رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی دوره 1 پاییز 1392 شماره 2 (مقاله علمی وزارت علوم)

مقالات

۱.

تأثیر رویداد ورزشی اسب دوانی بر توسعه گردشگری ورزشی استان گلستان(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: گردشگری ورزشی رویداد ورزشی اسب دوانی اشتغال درآمد

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۰ تعداد دانلود : ۷
هدف از این پژوهش بررسی نقش رویداد ورزشی اسب دوانی بر توسعه گردشگری ورزشی با تاکید بر اشتغال و درآمد در استان گلستان بود. روش تحقیق از نوع توصیفی بوده و به صورت پیمایشی انجام گرفته است. نمونه آماری این پژوهش 195 نفر بودند. برای تجزیه وتحلیل داده های این پژوهش از آمار توصیفی و آمار استنباطی(آزمون خی دو) بهره گرفته شد. محاسبات آماری توسط نرم افزار SPSS .18 انجام گردید. یافته های پژوهش نشان داد که بین توانمندی استان گلستان و برگزاری رویداد سنتی اسب دوانی در استان گلستان (112/86 = 2χ، 01/0 P<) ، بین توانمندی برگزاری رویداد ورزشی اسب دوانی و توسعه گردشگری ورزشی در استان گلستان (465/82 = 2χ، 01/0 P<)، بین توانمندی برگزاری رویداد ورزشی اسب دوانی و جذب گردشگر (321/77 = 2χ، 01/0 P<)، بین برگزاری رویداد ورزشی اسب دوانی و افزایش اشتغال (512/62 = 2χ، 01/0 P<)، بین برگزاری رویداد سنتی اسب دوانی و افزایش درآمد (866/63 =2χ، 01/0 P<) مردم بومی استان گلستان، بین توانمندی رویداد ورزشی اسب دوانی و افزایش امکانات تفریحی و ورزشی (371/68 = 2χ، 01/0 P<)، رابطه معنی داری از دیدگاه شرکت کنندگان در این پژوهش وجود دارد.
۲.

کاربرد روش PCA در ارزیابی عملکرد فدراسیون های ورزشی براساس رویکردهای EFQM(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: روش PCA ارزیابی عملکرد EFQM فدراسیون قایقرانی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۹ تعداد دانلود : ۸
ارزیابی مستمر عملکرد همواره منجر به رشد کیفی و موجب ارتقاء سازمان در ارائه خدمات می گردد. از این رو پژوهش حاضر با هدف کاربرد روش PCA در ارزیابی عملکرد فدراسیون های ورزشی بر اساس رویکردهای کیفی EFQMبود. روش ﺗﺤﻘیﻖﺗﻮﺻیﻔی و بصورت میدانی انجام گرفته است.جامعه آماری این پژوهش شامل رئیس، دبیر و نواب رئیس فدراسیون قایقرانی، اعضا و کارکنان فدراسیون، مربیان، داوران و ورزشکاران شاغل در فدراسیون (67 =N ) بود که از شیوه ی کل شمار برای انتخاب نمونه ها استفاده گردید .ابزار گردآوریداده ها پرسشنامه محقق ساخته با الگو گرفتن از پرسشنامه استاندارد تعالی سازمانی (EFQM)(974/0= α) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش PCA با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 استفاده شد. بر اساس یافته های این پژوهش تمامی معیارهای نه گانه ابزار ارزیابی EFQM، به اندازه ای مساوی در عامل یافت شده که می توان نام آنرا توانمندسازها و نتایج نامید، دخیل هستند. در همین راستا بیشترین ارتباط و مهمترین عامل مشترک شراکت ها و منابع و کمترین ارتباط و کمترین عامل مشترک را کارکنان به خود اختصاص داد.با توجه به نتایج تحقیق، به نظر می رسد توجه و اهتمام به معیارهای ارزیابی در این پژوهش به ویژه کارکنان که همواره رکن اساسی در هر سازمان می باشد ضرورت ویژه دارد.
۳.

تناسب جنسیتی در ورزش های رقابتی(مقاله علمی وزارت علوم)

نویسنده:

کلیدواژه‌ها: ورزش رقابتی جنسیت تناسب

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۸ تعداد دانلود : ۶
هدف این پژوهش بررسی تناسب جنسیتی ورزش های رقابتی بود. به این منظور 502 دانشجوی دختر و پسرکه به طور تصادفی انتخاب شده بودند نسخه تعدیل شده پرسشنامه کلیشه جنسیتی ورزش ها که توسط ریمر و ویزو در سال 2003 ساخته شده است را تکمیل و همچنین به دو سئوال باز در مورد بهترین ورزش ها برای زنان و مردان و دلایل ترجیح ورزش ها پاسخ دادند. نتایج تحلیل کمی آشکار ساخت که از دیدگاه نمونه های مورد بررسی سه رشته ورزشی کشتی ، مشت زنی و وزنه برداری کاملا مردانه تلقی می شوند. نتایج آزمون کای دو نشان داد که بین دیدگاه دختران و پسران در مورد تناسب جنسیتی ورزش های ژیمناستیک، شنا، تنیس روی میز، ایروبیک و فوتسال تفاوت معنی داری وجود دارد)05/0(p≤. پاسخ دهندگان زن تمایل بیشتری برای مستقل دانستن ورزش ها از جنسیت داشتند. بررسی کیفی در مورد سئوالات باز نشان داد مناسب ترین ورزش های رقابتی برای زنان از دید زنان و مردان مورد بررسی شامل ایروبیک، شنا، ژیمناستیک با دلایلی مانند تناسب با ساختار بدنی و ویژگی های زنانه و برای مردان شامل کشتی، وزنه برداری، ورزش رزمی با دلایلی مانند قدرت بدنی بالای مردان، متناسب با فیزیک بدنی، سازگاری با ویژگی های روانی مردان ذکر شد. این نتایج موید وجود کلیشه جنسیتی در ترجیح ورزش های رقابتی برای مردان و زنان است.
۴.

رابطه رضایت شغلی و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: رضایت شغلی رفتار شهروندی سازمانی اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۸ تعداد دانلود : ۵
هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه رضایت شغلی و رفتار شهروندی سازمانی در میان کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان شاغل در اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران به تعداد 101بودند که بر اساس نمونه گیری تصادفی ساده 80 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های رضایت شغلی (ویس و همکاران(1967 ) و رفتار شهروندی سازمانی (اورگان و کانوسکی، 1996) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های آماری پیرسون و رگرسیون استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین رضایت شغلی و رفتار شهروندی سازمانی رابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد، همچنین نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که رفتار شهروندی سازمانی کارکنان را می توان از روی ادراک کارکنان از رضایت شغلی کارکنان پیش بینی کرد. با توجه به اینکه رضایت شغلی پیش بینی کننده ی رفتار شهروندی سازمانی است، بهتر است مدیران اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران به بکارگیری رضایت شغلی کارکنان بیاندیشند.
۵.

عوامل اثرگذار بر اجرای مدیریت دانش در دانشکده های تربیت بدنی ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: الگو مدیریت دانش دانشکده تربیت بدنی هیأت علمی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۶ تعداد دانلود : ۵
هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان اثرگذاری شاخص ها بر اجرای مدیریت دانش در دانشکده های تربیت بدنی ایران است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه اعضای هیأت علمی دانشکده های تربیت که تعداد آن ها در حدود 150 نفر بودند. و جامعه به روش (تمام شمار) به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. آماره مورد استفاده در تحلیل داده ها، همبستگی و 5% ≥ P در نظر گرفته شد. روش انجام پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی و روش پژوهش توصیفی - تحلیلی و با توجه اهداف پژوهش که به سنجش عوامل اثرگذار بر پیاده سازی مولفه های مدیریت دانش در زمینه های مدیریت، تکنولوژی، نیروی انسانی و فرهنگ سازمانی دانشکده های تربیت بدنی می پردازد از نوع همبستگی بود. و از روش معادلات ساختاری استفاده گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه سنجش مدیریت دانش، محقق ساخته که پایایی آن در یک جامعه 30 نفره اعضای هیأت علمی و روایی آن توسط 25 نفر از اساتید رشته مدیریت ورزشی بررسی و تأیید گردید. و برای جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از دو روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد؛ 1- تکنولوژی و زیرساخت های IT همچنین کیفیت و سرعت دسترسی به اطلاعات و دانش جدید؛ 2- تشویق های مدیریت دانشکده در ابراز ایده های تازه و اظهارنظرهای علمی اعضای هیأت علمی به منظور تأثیرگذاری برمأموریت های دانشکده، بیشترین سهم را در تحقق کشف دانش داشتند. 3- وجود کامپیوترهای اختصاصی در دفاتر اساتید، همچنین بهره مندی از امکانات شبکه اینترنت و زیرساخت های تکنولوژی؛ 4- توانمندی اعضای هیأت علمی در انجام کار با کامپیوتر و نرم افزارهای Word و PowerPoint به منظور تأثیرگذاری و انجام بهینه مأموریت های دانشکده، بیشترین سهم را در تحقق تصریح دانش داشتند. 5- ایجاد زیرساخت های ارتباطی به منظور سرعت تبادل اطلاعات و انتقال دانش؛ 6- اعتقاد به تشکیل گروه علمی و فعالیت های تیمی همچنین صداقت در تشریک مساعی و تبادل اطلاعات با همکاران، بیشترین سهم را در تحقق تسهیم دانش داشتند. 7- طراحی برنامه راهبردی و ترسیم خط و مشی و برنامه ریزی مبتنی بر دانش؛ 8- دسترسی به کامپیوتر در زمان مناسب، بهرمندی از تکنولوژی و استفاده هوشمندانه و به موقع و مناسب از شبکه اینترنت؛ بیشترین سهم را درتحقق ارزیابی دانش داشتند. 9- توانایی انجام کاربا کامپیوتر و نرم افزارهای Windows و Word همچنین برخورداری از توانمندی های علمی و نظری حرفه مربوط برای اعضای هیأت علمی؛ 10- تأثیرگذاری تکنولوژی و فناوری اطلاعات بر انتشار دانش در دانشکده های تربیت بدنی، بیشترین سهم را در تحقق انتشار دانش داشتند.
۶.

بررسی وضعیت منش پهلوانی بازیکنان حرفه ای فوتبال ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: منش پهلوانی راستی گذشت تواضع مردم داری معنویت بازیکنان لیگ برتر فوتبال

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۹ تعداد دانلود : ۸
هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی وضعیت منش پهلوانی بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران بود. به همین منظور پرسشنامه 18 گویه ای منش پهلوانی ساخته شده توسط «شجیع» و همکاران (1391) به طور تصادفی در اختیار 162 بازیکن شاغل در لیگ برتر فوتبال ایران از 11 تیم قرار گرفت. روایی محتوایی ابزار توسط متخصصین و ثبات درونی آن نیز در یک مطالعه مقدماتی مورد تأیید قرار گرفت. با توجه به برقراری مفروضه های نرمال بودن و همگنی واریانس متغیرها که با استفاده از آزمون کلوموگروف اسمیرنف بدست آمد، از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد. یافته ها نشان داد، میانگین نمره کلی منش پهلوانی بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران 72/12±59/73 بوده و بین میانگین نمره منش پهلوانی آزمودنی ها به تفکیک تیم تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0= P،183/4=F). بر پایهء یافته ها؛ میانگین نمره کلی منش پهلوانی بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران در سطح متوسطی ارزیابی می شود که نشان دهندهء مطلق نبودن ارزش های پهلوانی در نزد آن ها دارد. این امر ممکن است نتیجه ایجاد و افزایش نسبیت گرایی و یا ترویج شک گرایی در آنان باشد.
۷.

تأثیر انگیزش حضور گردشگران ورزشی فعال و غیرفعال بر توسعه توریسم ورزشی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: انگیزش توریسم ورزشی فعال توریسم ورزشی غیر فعال

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۰ تعداد دانلود : ۴
در چند سال اخیر رویدادهای ورزشی به عنوان یکی از مهمترین ابزار توسعه اقتصادی کشورها مورد توجه خاصی قرار گرفته است. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر انگیزش حضور گردشگران ورزشی فعال وغیر فعال بر توسعه توریسم ورزشی می باشد. تعداد 194n= دانشجوی ورزشکار و غیر ورزشکار که در تورنمنت های دانشجویی حضور داشتند در غالب توریسم ورشی فعال و غیر فعال به عنوان نمونه آماری این تحقیق انتخاب شدند. در تحقیق حاضر پرسشنامه خودساخته توریسم ورزشی که با شش خرده مقیاس مکان مسابقات، فاصله، نوع وسیله نقلیه ، طول زمان برگزاری، میزان هزینه و جاذبه های شهری، میزان انگیزش شرکت ورزشکاران توریسم را مورد ارزیابی قرار می داد، استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز پس از استفاده از آزمون کالموگراف اسمیرنف و اطمینان از توزیع طبیعی دادها(05/0

آرشیو

آرشیو شماره‌ها:
۴۲