رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی دوره 5 تابستان 1396 شماره 17 (مقاله علمی وزارت علوم)

مقالات

۱.

تأثیرمؤلفه های هویت برند بر هم هویتی هواداران با برند باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: فوتبال لیگ برتر هم هویتی هواداران هویت برند

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۷ تعداد دانلود : ۸
هدف از تحقیق حاضر مطالعه تأثیر مؤلفه های هویت برند بر هم هویتی هواداران با برند باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران بود. روش پژوهش توصیفی-همبستگی و از نوع پیمایشی و کاربردی است و داده ها با استفاده از پرسشنامه های هویتِ برندِ کو (2009) و ترکیبی از پرسشنامه هم هویتی هوادار-تیمِ میل و اشفورث (1992) و ون و برنسکامب (1993) گردآوری شد. جامعه آماری تحقیق شامل هواداران تیم های پرطرفدار لیگ برتر فوتبال ایران بود که 266 نفر از آنها به طور تصادفی به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. روایی پرسشنامه با استفاده از نظرهای متخصصان مدیریت ورزشی و مدیریت بازرگانی تأیید و پایایی پرسشنامه براساس آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه این تحقیق 0/851 ارزیابی شد. چارچوب مفهومی پژوهش را یک مدل فرضی تشکیل می داد که دربرگیرنده عناصر هویت دیداری، هویت محصولی، هویت غیرمحصولی، هویت تجربی و هم هویتی هوادار-تیم بود و به منظور سنجش روایی و برازش مدل از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد که براساس نتایج تحلیل مسیر، ارتباط متغیرهای این پژوهش تأیید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 20 و AMOS نسخه 22 استفاده شد. براساس نتایج پژوهش، هویت دیداری، هویت تجربی، هویت محصولی و هویت غیرمحصولیِ برند، تأثیر مثبت و معناداری بر هم هویتی هواداران با برند باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران دارند.
۲.

تعیین ارتباط رگرسیونی ارزش ویژه برند و وفاداری مشتریان در ورزش(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: ارزش ویژه برند آگاهی برند تصویر برند مدل رگرسیونی وفاداری مشتری

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۸ تعداد دانلود : ۵
هدف از این تحقیق تعیین ارتباط رگرسیونی بین ارزش ویژه برند و وفاداری مشتریان ورزشی است. جامعه آماری شامل مشتریان برندهای ورزشی با نمونه تصادفی بود. از 350 پرسشنامه، 340 مورد بررسی شد. ابزار دو پرسشنامه محقق ساخته است که به تأیید استادان مدیریت ورزشی رسیده است. روایی سازه از طریق تحلیل عاملی تأییدی بررسی شد. پرسشنامه ها شامل ارزش ویژه برند (0/859=α) و پرسشنامه وفاداری مشتریان (0/814=α) هستند که به صورت 5 گزینه ای لیکرت از کاملاً موافقم (5) تا کاملاً مخالفم (1) درجه بندی شدند. روش تجزیه وتحلیل شامل تحلیل عاملی تأییدی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه بود. اطلاعات توسط نرم افزارهای آماری SPSS21.0 و LISREL تجزیه وتحلیل شدند. براساس یافته های تحقیق، ضریب همبستگی بین ارزش ویژه برند و وفاداری مشتریان در سطح اطمینان 99 درصد معنا دار است. بیشترین همبستگی بین آگاهی برند و تمایل به خرید مجدد (0/60=r) و کمترین همبستگی بین تصویر برند و تمایل به خرید کالاهای جنبی (0/22=r) گزارش شد. ضریب همبستگی چندگانه ارزش ویژه برند و وفاداری مشتریان با توجه به F و (0/01=α) معنا دار است. ضریب تبیین تعدیل شده 0/547 است. تمامی شاخص ها در حد بسیار مطلوب گزارش شده اند.
۳.

بررسی ساختار عاملی و اعتباریابی مقیاس ملی گرایی در ورزش(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: اعتباریابی ساختار عاملی لیگ جهانی ملی گرایی والیبال

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۸ تعداد دانلود : ۹
این پژوهش با هدف بررسی ساختار عاملی و اعتباریابی مقیاس ملی گرایی به عنوان انگیزه هواداران در ورزش انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق، تماشاچیان حاضر در هفته سوم رقابت های لیگ جهانی والیبال در سال 2016 به میزبانی کشور ایران بود که تعداد 320 پرسشنامه به صورت تصادفی ساده در بین جامعه تحقیق توزیع شد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه ملی گرایی بوگدانف (2005) با 16 گویه و 3 مؤلفه بود که در طیف 7 ارزشی لیکرت قرار داشت. تحلیل عاملی تأییدی برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. نتایج، ساختار سه عاملی پرسشنامه اصلی ملی گرایی به عنوان انگیزه هواداران در جامعه ایرانی را تأیید کرد که در تحلیل عاملی مرتبه دوم، سازه ملی گرایی را تشکیل می دادند. همچنین نتایج حاکی از برازش مناسب مدل (2/88=χ2/df، 0/94CFI=، 0/91NFI=، 0/91=GFI، 0/080RMSEA=) بود. ضریب آلفای کرونباخ مؤلفه ها و کل مقیاس ملی گرایی بالاتر از 0/70 بود که بیانگر پایایی قابل قبول ابزار ملی گرایی و مناسب بودن آن برای استفاده در جامعه ایرانی است. به طور کلی مقیاس ملی گرایی ساختاری مشابه نسخه اصلی آن دارد و ابزاری معتبر و پایا از ملی گرایی است. به طور کلی شواهد روان سنجی به دست آمده از تحلیل عامل تأییدی و بررسی پایایی ابزار تحقیق، حاکی از کفایت پرسشنامه ملی گرایی برای استفاده در محیط های ورزشی به منظور ارزیابی علل یا عوامل اثرگذار بر حضور هواداران ورزشی است.
۴.

اثر کیفیت خدمات بر رضایت مندی و وفاداری مشتریان و ارتقای جایگاه استراتژیک برند باشگاه های خصوصی: ارائه مدل(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: برند رضایت مندی کیفیت خدمات مشتریان وفاداری

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۱ تعداد دانلود : ۸
هدف پژوهش حاضر ارائه مدل اثر کیفیت خدمات بر رضایت مندی، وفاداری مشتریان و ارتقای جایگاه استراتژیک برند باشگاه های خصوصی است. پژوهش حاضر از نوع تحقیق کاربردی و از نظر استراتژی توصیفی و از نظر اجرا پیمایشی است، ضمن اینکه جمع آوری اطلاعات به روش میدانی و از طریق ابزار پرسشنامه انجام گرفت. جامعه آماری کلیه مشتریان باشگاه های خصوصی اصفهان (5 سال سابقه عضویت) در سال 1395 به تعداد 750 نفر بودند. با استناد به فرمول کوکران 254 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های کیفیت خدمات (محمودی، 1394)، رضایت مندی مشتریان (ملک اخلاق، 1389) و ارتقای جایگاه استراتژیک برند (قوامی، 1394) استفاده شد. پس از تأیید روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها توسط متخصصان، پایایی از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب 0/90، 0/91، 0/92 محاسبه شد. برای تجزیه وتحلیل یافته ها از روش تحلیل مسیر معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که کیفیت خدمات بر رضایت مندی و وفاداری مشتریان و ارتقای جایگاه استراتژیک برند تأثیر دارد. اجرای مدل های اندازه گیری تأثیر استراتژی های کیفیت خدمات بر رضایت مندی، وفاداری مشتریان و ارتقای جایگاه استراتژیک برند باشگاه های خصوصی نشان دهنده برازش بالا و تأیید مدل مفهومی پژوهش است. ازاین رو پیشنهاد می شود مدیران باشگاه ها رویکرد ارائه خدمات را متناسب با علایق و خواسته های مشتریان به منظور ارتقای جایگاه برند در بازار رقابتی مدنظر قرار دهند.
۵.

طراحی مدل ارزیابی مدیریت بازاریابی در فدراسیون های ورزشی ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

نویسنده:

کلیدواژه‌ها: ارزیابی بازاریابی فدراسیون مدیریت ورزش

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۷ تعداد دانلود : ۸
هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل ارزیابی مدیریت بازاریابی فدراسیون های ورزشی ایران بود. جامعه آماری پژوهش اعضای هیأت علمی دانشکده های تربیت بدنی رشته مدیریت ورزشی، مدیران فدراسیون های ورزشی و متخصصان آشنا با بازاریابی ورزشی بود (520=N) که بر مبنای جدول مورگان 220 نفر به طور تصادفی ساده برای نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای دستیابی به اهداف تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن به تأیید دوازده تن از متخصصان مدیریت ورزشی رسید و روایی سازه آن با تحلیل عاملی تأییدی بررسی و تأیید شد. پایایی پرسشنامه نیز در یک مطالعه مقدماتی با 30 آزمودنی و با آلفای کرونباخ 0/78 محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله کولموگروف اسمیرنوف، بارتلت، KMO، تحلیل عاملی تأییدی و اکتشافی با استفاده از دو نرم افزار SPSS و AMOS استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد برای ارزیابی مدیریت بازاریابی در فدراسیون های ورزشی به ترتیب اولویت 10 عامل توانمندی، حامیان، مشتریان، فرایند، مالی، خلاقیت، برنامه ریزی، دارایی های نامحسوس، اثربخشی و پیشبرد نقش دارند. همچنین مدل به دست آمده از برازش مطلوب برخوردار بود.
۶.

الگوی مسیر روابط حمایت سازمانی ادراک شده، بی تفاوتی سازمانی و تصویر سازمانی در سازمان ورزش شهرداری اصفهان(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: ادراک بی تفاوتی سازمانی تصویر سازمانی حمایت سازمانی سازمان ورزش شهرداری اصفهان عملکرد شغلی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۸ تعداد دانلود : ۸
پژوهش حاضر با هدف بررسی روابط میان حمایت سازمانی ادراک شده، بی تفاوتی سازمانی و تصویر سازمانی در سازمان ورزش شهرداری اصفهان و استخراج الگوی مسیر میان متغیر های مذکور انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان مشغول به خدمت در سازمان مذکور در سال 1395 بود (293N=) و حجم نمونه ای برابر با 167 نفر برای این پژوهش انتخاب شد. در این پژوهش از پرسشنامه های حمایت سازمانی ادراک شده آیزنبرگر و همکاران (1986)، بی تفاوتی سازمانی دانایی فرد، حسن زاده و سالاریه (1389)، و تصویر سازمانی کازولس، کیم و مافیت (2001) استفاده شد و داده های پژوهش با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر تحلیل شد. نتایج پژوهش حاکی از وجود ارتباطات مثبت میان حمایت سازمانی ادراک شده با تصویر سازمانی و مؤلفه های آن، و ارتباطات معکوس میان بی تفاوتی سازمانی و مؤلفه های آن با تصویر سازمانی و ابعاد آن است (0/01P≤). نتایج حاصل از تحلیل مسیر نیز نشان داد که حمایت سازمانی ادراک شده به صورت مستقیم و با ضریب مسیر (0/39=β) و به صورت غیرمستقیم و از طریق تأثیر بر بی تفاوتی سازمانی (0/40-=β) بر تصویر سازمانی سازمان ورزش شهرداری اصفهان اثرگذار بوده است.
۷.

نقش برگزاری المپیادهای ورزشی درون استانی در توسعه ورزش استان گلستان از دیدگاه مدیران و کارشناسان ورزش(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: المپیاد ورزشی توسعه ورزش گردشگری ورزشی مدیریت رویدادهای ورزشی ورزش گلستان

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۶ تعداد دانلود : ۱۱
هدف از پژوهش حاضر، تعیین نقش برگزاری المپیادهای ورزشی درون استانی در توسعه ورزش استان گلستان از دیدگاه مدیران و کارشناسان ورزش بود. جامعه آماری تحقیق شامل کادر اجرایی المپیادهای ورزشی به تعداد 381 نفر بود و براساس جدول مورگان 190 نفر به عنوان نمونه آماری بررسی شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی آن به تأیید متخصصان رسید و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 0/88 به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از روش تحلیل عاملی استفاده شد. هفت عامل توسعه مدیریت، توسعه مالی، توسعه روحی و روانی، توسعه مشارکت های اجتماعی، توسعه اماکن و زیرساخت ها، توسعه تبلیغاتی و توسعه فرهنگی و گردشگری به عنوان پیامدهای برگزاری المپیادهای ورزشی درون استانی شناخته شدند. عامل توسعه روحی و روانی با میانگین رتبه 5/09 مهم ترین پیامد و عامل توسعه مالی با میانگین 2/37 کم اهمیت ترین پیامد المپیادهای ورزشی بود. از بین گویه های مختلف، «احساس مسئولیت جامعه میزبان» بیشترین بار عاملی و «حضور گسترده تماشاگران و هواداران» کمترین بار عاملی را داشتند. با توجه به نتایج پژوهش، برگزاری المپیادهای درون استانی می تواند راهکاری اساسی برای توسعه ورزش در ابعاد مختلف در استان گلستان باشد.

آرشیو

آرشیو شماره‌ها:
۴۲