
رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی دوره 5 زمستان 1396 شماره 19 (مقاله علمی وزارت علوم)
مقالات
حوزههای تخصصی:
هدف از پژوهش حاضر، تدوین منظرها و نقشه راهبردی معاونت ورزش دانشگاه آزاد اسلامی با رویکرد کارت امتیازی متوازن بود. جامعه آماری شامل مدیران ارشد، مسئولان تربیت بدنی استان ها، استادان و دانشجویان دکتری بودند (91=n) که از بین نمونه ها در بخش کیفی 12 نفر و در بخش کمی 79 نفر به صورت کل شمار برگزیده شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد، که روایی آن توسط متخصصان مدیریت ورزش و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ (0/87=α) به تأیید رسید. در بخش کیفی از مصاحبه و جلسات شورای راهبردی استفاده شد. برای تحلیل اطلاعات در بخش کمی از آزمون مجذور کای، کولموگروف اسمیرنوف و آلفای کرونباخ و در بخش کیفی از مصاحبه و جلسات شورای راهبردی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که معاونت ورزش دارای چهار منظر مالی، مشتری، فرایندهای داخلی، یادگیری و رشد، 27 هدف راهبردی، 63 سنجه و 238 اقدام است. همچنین در نقشه راهبردی تدوین شده روابط علت و معلولی بین منظرها و اهداف راهبردی وجود دارد و نهایت اینکه منظرها، راهبردها و نقشه راهبردی ترسیم شده قابلیت اجرای راهبردهای معاونت ورزش دانشگاه آزاد اسلامی را دارند.
ارزیابی عملکرد منتخبی از فدراسیون های ورزشی ایران با استفاده از تحلیل پوششی داده ها با رویکرد به سیستم های فازی(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
ارزیابی عملکرد مهم ترین عامل شناسایی وضع موجود و نیروی محرکه ای برای بهبود فعالیت هاست. هدف این تحقیق، ارزیابی عملکرد منتخبی از فدراسیون های ورزشی ایران با استفاده از تحلیل پوششی داده ها با رویکرد به سیستم های فازی بود. تحلیل پوششی داده ها ابزاری قدرتمند در محاسبه کارایی سیستم هاست که این امکان را به سازمان ها می دهد با مقایسه عملکردشان با سایر سازمان ها، تصمیمات بهتری اتخاذ کنند. همچنین به علت عدم اطمینان محیطی موجود در قضاوت و تفکر انسانی، مدل های فازی می توانند مؤثر واقع شوند. جامعه آماری ۱۴ فدراسیون منتخب ورزشی جمهوری اسلامی ایران (با توجه به اینکه جزء رشته های ورزشی مادر بوده، از فدراسیون های ورزشی مهم کشور تلقی می شوند و مدال آورند) به ترتیب اولویت انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته با ضریب پایایی ۸۱ درصد به جمع آوری داده ها پرداخته شد. با به کارگیری مدل ریاضی (برنامه ریزی خطی - فازی پیشنهادی)، نتایج نشان داد که فدراسیون های ورزشی فوتبال، والیبال، کشتی، وزنه برداری، تکواندو، کاراته، بوکس، دوومیدانی در یک دوره زمانی چهار ساله (۱۳۹4 – ۱۳۹0) عملکرد کارا داشتند و فدراسیون های بسکتبال، تیراندازی، ژیمناستیک، ووشو، جودو و شنا ناکارا ارزیابی شدند.
شناسایی راهکارهای موفقیت استراتژی تقلید در شرکت های کارآفرین ورزشی (مطالعه موردی: شرکت طنین پیک سبلان، برند بتا)(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از تحقیق حاضر شناسایی راهکارهای موفقیت استراتژی تقلید در شرکت های کارآفرین ورزشی بود که در دو گام انجام پذیرفت. نخست توسط تکنیک دلفی راهکارها شناسایی شد و سپس با مدلسازی ساختاری تفسیری مدلی برای آن تدوین شد. بنابراین شش خبره از استادان مدیریت ورزشی به روش هدفمند انتخاب شدند و دورهای دلفی تا برقراری توافق نظری میان آنها ادامه یافت. در گام دوم نیز 15 نفر خبره از نمایندگان فروش برند بتا به شیوه هدفمند انتخاب شدند و پرسشنامه مقایسه زوجی برای تدوین مدل در اختیار آنان قرار گرفت. تحلیل داده ها در گام اول توسط نرم افزار SPSS22 انجام گرفت و محاسبات گام دوم با نرم افزار MATLAB2014 صورت پذیرفت. روش دلفی تقلید نام برند پیشرو، تقلید شکل ظاهری برند پیشرو، تقلید هویت برند پیشرو، تقلید تصویر برند پیشرو، ارتقای ارزش درک شده برند مقلد، ترویج حمایت از تولید ملی، فروشگاه عرضه کننده برند مقلد و موفقیت استراتژی تقلید را به عنوان راهکارها شناسایی کرد و مدلسازی ساختاری تفسیری مدلی در چهار سطح برای راهکارهای شناسایی شده ترسیم کرد. براساس نتایج، استراتژی تقلید با ایجاد هویتی مشابه برندهای پیشرو می تواند تصویر و ارزش درک شده از تقلید را ارتقا دهد و موجب موفقیت کارآفرینان ورزشی در بازار شود.
تداعیات و هویت برند با تأکید بر نقش میانجیگری رفتار شهروندی در میان کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی و ارائه مدل ساختاری ارتقای ارزش ویژه برند(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از این مطالعه تداعیات برند و هویت برند با تأکید بر نقش میانجیگری رفتار شهروندی برند بود که از دیدگاه کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی و ارائه مدل ساختاری توسعه ارزش ویژه برند بررسی شد. این پژوهش از نوع کاربردی است و به شیوه پیمایشی اجرا شد. ابزار اندازه گیری پرسشنامه های محقق ساخته تداعیات برند و رفتار شهروندی برند و پرسشنامه های استاندارد هویت برند و ارزش ویژه برند بود؛ که پایایی پرسشنامه ها به ترتیب 0/85، 0/82، 0/79 و 0/81 برآورد شد. با استناد به اطلاعات کارگزینی اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی، در سال 1395 جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 123 نفر بود. حجم نمونه نیز به همین تعداد در نظر گرفته شد. برای آزمون مدل مفهومی پژوهش از مدلسازی معادلات ساختاری مبتنی بر روش حداقل مربعات جزئی استفاده شد. یافته های حاصل از تحلیل داده ها نشان داد تداعیات برند بر ارزش ویژه برند و رفتار شهروندی برند تأثیر معناداری داشت؛ همچنین هویت برند بر ارزش ویژه برند و رفتار شهروندی برند تأثیر معناداری داشت؛ بنابراین توجه به حفظ و توسعه هویت برند و ایجاد تداعیات برند مطلوب در ذهن کارکنان عاملی مؤثر در ارتقای ارزش ویژه برند سازمان بود.
تدوین برنامه راهبردی فدراسیون کونگ فو و هنرهای رزمی جمهوری اسلامی ایران(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از این پژوهش تحلیل راهبرد توسعه و موقعیت یابی راهبردی در حوزه ورزش های رزمی بود. این پژوهش، از نوع مطالعات راهبردی و توصیفی و از لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری پژوهش، مدیران و تصمیم گیران سبک کونگ فو توآ شامل رئیس، نایب رئیس، مشاور عالی، دبیر، رؤسای دو دوره قبل، رؤسای هیأت استان ها شامل اعضای شورای راهبردی، رؤسای کمیته ها، اعضای کمیته فنی (در مجموع 72 نفر) بودند. نمونه ها به صورت تمام شمار انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها ترکیبی از روش های کیفی (مصاحبه عمیق) و روش های کمی (پرسشنامه محقق ساخته) بود. در بخش کیفی روایی از طریق فن بررسی همکار، فن کثرت گرایی و پایایی آن نیز از طریق تهیه و به کارگیری چارچوبی مدون (SWOT) برای مصاحبه کنترل شد و در بخش کمی تعدادی از اساتادان و کارشناسان صاحب نظر مدیریت ورزشی که با فعالیت های سبک کونگ فو توآ آشنا بودند، روایی پرسشنامه را تأیید کردند و پایایی آن نیز از طریق روش آلفای کرونباخ (0/915=α) تأیید شد. با بهره مندی از تحلیل SWOT، 17 قوت، 20 ضعف، 17 فرصت و 14 تهدید شناسایی شد که با تکیه بر آنها تعداد 5 استراتژی SO، 3 استراتژی WO، 3 استراتژی ST و 2 استراتژی WT ارائه شد.
تدوین مدل اندازه گیری آسیب های رفتاری مربیان لیگ برتر فوتبال ایران(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل اندازه گیری آسیب های رفتاری در مربیان لیگ برتر فوتبال ایران با استفاده از مدل معادلات ساختاری انجام گرفته است. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی است که به شکل میدانی انجام گرفت. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. جامعه آماری پژوهش را منتخبی از مربیان خبره فوتبال ایران که حائز شرایط شاخص های مورد نظر تحقیق بودند، تشکیل دادند که با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و ...)، استنباطی (مدل معادلات ساختاری) و از نمودار Q-Q plot برای تشخیص وضعیت توزیع نرمالیته متغیرها استفاده شد. با توجه به یافته های پژوهش مؤلفه های ارتباطات غیررسمی، مهارت های عمومی، شخصیت، دانش تخصصی، نگرش و مؤلفه اخلاق فردی تأثیر مثبت و معناداری بر آسیب شناسی رفتاری مربیان دارد. به طور کلی فدراسیون فوتبال می تواند با ایجاد ساختار نظام مند و ایجاد ساختارهای قوی نظارتی و ممیزی در باشگاه ها و نظارت دقیق، فرهنگ سازی و آموزش به مربیان و تشخیص اینکه مربیان در ابتدای ورود به جرگه مربیگری از انعطاف پذیری لازم با محیط، سازگاری شخصیت یا سرسختی ذهنی در برخورد با موقعیت های متفاوت در فوتبال برخوردارند، جلوی بروز بسیاری از مشکلات و آسیب های رفتاری را در ایشان بگیرد.
تدوین مدل شایستگی مدیران اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان (یک مطالعه موردی)(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
این پژوهش با هدف تدوین مدل شایستگی برای مدیران اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق، مدیران اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان بودند (82 نفر) و برای شناسایی ابعاد و مؤلفه های شایستگی مدیران مذکور، مصاحبه هایی نیمه ساختاریافته با مدیران برتر اداره انجام گرفت و پس از تحلیل محتوای مصاحبه ها و بهره گیری از نظر خبرگان، مدل جامع شایستگی مدیران استخراج و تأیید شد. چارچوب تفصیلی شایستگی های مدیران مذکور در سه بعد (دانش و آگاهی، مهارت و توانایی، ویژگی های شخصی)، در قالب هفت مؤلفه و سی وپنج شاخص تأیید شد و تعاریف هر یک از شاخص ها براساس ادبیات علمی تدوین و همه مورد تأیید خبرگان قرار گرفت. در مورد چارچوب تفصیلی شایستگی های مدیران اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان باید گفت که مدل ارائه شده شامل شایستگی های تمامی ابعاد دانش، آگاهی ها، مهارت-توانایی و مشخصه های فردی و نشان دهنده جامعیت مدل است.