
رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی دوره 4 تابستان 1395 شماره 13 (مقاله علمی وزارت علوم)
مقالات
حوزههای تخصصی:
هدف از اجرای این پژوهش، مقایسه و اولویت بندی نظر مشتریان، مجریان و زنجیره تأمین در خصوص راهکارهای توسعه کارت تخفیف ورزشی بود. بدین منظور پرسشنامه نه مؤلفه ای بین سه گروه نمونه تحقیق شامل مجریان (65N = )، مشتریان (283N = ) و زنجیره تأمین (139N = ) اجرا شد. روایی سازه پرسشنامه با استفاده از مدل اندازه گیری و روش تحلیل عاملی اکتشافی بررسی شد که از لحاظ شاخص های برازش، مناسب ارزیابی شد. همچنین پایایی آلفای کرونباخ 0/88 و پایایی زمانی به روش همبستگی پیرسون برابر 0/74 به دست آمد. یافته ها نشان داد تفاوت معناداری بین میانگین رتبه های متغیر اصلی راهکارهای توسعه بین سه گروه وجود داشته (0/001≥P، 24/994=X2) و اولویت مؤلفه های نه گانه راهکارهای توسعه در بین آنها، تفاوت معناداری نیز داشته است؛ بدین صورت که مشتریان بیشترین اولویت را به ارتباط با مشتریان نسبت داده اند (0/001≥P، 228/634=X2)، درحالی که زنجیره تأمین به کانال توزیع (0/001≥P، 92/576=X2) و مجریان به فعالیت کلیدی (0/001≥P، 253/822=X2) بیشترین اولویت را داده اند. نتایج این تحقیق را می توان برای طراحی مجدد فرایندها و اجرای سیستم اطلاعاتی یکپارچه این کسب وکار استفاده کرد که به رضایت بیشتر مشتریان و توسعه وفاداری و تحقق هدف اصلی، یعنی تسهیل ورزش همگانی منجر می شود.
ارزیابی نیات رفتاری تماشاگران لیگ برتر هندبال ایران بر اساس کیفیت کارکرد و نتیجه(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف پژوهش حاضر، ارزیابی نیات رفتاری تماشاگران لیگ برتر هندبال ایران براساس کیفیت کارکرد و نتیجه بود. این پژوهش از نوع پژوهش های توصیفی _ پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را تماشاگران شرکت کننده در بازی های چهار تیم لیگ برتر هندبال ایران در فصل 94 1393 تشکیل می دادند. براساس فرمول کوکران و با در نظر گرفتن خطای 0/05 = α، تعداد 380 تماشاگر به عنوان نمونه پژوهش در نظر گرفته شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه تئودوراکیس و همکاران (2012) بود. 10 نفر از استادان صاحب نظر و کارشناسان باسابقه هندبال روایی صوری و محتوایی ابزار را تأیید کردند و پایایی درونی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ ارزیابی شد (0/91 =α). برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون معناداری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه در سطح معناداری 0/05P≤ استفاده شد. نتایج رگرسیون خطی چندگانه نشان داد که متغیرهای کیفیت نتیجه (0/232=β) و کیفیت کارکردی (0/318=β) می توانند 0/170 درصد از تغییرات متغیر نیات رفتاری تماشاگران را پیش بینی کنند. ازاین رو مسئولان و برگزارکنندگان مسابقات باید به متغیرهای کیفیت کارکردی و کیفیت نتیجه توجه بیشتری داشته باشند تا تماشاگران بیشتری برای تماشای مسابقات به سالن ها ورزشی بیایند.
ارائه مدل توسعه گردشگری ورزشی در رویدادهای بین المللی ورزشی ایران در رشته والیبال(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
لزوم توجه به افزایش درآمدزایی درکشور از یک سو و اهمیت توجه به گردشگری به ویژه در ورزش کشور از سوی دیگر، توجه و اهتمام به این مهم را بیش از پیش ضرورت می بخشد. ازاین رو پژوهش حاضر با هدف ارائه مدل توسعه گردشگری ورزشی در رویدادهای بین المللی ورزشی ایران (مطالعه موردی: والیبال) تدوین شده است. روش تحقیق پژوهش آمیخته و نوع تحقیق کاربردی بود. جامعه آماری تحقیق شامل اﻋﻀﺎی کﻤیﺴیﻮن ﮔﺮدﺷﮕﺮی ورزﺷی کﻤیﺘه ﻣلی المپیک، ﻣﺪیﺮان ﺳﺎزﻣﺎن ایﺮاﻧﮕﺮدی و ﺟﻬﺎﻧﮕﺮدی، اﻋﻀﺎی اﻧﺠﻤﻦ ﮔﺮدﺷﮕﺮی ورزﺷی ﻓﺪراﺳیﻮن ورزش ﻫﻤﮕﺎﻧی، مدیران فدراسیون والیبال، ﻣﺪیﺮان ﺳﺘﺎدی وزارت ورزش و کﻤیته ملی اﻟﻤﭙیک و متخصصان ﻣﺪیﺮیﺖ ورزﺷی و گردشگری کﺸﻮر بود. نمونه آﻣﺎری ﺗﺤﻘیﻖ ﺑ ﻪ ﺻﻮرت ﺗﻤﺎم ﺷﻤﺎر بود (120 نفر) که در نهایت 116 پرسشنامه دریافت شد. نتایج حاصل از مدل تحقیق، نشان از اهمیت بیشتر عوامل حقوقی و قانونی در توسعه گردشگری ورزشی بین المللی ایران در رشته والیبال، با آماره 8/6 t= دارد. برمبنای نتایج به دست آمده، ساخت و تجهیز مراکز و پایگاه های ویژه گردشگری ورزشی رشته والیبال در مناطق مختلف آب و هوایی کشور و تلاش در زمینه تصویب قوانین برای تشویق و حمایت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی در بخش گردشگری ورزشی رشته والیبال ضروری به نظر می رسد.
شناسایی مشکلات و مزایای اجرای طرح المپیاد درون مدرسه ای: مطالعه موردی: استان مازندران(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از تحقیق حاضر، شناسایی مشکلات و مزایای اجرای طرح المپیاد درون مدرسه ای در استان مازندران بود. تحقیق از نوع کاربردی و روش اجرای آن آمیخته بود. برای شناسایی مشکلات و مزایا، از پرسشنامه نظرسنجی با استفاده از روش دلفی و برگزاری جلسات با 10 نفر از کارشناسان تربیت بدنی شهرستان های استان مازندران استفاده شد. در بخش کمّی، جامعه آماری تحقیق، 1517 نفر از معلمان تربیت بدنی شاغل در آموزش و پرورش استان مازندران بودند که نمونه آماری با توجه به جدول مورگان 312 نفر انتخاب شد. ابزار جمع آوری داده برای رتبه بندی، پرسشنامه محقق ساخته با مقیاس پنج ارزشی لیکرت بود (0/87=α). برای رتبه بندی عوامل مورد بررسی از آزمون فریدمن و نرم افزار آماری SPSS22 استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که سه مورد از مشکلات در برگزاری این المپیاد به ترتیب عدم اطلاع رسانی و برنامه ریزی صحیح از سطح وزارتخانه تا ادارات، رعایت نشدن نکات ایمنی و فضای مناسب برای برگزاری المپیاد، و ناآگاهی از اهداف و همکاری نکردن عوامل برگزارکننده بود و مزایایی که رتبه های اول تا سوم را به دست آوردند، هویت بخشی معلمان و درس تربیت بدنی، رفتارهای مثبت اجتماعی، و مساعدت و مشارکت همکاران و والدین برای برگزاری المپیاد، بود.
تحلیل عاملی نقش سیاسی دولت در اجرای سیاست خصوصی سازی صنعت ورزش(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف این پژوهش ارائه مدل تحلیل نقش سیاسی دولت در خصوصی سازی ورزش ایران بود. این مطالعه ترکیبی و از نوع طرح های آمیخته اکتشافی است. مرحله اول کیفی بود. بدین منظور با مرور مبانی نظری و انجام مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته، اطلاعات تکمیلی گردآوری، سپس داده های 20 مصاحبه به روش گراندد تئوری کدگذاری شد. گروه بندی کدها چهار مؤلفه را نشان داد. مرحله دوم به صورت کمی و به روش مدلسازی معادلات ساختاری انجام گرفت. نمونه 222 نفر به صورت هدفمند انتخاب شدند. پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از مرحله کیفی به عنوان ابزار تنظیم شد. روایی محتوایی را پانزده متخصص تأیید کردند و پایایی آن را آلفای کرونباخ 0/813 نشان داد. به منظور محاسبه اعتبار سازه و بررسی ساختار عاملی داده ها از تحلیل اکتشافی و تأییدی، و برای محاسبه پایایی مقیاس ها و خرده مقیاس ها از آلفای کرونباخ استفاده شد. مقایسه متغیرها نشان داد تأثیر مؤلفه های انسجام سیاسی- اجتماعی، حاکمیت قانون و قدرت دولت بر خصوصی سازی ورزش ایران معنا دار بود، ولی مؤلفه مشارکت سیاسی با مقدار 0/128=α اثر معنا داری نداشت. مؤلفه انسجام سیاسی- اجتماعی با ضریب رگرسیونی 0/187 دارای بیشترین تأثیر بود و در مرتبه های بعدی حاکمیت قانون (0/156)، قدرت دولت (0/103) و مشارکت سیاسی (0/04) قرار داشتند.
شناسایی مؤلفه های محیطی مؤثر بر مدیریت ارتباط با مشتری در باشگاه های حرفه ای فوتبال ایران(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از این تحقیق شناسایی مؤلفه های محیطی مؤثر بر مدیریت ارتباط با مشتری در باشگاه های حرفه ای فوتبال ایران بود. با عنایت به ماهیت اکتشافی موضوع از روش پژوهش کیفی به منظور تعیین مهم ترین مؤلفه های محیطی مؤثر بر مدیریت ارتباط با مشتری در باشگاه های حرفه ای فوتبال ایران استفاده شد. نخست از طریق مطالعات اولیه، فهرست مقدماتی نشان های مؤثر، شناسایی و سپس مصاحبه های نیمه ساختاریافته با (32 = n نفر) اعضای هیأت علمی مدیریت ورزشی، کارشناسان و صاحب نظران فوتبال و مدیران اجرایی لیگ و باشگاه های فوتبال ایران انجام گرفت؛ همچنین نمونه گیری به صورت هدفمند و به روش گلوله برفی دنبال شد. نتایج کدگذاری باز حاکی از آن بود که 79 نشان می تواند بر مدیریت ارتباط با مشتری در باشگاه های حرفه ای فوتبال ایران مؤثر باشد. سپس در کدگذاری محوری، نشان ها در 28 مفهوم طبقه بندی شد. در نهایت مقوله های شناسایی شده حاصل از کدگذاری انتخابی شامل 10 مقوله عوامل نگرشی، شرایط زیرساختی، شرایط محیط کلان، ریسک پذیری مشتریان، عوامل مدیریتی، عوامل سازمانی، کیفیت و کمیت ارائه خدمات و تجهیزات، شرایط و ریسک پذیری مشتریان و کانون هواداران تعیین شد. مدیران باشگاه های حرفه ای فوتبال ایران می توانند از نشان ها، مفاهیم و مقوله های شناسایی شده در برنامه ریزی های آتی خود به منظور ارتباط مؤثر با مشتریان استفاده کنند.
ارتباط بین مهارت های ارتباطی با تعهد سازمانی و اعتماد سازمانی در اداره کل ورزش و جوانان استان ایلام(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از این تحقیق، بررسی ارتباط بین مهارت ارتباطی با تعهد سازمانی و اعتماد سازمانی در اداره کل ورزش و جوانان استان ایلام است. این پژوهش از نوع توصیفی - همبستگی است و به صورت مقطعی در سال 1392 روی 100 نفر از کارکنان انجام گرفت. نمونه گیری به تصادفی ساده صورت گرفت و به منظور جمع آوری داده ها از 3 نوع پرسشنامه استفاده شد. از روش های آماری توصیفی و استنباطی برای داده ها استفاده شد و داده ها نیز با استفاده از نرم افزار PLS & SPSS تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد بین مهارت ارتباطی با اعتماد سازمانی (0/01≥ P، 0/47= r) و تعهد سازمانی (0/01≥P ، 0/42= r) و تعهد سازمانی با اعتماد سازمانی (0/01≥ P، 0/46= r) رابطه مثبت معناداری وجود دارد. همچنین میزان اثر مهارت ارتباطی بر اعتماد سازمانی (22/44= t،0/76=β) و تعهد سازمانی (4/04= t ،0/49=β) مثبت و معنادار است. در نهایت هرچه کارکنان از سطح مهارت های ارتباطی بالاتری برخوردار باشند، به همان نسبت سطح تعهد سازمانی و اعتماد سازمانی آنها افزایش می یابد.
مطالعه تطبیقی الگوهای مختلف بیمه ورزشی کشورهای منتخب و ایران(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
در این تحقیق الگوهای مختلف بیمه در ورزش کشورهای منتخب و ایران بررسی شد. روش تحقیق، کیفی بود. جامعه آماری کارشناسان بیمه، کارشناسان و متخصصان حقوقی و کارشناسان ورزشی بودند که با توجه به پنل های تخصصی در حوزه های بیمه های اجتماعی و بیمه های بازرگانی در ورزش به شیوه گلوله برفی نمونه گیری شدند. نمونه گیری تا رسیدن به حد اشباع نظری ادامه یافت که پس از 18 مصاحبه، اشباع نظری حاصل شد. تجزیه وتحلیل داده ها از طریق تحلیل ساختاری و با استفاده از نرم افزار اطلس تی[1] بود. نتایج تحقیق نشان داد که بیمه در ورزش ایران نسبت به آمریکا، ژاپن و چین رشد کمتری داشته است؛ بدین ترتیب که برخلاف این کشورها، دولت در مورد بیمه در ورزش حمایت چندانی صورت نداده است و الگوی اجرایی مشخص و یکپارچه ای از طرف دولت در زمینه بیمه در ورزش وجود ندارد، حجم قوانین بیمه ای موجود در ورزش کشور بسیار کم است و شرکت های بیمه ای، بیمه نامه های بازرگانی غیرتخصصی را در زمینه ورزش ارائه می دهند. پیشنهاد شد تا دولت از راه اندازی بیمه تخصصی و صندوق تخصصی بیمه ورزشی حمایت قانونی کند و حضور شرکت های بیمه ای در بیمه های تخصصی ورزش تسهیل شود. [1]. Atlas.ti v.6