رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی دوره 2 پاییز 1393 شماره 6 (مقاله علمی وزارت علوم)

مقالات

۱.

اثر ابعاد تصویر برند ورزشکار بر همانندسازی با ورزشکار(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: تصویر برند جذابیت ظاهری سبک زندگی بازارپسند عملکرد ورزشی همانند سازی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۲ تعداد دانلود : ۱۰
تصویر برند ورزشکار شامل سه بعد اصلی است: عملکرد ورزشی، جذابیت ظاهری و سبک زندگی بازارپسند. هدف این مطالعه آزمون تأثیر تصویر برند ورزشکار بر همانند سازی با ورزشکار بود. 250 دانشجو مقیاس تصویر برند ورزشکار (آرایی و همکاران، 2013) و مقیاس اصلاح شده همانند سازی با ورزشکار کوهن و پرس (2003) را تکمیل کردند. روش شناسی تحقیق از نوع توصیفی همبستگی و بر مبنای مدل معادلات ساختاری است. مدل معادلات ساختاری نشان داد که تنها سبک زندگی بازارپسند از ابعاد تصویر برند ورزشکار ضریب مسیر معناداری بر همانند سازی با ورزشکار داشت. این بعد بازتابی از شخصیت ورزشکار و ادراک اجتماعی از ورزشکاران است. یافته ها نشان می دهد که این موضوع از طریق رفتار اخلاقی درون و بیرون زمین رقابت، حساس بودن در موضوعات اجتماعی- فرهنگی، رهبری خوب و مدل مناسب برای هوادار بودن، مسئولیت اجتماعی، نشان دادن احترام برای هواداران و تماشاچیان قابل حصول است. بنابراین، برای ارتقای سطح همانند سازی هوادار با ورزشکار، به چهره های ورزشی و مدیران آنها پیشنهاد می شود که بخش زیادی از فعالیت هایشان را بر ایجاد سبک زندگی بازارپسند ورزشکار متمرکز کنند.
۲.

معرفی شاخص ها و فرایند ارزیابی میزان توسعه یافتگی ورزشی استان فارس(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: ارزیابی استان فارس توسعه یافتگی توسعه یافتگی ورزشی شاخص

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۳ تعداد دانلود : ۶
هدف از این پژوهش، ارائه شاخص های مورد نیاز به منظور ارزیابی مسیر توسعه ورزش استان فارس بود. به این منظور پژوهشگر با استفاده از منابع موجود، به بررسی شیوه های جمع آوری شاخص های مورد نیاز پرداخت و سپس با توجه به منابع و داده های در دسترس، به شیوه توصیفی و با مرور منابع مختلف، شاخص های بالقوه در زمینه ارزیابی توسعه یافتگی ورزش استان فارس را ارائه کرد. سپس با استفاده از روش کیفی و با بررسی سند توسعه ورزش استان فارس، از طریق بررسی اهداف کلان اداره کل ورزش و جوانان استان فارس، 20 شاخص به منظور بررسی فرایند توسعه ورزش این استان، انتخاب شد و از طریق تحلیل اطلاعات به دست آمده، مشخص شد سیاستگذاران ورزش این استان، بر مؤلفه مشارکت اجتماعی بیش از دیگر مؤلفه ها تأکید دارند. مؤلفه های دیگر نیز به ترتیب شامل اطلاع رسانی، دسترسی، مشارکت بانوان، داوطلبی، آموزشی-علمی و ساختاری-سیاسی اند.
۳.

تحلیل روابط چندگانه استرس رسانه و انعطاف پذیری کنشی با تعهد سازمانی در داوران لیگ برتر ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: استرس رسانه انعطاف پذیری کنشی تعهد سازمانی داوران لیگ برتر فوتبال

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۶ تعداد دانلود : ۶
تعهد سازمانی در مدیریت و ادبیات علوم رفتاری یکی از عوامل مهم در روابط بین افراد و سازمان هاست که نقش بسزایی در رشد و توسعه همه جانبه سازمان ها دارد. هدف از این تحقیق، بررسی رابطه بین استرس رسانه و انعطاف پذیری کنشی با تعهد سازمانی در داوران لیگ برتر ایران بود. روش تحقیق توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق کلیه داوران حاضر در لیگ برتر فوتبال کشور بودند. نمونه به صورت تمام شمار به دست آمد که در حقیقت نمونه برابر جامعه است؛ بر این اساس 95 نفر به عنوان نمونه آماری ارزیابی شدند. مؤلفه ها با استفاده از پرسشنامه استرس رسانه در فوتبال کریستیانسن، هلوری و روبرت (2012)، پرسشنامه انعطاف پذیری کنشی کانر و دیویدسون (2003) و پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و میر (1990) اندازه گیری شدند. نتایج تحلیل نشان داد استرس رسانه و انعطاف پذیری کنشی قادر به پیش بینی تعهد سازمانی داوران لیگ برتر ایران است. نتایج تحقیق کمک شایانی در توجه مجدد به راهکاری اصولی در جهت کاهش اشتباهات داوری و افزایش کیفیت قضاوت های ورزشی می کند.
۴.

ارتباط بین انگیزه های مشارکت و تعهد ورزشی در بین ورزشکاران جانباز و معلول(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: انگیزه تعهد ورزشی جانبازان و معلولان سلامتی شهرت

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۹ تعداد دانلود : ۷
هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین انگیزه های مشارکت ورزشی و تعهد ورزشی ورزشکاران جانباز و معلول بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه ورزشکاران شرکت کننده (250 نفر) در مسابقات دو و میدانی قهرمانی کشور جانبازان و معلولان تشکیل دادند که 122 نفر به عنوان نمونه آماری تصادفی انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های ویژگی های جمعیت شناختی، انگیزه های مشارکت ورزشی گیل و همکاران (1983) و تعهد ورزشی اسکانلن و همکاران (1993) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندمتغیره، t مستقل و برای تعیین روابط بین متغیرها در قالب مدل علّی از مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین تمام زیرمقیاس های انگیزه های مشارکت ورزشی و تعهد ورزشی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد و انگیزه های کسب سلامتی و شهرت قوی ترین پیش بینی کننده تعهد ورزشی اند. همچنین انگیزه های مشارکت ورزشی تأثیر مثبت و معناداری بر تعهد ورزشی دارند و توانسته اند 34 درصد از واریانس تعهد ورزشی را تبیین کنند. کلیه شاخص ها نیز نشان دهنده برازش مطلوب مدل بودند. به طور کلی نتایج بیان می کند که مسئولان و مربیان باید به منظور تقویت تعهد ورزشی در جانبازان و معلولان به انگیزه های آنها به ویژه انگیزه کسب سلامتی توجه بیشتری داشته باشند.
۵.

کاربرد مدل معادلات ساختاری در برآورد اعتبار و روایی سازه پرسشنامه شاخص های موفقیت ورزشی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: تحلیل عاملی تأییدی مربیان موفقیت ورزشی ورزشکاران ورزش نخبگی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۹ تعداد دانلود : ۹
هدف از این پژوهش، تحلیل عاملی تأییدی پرسشنامه شاخص های موفقیت ورزشی بود. جامعه آماری پژوهش، شامل مربیان، ورزشکاران و مدیران اجرایی چهار فدراسیون منتخب و همچنین مدیران کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان بود که به طور غیرتصادفی هدفدار انتخاب شدند. در نهایت با استفاده از جدول مورگان، 153 نفر به عنوان نمونه تحقیق برگزیده شدند. پس از بررسی روایی صوری، به منظور بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی تأییدی و برای سنجش پایایی از آلفای کرونباخ استفاده شد. پایایی به دست آمده با استفاده از آلفای کرونباخ برای مؤلفه های ده گانه بین 0/74 تا 0/89 بود که نشان دهنده پایایی مناسب ابزار است. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که ساختار ده عامل، از نظر تفکیک سؤالات و انطباق با مبانی، مناسب است. نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان داد که الگوی ده عاملی سازه موفقیت ورزشی، شامل حمایت مالی، ساختار و سیاستگذاری، مشارکت ورزشی، سیستم استعدادیابی، حمایت شغلی-ورزشی، تسهیلات آموزشی و تمرینی، سیستم مربیگری، رقابت های ملی و بین المللی، تحقیقات علمی و محیط قهرمانی، دارای برازندگی مناسبی است. پیشنهاد می شود در تحقیقات آینده این پرسشنامه در نمونه ها و در حوزه های دیگر ورزش برای اطمینان از روایی و پایایی آن اجرا شود.
۶.

سنجش روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامل محدودیت های گردشگران ورزشی پیست های اسکی استان تهران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: اسکی پایایی روایی سازه گردشگران ورزشی محدودیت

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۰ تعداد دانلود : ۶
هدف پژوهش حاضر، سنجش روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه محدودیت های گردشگران ورزشی پیست های اسکی استان تهران بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه گردشگران پیست های اسکی استان تهران بودند که با توجه به اینکه کل جامعه بیش از ده هزار نفر بود، از طریق جدول مورگان 370 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند که از این تعداد، 362 پرسشنامه معتبر تحلیل شد. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه وی (2008) بود که پس از ترجمه و بازترجمه و بومی سازی متناسب با فرهنگ کشور به 17 سؤال کاهش یافت که در چهار عامل کلی (محدودیت درون فردی، محدودیت بین فردی، محدودیت دوستی و خویشاوندی و محدودیت ساختاری) دسته بندی شد. روایی صوری و محتوایی آن توسط یازده نفر از استادان مدیریت ورزشی در زمینه توریسم ورزشی و همچنین چندین تن از متخصصان روان سنجی تأیید شد و پایایی ابزار از طریق آلفای کرونباخ به دست آمد (0/95=α). نتایج نشان داد که براساس میزان ارتباط و t-Value تمامی سؤالات رابطه معناداری با عامل های خود داشتند. نتایج تحلیل عاملی مرتبه دوم نیز حاکی از آن بود که ارتباط بین چهار عامل کلی با مفهوم محدودیت های گردشگران ورزشی معنادار بود و همه هفده گویه از چهار عامل ابزار اندازه گیری حمایت کرده و ساختار عاملی و روایی سازه ابزار را تأیید می کنند.
۷.

تحلیل عاملی قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای توسعه ورزش قهرمانی ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: توسعه نقاط قوت ضعف فرصت ها تهدیدها ورزش قهرمانی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۸ تعداد دانلود : ۹
هدف از پژوهش حاضر تحلیل عاملی نقاط قوت، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای توسعه ورزش قهرمانی ایران بود. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران و متخصصان حوزه ورزش قهرمانی و اعضای هیأت علمی رشته های تربیت بدنی دانشگاه های کشور به تعداد 850 نفر بود. در بخش کیفی از نظر 25 تن از متخصصان ورزش قهرمانی به طور هدفمند استفاده شد و در بخش کمی با استفاده از جدول مورگان 265 نفر به طور تصادفی - طبقه ای برای نمونه تحقیق برگزیده شدند. برای دستیابی به اهداف تحقیق با استفاده از روش دلفی فهرستی از قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای توسعه ورزش قهرمانی ایران تهیه و بر مبنای آنها، پرسشنامه محقق ساخته 61 سؤالی تهیه شد و در اختیار آزمودنی ها قرار گرفت. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات جمع آوری شده در بخش کیفی از روش دلفی، و در بخش کمّی از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله تحلیل عاملی تأییدی با کمک دو نرم افزار AMOS و SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد برای توسعه ورزش قهرمانی 10 قوت، 15 ضعف، 6 فرصت و 16 تهدید وجود دارد. در پایان توصیه می شود مسئولان ورزش برای توسعه ورزش قهرمانی به نتایج و توصیه های ارائه شده در پژوهش حاضر توجه کنند.
۸.

اعتباریابی و پایایی سنجی پرسشنامه های تعیین سطح مطلوب ارتباط و مهارت های مؤثر ارتباطی شش گانه(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: ارتباطات سازمانی اعتباریابی پایایی سنجی مدل شش گانه ارتباطات مهارت های ارتباطی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۸
هدف از تحقیق حاضر، اعتباریابی و پایایی سنجی پرسشنامه های تعیین سطح مطلوب ارتباط و مهارت های مؤثر ارتباطی شش گانه بود. روش تحقیق از نظر راهبرد توصیفی، از نظر مسیر اجرا پیمایشی و از نظر هدف توسعه ای بود. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان کارشناسی ارشد در گرایش های مختلف مدیریت ورزشی در سال های 1393 و 1394 بود و نمونه آماری نیز براساس جامعه نامحدود و 384 نفر در نظر گرفته شد. ابزار تحقیق که روایی و پایایی آنها بررسی شد شامل دو پرسشنامه محقق ساخته به شرح زیر بود: پرسشنامه تعیین سطح مطلوب ارتباطات و پرسشنامه تعیین سطح مهارت های ارتباطی. در این تحقیق به تعیین روایی صوری، محتوایی و ساختاری اقدام شد و پایایی کلی پرسشنامه ها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 0/89 به دست آمد. نتایج نشان داد مهارت نوشتن، سخن گفتن، گوش دادن، خواندن، زبان تنی و استفاده از ابزار ارتباطی روزمره و نوین به عنوان مهارت های ارتباطی شش گانه شناسایی شدند. با اجرای مدل تأییدی پرسشنامه سطح ارتباطات مشخص شد که تمامی عامل های مستخرج، روایی بالایی دارند و علاوه بر این، بهترین انعکاس دهنده سطح ارتباطات درون فردی است.

آرشیو

آرشیو شماره‌ها:
۴۲