رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی دوره 1 تابستان 1392 شماره 1 (مقاله علمی وزارت علوم)

مقالات

۱.

گردشگری ورزشی و اثرات بلندمدت اقتصادی بررسی دیدگاه کارشناسان گردشگری و تربیت بدنی و گردشگران در مورد اثرات توسعه توریسم ورزشی بر اشتغال و درآمد در استان گلستان(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: گردشگری ورزشی رویداد ورزشی اشتغال درآمد اثرات اقتصادی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۶ تعداد دانلود : ۷
امروزه گردشگری ورزشی به یکی از استراتژی های مهم تجاری و اقتصادی جهت درآمد، اشتغال و توسعه زیرساخت ها برای اکثر کشورها تبدیل شده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی دیدگاه کارشناسان گردشگری، کارشناسان تربیت بدنی و گردشگران ورزشی در مورد اثرات توسعه توریسم ورزشی بر ایجاد اشتغال و درآمدزایی در استان گلستان بود. جامعه آماری تحقیق 217 نفر( 53 نفر کارشناسان گردشگری و آژانس های مسافربری، 90 نفر کارشناسان تربیت بدنی و 74 نفر گردشگر ورزشی) بود. روش تحقیق حاضر، توصیفی و از نوع پیمایشی است و برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد(83/0= α). برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون خی دو) بهره گرفته شد. محاسبات آماری توسط نرم افزار SPSS انجام گردید. نتایج نشان داد که بین توسعه گردشگری ورزشی و افزایش درآمد (9/185= 2χ، 01/0 P<) و ایجاد اشتغال (6/135 = 2χ، 01/0 P<) رابطه معنی داری وجود دارد.
۲.

اثر رفتار غیر کلامی مربی بر کیفیت روابط مربی – ورزشکار در ورزشکاران نوجوان رشته های انفرادی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: رفتار غیر کلامی رابطه مربی- ورزشکار صمیمیت تعهد مکمل بودن تشویق تنبیه

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۰ تعداد دانلود : ۹
ارتباط بین مربی- ورزشکار به عنوان یک ساختار چند بعدی و موقعیتی شامل سه فاکتور صمیمیت، تعهد و مکمل بودن است. هدف از این مطالعه نیز بررسی اثر ارتباط بین رفتارهای غیر کلامی مربی بر ارتباط مربی- ورزشکار بود. روش پژوهش زمینه یابی بود، که در یک نمونه 293 از ورزشکاران نوجوان 14 تا 17 سال در ورزش های انفرادی (کشتی، ورزش های رزمی و مشت زنی)، شرکت کنندگان به پرسشنامه ارتباط مربی- ورزشکار و مقیاس رفتارهای غیر کلامی مربی پاسخ دادند. در تجزیه و تحلیل اطلاعات از مدل یابی معادلات ساختاری(SEM) استفاده گردید. معادلات ساختاری نشان داد که رفتارهای غیر کلامی حمایتی- تشویقی مربی اثرات مثبت و در مقابل رفتارهای غیر کلامی منفی مربی اثرات منفی بر ابعاد ساختاری ارتباط مربی- ورزشکار (صمیمیت، تعهد و مکمل بودن) دارد. این مطالعه بینشی را در مورد عوامل ارتباطی فراهم آورد که به مربیان اجازه می دهد کیفیت ارتباط با ورزشکاران خود را ارتقاء دهند.
۳.

مدل سازی معادلات ساختاری در بررسی ارتباط بین اثربخشی با خلاقیت مدیران فدراسیون های ورزشی جمهوری اسلامی ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: پرورش کارکنان اعمال صحیح مدیریت خلق ایده های نو اثربخشی خلاقیت

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۹ تعداد دانلود : ۷
شرایط اجتماعی و اقتصادی سازمان های عصر حاضر، لزوم دارا بودن مدیران خلاق و اثربخش را بیش از پیش نمایان ساخته است؛ ازاین رو پژوهش حاضر باهدف بررسی مدل سازی معادلات ساختاری در بررسی ارتباط بین اثربخشی با خلاقیت مدیران فدراسیون های ورزشی جمهوری اسلامی ایران تدوین گردیده است. روش تحقیق توصیفی بوده و به شکل میدانی صورت گرفته است.جامعه آماری پژوهش کلیه رؤسا، نواب رئیس و دبیران فدراسیونهای ورزشی کشور (100نفر) می باشد که به شکل کل شمار تعیین شد درنهایت 80 پرسشنامه دریافت گردید. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه اثربخشی حمیدی (81/0α =)و پرسشنامه استاندارد خلاقیت رندسیپ(89/0α=)استفاده گردید. برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون کلموگروف اسمیرنف، آزمون همبستگی پیرسون، t تک نمونه-ای و رگرسیون چندمتغیره در نرم افزار Spss و مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار Lisrel استفاده شد. براساس یافته های این پژوهش بین اثربخشی و خلاقیت ارتباط مثبت و معناداری وجود داشت(05/0>p ،262/0 =r)، همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که5/42% از واریانس خلاقیت مربوط به اثربخشی است(01/0>p ،425/0=R2) و اعمال صحیح مدیریت بیشترین اهمیت را در پیش بینی تغییرات-خلاقیت مدیران داراست (001/0>p،218/1=β ). همچنین نتایج مدل تحقیق نشان دهنده برازش لازم و اثرگذاری و پیش بینی اثربخشی مدیران بر خلاقیت آنان بود (079/0RMSEA=، 93/0GFI=، 12/9T=). با توجه به نتایج بدست آمده می توان لزوم توسعه و بسط شاخصه-های اثربخشی را با اهمیت دانست؛ بدیهی است تعامل و کارکرد بین اثربخشی و خلاقیت در نهایت منجر به بهبود شرایط فدراسیون ها در عرصه دستیابی به اهداف خود خواهد بود.
۴.

تببین و شناسایی عوامل جذب کننده و بازدارنده گردشگران ورزشی غیرفعال سفرکننده به استان های غرب کشور (ایلام، کرمانشاه، لرستان و همدان)(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: گردشگری گردشگری ورزشی غیر فعال عوامل جذب کننده عوامل بازدارنده

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۸ تعداد دانلود : ۸
هدف از پژوهش حاضر تبیین وشناسایی عوامل جذب کننده و بازدارنده گردشگران ورزشی غیرفعال سفر کننده به استان های غرب کشور (ایلام ،کرمانشاه ، لرستان و همدان) بود. پژوهش حاضر از نوع علی-مقایسه ای و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری شامل کلیه گردشگران ورزشی غیر فعال که در 2 ماه پایانی سال 1390 برای تماشا و تشویق تیم های ورزشی مورد علاقه خود در مسابقات رسمی و دوستانه به استان های ایلام، همدان، کرمانشاه و لرستان سفر کرده اند، بود. در نهایت محقق موفق شد دیدگاه 231 نفر از گردشگران غیر فعال را به شکل تصادفی جمعآوری نماید. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته 37 سوالی بود. پایایی پرسشنامه مربوط به عوامل جذب کننده 77/0= α و برای عوامل بازدارنده81/0= α محاسبه شد. از آزمون فریدمن و Uمن ویتنی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافتههای پژوهش نشان داد که علاقه به یک رشته ورزشی خاص، حضور دوستان و رفقا و علاقه به تفریح و گردش بین شهری از مهم ترین عوامل جذب کننده و کمبود امکانات ورزشی و تفریحی استاندارد، بی انضباطی تماشاچیان در ورزشگاه و سطح کیفی پایین مسابقات و تیم های ورزشی از مهم ترین عوامل بازدارنده گردشگران ورزشی بودند. از نظر گردشگران عوامل جذب کننده مهمتر از عوامل بازدارنده عنوان شدند. بالا بردن آمارگردشگران ورزشی غیر فعال سفر کننده به این استان ها بدون تغییر نگرش در میان مسئولین و دست اندرکاران بخش ورزش و گردشگری و ایجاد بستری مناسب برای ورود گردشگران امکان پذیر نمی باشد و تحقق این امر مستلزم شناسایی کلیه عوامل جذب کننده و بازدارنده این حوزه و بهینه سازی آنها میباشد.
۵.

تأثیر ویژگی های استادیوم بر حضور مجدد تماشاگران در لیگ برتر فوتبال ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: ویژگی های استادیوم حضور مجدد تماشاگران لیگ فوتبال

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۰ تعداد دانلود : ۷
هدف کلی این تحقیق تعیین تأثیر ویژگی های استادیوم بر حضور مجدد تماشاگران در لیگ برتر فوتبال ایران است. تحقیق حاضر از نوع همبستگی و از نظر هدف کاربردی است. برای جمع آوری داده های مربوط به ویژگی های استادیوم پرسشنامه ای 40 سوالی بر مبنای پژوهش های پیشین ساخته شد. حضور مجدد تماشاگران نیز با استفاده از پرسشنامه چهار سوالی اندازه گیری گردید. روایی پرسشنامه ها با استفاده از نظر 15 تن از متخصصان بازاریابی ورزشی مورد تأیید قرار گرفت. پایایی آنها نیز در یک مطالعه راهنما، با آلفای کرونباخ به ترتیب 87/0 و 83/0 تأیید شد. جامعه آماری این تحقیق را کلیه تماشاگران بالاتر از 14 سال شرکت کننده در مسابقات یازدهمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران تشکیل می دادند. نمونه آماری تحقیق به روش چندمرحله ای، از بین تماشاگران حاضر در چهار بازی برگزار شده در استادیوم های منتخب فولادشهر اصفهان، آزادی تهران، یادگار امام تبریز و شهید باهنر کرمان انتخاب شدند. تعداد نمونه با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه برابر با 239 به دست آمد. برای آزمون صحت مدل نظری تحقیق و محاسبه ضرایب تأثیر از روش مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) بوسیله نرم افزار لیزرل استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که هفت متغیر دسترسی به استادیوم، پارکینگ، تمیزی، زیبایی، راحتی صندلی ها، تخصیص فضا و خدمات غذایی بر حضور مجدد تماشاگران تاثیر دارند، ولی سه عامل تابلوهای راهنما، طراحی استادیوم و کیفیت اسکوربورد تأثیری بر حضور مجدد تماشاگران ندارند.
۶.

بررسی دیدگاه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه پیام نور نسبت به وضعیت موجود آموزشی و پژوهشی این دانشگاه(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: دوره کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه پیام نور وضعیت آموزشی و پژوهشی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۰ تعداد دانلود : ۸
پژوهش حاضر به منظور بررسی دیدگاه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه پیام نورنسبت به وضعیت موجود آموزشی وپژوهشی این دانشگاه ،انجام شده است وباروش توصیفی و به شکل میدانی اجرا گردیده، به طوری که جامعه آماری آن را، تمامی دانشجویان کارشناسی ارشد شاغل به تحصیل در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه پیام نور، به تعداد 319 نفر و براساس جدول مورگان حجم نمونه 169 نفر تشکیل میداده است . ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای با49 پرسش و براساس مقیاس پنج ارزشی لیکرت بوده. اعتبار پرسش نامه به کار رفته،از طریق مطالعه آزمایشی روی 30 دانشجوو محاسبه آلفای کرونباخ (927/0) تا یید گردید و روایی ظاهری پرسشنامه از طریق نظر خواهی از اساتید اهل فن، مورد اصلاح وتایید نهایی قرار گرفت. نتایج بدست آمده، از طریق آمار توصیفی ( جداول و نمودار )مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اهم نتایج بدست آمده بدین قرار بود: 4/53 درصد از دانشجویان تحت بررسی را زنان و 6/46 درصد را مردان تشکیل داده اند. بیشترین درصددانشجویان در گروه سنی 30 – 25 و کمترین درصددرگروه سنی 40 سال و بالاتر بوده اند.بیشترین درصد دانشجویان ورودی سال 88 بوده و در ترم چهارم تحصیل می کرده اند 51 درصد دانشجویان به منظور کسب دانش به تحصیلات عالیه در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی پرداخته اند و از این عده 2/56درصد،معتقدندکه به اهداف مورد نظر خود دست یافته اند. 8/95 درصددانشجویان معتقدند برای آموزش های جنبی در دانشگاه امکانات لازم وجود دارد. دانشجویان،در مجموع عوامل اثر گذاربرانطباق محتوای دروس با نیاز های تخصصی ویافته های علمی، میزان نسبتاً مطلوب را اظهار کرده اند(31/3 از مقیاس 5 ). دانشجویان، مهارت اساتید دوره کارشناسی ارشد تربیت بدنی را در مجموع عوامل اثرگذار بر این شاخص، را در حد متوسط توصیف کرده اند(24/3 از مقیاس 5). دانشجویان تحت بررسی، میزان وجود وسایل کمک آموزشی در دوره کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه پیام نور را مطلوب توصیف کرده اند(67/3از مقیاس 5). دانشجویان، وضعیت دانشکده و فضای کلاس ها را در مجموع عوامل مورد بررسی، نسبتاً مطلوب (4/3 از مقیاس 5) توصیف کرده اند. دانشجویان مورد بررسی، رفتار و منش کارکنان در رابطه با دانشجویان را نسبتاً مطلوب توصیف کرده اند(97/2 از مقیاس 5). دانشجویان وضعیت پژوهشی دانشگاه را در حد متوسط توصیف کرده اند (01/3 از مقیاس 5).
۷.

نقش عوامل تحلیل رفتگی بر قضاوت داوران فوتبال : مطالعه موردی داوران لیگ حرفه ای فوتبال ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: تحلیل رفتگی قضاوت داوران لیگ حرفه ای

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۹ تعداد دانلود : ۹
از آنجا که داوران فوتبال پیوسته در معرض فشارهای ناشی از هیجانات بازی، استرس های وارده از سوی عوامل برگزاری مسابقات، تیم ها، مربیان، بازیکنان و تماشاگران قرار دارند استعداد زیادی برای مبتلا شدن به پدیده ی تحلیل رفتگی دارند. هدف از این پژوهش بررسی نقش عوامل تحلیل رفتگی بر قضاوت داوران فوتبال: مطالعه موردی داوران لیگ حرفه ای فوتبال ایران می باشد. این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است که به شکل میدانی صورت گرفته است. 75 نفر از داوران فوتبال کشور که در لیگ حرفه ای فوتبال قضاوت می کردند جامعه ی آماری این تحقیق را تشکیل می دهند. پرسشنامه های دموگرافیک، پرسشنامه ی تحلیل رفتگی مسلش(91/0=α) و پرسشنامه ی عوامل فرسودگی آور (87/0=α)جهت جمع آوری داده ها مورد استفاده قرارگرفت. یافته های تحقیق حاکی از آن بود که بین مقیاس کاهش عملکرد و تحلیل رفتگی داوران فوتبال اختلاف معناداری مشاهده شد(05/0>pو371/15=t). همچنین بین مقیاس مسخ شخصیت داوران فوتبال و تحلیل رفتگی آنان اختلاف معناداری مشاهده شد(000/0p= و16/30 x2 =). همچنین عوامل مدیریتی با میانگین(35/5MR=)و اقتصادی با میانگین (88/3MR =) مهمترین عامل فرسودگی آور و عامل فردی و محیطی با میانگین(42/2MR =، 92/2 MR =) کم اهمیت ترین عوامل فرسودگی آور می باشند. درنظر گرفتن وضعیت شغلی داوران و ارائه ی برنامه ریزی درست در جهت هرچه بهتر بکارگیری داوران کارمند، ایجاد آرامش روانی در محیط شغلی داوران، از جمله اقداماتی است که مسئولان زیربط در جهت پیشگیری از پدیده ی واگیردار تحلیل رفتگی داوران فوتبال باید به عمل آورند.

آرشیو

آرشیو شماره‌ها:
۴۲