
رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی دوره 1 زمستان 1392 شماره 3 (مقاله علمی وزارت علوم)
مقالات
حوزههای تخصصی:
هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط سرمایه های اجتماعی و فکری با مدیریت دانش در ادارات کل ورزش و جوانان استان های آذربایجان غربی و شرقی بود. جامعه آماری تحقیق، کارکنان شاغل در ادارات کل استان های آذربایجان غربی و شرقی بود. نمونه تحقیق به صورت تمام شمار و 120 نفر انتخاب شدند و پرسشنامه ها بین این افراد توزیع و جمع آوری شد. در تحقیق حاضر سه متغیر اصلی وجود داشت که برای اندازه گیری متغیر های سرمایه فکری از پرسشنامه استاندارد بونتیس (1998)، برای سرمایه اجتماعی از پرسشنامه کامکار (1391) و برای اندازه گیری مدیریت دانش از پرسشنامه همتی (1389) استفاده شد. از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف،t تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شده است. نتایج یافته های تحقیق نشان داد بین سرمایه های اجتماعی و فکری و مدیریت دانش رابطه معناداری وجود دارد (674/0=r و 001/0=p). همچنین تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد دو متغیر سرمایه اجتماعی و سرمایه فکری در مجموع 43 درصد واریانس مدیریت دانش را تبیین می کنند. به طور کلی می توان از طریق آموزش ارتباطات اثربخش، ایجاد فضای رقابتی برای یادگیری، ترویج فرهنگ کارگروهی و یادگیری گروهی و راه اندازی و غنی سازی بانک های اطلاعاتی، ارتقای نظام مستندسازی برای ثبت تجارت و سوابق موجب استفاده حداکثری از مدیریت دانش در سازمان شد.
مطالعل مدل ساختار ورزش ایران (مطالعه دلفی)(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از این پژوهش مطالعه مدل ساختار ورزش کشور است. تحقیق ازنظر روش، توصیفی- تحلیلی؛ و از نظر هدف، کاربردی است. روش جمع آوری داده ها شامل مطالعات کتابخانه ای، روش دلفی و در نهایت پرسشنامه محقق ساخته است. پایایی پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ 91/0 به دست آمد. جامعه آماری این پژوهش را مدیران وزارت ورزش و جوانان، مدیران و کارشناسان کمیته ملی المپیک، رؤسای فدراسیون ها، مدیران انجمن های ورزشی فدراسیون ورزش مدارس و اعضای هیأت علمی تشکیل می دادند. در این پژوهش، نمونه تحقیق برابر جامعه تحقیق و به صورت تمام شمار تعیین شد. از 302 پرسشنامه ارسالی برای اعضای جامعه تحقیق، 238 پرسشنامه (79 درصد) دریافت شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون فریدمن و آزمون H استفاده شد. نتایج نشان داد به ترتیب اهمیت: ورزش همگانی، ورزش آموزشی، ورزش قهرمانی و ورزش حرفه ای در اولویت ساختار ورزش کشور قرار دارند. همچنین نتایج نشان داد در تدوین قانون پنج ساله پنجم توسعه کشور به چهار بخش ورزش کشور توجه زیادی نشده است.
شناسایی موانع محیطی و فردی زنان کارآفرین در ورزش و ارائه راهکارهای پیشنهادی(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف پژوهش حاضر شناسایی موانع محیطی و فردی زنان کارآفرین در ورزش و ارائه راهکارهای پیشنهادی است. روش تحقیق، آمیخته از نوع اندراجی است و برای جمع آوری اطلاعات از نمونه گیری هدفمند استفاده شد. جامعه آماری شامل استادان مدیریت ورزشی و زنان کارآفرین در حوزه ورزش بود. پرسشنامه شامل 23 سؤال در طیف پنج ارزشی لیکرت بود. پس از تأیید روایی، پایایی از طریق ضریب آلفای کرونباخ 846/0 به دست آمد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل عاملی (987/2138=2χ،864/0=KMO) استفاده شد. از مهم ترین موانع فردی برای کارآفرینی زنان، فقدان استقلال مالی، فقدان تجربه و میزان اعتماد به نفس کمتر در مقایسه با مردان در سرمایه گذاری و مهم ترین موانع محیطی، فقدان دسترسی به منابع بود. توسعه کارآفرینی زنان لزوم توجه و افزایش حمایت های اجتماعی در ورزش کشور را می طلبد، چراکه توسعه کارآفرینی زنان در ورزش، توسعه ورزش زنان و بهبود کیفیت زندگی جامعه و حرکت به سمت و سوی پایداری در ورزش کشور را در پی خواهد داشت. بنابراین با توجه به میزان ارزش ایجاد شده توسط کارآفرینی، این تحقیق حمایت از توسعه کارآفرینی در زنان را مورد توجه قرار می دهد که پیامد آن ارتقای کیفیت زندگی زنان و سلامتی و توسعه ورزش در بخش زنان خواهد بود.
بررسی عوامل اثرگذار بر ارزش ویژه برند باشگاه پرسپولیس تهران(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از این پژوهش، بررسی عوامل اثرگذار بر ارزش ویژه برند باشگاه پرسپولیس تهران بود. روش تحقیق پژوهش حاضر توصیفی و از لحاظ هدف کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش متشکل از دو گروه، شامل مسئولان و کارشناسان ورزشی و هواداران باشگاه پرسپولیس تهران بود. نمونه آماری تحقیق شامل 68 نفر از مسئولان و کارشناسان ورزشی و 196 نفر از هواداران باشگاه پرسپولیس تهران بود. ابزار تحقیق حاضر پرسشنامه ای محقق ساخته شامل 59 سؤال بود که روایی آن توسط ده تن از متخصصان و استادان مدیریت ورزشی تأیید شد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به دست آمد. در این پژوهش از آمار توصیفی برای توصیف وضعیت جمعیت-شناسی پاسخ دهندگان و در بخش آمار استنباطی از آزمون رتبه بندی فریدمن استفاده شد. بدین منظور از نرم افزار 18 SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد، از دیدگاه مسئولان و کارشناسان و هواداران باشگاه فوتبال پرسپولیس تهران به ترتیب وفاداری هواداران، ستاره-ها، موفقیت تیم، مدیریت باشگاه، استادیوم، پیشینه باشگاه، سرمربی، رسانه، حامیان و لوگو بیشترین اثر گذاری را بر ارزش ویژه برند باشگاه داشتند.
بررسی و مقایسه نگرش متخصصان و مدیران ورزش در زمینه نقش ورزش همگانی و قهرمانی بر شاخص های توسعه اجتماعی(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از تحقیق حاضر، بررسی و مقایسه نگرش متخصصان و مدیران ورزش در زمینه نقش ورزش قهرمانی و همگانی بر شاخص های توسعه اجتماعی بود. روش تحقیق توصیفی بود و به صورت پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل استادان تربیت بدنی، دانشجویان دکتری مدیریت ورزشی استان تهران و افراد شاغل در فدراسیون های ورزشی (حدود 700 نفر) بودند که 203 نفر به صورت تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه 38 سؤالی محقق ساخته بود که روایی محتوایی آن توسط پانزده نفر از استادان دانشگاه ها و متخصصان تأیید شد و پایایی آن در آزمون مقدماتی با 30 آزمودنی و با استفاده از آلفای کرونباخ درتمامی شاخص ها بیشتر از 7/0 محاسبه شد. در خصوص روایی سازه، با توجه به بار عاملی و T–value تمامی شاخص ها پیشگوی مناسبی برای توسعه اجتماعی بودند. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی تی استودنت تک گروهی و مستقل، تحلیل واریانس استفاده شد. نتایج نشان داد که نگرش متخصصان و مدیران ورزش درباره نقش ورزش همگانی و قهرمانی بر توسعه اجتماعی تمامی شاخص ها به جز عدالت اجتماعی در حد زیاد است، بنابراین برای استفاده از ورزش در راستای توسعه اجتماعی باید برنامه ریزی مناسب انجام گیرد.
تحلیل محتوای پایان نامه ها و رساله های رشته تربیت بدنی دانشگاه پیام نور بر اساس روش شناسی تحقیق(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف پژوهش حاضر، تحلیل محتوای پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری رشته تربیت بدنی دانشگاه پیام نور براساس روش شناسی تحقیق بود. جامعه آماری تحقیق، شامل پایان نامه ها و رساله های تربیت بدنی دانشگاه پیام نور از ابتدا تا پایان تابستان 1392 بود که تمام آنها به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند (341N=). ابزار تحقیق برگه کدگذاری با ضریب توافق مناسب بین کدگذاران (پی اسکات 92/0) بود. نتایج نشان داد که بیشتر روش تحقیق ها از نظر راهبرد توصیفی (2/76 درصد)، از نظر اجرا پیمایشی (3/44) و از نظر هدف کاربردی (100 درصد) بوده است. روش نمونه گیری تصادفی ساده (5/30 درصد) و کل شمار (2/18 درصد) بیشترین بودند. ابزار پرسشنامه (2/59 درصد) و آزمون (7/31 درصد) بیشترین استفاده را در پایان نامه ها و رساله های تربیت بدنی دانشگاه پیام نور دارند. وضعیت ابزار مورد استفاده نیز در وهله اول بیشتر استاندارد (3/63 درصد) و در وهله دوم محقق ساخته (3/32 درصد) است. روایی صوری (4/19 درصد)، بیشترین استفاده را در انواع روایی داشته است. برای محاسبه پایایی نیز بیشتر از آلفای کرونباخ استفاده شده است. علاوه بر این، مقیاس لیکرت در بین مقیاس های اندازه گیری، بیشترین استفاده را داشته است.
تدوین مدل ارتباطی هوش چندگانه و هوش سازمانی در اداره کل ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل ارتباطی هوش چندگانه و هوش سازمانی اداره کل ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد بود. جامعه آماری پژوهش 121 نفر از کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد بود که همه آنها به طور کل شمار برای نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای دستیابی به اهداف پژوهش از دو پرسشنامه هوش چندگانه گاردنر (1999) و هوش سازمانی آلبرخت (2003) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها به تأیید پانزده تن از متخصصان رسید و پایایی آنها در یک مطالعه مقدماتی با 30 آزمودنی به ترتیب 81/0 و 96/0 محاسبه شد. به منظور تحلیل داده ها از آزمون توصیفی و استنباطی از جمله t تک نمونه ای، و معادلات ساختاری با کمک نرم افزارهای AMOS و SPSS استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد هوش های چندگانه و هوش سازمانی در اداره کل مزبور در سطح مطلوبی قرار دارند. بین هوش چندگانه و هوش سازمانی و مؤلفه های آنها ارتباطات معنادار وجود دارد. همچنین هوش هیجانی با ضریب مسیر 52/0 بر هوش سازمانی اثرگذار بوده و مدل ارتباطی آنها از برازش مطلوبی برخوردار بود.
طراحی الگوی ساختاری اثر رهبری معنوی بر توانمندسازی روان شناختی اعضای هیأت علمی دانشکده های تربیت بدنی(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از پژوهش حاضر، طراحی الگوی ساختاری اثر رهبری معنوی بر توانمندسازی روان شناختی اعضای هیأت علمی دانشکده های تربیت بدنی بود. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی است و به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری، کلیه اعضای هیأت علمی دانشکده های تربیت بدنی (205 نفر) بودند. نمونه آماری برابر با جامعه در نظر گرفته شد. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه رهبری معنوی فرای (2005) و توانمندسازی روان شناختی اسپریتزر (1995) بود که روایی آنها با استفاده از نظر متخصصان بررسی و پایایی آن نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ (ضریب آلفا = 89/0 و 91/0) محاسبه شد. از آمار توصیفی برای طبقه بندی یافته ها و برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد. همچنین در راستای تحلیل های تکمیلی و ارایه مدل از حیطه معادلات ساختاری (SEM) برای مدلسازی روابط علی با تأکید بر نرم افزار لیزرل 2/9 استفاده شد. یافته ها نشان داد که رهبری معنوی و ابعاد آن یعنی چشم انداز سازمانی، ایمان، عشق به نوع دوستی، عضویت، تعهد سازمانی و معناداری در کار، با توانمندسازی اعضا رابطه معنا داری داشتند (05/0>P)؛ ولی بین بازخورد عملکرد و توانمندسازی رابطه معنا داری مشاهده نشد (05/0