بررسی نگرش گردشگران نسبت به غذاهای محلی بومی در مازندران (مقاله علمی وزارت علوم)
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
آرشیو
چکیده
هدف: گردشگری امروزه یکی از محورهای اصلی حوزه های اقتصادی،سیاسی،فرهنگی و اجتماعی است و توجه به آن یک ضرورت اصلی است.این پدیده دارای ابعاد مختلف است. هدف این تحقیق بررسی یکی از ابعاد گردشگری یعنی گردشگری غذا است. البته این بعد دارای مسایل متنوعی بوده و سعی این نگارش آن است تا نگرش گردشگران را نسبت به غذای محلی در استان مازندران مورد بررسی قرار دهد. مواد و روشها: روش تحقیق با رویکرد کمی به روش پیمایشی انجام گرفته. جامعه آماری شامل 105 نفر از گردشگرانی است که در رستوران های محلی انتخاب شدند. برای بررسی نگرش گردشگران نسبت به غذای محلی ، ترکیبی از پرسشنامه های محقق ساخته و پرسشنامه استانداردشده استفاده شده است. برای تنظیم پرسش نامه از نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد غذای محلی می تواند نقش عمده ای در گرایش گردشگران به سفر داشته باشد و برای اقتصاد محلی و حفظ فرهنگی محلی بسیار کارامد است. گردشگران غذا را به عنوان فاکتور اصلی سفر می دانستند و ابراز کردند که تجربه غذای محلی نوعی ار فعالیت آن ها در ورود به فرهنگ محلی-بومی است. در واقع با بکار گیری غذا می توان موجب ارتقای گردشگری در بعد غذا شده وInvestigating the attitude of tourists towards local-native foods in Mazandaran
Objective: Today, tourism is one of the main axis of the economic, political, cultural and social spheres, and attention to it is a basic necessity. This phenomenon has different dimensions. The purpose of this study is to examine one of the dimensions of tourism, food tourism. Of course, this dimension has a variety of issues and this article attempt to review the attitude of tourists towards local food in Mazandaran province. Materials and Methods: The research method was quantitative approach in a survey method. The statistical population consisted of 105 tourists selected in local restaurants. To survey the attitude of tourists towards local food, a combination of researcher-made questionnaires and standardized questionnaires were used. Kim and Scarel Factors have been used to set questionnaires. Conclusion: This study showed that local food can play a major role in the tendency of tourists to travel and is very effective for local economy and local cultural preservation. Tourists considered food as a major source of travel, and argued that the experience of local food was one of their activities in entering the native-local culture. In fact, with the use of food, tourism can be promoted in the dimension of food and the type