تأثیر مدیریت زنجیرۀ تأمین مهمان نوازی پایدار بر رضایت و وفاداری مشتریان (مقاله علمی وزارت علوم)
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
آرشیو
چکیده
زمینه و هدف: در سال های اخیر، همگرایی بین زنجیره تأمین و پایداری و موضوعات پایداری در مهمان نوازی و هتل داری توجه زیادی را به خود اختصاص داده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر مدیریت زنجیره تأمین مهمان نوازی پایدار بر رضایت و وفاداری مشتریان در هتل های یزد بوده است. روش شناسی: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری نامحدود این پژوهش شامل مشتریان 10هتل منتخب استان یزد است. جهت انجام پژوهش ابتدا به تدوین فرضیات و ضرورت آن پرداخته شده و سپس با توجه به ادبیات پژوهش و پیشینه آن پرسش نامه ای تدوین گردید که پس از تأیید روایی و پایایی آن به کمک آلفای کرونباخ در میان 150 نمونه آماری توزیع و برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون PLS استفاده گردید. یافته ها: نتایج نشان می دهد که بُعد محیط زیستی مدیریت زنجیره تأمین مهمان نوازی پایدار بر رضایت مشتریان و بُعد اقتصادی آن بر رضایت و وفاداری مشتریان تأثیر مثبت و معناداری دارد. بُعد محیط زیستی مدیریت زنجیره تأمین مهمان نوازی پایدار بر وفاداری مشتریان و بُعد اجتماعی آن بر رضایت و وفاداری مشتریان تأثیر مثبت و معناداری ندارد. نتیجه گیری و پیشنهادها: در نهایت کسب وکارهای مهمان نوازی در بین استراتژی های خود مانند افزایش کیفیت محصولات و خدمات و ...، باید به منظور بهبود رضایت و وفاداری مشتری، افزایش عملکرد شرکت، ایجاد مزایای درونی برای خود و بیرونی برای کل جامعه در بلندمدت، اقدامات پایدار لازم دراین سه بُعد مذکور را به کار بگیرند. نوآوری و اصالت: نوآوری این پژوهش انتخاب دو متغیر رضایت و وفاداری از بین ادراکات و نگرش مشتریان و انتخاب هتل های استان یزد از بین کسب وکارهای مهمان نوازی در سطح کشور می باشد.Influence of Sustainable Hospitality Supply Chain Management on Customer Satisfaction and Loyalty
Context and Purpose: In recent years, the convergence between supply chain and sustainability and sustainability topics has been paid much attention in the hospitality and hotel industry. The present study investigates the effects of sustainable hospitality supply chain management (SHSCM) on customers’ satisfaction and loyalty at Yazd hotels.
Design/methodology/approach: This study was applied in terms of goal and descriptive-survey in terms of method. The unlimited statistical population of this study included customers of 10 Yazd’s representative hotels. To do the research, the hypotheses and relevant necessity of the research were developed. Considering the research literature and its background, a questionnaire was developed to distribute it among 150 samples after its validity and reliability were confirmed using Cronbach’s alpha. Also, PLS test was used for research data analysis.
Findings: The results show that the environmental dimension of SHSCM has a positive and significant effect on satisfaction and its economic dimension has a positive and significant effect on customer satisfaction and loyalty. The environmental dimension of SHSCM does not have a positive and significant effect on loyalty and its social dimension on satisfaction and loyalty.
Conclusion: In sum, hospitality businesses need to employ different strategies as for the three mentioned dimensions to improve satisfaction and loyalty of customers, increase corporate performance, and create internal advantages for themselves and the whole society in the long run.
Originality/value: The innovation of this research is to select between two variables of satisfaction and loyalty among customers’ perceptions and attitudes and choose Yazd’s hotels among the businesses at hospitality at the national level.