چشم انداز حسابداری و مدیریت

چشم انداز حسابداری و مدیریت

چشم انداز حسابداری و مدیریت دوره 7 پاییز 1403 شماره 96 (جلد 3)

مقالات

۱.

راهکارهای تقویت تاب آوری در واحدهای عملیاتی شرکت نفت در فلات قاره

کلیدواژه‌ها: تاب آوری اجتماعی آمادگی بحران بازسازی مدیریت بلایا

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : 0
تقویت رابطه با جوامع محلی در مناطق عملیاتی، نقشی کلیدی در بهبود تعاملات اجتماعی، پایداری پروژه ها، و توسعه پایدار ایفا می کند. راهکارهای مؤثر شامل برقراری ارتباطات شفاف، شناسایی نیازها و اولویت های محلی، مشارکت جوامع در تصمیم گیری ها، توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی، احترام به فرهنگ و ارزش های محلی، و بهره گیری از ظرفیت های بومی است.تاب آوری اجتماعی و ارتباطات در شرایط بحرانی مرتبط با سلامت، هر دو نقش مهمی در کمک به جوامع برای مدیریت بحران ها و بازگشت به حالت عادی پس از حوادث دارند. با این حال، هنوز شکاف قابل توجهی در دانش نظری و شواهد موجود درباره ارتباط این دو موضوع وجود دارد. هدف ما این است که رابطه بین تاب آوری اجتماعی و ارتباطات در شرایط بحرانی سلامت را در منطقه سیری بررسی کنیم و راهکارها و مداخلاتی را شناسایی کنیم که بتوانند این دو را به شکل مؤثرتری به هم مرتبط کنند. همچنین، هدف دوم ما طراحی مدلی است که با مشارکت پرسنل، ارتباط بین تاب آوری و ارتباطات در مواقع بحرانی سلامت در این منطقه عملیاتی را تقویت کند.
۲.

بررسی رابطه بین چرخش حسابرس و افشای موضوع های کلیدی حسابرس با کیفیت گزارشگری مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

کلیدواژه‌ها: چرخش حسابرس چرخش اجباری چرخش اختیاری افشای موضوع های کلیدی حسابرس کیفیت گزارشگری مالی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : 0
در پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین چرخش حسابرس و افشای موضوع های کلیدی حسابرس با کیفیت گزارشگری مالی پرداخته شده است. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی وشیوه گردآوری داده ها، از نوع تحقیقات نیمه تجربی پس رویدادی در حوزه تحقیقات اثباتی است که با استفاده از رگرسیون چند متغیره استفاده از روش پانل با اثرات ثابت و مدل های اقتصادسنجی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش، شرکت های عضو بورس اوراق بهادار تهران و حجم نمونه 103شرکت می باشد. نتایج پزوهش نشان داد که بین چرخش حسابرس و کیفیت گزارشگری مالی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین افشای موضوع های کلیدی گزارش حسابرس و کیفیت گزارشگری مالی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
۳.

شناسایی عوامل موثر بر توسعه فناوری های نوین در صنعت نفت ایران

کلیدواژه‌ها: توسعه فناوری نوین عوامل اقتصادی عوامل سیاسی-اجتماعی عوامل طبیعی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : 0
امروزه فناوری به عنوان یک گزینه قوی برای تغییرات کشورهای در حال توسعه تلقی می گردد ، اهمیت و نقش آن در رشد و پیشرفت اقتصادی کشورهای در حال توسعه برهمگان آشکار است . سیاست گذاری توسعه فناوری در حوزه صنعت نفت از یک سو نیاز به تدوین برنامه های بلند مدت و از سوی دیگر بدلیل سرعت بالای تحولات جهانی نیاز به نوآوری در فناوری و دستیابی و بکار گیری موثر فناوری های جدید دارد. این مقاله با توجه به ادبیات نظری و پیشینه موضوع به بررسی و شناخت مهمترین عوامل موثر بر توسعه فناوری های نوین در صنعت نفت ایران پرداخته این عوامل شامل عوامل اقتصادی؛ سیاسی - اجتماعی و طبیعی است.در پایان این عوامل را به شکل مدلی جامع دسته بندی کرده ، بر اساس این مدل عوامل مختلف در راستای تاثیر بر توسعه فناوری نوین در صنعت نفت در نظر گرفته شده است.
۴.

تحلیل و شناخت عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر بر فقر و نابرابری

کلیدواژه‌ها: فقر موسسه بانک جهانی نابرابری مداخلات داخلی و جهانی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : 0
موضوع فقر همواره در جهان مورد مطالعه قرار گرفته است چنان چه بتوانیم اندازه فقر را تجزیه کنیم شناخت بهتری نسبت به تغییرات فقر خواهیم داشت. فقر و نابرابری واژگانی هستند که دارای مفاهیمی متمایز می باشند و سیاست های منجر به کاهش فقر الزاما ً منجر به کاهش نابرابری نمی شود. مقاله فقر و نابرابری حاضر ابزارهایی را برای اندازه گیری، توصیف، پایش، ارزیابی و تحلیل فقر فراهم می کند. که زمینه ای را برای طراحی استراتژی های کاهش فقر ایجاد می کند. این مقاله برای محققان و تحلیل گران سیاستی درگیر در تحقیقات فقر و سیاست گذاری در نظر گرفته شده است. از اطلاعات مؤسسه بانک جهانی در کارگاه های آموزشی در کشورهای سراسر جهان از جمله: افغانستان، بنگلادش، بوتسوانا، کامبوج، هند، اندونزی، کنیا، جمهوری دموکراتیک خلق لائوس، مالاوی، پاکستان، فیلیپین، تانزانیا و تایلند، و همچنین در دوره های راه دور با تعداد قابل توجهی شرکت کننده از کشورهای متعدد آسیا و آفریقا و دوره های آنلاین با بیش از 200 شرکت کننده در سراسر جهان استفاده شده است. بازخورد این دوره ها برای کمک به ما در ایجاد یک بررسی در این حوزه بسیار مفید واقع شده است. همچنین مهارت های مورد نیاز را بر روی تجزیه و تحلیل فقر فراهم می کند، و پایه ای محکم برای کسانی که می خواهند در این حوزه تحقیق کنند، ایجاد می کند.
۵.

رابطه بین فرهنگ سازمانی، اشتراک دانش، نوآوری سازمانی و مزیت رقابتی در شعب بانک ملت تهران

نویسنده:

کلیدواژه‌ها: فرهنگ سازمانی اشتراک دانش نوآوری سازمانی و مزیت رقابتی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : ۲
هدف اصلی در این تحقیق بررسی رابطه بین چهار متغیر است که شامل فرهنگ سازمانی، اشتراک دانش، نوآوری سازمانی و مزیت رقابتی می باشد. جامعه آماری در این تحقیق را کارکنان شعب بانک ملت تهران تشکیل می دهند که با کمک فرمول کوکران تعداد 230 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند. با توجه به اینکه یکی از پرسشنامه ها ناقص بود ازمون فرضیه ها با تعداد 229 نمونه به انجام رسید. برای گرداوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده کردیم و برای آزمون فرضیه ها از آزمون سوبل و تحلیل عاملی با کمک spss و lisrel بهره گرفتیم. نتایج به دست آمده نشان داد بین فرهنگ سازمانی و مزیت رقابتی رابطه معنی داری وجود دارد. همچنن اشتراک دانش نیز بر رابطه بین فرهنگ سازمانی و مزیت رقابتی تاثیر معنی داری دارد. همچنین تحقیقات نشان داد از طرف دیگر نوآوری سازمانی نیز بر رابطه بین فرهنگ سازمانی و مزیت رقابتی تاثیر مهم و معنی داری دارد.
۶.

رابطه بین ساختار هیئت مدیره و احتمال تقلب در صورت های مالی

کلیدواژه‌ها: استقلال هیئت مدیره تنوع جنسیتی هیئت مدیره تخصص مالی هیئت مدیره احتمال تقلب در صورت های مالی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : 0
هدف این تحقیق بررسی رابطه بین ساختار هیئت مدیره و احتمال تقلب در صورت های مالی هدف این مطالعه بوده است. قلمرو مکانی این تحقیق شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و قلمرو زمانی سا لهای بین 1391 تا 1401 بوده است. با توجه به تقسیم بندی علمی ازنظر هدف این پژوهش، از نوع پژوهش کاربردی است، لذا میتوان این پژوهش را در زمره پژوهش های کاربردی قرارداد. همچنین، روش شناسی تحقیق از نوع پس رویدادادی می باشد؛ بدین معنی که تحقیق بر اساس اطلاعات گذشته انجام می شود. در این پژوهش برای جمع آوری داده ها و اطلاعات، از روش کتابخانه ای استفاده شد. در بخش داده های پژوهش از طریق جمع آوری داده های شرکت های نمونه با مراجعه به صورت های مالی، یادداشت های توضیحی و ماهنامه بورس اوراق بهادار انجام پذیرفت. بر اساس روش حذف سیستماتیک تعداد 115 شرکت و 1265 سال- شرکت به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. همچنین برای آزمون فرضیه ها از تکنیک های اقتصادسنجی و نرم افزار ایویوز استفاده شده است. یافته های این مطالعه نشان داد، بین استقلال هیئت مدیره، تنوع جنسیتی هیئت مدیره، تخصص مالی هیئت مدیره و احتمال تقلب در صورت های مالی رابطه معناداری وجود دارد.
۷.

رابطه سرمایه گذاری خطرپذیر با افشای ریسک و بازدهی مقطعی سهام

کلیدواژه‌ها: سرمایه گذاری خطرپذیر افشای ریسک بازدهی مقطعی سهام

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : 0
پژوهش حاضر به بررسی رابطه سرمایه گذاری خطرپذیر با افشای ریسک و بازدهی مقطعی سهام می پردازد. این پژوهش از نظر ماهیت و روش توصیفی و از نظر هدف، یک پژوهش کاربردی بوده و از آنجایی که در پژوهش حاضر وضعیت موجود متغیرها با استفاده از جمع آوری اطلاعات، از طریق اطلاعات گذشته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است، در ردیف مطالعات توصیفی و از نوع پس رویدادی گنجانده می شود. در مسیر انجام این پژوهش، دو فرضیه تدوین و 147 شرکت از طریق نمونه گیری به روش حذف سیستماتیک برای دوره زمانی 9 ساله بین 1394 تا 1402 انتخاب شده و داده های مربوط به متغیرهای پژوهش بعد از گردآوری در نرم افزار اکسل با استفاده از نرم افزار آماری ایویوز نسخه 10 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون فرضیات نشان داد: بین سرمایه گذاری خطرپذیر با افشای ریسک و بازدهی مقطعی سهام رابطه مستقیم معناداری وجود دارد.
۸.

تاثیر حسابرسی مالی موسسات بزرگ حسابرسی برکیفیت مسئولیت اجتماعی شرکت ها

کلیدواژه‌ها: حسابرسی مالی موسسات بزرگ حسابرسی کیفیت مسئولیت اجتماعی شرکت ها

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : ۱
هدف از تحقیق حاضر تاثیرحسابرسی مالی موسسات بزرگ حسابرسی بر کیفیت مسئولیت اجتماعی شرکت ها می باشد. این تحقیق شرکت هایی را دربر گرفت که در سال 1390 تا 1401 عضو سازمان بورس اوراق بهادار تهران بوده اند، براساس حذف سیستماتیک، تعداد 213 شرکت و 2556 سال- شرکت به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. درتحقیق حاضر، روش جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای وداده های مربوط به نمونه آماری از طریق سایت کدال گردآوری شد. برای تبیین قدرت توضیح دهندگی متغیرهای توضیحی از ضریب تعیین تعدیل شده، برای بررسی معنی داری متغیرها ازآماره ی t و برای بررسی کفایت کلی مدل از آماره F فیشر استفاده شد. همچنین تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزارهای EXCEL و EVIEWS انجام شد. درخصوص گردآوری اطلاعات مربوط به ادبیات موضوع و پیشینه تحقیق از روش های کتابخانه ای استفاده شد. چنانچه طبقه بندی تحقیقات برحسب هدف را مدنظر قرار دهیم، تحقیق حاضر در زمره تحقیقات کاربردی قرار دارد، چنانچه طبقه بندی انواع تحقیقات براساس ماهیت و روش مدنظر قرار گیرد، روش تحقیق حاضر از لحاظ ماهیت در زمره تحقیقات توصیفی قرار دارد. نتایج آزمون فرضیه تحقیق نشان داد، حسابرسی مالی موسسات بزرگ حسابرسی برکیفیت مسئولیت اجتماعی شرکت ها اثر معناداری دارد.
۹.

طراحی مدل نوین بهینه سازی بودجه در صنعت خودرو سازی مطالعه موردی شرکت خدمات پس از فروش ایران خودرو (ایساکو)

کلیدواژه‌ها: مدیریت منابع بهینه سازی بودجه صنعت خودروسازی کاهش هزینه ها خدمات پس از فروش

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : 0
این مقاله به بررسی طراحی مدل های نوین بهینه سازی بودجه در صنعت خودروسازی، با تمرکز بر شرکت های خدمات پس از فروش می پردازد. با توجه به رقابت فزاینده و نیاز به افزایش کارایی و کاهش هزینه ها، بهینه سازی بودجه به عنوان یک عامل کلیدی در موفقیت این شرکت ها شناخته می شود. در این تحقیق، مدل های مختلف بهینه سازی بودجه با استفاده از تکنیک های پیشرفته تحلیل داده و الگوریتم های بهینه سازی مورد بررسی قرار می گیرد. مطالعه موردی بر روی یکی از شرکت های خدمات پس از فروش در صنعت خودرو، تأثیر این مدل ها بر عملکرد مالی و کیفیت خدمات را تحلیل می کند. نتایج نشان می دهد که پیاده سازی مدل های بهینه سازی می تواند به کاهش هزینه ها، افزایش بهره وری و بهبود فرآیندهای عملیاتی منجر شود. این مقاله همچنین به چالش ها و فرصت های موجود در راستای اجرای این مدل ها در صنعت خودروسازی می پردازد و راهکارهایی برای بهبود مستمر ارائه می دهد. در نهایت، یافته های این تحقیق می تواند به مدیران و تصمیم گیرندگان در صنعت خودرو کمک کند تا استراتژی های بهینه تری برای تخصیص منابع و مدیریت بودجه خود اتخاذ کنند.
۱۰.

از سنت تا نوآوری: سیر تغییرات آموزشی در حسابداری

کلیدواژه‌ها: آموزش حسابداری سنتی مدرن تدریس

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : 0
در عصر حاضر، موفقیت دولت ها در رشد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی به میزان اهتمام به آموزش و توسعه سرمایه انسانی آن بستگی دارد چرا که رکن اصلی در تصمیم گیری، تصمیم سازی و تصمیم یاری در دولت هاست، با توجه به اینکه دانشگاه ها و نهادهای آموزش عالی نقش مهمی در آموزش نسل های آینده و نیروی متخصص مورد نیاز جامعه، ایفا می کنند و علی رغم پیشرفت های اخیر بین المللی حوزه آموزش حسابداری، اما دانشگاه ها با ارائه سرفصل های صرفاً تئوری، به اندازه کافی بر مهارت کاربردی و حرفه ای دانشجویان توجه نکرده اند و بسیاری از دانشجویان و فارغ التحصیلان این حوزه فاقد دانش و مهارت لازم برای ورود به بازار کار هستند، دقت و توجه به روند تکامل آموزش در حسابداری در طی دوره های مختلف باعث شناخت نقاط ضعف و قوت انواع روش های تدریس می شود که می تواند یه دیدگاه مناسب برای اجرای روش های بروزتر به مدرسین بدهد. پژوهش حاضر از نوع توصیفی است و نتایج پژوهش نشان می دهد با گسترش تکنولوژی باید آموزش حسابداری را هم رو به مدرن شدن پیش برد و از ابزارهای جدید همچون هوش مصنوعی بهره گرفت، البته که باید این تکنیک توأم با تدریس درست باشد. در زوایای مختلف نیز، روش های تدریس مدرن و سنتی دارای معایب و مزایایی هستند. از نظر محتوا روش های تدریس سنتی دانشجویان یا دانش آموزان با توجه به جدول درسی، مفاهیم را که استاد تعیین کرده است یاد می گیرند، اما در روش مدرن دانشجویان یا دانش آموزان با انجام فعالیت های تعاملی و با مشارکت فعال در فرایند یادگیری مطالب را فرا می گیرند. اما از نظر ارتباط در روش سنتی دانشجویان استاد را به عنوان بک منبع اطلاعات و دانش می دانند و با او ارتباط برقرار می کنند، در حالی که در روش مدرن استاد نقش مشاور را داشته و دانشجویان یا دانش آموزان به صورت مستقیم با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.
۱۱.

طراحی مدل تاثیرپذیری سرمایه بر ریسک عملیاتی در صنعت بانکداری (مطالعه موردی بانک های ملی شهر کرمان)

کلیدواژه‌ها: تاثیرپذیری سرمایه ریسک عملیاتی صنعت بانکداری

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱ تعداد دانلود : 0
هدف مطالعه حاضر طراحی مدل تاثیرپذیری سرمایه بر ریسک عملیاتی در صنعت بانکداری ( مطالعه موردی بانک های ملی شهر کرمان)بوده است، روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی و روش نمونه گیری تصادفی ساده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارمندان بانک های ملی شهر کرمان به تعداد 210 نفر است. نمونه آماری در این پژوهش (بر اساس فرمول کوکران) 136 نفر بود. روش نمونه گیری پژوهش تصادفی ساده است.به منظور سنجش این متغیرها از پرسشنامه تاثیرپذیری سرمایه آهنگری و سعادت مهر (1387) و پرسشنامه عوامل ایجاد کننده ریسک عملیاتی کرم زاده (1400) استفاده شد. استفاده شد.تجزیه و تحلیل داده های استخراج شده با تلفیقی از آمار توصیفی و استنباطی در قالب جداول و نمودارها و همچنین ضریب همبستگی پیرسون انجام پذیرفته است.نتایج حاصل از این تحقیق نشان داده است که بین سرمایه و ریسک رفتاری در صنعت بانکداری ( مطالعه موردی بانک های ملی شهر کرمان) رابطه وجود دارد.بین سرمایه و ریسک نظارتی در صنعت بانکداری ( مطالعه موردی بانک های ملی شهر کرمان) رابطه وجود دارد.بین سرمایه و ریسک سایبری در صنعت بانکداری ( مطالعه موردی بانک های ملی شهر کرمان) رابطه وجود دارد.
۱۲.

نقش توانمندی مدیران بر رابطه بین مقایسه پذیری اقلام صورت های مالی و تنوع جنسیتی اعضای هیات مدیره بر تحریف های بااهمیت صورت های مالی در بورس اوراق بهادار تهران

نویسنده:

کلیدواژه‌ها: تنوع جنسیتی قابلیت مقایسه پذیری اطلاعات مالی تحریف های مالی توانایی مدیران

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : ۱
این پژوهش به بررسی نقش توانمندی مدیران بر رابطه بین مقایسه پذیری اقلام صورت های مالی و تنوع جنسیتی اعضای هیات مدیره بر تحریف های بااهمیت صورت های مالی در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی 1393 تا 1402 با استفاده از اطلاعات 155 شرکت منتخب پرداخته است. آزمون فرضیه ها از طریق رگرسیون لاجیت (لجستیک) و با رویکرد داده هایی تابلویی و به روش اثرات تصادفی تخمین زده شد. مقایسه پذیری اقلام صورت های مالی و حضور عضو زن در هیأت مدیره تأثیر منفی و معناداری بر تحریف های صورت های مالی شرکت ها دارد همچنین توانایی مدیریت شدت رابطه منفی بین مقایسه پذیری اقلام صورت های مالی و تنوع جنسیتی اعضای هیئت مدیره با تحریف های صورت های مالی (گزارشگری مالی متقلبانه) را تشدید می کند . این نتایج بیانگر این موضوع است که زنان در حل مشکلات گروهی و وظایف تصمیم گیری که مستلزم بحث و توجه باشد، نسبت به مردان بهتر عمل می کنند و از نظر اخلاقی نیز نسبت به مردان تمایل کمتری به انجام تحریف های صورت های مالی تمایل دارند که موید تئوری نمایندگی است. همچنین اطلاعات حسابداری قابل مقایسه، هزینه جمع آوری و پردازش اطلاعات را برای سرمایه گذاران، تحلیلگران مالی و نهاد های قانونی کاهش می دهد لذا در صورتی که اطلاعات حسابداری شرکت؛ قابلیت مقایسه بالایی با شرکت های مشابه داشته باشد، احتمال شناسایی معاملات غیرمنصفانه و غیرقانونی شرکت افزایش می یابد لذا قابلیت مقایسه کار را بر مدیران برای ارتکاب تقلب سخت می کند؛ زیرا در این صورت سریع تر شناسایی می شود. همچنین شرکت هایی که دارای مدیران توانمند می باشند و همزمان هیات مدیره آنها نیز دارای تنوع جنسیتی باشد سعی می کنند تا با افزایش قابلیت مقایسه پذیری اطلاعات مالی میزان و شدت تحریف های صورت های مالی را کاهش دهند.
۱۳.

بهینه سازی ریسک یکپارچه در بانک براساس گزارشهای صورتهای مالی

کلیدواژه‌ها: ریسک یکپارچه مدیریت دارایی بدهی مدلسازی بهینه

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱ تعداد دانلود : ۱
کنترل ریسک یکپارچه و بهینه سازی دارایی یک مسئله مهم در صنعت بانکداری است. سازمان ها در محیط پیچیده و متغیری فعالیت می نمایند. این شرایط باعث شده تا سازمان ها برای دستیابی به اهداف خود و کاهش اثر نامطلوب نوسانات، برای مدیریت ریسک نقدینگی، ریسک عملیاتی، ریسک اعتباری و همچنین ابعاد تعادل بین ریسک و بازدهی که با آن مواجهند، اهمیت زیادی قائل شوند. بنابراین مدیریت دارائیها و بدهی بانکها از موضوعات مهمی است که بسیاری از مدیران با آن برخورد داشته و چالشی عمده در مسیر حرکت شرکتها و خصوصاً موسسات مالی و بانکها بوده است.
۱۴.

کنترل تورم در بیمه های عمر و سرمایه گذاری با جایگزینی ارزهای دیجیتال به جای پول سنتی

کلیدواژه‌ها: کنترل تورم ارزهای دیجیتال بیمه عمر و سرمایه گذاری حفظ ارزش سرمایه

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : 0
هدف از این پژوهش بررسی جایگزین کردن ارزهای دیجیتال به جای پول سنتی برای غلبه بر تورم در بیمه های عمر و سرمایه گذاری می باشد. مدل پیشنهادی شامل استفاده از ارزهای دیجیتال به عنوان ابزاری برای حفظ ارزش سرمایه و کاهش ریسک های ناشی از تورم است. این مقاله بر اساس مدل استدلالی- تحلیلی و روش پیمانی تدوین شده است. جامعه آماری این پژوهش، فعالان درصنعت بیمه و صاحب نظران بازارهای مالی و مقطع کارشناسی ارشد گروه مالی موسسه آموزش عالی الکترونیکی ایرانیان می باشند. نتایج نشان می دهد که استفاده از ارزهای دیجیتال می تواند به عنوان یک پوشش مؤثر در برابر تورم عمل کند و به بیمه گذاران کمک کند تا ارزش واقعی سرمایه گذاری های خود را حفظ کنند.این مقاله همچنین به چالش ها و ریسک های مرتبط با استفاده از ارزهای دیجیتال در صنعت بیمه می پردازد و پیشنهاداتی برای بهبود و توسعه این مدل ارائه می دهد.کلمات کلیدی: کنترل تورم، ارزهای دیجیتال، بیمه عمر و سرمایه گذاری، حفظ ارزش سرمایه.
۱۵.

بررسی رابطه انعطاف پذیری مالی و پایداری مالی با نقش تعدیلی عدم اطمینان محیطی

کلیدواژه‌ها: پایداری مالی عدم اطمینان محیطی انعطاف پذیری مالی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : ۱
پایداری و تکرارپذیری از عوامل مهم و مؤثر بر کیفیت سود حسابداری است؛ زیرا شرکت های دارای سود منظم و پایدار در مقایسه با شرکت هایی با سود نامنظم و پرنوسان، از کیفیت سود بالاتری برخوردارند. هرچه سود منظم و تکرارپذیرتر باشد، پیشبینی سودهای آتی آن راحت ترو دارای قابلیت اتکای بیشتری خواهد بود. بنابراین هدف این پژوهش بررسی رابطه انعطاف پذیری مالی و پایداری مالی با نقش تعدیلی عدم اطمینان محیطی است. جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه مورد مطالعه، شامل 152 شرکت پذیرفته شده طی سال های 1397 تا 1401 است. روش پژوهش توصیفی و از نظر ارتباط بین متغیرها علی-همبستگی است و از نظر هدف کاربردی و از لحاظ رویداد، پس رویدادی است. برای پردازش و آزمون فرضیه ها از روش رگرسیونی و داده های تابلویی و همچنین مدل اثرات ثابت استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاصل از تجزیه وتحلیل فرضیه نشان داد عدم اطمینان محیطی بر رابطه بین انعطاف پذیری مالی و پایداری مالی تأثیر منفی و معناداری دارد.
۱۶.

تاثیر استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی بر عدم تقارن اطلاعات و کیفیت سود

کلیدواژه‌ها: استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی عدم تقارن اطلاعات کیفیت سود

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : 0
در دنیای امروز شاهد تلاش های روز افزون برای هماهنگ سازی استانداردهای حسابداری در سطح بین المللی هستیم. رشد تجارت بین المللی و افزایش روز افزون سرمایه گذاری های مشترک چند ملیتی درکشورهای مختلف، ضرورت مربوط بودن، به هنگام بودن و قابل مقایسه بودن اطلاعات و گزارشهای مالی را دو چندان کرده است. این تحقیق به بررسی تاثیر استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی بر عدم تقارن اطلاعات و کیفیت سود می پردازد. برای انجام این تحقیق نمونه ای از 97 شرکت از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب گردید. این پژوهش، برای دوره 1393 الی 1402 صورت گرفت که در مجموع 970 مشاهده برای تحقیق موجود می باشد. روش آماری مورد استفاده در این تحقیق روش رگرسیون چند متغیره به شیوه پانل دیتا است. نتایج حاصل از فرضیات تحقیق نشان دهنده این مطلب می باشد که بین استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی با عدم تقارن اطلاعات رابطه معنی داری به صورت معکوس وجود دارد، اما بین استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی با کیفیت سود رابطه معنی داری به صورت مستقیم وجود دارد.
۱۷.

بررسی تاثیرات کارکرد دامنه نوسان در بورس اوراق بهادار

کلیدواژه‌ها: دامنه نوسان متوقف کننده های خودکار توقف معاملات

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : 0
یکی از موارد حائز اهمیت در بازارهای مالی جهانی ایجاد ساختار شفاف، پویا و اعمال حداقل قوانین با حداکثر کارایی است. جهت ایجاد ساختار مورداشاره بر اساس سیاست ها و ایدئولوژی اقتصادی حاکم بر جامعه مالی هدف، ابزارهای مختلفی مورداستفاده قرار می گیرد؛ از جمله این ابزارها که برای کنترل نوسانات شدید قیمتی در بورس و کاهش عکس العمل هیجانی سهامداران به کار می رود، دامنه نوسان مجاز و توقف خودکار معاملات است. درواقع، در تمام بورس های دنیا در حالت نوسان غیرعادی و یا اتفاقات قهری و یا پیش بینی نشده همراه با شوک شدید، یا از محدودیت دامنه نوسان و یا از توقف معاملات در قالب متوقف کننده های خودکار استفاده می شود.بررسی ادبیات تجربی در این گزارش نشان می دهد که مطالعات تجربی منتقد به محدودیت های قیمتی، اگر بیش از مطالعات مدافع نباشد، کمتر از آن نیست؛ همچنین مصاحبه با تعدادی از متخصصین بازار سرمایه کشور نیز حاکی از آن است که مزایای عنوان شده ای مثل: ممانعت از پایین آمدن شاخص کل، ایجاد فرصت بیشتر برای تصمیم گیری، کنترل بهتر بازار توسط بازارساز و... با فرض محقق شدن، صرفاً راه حل های کوتاه مدت و مسکن واری هستند که نه تنها قادر به حل مشکلات بنیادی و اصولی بازار سرمایه در بلند مدت نیستند بلکه می توانند با افزایش ریسک و بسترسازی جهت شکل گیری انتظارات منفی در سهام داران و به طور کلی ایجاد دیدگاه منفی نسبت به بازار سرمایه، موجبات خروج سرمایه یا عدم ورود سرمایه جدید به بورس را در آینده فراهم آورده، اثرات عمیق و بلندمدت نامناسبی را بر جای گذارند.
۱۸.

بررسی تاثیر اجتناب مالیاتی، اهرم مالی و پاداش اجرایی بر ارزش شرکت با نقش تعدیل کننده کیفیت سود

کلیدواژه‌ها: اجتناب مالیاتی اهرم مالی پاداش اجرایی ارزش شرکت نقش تعدیل کننده کیفیت سود

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : 0
این تحقیق به بررسی تاثیر اجتناب مالیاتی، اهرم مالی و پاداش اجرایی بر ارزش شرکت با نقش تعدیل کننده کیفیت سود می پردازد. برای انجام این تحقیق نمونه ای از 103 شرکت از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب گردید. در این پژوهش بررسی تاثیر اجتناب مالیاتی، اهرم مالی و پاداش اجرایی بر ارزش شرکت با نقش تعدیل کننده کیفیت سود برای دوره 1397 الی 1402 صورت گرفت که در مجموع 618 مشاهده برای تحقیق موجود می باشد. روش آماری مورد استفاده در این تحقیق روش رگرسیون چند متغیره به شیوه پانل دیتا است. نتایج حاصل از فرضیات تحقیق نشان دهنده این مطلب می باشد که بین اجتناب مالیاتی، اهرم مالی و پاداش اجرایی با ارزش شرکت رابطه معنی داری وجود دارد و کیفیت سود بر رابطه بین اجتناب مالیاتی، اهرم مالی و پاداش اجرایی با ارزش شرکت تاثیر معنی داری دارد. بررسی تاثیر اجتناب مالیاتی، اهرم مالی و پاداش اجرایی بر ارزش شرکت با نقش تعدیل کننده کیفیت سود
۱۹.

مدلسازی ساختاری-تفسیری (SIM) عوامل موثر بر جریان نقدینگی مورد مطالعه شرکت مپنا

کلیدواژه‌ها: جریان نقدینگی مدلسازی ساختاری-تفسیری شرکت مپنا

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : 0 تعداد دانلود : ۱
شناخت جریانات نقدینگی نقش مهمی در مطالعه کسب و کارها ایفا می کند، چراکه جریان های نقدی نقش کلیدی در عملکرد اقتصادی شرکت ایفا دارند. هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل و شاخص های موثر بر جریانات نقدینگی پروژه های نیروگاهی می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات از نوع پژوهش های کتابخانه ای و توصیفی است. عوامل تأثیرگذار بر جریانات نقدینگی بر اساس مطالعه ادبیات مشخص گردیده و سپس با استفاده از متدولوژی تحلیلی مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM) روابط بین عوامل تعیین و به صورت یکپارچه تحلیل شده است. در نهایت با استفاده از تحلیل MICMAC عوامل با توجه به اثرگذاری و اثرپذیری بر سایر عوامل تحلیل شده اند. در ارتباط با عوامل موثر بر جریان نقدینگی شش بعد (عوامل سازمانی، عوامل مدیریتی، عوامل تکنولوژیکی، عوامل اقتصادی، عوامل قانونی، عوامل سیاسی) و هجده شاخص شناسایی شدند. نتایج نشان می دهد که عوامل سیاسی و قانونی بیشترین قدرت نفوذ بر سایر عوامل را دارند و هرگونه بهبود در جریان نقدینگی مستلزم اصلاحات در این دو عامل می باشد.

آرشیو

آرشیو شماره‌ها:
۹۶