"پخش برنامههای رادیو و تلویزیونی با توجه به رسالت و مسئولیت رسانه در برابر مخاطب، دارای محدودیتهایی است که در قوانین رسمی و غیر رسمی کشورها به آنها اشاره شده است. شکلگیری و تولید محتوای پیام با در نظر گرفتن حقوق فردی و اجتماعی مخاطبان و با توجه به منافع عمومی جامعه، مستلزم رعایت قوانین و مقرراتی است که در حوزة حقوق رسانههای دیداری و شنیداری جایگاه ویژهای دارد.
محدودیتهای حاکم بر پخش برنامهها چه در ایران و چه در دیگر کشورهای جهان، از نظر حقوق مخاطبان، به سه دسته قابل تقسیم است. محدودیتهایی که هدف از وضع آن:
1 ـ حفظ نظم و حمایت از موازین و اخلاقیات مورد قبول جامعه است که میتوان آنها را محدودیتهای اخلاقی نامید؛
2 ـ حمایت از حریم و حقوق خصوصی افراد است
3 ـ حمایت از حیثیت گروهها و اقلیتهای دینی، قومی، نژادی و زبانی است.
در این مقاله با توجه به مطالعه تطبیقی که میان محدودیتهای اخلاقی حاکم بر پخش برنامههای رادیو و تلویزیونی انگلیس و ایران صورت گرفته است، قوانین و مقررات مربوط به پخش برنامههای حاوی چهار مقوله خشونت، سکس و مصرف الکل و مواد مخدر (پخش تبلیغات مذهبی و برنامههای الحادی و کفرآمیز) به تفکیک برنامههای تبلیغاتی و غیر تبلیغاتی (اخبار، فیلم و مجموعههای داستانی و برنامههای مستند) مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین به سازوکار نظارت و نحوه رعایت قوانین و مقررات مربوط به پخش این برنامهها در انگلیس و ایران اشاره شده است.
"