمینان،3 مصاحبه دیگر انجام و تحلیل شد (19 = n).یافته ها: یافته ها نشان داد سیاستگذاری حقوقی انجام گرفته در حیطه ورزش قهرمانی افراد دارای معلولیت در شش حیطه قرار می گیرد که شامل حیطه های تقنینی، اجرایی، مالی، رسانه ای، فرهنگی و ساختاری است. با توجه به نتایج  به نظر می رسد با وجود برایند مثبت و کسب نتایج مطلوب در مسابقات بین المللی و جهانی، نکات منفی سیاستگذاری ها بیشتر از نکات مثبت آن بوده است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج نیاز است که سیاستگذاران، در حیطه های مختلف سیاستگذاری، برای حفظ و ارتقای جایگاه ورزش قهرمانی افراد دارای معلولیت در جهان، نکات منفی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

آرشیو

آرشیو شماره ها:
۶۶