آرشیو

آرشیو شماره ها:
۵۳

چکیده

مقاله حاضر با هدف ارائه الگوی تحلیل اختلالات و تاب آوری زنجیره تامین مواد غذایی انجام شد. این مطالعه از نظر هدف کاربردی-توسعه ای و از نظر روش و بازه زمانی گردآوری داده ها، یک پژوهش پیمایش مقطعی است. در راستای دستیابی به هدف پژوهش از طرح پژوهش آمیخته اکتشافی استفاده شد. جامعه مشارکت کنندگان بخش کیفی شامل مدیران آماد و پشتیبانی سپاه است که 17 نفر به شیوه هدفمند و تا دستیابی به اشباع نظری انتخاب شدند. در بخش کمی نیز از دیدگاه 148 نفر از مدیران و کارشناسان مواد غذایی آماد و پشتیبانی سپاه استفاده شد. نمونه گیری بخش کمی با روش خوشه ای-تصادفی انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه نیم ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته بود که با روش روایی سازه، روایی همگرا و روایی واگرا اعتبارسنجی گردید. با استفاده از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی نیز قابلیت اعتماد پرسشنامه مطلوب ارزیابی شد. برای شناسایی ابعاد و مولفه های تحلیل اختلالات و تاب آوری زنجیره تامین مواد غذایی از روش تحلیل کیفی مضمون، تعیین روابط عناصر از روش مدلسازی ساختاری-تفسیری و اعتبارسنجی الگوی زنجیره تامین تاب آور از روش حداقل مربعات جزئی استفاده شد. یافته ها نشان داد مدیریت منابع انسانی، اختلال طبیعی، آگاهی و اختلال اقتصادی بر امنیت و اختلال عملیاتی تاثیر می گذارند. امنیت و اختلال عملیاتی بر استواری، شفافیت و اختلال ساختگی اثرگذاشته و به همین ترتیب بر افزونگی و همکاری تاثیر می گذارند. افزونگی و همکاری نیز بر چابکی و انعطاف پذیری اثر می گذارند و این عوامل نیز در نهایت منجر به ایجاد اعتماد در بازار و موقعیت بازار می شوند.

Providing a model for analysis of disorders and resilience of the food supply chain

This article was done with the aim of presenting a pattern of analysis of disruptions and resilience of the food supply chain. This study is a cross-sectional survey in terms of its practical-developmental purpose and in terms of the method and time frame of data collection. In order to achieve the goal of the research, an exploratory mixed research design was used. The community of participants of the qualitative section includes the managers of Amad and IRGC support, 17 of whom were selected in a purposeful manner until theoretical saturation was achieved. In the quantitative part, the point of view of 148 managers and experts of food prepared and supported by the IRGC was used. Quantitative sampling was done by cluster-random method. The data collection tools were semi-structured interviews and researcher-made questionnaires, which were validated by construct validity, convergent validity and divergent validity methods. Using Cronbach's alpha and composite reliability, the reliability of the questionnaire was also evaluated. In order to identify the dimensions and components of food supply chain disruptions and resilience analysis, qualitative thematic analysis method, structural-interpretive modeling method was used to determine the relationships of elements, and partial least squares method was used to validate the resilient supply chain model. The findings showed that human resource management, natural disturbance, awareness and economic disturbance affect security and operational disturbance. Security and operational disruption affect robustness, transparency and dummy disruption, and in the same way affect redundancy and cooperation. Redundancy and cooperation also affect agility and flexibility,

تبلیغات