رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی دوره 9 پاییز 1400 شماره 34 (مقاله علمی وزارت علوم)

مقالات

۱.

تأثیر مهارت های ارتباطی و کاربرد فناوری اطلاعات در نگرش سازمانی اعضای هیأت علمی و مدعو تربیت بدنی آموزشکده های سما کشور(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: اعضای هیأت علمی و مدعو سما فناوری اطلاعات مهارت های ارتباطی نگرش سازمانی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۲ تعداد دانلود : ۶
هدف این پژوهش بررسی تأثیر مهارت های ارتباطی و کاربرد فناوری اطلاعات در نگرش سازمانی اعضای هیأت علمی و مدعو تربیت بدنی آموزشکده های سما بود. روش تحقیق حاضر از نظر استراتژی توصیفی، از نظر مسیر اجرا پیمایشی و از نوع تحقیقات علی است که به صورت میدانی انجام گرفت. نمونه آماری هیأت علمی برابر با جامعه آماری (60 نفر) بود و 250 نفر از مدرسان مدعو با استفاده از نمونه گیری خوشه ای و جدول مورگان انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه های استاندارد مهارت های ارتباطی )بارتون جی، 2006)، کاربرد فناوری اطلاعات (قاسمی و همکاران، 2012)، رضایت شغلی (سوسان، 2003) و تعهد سازمانی (لینا و همکاران، 2007) بودند. پایایی از روش ضریب آلفای کرونباخ برای هر کدام از پرسشنامه ها به ترتیب 84/0،73/0، 84/. و 88/0 محاسبه شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل عاملی و معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل استفاده شد. نتایج نشان داد مهارت های ارتباطی بر نگرش سازمانی با تبیین نقش میانجی فناوری اطلاعات، تأثیر مثبت و معناداری دارد، ضریب معناداری تأثیر مهارت های ارتباطی بر نگرش سازمانی، مهارت های ارتباطی بر فناوری اطلاعات و فناوری اطلاعات بر نگرش سازمانی به ترتیب 40/5، 92/10 و 82/8 بود و میانگین سطح مهارت های ارتباطی، کلامی، مهارت های شنود، مهارت های بازخورد، سطح کاربرد فناوری اطلاعات اعضای هیأت علمی رسمی و مدعو تربیت بدنی آموزشکده های سما کشور با میانگین توزیع طبیعی تفاوت معناداری ندارد. همچنین مهارت های ارتباطی کلامی، شنود و بازخورد با تبیین نقش فناوری اطلاعات، تأثیر مثبت و معناداری بر نگرش سازمانی دارند. نتیجه کلی تحقیق نشان داد که چنانچه مهارت های ارتباطی با مزایای بهره گیری از فناوری های اطلاعات ترکیب شود، قادر است اثربخشی فزاینده ای در فرایند جهت دهی نگرش سازمانی اعضای سازمان به همراه داشته باشد. بنابراین به مدیران سازمان پیشنهاد می شود به منظور تسهیل و سرعت بخشی به تغییر نگرش سازمانی اعضا، در کنار برگزاری دوره های بازآموزی و تقویت مهارت های ارتباطی، به ایجاد زیرساخت های مرتبط با فناوری اطلاعات همت گمارند.
۲.

تبیین نقش میانجی مدیریت راهبردی منابع انسانی در ارتباط بین خودرهبری و سرمایه انسانی گروه های علوم ورزشی دانشگاه های دولتی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: خودرهبری دانشگاه های دولتی سرمایه انسانی گروه های علوم ورزشی مدیریت راهبردی منابع انسانی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۲ تعداد دانلود : ۱۱
در پژوهش حاضر رابطه خودرهبری و سرمایه انسانی گروه های علوم ورزشی دانشگاه های دولتی استان کرمان با میانجیگری مدیریت راهبردی منابع انسانی بررسی شد. این پژوهش از نوع توصیفی –همبستگی است که به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری این پژوهش را تمامی اعضای هیأت علمی و کارکنان گروه های علوم ورزشی دانشگاه های دولتی استان کرمان تشکیل دادند (175=N) که از بین آنها 120 نفر به روش طبقه ای تخصیصی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها پس از تأیید روایی و پایایی از پرسشنامه های خودرهبری (ابیلی و مزاری، 1393)، سرمایه های انسانی (نادری،1390) و مدیریت راهبردی منابع انسانی تعدیل شده (هوانگ و چن، 2009) استفاده شد. داده ها به کمک روش حداقل مربعات جزئی و آزمون سوبل تحلیل شد. نتایج حاکی از آن است که رابطه خودرهبری و سرمایه انسانی گروه های علوم ورزشی دانشگاه های دولتی مثبت و معنا دار است و خودرهبری به واسطه مدیریت راهبردی منابع انسانی نتیجه مثبتی در افزایش سرمایه انسانی دارد. می توان نتیجه گرفت که ارتقای رفتارهای مبتنی بر خودرهبری، نه تنها موجبات رشد سرمایه انسانی را فراهم می کند، بلکه توانمندسازی سرمایه انسانی را به واسطه مدیریت راهبردی منابع انسانی تسهیل می کند. بنابراین خودرهبری با تحقق توسعه فردی در جنبه های مختلف مانند روان شناختی، شناختی و مهارتی سبب می شود که فرد با تسلط و توانمندی بیشتری در مواجهه با موقعیت های فردی، شغلی و سازمانی رفتار کند و در نتیجه توسعه پایدار و فزاینده سازمان را فراهم کند.
۳.

الگوی CCR در تحلیل پوششی داده ها؛ شاخص ارزیابی کارایی هیئت های ورزشی در استان مازندران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: الگوی CCR بودجه تحلیل پوششی داده ها کارایی کارکنان ورزش قهرمانی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۲ تعداد دانلود : ۹
هدف از مطالعه حاضر تعیین کارایی هیئت های ورزشی فعال در استان مازندران با استفاده از مدل CCR بود. تحقیق حاضر از منظر پارادایم از نوع تحقیقات فرا-اثبات و از لحاظ هدف کاربردی و تکنیک مورداستفاده در تحقیق، تحلیل پوششی داده ها بود. جامعه آماری این پژوهش شامل 30 هیئت ورزشی فعال در استان مازندران بود. ابزار مورداستفاده پرسشنامه پنج ارزشی و در قالب روش فازی مورد ارزیابی قرار گرفت. ورودی های این ابزار مشتمل بر کارکنان، بودجه و سرانه ورزشی بودند و خروجی های این ابزار نیز شامل ورزش همگانی، ورزش قهرمانی، ورزش حرفه ای، ورزش پرورشی، آموزش ورزشی، پژوهش ورزشی، رویدادهای ورزشی و هیئت های ورزشی فعال بودند. روایی محتوایی و صوری پرسشنامه توسط گروه کانونی تحقیق شامل اساتید راهنما و مشاور و دو تن از خبرگان حوزه مدیریت ورزشی در قالب فرم های CVR و CVI مورد تأیید قرار گرفت. درنهایت کارشناسان و خبرگان شامل 30 نفر از رؤسای هیئت های ورزشی استان مازندران، مربیان بین المللی استان و قهرمانان ورزشی کشور بودند که نسبت به اهمیت هرکدام از شاخص های ورودی و خروجی اظهارنظر کردند. نتایج مربوط به کارایی هیئت های ورزشی فعال بر اساس الگوی CCR در سال های 1394-98 نشان داد که هیئت های ورزشی اسکیت، بسکتبال، تکواندو، تنیس روی میز، تیر و کمان، دوچرخه سواری، شطرنج و شنا، فوتبال، قایقرانی، کاراته، کبدی، کشتی، نجات غریق، هندبال، والیبال، ورزش های رزمی ووشو از کارایی لازم برخوردار بودند. نتایج تحلیل حساسیت ورودی ها و خروجی ها در الگوی CCR به ترتیب بودجه و ورزش قهرمانی نقش بیشتری در تعیین میزان کارایی هیئت ها داشتند. نتایج آزمون همبستگی نشان داد که بین میانگین ورودی ها و خروجی ها با میانگین کارایی هیئت ها ارتباط معنی دار وجود داشت.
۴.

طراحی الگوی توسعه ورزش قهرمانی ناجا(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: توسعه تکنولوژی دیدگاه آموزشی عوامل محیطی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۴ تعداد دانلود : ۷
هدف از پژوهش حاضر، طراحی الگوی توسعه ورزش قهرمانی ناجا بود. روش پژوهش آمیخته (کیفی و کمی) بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل استادان و اعضای هیأت علمی مدیریت ورزشی، مدیران و صاحب نظران ورزش قهرمانی ناجا و در بخش کمی شامل مدیران، مربیان و ورزشکاران ورزش ناجا بود. نمونه آماری در بخش کیفی 10 نفر از افراد جامعه کیفی، به صورت هدفمند و در بخش کمی برای هر سؤال پرسشنامه بین 5 تا 10 نفر لازم بود که 324 نفر به روش در دسترس در نظر گرفته شد. ابزار اندازه گیری این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته توسعه ورزش قهرمانی ناجا بود. از تحلیل عامل اکتشافی به منظور تقلیل پرسشنامه اولیه و برای برازش مدل از تحلیل مسیر معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 20 و PLS نسخه 2 استفاده شد. نتایج مدل یابی معادله ساختاری نشان داد که عوامل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، دیدگاه آموزشی، محیطی، اجتماعی و توسعه تکنولوژی در توسعه ورزش قهرمانی ناجا مؤثر است. بنابراین با توجه به هر کدام از عوامل شناسایی شده مواردی مانند تدوین برنامه های راهبردی در ورزش قهرمانی ناجا، تفاهم نامه های بین المللی در ورزش قهرمانی ناجا، جذب تسهیلات حمایتی از ارگان های دولتی و خصوصی، استفاده از نظام پاداش برای افزایش انگیزه ورزشکاران پیشنهاد می شود.
۵.

روندهای محیطی مؤثر بر شایستگی مدیران ورزشی ایران با مدیریت کلاس جهانی صنعت ورزش(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: آینده پژوهی شایستگی روندهای محیطی صنعت ورزش مدیریت کلاس جهانی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۳ تعداد دانلود : ۱۰
هدف پژوهش حاضر آینده پژوهی شایستگی مدیران ورزشی ایران با مدیریت کلاس جهانی صنعت ورزش از طریق احصای روندهای محیطی در این حوزه بود. بدین منظور، با بهره گیری از رویکرد پویش محیطی (روش های دلفی، مطالعات گزارش ها، مقالات و کتاب های متعدد حوزه صنعت ورزش، مدیریت کلاس جهانی، دیگر علوم مرتبط و تحلیل سیاسی/ حقوقی، اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی، فناورانه، زیست محیطی) روندهای مؤثر شناسایی و بر حسب اهمیت، توصیف شده اند. در نتیجه 89 روند محیطی مؤثر در پنج گروه اصلی (سیاسی/ حقوقی، اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی، فناورانه، زیست محیطی) احصا و دسته بندی شده اند. در گام بعدی به منظور مقایسه داده های حاصل از توافق متخصصان، از تحلیل عاملی در محیط نرم افزار spss 22 استفاده شد که روندهای شناخته شده تأثیر مثبت و معناداری بر شکل گیری آینده شایستگی مدیران ورزشی با مدیریت کلاس جهانی دارند، سپس با آزمون فریدمن مهم ترین روندها شناسایی و اولویت بندی شدند. در نتیجه در بعد فناوری (رشد صنعت هولوگرام)، در بعد اقتصادی (کنترل معاملات و بازارهای مالی با کمک هوش مصنوعی)، در بعد سیاسی/ حقوقی (نفوذ قدرت نرم در محیط بین المللی ورزش)، در بعد اجتماعی (افزایش نقش مدیران زن در صحنه ورزش) و در بعد زیست محیطی (رشد مدیریت سبز) به عنوان مهم ترین روندها و تغییرات شناسایی شدند. در نهایت بعد فناوری با بار عاملی 881/0 و میانگین 36/4 بیشترین اهمیت را بر آینده شایستگی مدیران ورزشی با مدیریت کلاس جهانی در صنعت ورزش دارد. با توجه به شرایط پویای صنعت ورزش، کسب موفقیت در این حوزه نیازمند آینده پژوهی، تفکر راهبردی و برنامه ریزی بلندمدت است. تقویت برنامه ریزی و تفکر راهبردی نیازمند تصمیم های آینده نگرانه برای رسیدن به موفقیت در محیط رقابتی صنعت ورزش است و باید از آینده نگاری راهبردی به عنوان عامل مهمی در ایجاد، خلق و دست یافتن به مزیت رقابتی استفاده کرد. ازاین رو شناخت این روندها می تواند الگویی مناسب برای مدیران و سیاستگذاران ورزشی به منظور توسعه برنامه ریزی های راهبردی باشد.
۶.

بررسی رفتارهای شناختی و اجتماعی هواداران و تأثیر این رفتارها بر میزان اشتیاق آن ها برای حضور در ورزشگاه(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: اشتیاق هواداری رفتارهای اجتماعی مدیریت مشارکت هواداران ورزشی هویت یابی با تیم

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۲ تعداد دانلود : ۱۲
هدف از پژوهش حاضر، بررسی رفتارهای شناختی و اجتماعی هواداران و تأثیر این رفتارها بر میزان اشتیاق آن ها برای حضور در ورزشگاه بود. روش پژوهش، به لحاظ هدف کاربردی و از حیث نوع در دسته پژوهش های توصیفی- همبستگی قرار دارد و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری است. در این خصوص، 384 نفر از تماشاگران تیم های ورزشی لیگ های برتر رشته های تیمی و انفرادی ایران، براساس حجم جامعه ی نامعلوم و با استفاده از جدول مورگان و به طور تصادفی، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های پژوهش، از 3 پرسشنامه استاندارد اشتیاق هواداران (یوشیدا و همکاران، 2014)، رفتارهای اجتماعی (تریل و همکاران، 2005)، و رفتارهای شناختی (عواطف مثبت، مازودیر و همکاران، 2011؛ بروز احساسات، تریل و همکاران، 2012) استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که بین رفتارهای شناختی و مؤلفه های آن با اشتیاق هواداران و بین رفتارهای اجتماعی با اشتیاق هواداران رابطه ی مثبت و معنی داری (05/0P<)، وجود دارد. همچنین، مشخص شد که رفتارهای شناختی و اجتماعی به ترتیب به میزان 36/0 و 46/0 توانایی پیش بینی اشتیاق هواداران را دارند. در نهایت، مدل معادلات ساختاری متغیرهای پژوهش نشان داد که رفتارهای شناختی و اجتماعی، بر اشتیاق هواداران برای حضور در ورزشگاه تأثیرگذار بوده و مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است. در نهایت، با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت که رفتارهای شناختی و اجتماعی هواداران بر اشتیاق آن ها برای حضور در ورزشگاه تأثیر داشته و موجب بازگشت و حضور مجدد این افراد برای تماشای مسابقات ورزشی در ورزشگاه، می شوند.
۷.

الگوی کیفی چارچوب آموزش و توسعه مربیگری ورزشی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: آموزش بلندمدت برنامه آموزشی تربیت مربی ورزشی مدیریت ورزش منابع انسانی در ورزش

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۲ تعداد دانلود : ۱۰
آموزش و توسعه مربیگری ورزشی فرایندی پیچیده و پویاست. هدف از این پژوهش توسعه الگوی کیفی چارچوب آموزش و توسعه مربیگری ورزشی بود. به این منظور، از رویکرد نظریه داده بنیاد نوخاسته (پدیدارشونده) استفاده شد تا بررسی شود که چه جنبه ها و عواملی در آموزش و توسعه مربیگری ورزشی مهم هستند و اینکه آموزش، ارزیابی و توسعه مربیگری ورزشی چگونه باید باشد؟ مقوله های مربوط به آموزش و توسعه مربیگری ورزشی در قالب یک پژوهش کیفی استخراج شد. جمع آوری داده از طریق انجام مصاحبه های نیمه ساختار یافته و عمیق با خبرگان باسابقه و فعال در آموزش مربیان (18 مصاحبه شونده خبره) انجام شد که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. متن مصاحبه ها خوانده شد و پس از آن کد گذاری روی متن ها انجام شد. ترکیب مقوله های اصلی منجر به توسعه الگویی شامل جنبه های مهمی از آموزش و توسعه مربیگری ورزشی شد. مهم ترین عناصر این الگو شامل: جذب و پذیرش؛ مدیریت آموزش؛ فرایند توسعه و ارتقاء مربیان؛ آموزش مستمر و بلندمدت؛ بازخورد مستمر؛ تربیت مربی پیشرفته؛ و همچنین بازدارنده ها بود. این الگو می تواند برای آموزش و توسعه مربیگری ورزشی استفاده شود و نقشه راهی برای پژوهشی های آینده در حوزه مربیگری ورزشی فراهم کند.
۸.

شناسایی عوامل مؤثر بر آمایش اماکن ورزشی شهرداری تهران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: آمایش اماکن ورزشی شهرداری تهران

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۴ تعداد دانلود : ۶
هدف از تحقیق حاضر، شناسایی عوامل مؤثر بر آمایش اماکن ورزشی شهرداری تهران بود. روش پژوهش کیفی از نوع اکتشافی بود. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران شهرداری تهران، متخصصان و برخی استادان دانشگاهی در حوزه های اجرایی، علمی و پژوهشی در حوزه تحقیق حاضر بود. روش نمونه گیری به صورت هدفمند و ابزار جمع آوری داده ها انجام مصاحبه با خبرگان بود. تعداد 15 مصاحبه و تا رسیدن به اشباع نظری صورت گرفت. در مجموع، تعداد 16 عامل بر آمایش اماکن ورزشی شناسایی شد، که این عوامل در قالب ۴ مقوله اصلی به دست آمد. این مقوله ها شامل عوامل مدیریتی، عوامل اقتصادی، عوامل فرهنگی و اجتماعی و عوامل کالبدی و زیرساختی دسته بندی شدند. با توجه به یافته های پژوهش، به نظر می رسد توجه به عوامل مذکور موجب توزیع مناسب براساس نیازمندی ها و علاقه مندی های شهروندان و جلوگیری از آسیب های اکولوژیک شهری خواهد شد.
۹.

تبیین اثر تعدیل گر احساسات بر رابطه کیفیت خدمات ادراک شده و نیات رفتاری مشتریان باشگاه های ورزشی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: احساسات ادراک از کیفیت کیفیت خدمات مشارکت ورزشی نیات رفتاری

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۳ تعداد دانلود : ۱۱
هدف از پژوهش تبیین اثر تعدیل گر احساسات بر رابطه کیفیت خدمات ادراک شده و نیات رفتاری مشتریان باشگاه های ورزشی بود. جامعه آماری شامل تمامی مشتریان باشگاه های دارای مجوز از اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان در شهرستان رشت بود. برای انتخاب نمونه از روش خوشه ای چندمرحله ای استفاده شد. حجم نمونه مطابق با جدول مورگان حداقل 384 نفر تعیین شد که برای اطمینان تعداد 440 پرسشنامه توزیع شد که 416 پرسشنامه کامل و بدون قلم خوردگی جمع آوری شد. پرسشنامه های کیفیت خدمات ادراک شده (الکساندریز و پالیالیا، 1997)، احساسات (ایزارد، 1997) و نیات رفتاری (زیتهامل و همکاران، 1996) ابزار تحقیق بود که روایی صوری و محتوایی آن توسط هشت نفر از استادان مدیریت ورزشی تأیید شد. روایی سازه (روایی همگرا)، پایایی (آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی) و فرضیه ها از طریق مدلسازی معادلات ساختاری و در نرم افزار SMARTPLS بررسی شد. یافته ها رابطه معناداری را بین کیفیت خدمات ادراک شده و احساسات نشان نداد. همچنین رابطه احساسات و نیات رفتاری نیز معنادار نبود، اما احساسات بر رابطه کیفیت خدمات ادراک شده و نیات رفتاری مشتریان باشگاه های ورزشی اثر تعدیل گر (159/0=β) معناداری در سطح 05/0 نشان داد. در نتیجه مدیران باشگاه های ورزشی می توانند دست به اقداماتی بزنند که موجب تقویت پیوندهای احساسی میان باشگاه و مشتریان می شود و می تواند از طریق پیوندهای احساسی ادراک از کیفیت خدمات باشگاه را نزد مشتریان افزایش دهند و با تأثیر بر نیات رفتاری موجب حفظ مشتریان در باشگاه شوند.
۱۰.

تأثیر شبکه های اجتماعی بر بازاریابی محصولات ورزشی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: بازاریابی شبکه های اجتماعی محصولات ورزشی مصرف کنندگان

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۳ تعداد دانلود : ۹
این پژوهش با هدف بررسی تأثیر شبکه های اجتماعی در بازاریابی کالاهای ورزشی است. داده ها به شیوه کمی و با جمع آوری میدانی صورت گرفته است. جامعه تحقیق از بین کلیه دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه های شهر اهواز انتخاب شد (N=1377). نمونه پژوهش براساس طبقه ای انتخاب شده و میزان آن براساس شیوه نمونه گیری تحقیقات مدل معادلات ساختاری انتخاب شد (n=474). ابزار تحقیق پرسشنامه استاندارد بود که توسط استادان گروه تربیت بدنی و گروه بازاریابی بومی سازی شده است.علاوه بر روایی محتوایی، روایی همگرا نیز محاسبه شد و مقدار آن قابل قبول بود (0.78). پایایی نیز از طریق ضرایب بارهای عاملی، ضرایب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی محاسبه و همه ضرایب بارهای عاملی به میزان قابل قبول (4/0) ست آمد. تحلیل مدل ها در این پژوهش براساس روش مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی (PLS-SEM) در دو مرحله اصلی «بررسی برازش مدل» و سپس «آزمودن فرضیه های پژوهش» انجام گرفت. در نهایت مدل نهایی تحقیق از طریق نرم افزار UCINET6 که مختص مدل یابی شبکه های اجتماعی است، تنظیم شد. نتایج نشان داد اشتراک محصولات در شبکه های اجتماعی بر قصد خرید، ارزش برند، مشارکت و جنبه رفتاری مخاطبان تأثیرگذار است. نوع تولیدات ورزشی بر قصد خرید تأثیرگذار بوده و عوامل فنی و اجتماعی بر قصد خرید در محیط های حرفه ای و غیرحرفه ایی تأثیرگذار است. همچنین نوع تولیدات ورزشی بر قصد خرید تأثیرگذار بوده و عوامل فنی و اجتماعی بر قصد خرید در محیط های حرفه ای و غیرحرفه ایی تأثیرگذار است.
۱۱.

تدوین مدل درگیری هوادار در هم آفرینی ارزش برند لیگ برتر فوتبال(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: انگیزه برند کارکردی هوادار

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۲ تعداد دانلود : ۱۰
برند از مهم ترین دارایی های نامشهود هر سازمان است، ازاین رو هدف از پژوهش حاضر تدوین مدل درگیری هوادار در هم آفرینی ارزش برند لیگ برتر فوتبال بود. جامعه آماری پژوهش هواداران لیگ برتر فوتبال ایران در شهر کرمانشاه و سنندج بودند. حجم نمونه به روش نمونه گیری معادلات ساختاری تعیین و مطابق آن 420 پرسشنامه قابل استفاده جمع آوری شد. برای دستیابی به اهداف پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه از نظر متخصصان مدیریت ورزشی و روایی سازه آن با تحلیل عاملی تأیید شد. پایایی آن با آلفای کرونباخ 0.96 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی و تحلیل عاملی تأییدی با کمک دو نرم افزار اس.پی.اس.اس 21 و ایموس استفاده شد. نتایج نشان داد که هشت عامل شامل هویت اجتماعی، منافع جمعی، مالی، یادگیری، فردی، خدمات فنی، هم هویتی برند و هویت برند سازمانی بر انگیزه های درگیری هوادار در هم آفرینی ارزش برند لیگ برتر فوتبال تأثیر گذار بودند. توجه به انگیزه های هوادار در هم آفرینی ارزش برند به سازمان لیگ در جهت سودآوری بیشتر و داشتن برندی قدرتمند کمک می کند.

آرشیو

آرشیو شماره‌ها:
۴۲