نظارت و بازرسی

نظارت و بازرسی

نظارت و بازرسی سال 10 بهار 1395 شماره 35 (مقاله علمی وزارت علوم)

مقالات

۱.

تأثیر مهارتهای ارتباطی مدیران با رضایت شغلی کارکنان(مقاله علمی وزارت علوم)

تعداد بازدید : 76 تعداد دانلود : 273
هدف این پژوهش بررسی تأثیر مهارتهای ارتباطی مدیران با رضایت شغلی کارکنان است. این پژوهش در گروه پژوهشهای توصیفی- پیمایشی و از نوع کاربردی است. جامعه آماری 115 نفر از کارکنان بازرسی انتخاب و نمونه گیری به صورت کل شماری انجام شده و با به کارگیری الگوی معادلات ساختاری به بررسی مسیرهای مشخص شده پژوهش مطابق با الگوی مفهومی پرداخته شده است. ابزار گردآوری اطلاعات از طریق مطالعه کتابخانه ای و پرسشنامه است که از پرسشنامه های استانداردشده مهارتهای ارتباطی مدیران که توسط بارتون جی ای ابداع شده و پرسشنامه رضایت شغلی مارتین جی کانون استفاده شده است. نتایج نشان داد مهارتهای ارتباطی، مهارتهای ارتباط غیرکلامی، مهارتهای ارتباط کلامی و مهارت شنود بر رضایت شغلی تأثیر مثبت و معناداری دارد ولی مهارتهای ارائه بازخورد با رضایت شغلی رابطه معناداری ندارد. با توجه به اینکه کارکنان از مهارتهای ارتباطی کلامی، مهارت شنود، مهارتهای ارائه بازخورد، مهارتهای ارتباطی غیرکلامی مدیران راضی نیستند، باید با اجرای کارگاه های آموزشی نسبت به ارتقا توانمندسازی مدیران در این زمینه اقدام و رضایت از همکاران، سرپرست و شغل را تقویت بخشید.
۲.

بررسی نقش عوامل مدیریتی بر کاهش تلفات نیروی انسانی(مقاله علمی وزارت علوم)

تعداد بازدید : 769 تعداد دانلود : 784
این پژوهش در راستای شناخت تأثیر سبک رهبری و ویژگیها و وظایف مدیریتی فرماندهان بر کاهش تلفات انسانی در ناجا انجام شده که از نظر هدف کاربردی، و به روش توصیفی- پیمایشی و با استفاده از شیوه مصاحبه نیمه ساختاریافته صورت پذیرفته است. در این تحقیق ضمن بررسی پرونده های پنج سال گذشته که در کمیسیونهای قانون استخدام ناجا مطرح شده جهت انجام مصاحبه تا زمان اشباع نظری محقق با 31 نفر از کارشناسان و خبرگان مرتبط با موضوع مصاحبه شده است. در ادامه با بهره گیری از پرسشنامه محقق ساخته شامل 43 سؤال و توزیع بین خبرگان نسبت به میزان اهمیت و اولویت بندی شاخصها اقدام شد. نتایج نشان داد عوامل مدیریتی سبک رهبری با میانگین رتبه ای 1.93 در اولویت اول، ویژگیهای فرماندهان و مدیران؛ میانگین رتبه ای 1.64 در اولویت دوم و وظایف مدیریتی فرماندهان و مدیران ناجا؛ میانگین رتبه ای 1.33 در اولویت سوم برکاهش تلفات نیروی انسانی تأثیرگذار بوده است. از شاخصهای سبک رهبری؛ مدیریت پدرانه و حمایتی و از ویژگیهای فرماندهان و مدیران؛ ویژگیهای مدیریتی و از وظایف مدیریتی فرماندهان و مدیران؛ هدایت و رهبری بیشترین تأثیر را بر کاهش تلفات نیروی انسانی داشت.
۳.

جانشین پروری و ارتباط آن با سبک رهبری فرماندهان و مدیران(مقاله علمی وزارت علوم)

تعداد بازدید : 803 تعداد دانلود : 235
پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی است که بصورت توصیفی و با روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری در این پژوهش، مدیران و فرماندهان شاغل در جایگاه شغلی 17 و به بالای فرماندهی انتظامی استان مازندران بوده که برای انتخاب نمونه آماری با توجه به محدود بودن جامعه آماری از روش تمام شماری استفاده شد. جم عآوری اطلاعات از طریق روش کتابخانه ای و استفاده از پرسشنامه بوده است. پرسش نامه استاندارد جانشین پروری کیم ) 2006 ( با 43 سؤال که پس از اعمال نظر، پرسشنامه نهایی متناسب با جامعه مورد مطالعه و ویژگیهای آن )به صورت بومی شده( تعداد 36 سؤال تعدیل و انتخاب گردید و شامل سه شاخص بعد عوامل سازمانی با 17 سؤال، عوامل فردی با 7 سؤال و بعد فرایندی با 12 سؤال می باشد. پایایی این پرسشنامه ها با آزمون آلفای کرونباخ 0.85 مورد آزمایش قرار گرفت، برای تجزیه و تحلیل داد هها از دو روش آمار توصیفی )متغیرهای جنسیت، وضعیت تأهل، تحصیلات( و آمار استنباطی )ضریب همبستگی، رگرسیون( با نر مافزار SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد که بین مؤلفه های جانشین پروری )سازمانی، فردی و فرایندی( و سبک رهبری فرماندهان و مدیران نیز رابطه وجود دارد که در این میان، عوامل فرایندی؛ ) 0.467 ( دارای بالاترین ضریب همبستگی و عوامل فردی؛ ) 0.434 (کمترین ضریب همبستگی را داشته اند.
۴.

بررسی شیوه های مؤثر نظارت دادستان بر عملکرد پلیس در مقام ضابطان دادگستری(مقاله علمی وزارت علوم)

تعداد بازدید : 724 تعداد دانلود : 427
این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، و از نظر شیوه جمع آوری اطلاعات از هر دو روش اسنادی و پیمایشی داده ها و اطلاعات مورد نیاز پژوهش جمع آوری شده است. ابزار مورد استفاده پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بوده که پایایی آن با آلفای کرونباخ 78 / 0 گزارش شده است. ه مچنین در تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی از جمله جدولهای توزیع فراوانی، آزمون کولموگروف اسمیرنف، آزمون کی دو، تی تک نمونه ای و آزمون فریدمن استفاده شده است. نتایج نشان داد مهمترین شیوه های نظارتی ذیل به عنوان شیوه های مؤثر نظارت دادستان بر عملکرد ضابطان دادگستری به شمار آورد: نظارت مستقیم دادستان و بازرسیهای نوبه ای، نظارت غیر مستقیم دادستان و انجام بازرسیها توسط افراد تحت الامر وی، نظارت آشکار و علنی، نظارت مخفی و پنهانی، نظارت همگانی )توسط عموم مردم(، تقویت سامانه کنترل )نظارت توسط خود ضابطان(، نظارت با استفاده از تجهیزات الکترونیکی، نظارت با استفاده از سازمانهای نظارتی.
۵.

تدوین الگوی رهبری منابع انسانی بر اساس رهبری 360 درجه(مقاله علمی وزارت علوم)

تعداد بازدید : 463 تعداد دانلود : 541
پژوهش حاضر با هدف تدوین الگوی رهبری منابع انسانی انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، و از لحاظ روش توصیفی- پیمایشی است. اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانه ای و اسنادی به دست آمد. جامعه آماری افسرانی هستند که مشغول به تحصیل در مقطح کارشناسی ارشد دانشگاه علوم انتظامی امین بودند که از این بین 87 نفر به عنوان نمونه هدفمند )که حداقل یک مرحله خدمت مرزی را تجربه نموده اند( انتخاب شدند. داده ها با پرسشنامه محقق ساخته از نوع طیف لیکرت 24 سؤالی با تأ یید روایی و پایایی ) 81 / 0( جمع آوری، و برای تحلیل داده ها از آزمونهای خی دو، تی و فریدمن و تحلیل عاملی استفاده شد. نتایج نشان داد؛ الگوی رهبری منابع انسانی بر اساس رهبری 360 درجه الگوی مناسبی است که می تواند مدیران سطح عالی )بالاتر از خود(، مدیران میانی )همطراز( و مدیران سطح عملیاتی را رهبری کند و اولویت آنها در جامعه مورد بررسی به ترتیب در سطح عالی؛ وقت شناسی با بار عاملی 932 / 0، در نوع همطراز؛ دوست بودن با بار عاملی 901 / 0 و در زیردست؛ فوق العاده دیدن کارکنان با بار عاملی 929 / 0 بیشترین تأثیرگذاری را دارند.
۶.

انگیزش مدیران به منظور ارزیابی عملکرد زیردستان(مقاله علمی وزارت علوم)

تعداد بازدید : 641 تعداد دانلود : 525
این مقاله قصد دارد درباره یکی از مشکلاتی تمرکز کند که در زمینه فرایند مدیریت عملکرد بارها از آن سخن گفته شده است؛ میزان رواج خطای تحریف در ارزیابی عملکرد. مقاله تلاش می کند از طریق مصاحبه هایی نیمه ساختاریافته، پاسخ این سؤال را بیابد: "چه عواملی بر انگیزه مدیران در جهت تحریف رتبه بندی های ارزیابی عملکرد زیردستانشان اثرگذار است؟" مقاله سه کاربرد اساسی را ارائه می کند: نخست اینکه از نظر روش شناختی استفاده از طرح پژوهش کیفی برای بررسی ارزیابی عملکرد زیردستان مفید است؛ چرا که این کار به ما اجازه می دهد تا فاصله میان پژوهش و عمل را کاهش دهیم. دوم اینکه این پژوهش نشان می دهد که پژوهشگران از ترکیب یکپارچه دیدگاه های نظری گوناگون )عقلایی، احساسی، سیاسی، راهبردی، فرهنگی، عدالت محور و نمادین( با یکدیگر استفاده کنند؛ چرا که تحلیل و بررسی انگیزه مدیران در جهت ارزیابی عملکرد زیردستان بدون در نظر گرفتن زمینه های اجتماعی امکانپذیر نیست. سوم از دیدگاه عملی، انگیزه مدیران برای ارزیابی عملکرد زیردستان کمتر به شیوه مورد استفاده و بیشتر به حمایت رهبری سازمان، اجرا و فرهنگ کلی عملکرد وابسته است.

آرشیو

آرشیو شماره ها:
۶۴