قابلیت های پویای تحقیق و توسعه و تأثیر آنها بر عملکرد نوآورانه ی شرکت های صنایع غذایی تولید کننده ی شیرینی و شکلات (مقاله علمی وزارت علوم)
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
آرشیو
چکیده
قابلیت های پویا، ظرفیت یک سازمان در ایجاد،گسترش یا اصلاح هدفمند پایگاه منابع خود می باشد.منابع چیزهایی هستند که سازمان می تواند با اتکای به آنها به اهدافش دست یابد.یکی از مهم ترین توانمندی های پویا،توانمندی های پویای تحقیق و توسعه در سازمان ها می باشد، از مهم ترین خروجی های تحقیق و توسعه،ایجاد نوآوری می باشد.لذا توانمندی های پویای تحقیق وتوسعه می تواند بر روی عملکرد نوآورانه ی شرکت ها از جمله شرکت های صنایع غذایی تأثیر بسزایی داشته باشد.بنابراین هدف این پژوهش شناسایی توانمندی های پویای تحقیق و توسعه در شرکت های صنایع غذایی و میزان تأثیر هر یک از این توانایی ها بر عملکرد نوآورانه2 می باشد، زیرا نوآوری در شرکت ها باعث ایجاد شایستگی محوری می گردد و در کسب مزیت رقابتی سهم بسزایی دارد.به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار AMOSاستفاده گردیده است.در نهایت 19 شاخص نهایی به عنوان قابلیت های پویای تحقیق و توسعه در صنایع غذایی شناسایی شدند که قابلیت یکپارچه سازی و ایجاد هماهنگی بین فرآیندهای واحد تحقیق و توسعه و واحدهای دیگر سازمانی بیشترین تاثیر را در پویایی قابلیت های تحقیق و توسعه دارد.در متغیر احساس،شاخص سرعت در تشخیص تغییرات در صنعت،در متغیر ادراک،شاخص فعالیت های مرتبط جهت افزودن ارزش برای مشتریان در برنامه های استراتژیک سازمان،و در متغیر پیکربندی مجدد،شاخص توانایی ادغام دانش جدید به دست آمده با دانش موجود،دارای بیشترین ضریب های تعیین و تاثیر می باشند.همچنین مشخص شد که قابلیت پویای تحقیق و توسعه با سطح اطمینان 99% بر عملکرد نوآورانه تاثیر مثبت دارد.Identifying the R&D dynamic capabilities and investigating their impact on the innovative performance of food industry companies (Case study: companies producing sweet and chocolate)
Dynamic Capabilities are the capacity of an organization to create, expand, or modify purposefully its resources. The organizations rely on resources in order to achieve their goals. One of the most important dynamic capabilities is the research and development one in organizations that it’s most important output is innovation creation. So, research and development dynamic capabilities can have a significant impact on the innovative performance of companies, such as food industries; because innovation creates core competency and plays an important role in gaining competitive advantage in companies. Therefore, the aim of this study is to identify the dynamic capabilities of research and development in food industries and the impact of each of these capabilities on innovative performance. In order to analyze the data, AMOS software is used.
Finally, 19 indicators were identified as research and development dynamic capabilities in the food industry. Among these indicators, the capability of integration and creating coordination between the processes of the research and development unit and other organizational units have the greatest impact on the research and development dynamic capabilities. In the "sensing variable", the speed indicator in detecting changes in the industry, in the "seizing variable", the indicator of related activities to add value to customers in the organization's strategic plans, and in the "re-configuration variable", the indicator of ability to integrate new knowledge with existing one have the highest coefficients of determinants.It was also found that research and development dynamic capability with a 99% confidence interval has a positive effect on innovative performance.