۱. ارائه ی مدل ترکیبی از متوسط وزنی فازی مبتنی بر امتیازات چپ و راست و سلسله مراتبی فازی برای مکانیابی انبار کارخانه نویسنده: جلال رضایی نور مونا ترابی ناهید بابایی منبع: مدیریت صنعتی (آزاد سنندج) سال یازدهم بهار ۱۳۹۵ شماره ۳۵ کلید واژه ها: رتبه بندیمکان یابیوزن دهیسلسله مراتبی فازیمتوسط فازی مبتنی بر امتیازات چپ و راست حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت دانش و IT منطق فازی و هوش مصنوعی حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۱۸۶ چکیده تعداد دانلود : ۱۳۸ تعیین محل بخش های مختلف کارخانه، یکی از کلیدی ترین گامهای تأسیس و با مدیریت صحیح جریان مواد و محصولات کارخانجات می باشد . به دلیل ساختار و شرایط موجود، بسیاری از کارخانه های موجود در کشور پس از چند سال ممکن است نیازمند گسترش مساحت و یا افزایش تولید و یا حتی بازنگری در ساختار سنتی گذشته باشند؛ و لذا نیازمند تغییرات در ساختار مکانی و یا ایجاد مکان های جدید می باشد. لذا هدف از این پژوهش ارائه مدلی جدید برای حل مسائل مکانیابی می باشد. به این منظور برای وزن دهی و رتبه بندی روش ترکیبی جدیدی از سلسله مراتبی فازی (AHP فازی ) و متوسط فازی مبتنی بر امتیازات چپ و راست ( FWA ) ارائه گردیده است. که به طور موردی در این پژوهش مکان یابی یک بخش از کارخانه تولید لوازم خانگی مورد بررسی قرار گرفته است. در کارخانه مورد بررسی به دلیل تصمیم مدیریت مبنی بر تولید داخلی برخی از قطعاتی که تا کنون به صورت قطعه نهایی از کشورهای خارجی دریافت می گردیده است ، برخی از سوله هایی که در گذشته به عنوان انبار برای انباشت قطعات مورد استفاده قرار می گرفته است اکنون به عنوان محل نصب دستگاههای جدید مورد استفاده قرار خواهد گرفت و لذا بایستی به دنبال مکانی جدید در کارخانه به منظور انبار کردن قطعات بود. تا هم بتوان از فضای موجود به صورت بهینه استفاده نمود و هم هزینه های مرتبط با آن را به حداقل ممکن کاهش داد .که به این منظور ابتدا جلساتی در سطوح کارشناسان و مدیران به منظور تعیین پارامترهای مهم برای انتخاب، صورت گرفته و سپس با استفاده از مدل ارائه شده به حل مساله مورد نظر پرداخته شد.
۲. مدلی جهت ارزیابی تولید ناب در صنایع کوچک و متوسط با استفاده از ترکیب روش های تحلیل عاملی تأییدی، خوشه بندی و تکنیک PROMOTEE نویسنده: علیرضا پویا غلامرضا سلطانی فسقندیس منبع: مطالعات مدیریت صنعتی سال سیزدهم تابستان ۱۳۹۴ شماره ۳۷ کلید واژه ها: خوشه بندیتحلیل عاملی تأییدیتولید نابتلانیک پرومتی حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی تحقیق در عملیات برنامه ریزی چند معیاره حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۵۵۲ چکیده تعداد دانلود : ۲۳۳
۳. تأثیر سایر سازوکارهای حاکمیت شرکتی بر رابطه بین سرمایه گذاران نهادی و مدیریت موجودی کالا نویسنده: مهدی علی نژاد ساروکلایی مریم بحرینی آرزو طاهری منبع: مدیریت دارایی و تامین مالی سال سوم بهار ۱۳۹۴ شماره ۱ (پیاپی ۸) کلید واژه ها: سرمایه گذاران نهادیمدیریت موجودی کالااندازه هیئت مدیرهمالکیت مدیریتیساختار هیئت مدیره حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۳۵۵ چکیده تعداد دانلود : ۲۰۳ یکی از اهداف گزارشگری مالی، ارائه ی اطلاعاتی است که برای سرمایه گذاران، اعتباردهندگان و دیگر کاربران فعلی و بالقوه در تصمیم گیری های مربوط به سرمایه گذاری و اعتبار دهی و سایر تصمیم ها، سود مند باشد. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر مکانیزم های حاکمیت شرکتی شامل مالکیت مدیریتی، ساختار هیئت مدیره و اندازه هیئت مدیره بر رابطه بین سرمایه گذاران نهادی و مدیریت موجودی کالا در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از رگرسیون چند متغیره با استفاده از گشتاورهای تعمیم یافته استفاده شده است. نمونه آماری این پژوهش شامل 47 شرکت می باشد که طی سال های 1385 تا 1390 عضو بورس بوده اند. متغیرهای کنترلی که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته اند رشد شرکت، اندازه شرکت، اهرم مالی، سودآوری، چگالی سرمایه، سن و مالکیت خصوصی می باشند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که مالکیت مدیریتی بر رابطه بین سرمایه گذاران نهادی و مدیریت موجودی کالا تأثیر معنی داری دارد. ولی ساختار و اندازه هیئت مدیره بر رابطه بین سرمایه گذاران نهادی و مدیریت موجودی کالا تأثیر معناداری ندارند.
۴. مدلی برای کنترل موجودی و تولید در شرایط بحران نویسنده: محمد اکبری منبع: پژوهش های مدیریت در ایران دوره ۱۹ زمستان ۱۳۹۴ شماره ۴ (پیاپی ۹۰) کلید واژه ها: الگوریتم ژنتیککنترل موجودیشرایط بحرانمحدودیت ظرفیت انبارمحدودیت سطح خدمات حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۳۲۰ چکیده تعداد دانلود : ۱۷۱ عوامل بیرونی مانند تحریم و عدم همکاری تامین کنندگان خارجی، و عوامل داخلی مانند عدم مدیریت مناسب جریان نقدی و یا سیاست های نامناسب هیئت مدیره، می تواند به کمبود موجودی منتهی گردد. کمبود موجودی یکی از عوامل مهم در ایجاد بحران در فرآیندهای تولیدی است. این مقاله در صدد است تا یک سیستم کنترل موجودی و تولید را برای شرایط بحران، معرفی نماید . مدل ارائه شده این مقاله شرایطی را فراهم می آورد تا با تصمیم گیری مناسب در خصوص به تعویق انداختن سفارشات مشتریان، هزینه های سازمان را در شرایط بحران کمینه نماید. این مدل پیشنهادی برای تولید و کنترل موجودی در شرایط عدم اطمینان مدل سازی شده است و فرض شده است که تقاضای مشتریان بخوبی از توزیع نرمال پیروی می کند. در این پژوهش، مدل ریاضی ارائه شده از نوع عدد صحیح، غیر خطی و NP-hard است. برای حل این مدل پیچیده از الگوریتم ژنتیک استفاده شده است. نتایج ارزیابی عددی مدل پیشنهادی نشان می دهد که عملگرهای تقاطع و جهش چند نقطه ای توانایی مناسبی در جستجوی فضای موجه و دوری از فضای غیر موجه دارد. همچنین همگرایی در مجموعه جوابهای الگوریتم نیز نشان می دهد که الگوریتم استفاده شده توانایی لازم در پیدا کردن جواب بهینه را در مدت زمان مناسب دارد. نتایج این ارزیابی نشان می دهد که مدل ارائه شده توانایی مدل سازی و حل مسأله کنترل تولید و موجودی در شرایط بحران ناشی از کمبود موجودی و محدودیت های مرتبط را دارد.
۵. بررسی اثربخشی سیستم اطلاعات تولید (Man IS) کارخانه بارز نویسنده: زهره ارجمند اسدالله خواهنده کارنما مهدی کاظمی منبع: مدیریت صنعتی (آزاد سنندج) سال نهم تابستان ۱۳۹۳ «ویژه نامه مدیریت و حسابداری» حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۴۲۹ چکیده تعداد دانلود : ۱۸۷
۶. توسعه مدل های کنترل موجودی (r,Q) و(R,T) نویسنده: مقصود امیری محمدامین نایبی اویس زرابادی پور منبع: مطالعات مدیریت صنعتی سال دوازدهم تابستان ۱۳۹۳ شماره ۳۳ کلید واژه ها: اعداد فازیبرنامه ریزی چند هدفهسیستم های سفارش (rQ) و (RT)محدودیت های فازیبرنامه ریزی محدودیت های احتمالی فازی حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۵۸۴ چکیده تعداد دانلود : ۷۸۴ در این مقاله مدل های سنتی کنترل موجودی (r,Q) و(R,T) به صورت یک مدل چند کالایی با دو هدف کمینه سازی هزینه ها و سطح خطر و تحت محدودیت های بودجه در دسترس، حداقل سطح عملکرد، فضای انبار و تعداد کمبود مجاز توسعه یافته اند. تابع توزیع تقاضا نرمال بوده و تقاضا با پس افت تأمین می گردد. ابتدا مدل قطعی و سپس مدل احتمالی- فازی با پارامترهای بودجه فازی، تعداد کمبود مجاز فازی، و فضای انبار که پارامتری احتمالی – فازی با تابع توزیع نرمال است توسعه می یابد. تمام اعداد فازی و از نوع مثلثی[1] هستند. در متدولوژی حل با استفاده از روش نافازی سازی محدودیت های فازی و روش بر نامه ریزی محدودیت های احتمالی فازی[2]، مدل به یک مسئله قطعی چند هدفه تبدیل شده و سپس از طریق روش فازی حل می گردد. در پایان یک مثال عددی جهت توصیف مدل و روش حل آمده که با نرم افزار لینگو8[3] حل شده است.
۷. ارائه سیاست های تامین موجودی و تعیین وسیله حمل بهینه و اندازه بهینه سفارش در شرایط بحرانی نویسنده: محمدعلی پیرایش نقاب رضا جوانشیر منبع: مدیریت تولید و عملیات سال چهارم پاییز و زمستان ۱۳۹۲ شماره ۲ (پیاپی ۷) کلید واژه ها: حمل و نقلشرایط بحرانیسیاست کنترل موجودیزمان تحویل متغیر حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی مدیریت زنجیره تامین سیستم های خرید ؛ انبارداری و توزیع تعداد بازدید : ۱۰۰۳ چکیده تعداد دانلود : ۴۶۸ در ایران خودرو خراسان، سیاست تامین بعضی از اقلام بر اساس مدل ساده قطعی(مدل ویلسون) است. بعضی مواقع بنا به دلایلی دریافت کالا در زمان برنامهریزی شده محقق نمیشود. این وضعیت را به دلیل اینکه خط تولید در آستانه توقف قرار می گیرد، شرایط بحرانی می نامیم. هدف از این مقاله، ارائه سیاست های مختلف تامین موجودی در شرایط بحرانی است. در مورد هر یک از سیاست ها، تابع هزینه که شامل هزینه های توقف خط، سفارش دهی، نگهداری و حمل و نقل است، مدل سازی شده و بر اساس کمینه کردن آن، نوع وسیله حمل و مقدار بهینه سفارش تعیین می گردد. مدل این مقاله به صورت عددی برای دو قطعه از اقلام ایران خودرو خراسان به کار برده شد. نتایج نشان می دهد به کارگیری سیاست های پیشنهادی به کاهش هزینه نسبت به سیاست فعلی ایران خودرو خراسان منجر می شود.
۸. سنجش رشد بهره وری عوامل تولید در صنایع کارخانه ای ایران نویسنده: باقر کرد منبع: پژوهش های مدیریت عمومی سال ششم تابستان ۱۳۹۲ شماره ۲۰ کلید واژه ها: صنعتصرفه های مقیاسرقابت ناقصبهره وری عوامل تولید(TFP) حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی تحقیق در عملیات پژوهش عملیاتی حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۷۹۰ چکیده تعداد دانلود : ۳۷۲ هدف محوری این مقاله سنجش بهرهوری کل عوامل تولید(TFP) در صنایع کارخانهایی ایران با استفاده از پسماند سولو در شرایط رقابت ناقص و بازده غیرثابت نسبت به مقیاس است. از این رو در این مقاله از رویکرد یانگ و سی برای برآورد TFP روش هال و راجر در صنایع کد دو رقمی ISIC استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان میدهد که صنایع محصولات کانی غیرفلزی، ساخت فلزات اساسی، محصولات فلزی فابریکی بجز ماشین آلات و تجهیزات و صنایع مواد غذایی و آشامیدنی بیشترینTFP براساس رویکرد راجر را داشته اند. همچنین صنایع تولید سایر تجهیزات حمل ونقل، تولید رادیو، تلویزیون و وسایل ارتباطی و آپارات، ابزارپزشکی، اپتیکی، ابزاردقیق، ساعتهای مچی و انواع دیگر ساعت و ماشین آلات و دستگاههای برقی کمترین TFP را در صنایع کارخانه ای ایران دارا بوده اند.
۹. بررسی عوامل تعیین کننده بهره وری در صنایع کارخانه ای ایران نویسنده: محمدقلی یوسفی اصغر مبارک منبع: مطالعات مدیریت صنعتی سال نهم بهار ۱۳۹۱ شماره ۲۴ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی بهره وری تعداد بازدید : ۱۶۱۴ چکیده تعداد دانلود : ۸۳۱
۱۰. انبارش وجانمایی اقلام انباربااستفاده ازفناوری گروهی وبه کارگیری الگوریتم ابتکاری نویسنده: علیرضا پویا یونس کرمانشاهیان منبع: چشم انداز مدیریت صنعتی تابستان ۱۳۹۱ شماره ۶ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی تحقیق در عملیات مدلسازی ریاضی حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی مدیریت تولید تعمیرات و نگهداری تعداد بازدید : ۹۸۰ چکیده تعداد دانلود : ۵۳۶
۱۱. شناسایی عوامل بازدارنده رشد بنگاه های کوچک صنعت ریخته گری نویسنده: محمود فیروزیان عزت الله اصغری زاده سید احمد امامی العریضی منبع: مدیریت صنعتی دانشگاه تهران دوره دوم پاییز و زمستان ۱۳۸۹ شماره ۵ کلید واژه ها: شایستگیمنابع رشدانعطاف پذیری محصولاتتأثیر بر بازارانگیزه رشد حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۱۱۹۱ چکیده تعداد دانلود : ۵۴۳ بنگاه های کوچک و متوسط نقش اصلی در ایجاد شغل بر عهده دارند. بعضی پژوهشگران معتقدند بیشتر مشاغل جدید توسط بنگاه های موجود و نه بنگاه های جدید ایجاد میشوند. همچنین مدیریت رشد میتواند مهم ترین تاکتیک برای موفقیت آینده بنگاه باشد. باوجود اینکه رشد، مزایای زیادی برای یک بنگاه به همراه دارد، فرآیند رشد با چالش هایی رو به رو است. در این پژوهش عوامل بازدارندهی رشد بنگاه های کوچک صنعت ریخته گری شناسایی شده-اند، تفاوت بین میزان تأثیر آن ها بر رشد و میزان اهمیت هر یک از این عوامل در صنعت ریخته گری نشان داده شده اند. برای این کار، از داده های پرسشنامه ای و تلفیق آن ها با یافته های ادبیات پژوهش و روش تحلیل عاملی، استفاده شد. سپس موانع رشد، با روش مقایسهی زوجی اولویت بندی شدند. با توجه به نتایج به ترتیب اولویت، عامل ناتوانی در انعطاف پذیری تنوع محصولات، ناتوانی در تأثیرگذاری بر بازار، محدودیت منابع، کمبود شایستگی و تخصص، شناسایی شدند. نتایج این پژوهش نشان میدهد، نبود انگیزه برای رشد، مانعی برای رشد بنگاه های کوچک و متوسط ریخته گری ایران نیست.
۱۲. برنامه ریزی احتمالی چند هدفه برای بهینه سازی مسئله تعیین تعداد نیروی انسانی در سیستم های تولید کارگاهی نویسنده: مصطفی اختیاری منبع: مطالعات مدیریت صنعتی سال هشتم زمستان ۱۳۸۹ شماره ۱۹ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی تحقیق در عملیات برنامه ریزی چند معیاره حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۱۰۷۸ چکیده تعداد دانلود : ۴۹۹
۱۳. مکان یابی فرودگاه استان سمنان با استفاده از روشهای تاپسیس و مکان یابی مرکز نویسنده: جعفر فتحعلی فرشته السادات میرجلالی منبع: پژوهشنامه حمل و نقل ۱۳۸۸ شماره ۴ کلید واژه ها: روش تاپسیسمکانیابی مرکزمکانیابی فرودگاه حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۲۷۴۰ چکیده تعداد دانلود : ۱۳۲۰ مکانیابی صحیح فرودگاهها یکی از مهم ترین عوامل در سرویس دهی بهینه آنهاست. فرض کنید شبکه G=(V,E) که راسها و یالهای آن دارای وزن هستند داده شده باشد. در مساله مکانیابی مرکز، هدف پیدا کردن نقطه ای بر روی شبکه است به گونه ای که فاصله وزنی این راس تا دورترین نقطه روی شبکه کمینه شود. در این مقاله ابتدا مروری بر مساله مکان یابی مرکز و روش تاپسیس داشته، سپس با ترکیب مدل مکان یابی مرکز و روش تاپسیس با در نظر گرفتن مراکز شهرستان های استان سمنان به همراه شهر بیارجمند به عنوان رئوس درخت استان، به مکان یابی فرودگاه استان سمنان پرداخته می شود.. در این مقاله نشان داده می شود که با توجه به شاخصهای در نظر گرفته شده بهترین محل یرای احداث فرودگاه استان سمنان، در 16کیلومتری غرب شهر دامغان است.
۱۴. فرهنگ متغیر یک کارخانه نویسنده: ژاک الیوت منبع: میثاق مدیران تیر ۱۳۸۸ شماره ۴۱ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۸۲۱ چکیده تعداد دانلود : ۴۰۵
۱۵. آشنایی با خوشه های صنعتی و مشخصه های خوشه های صنعتی نویسنده: عیسی منصوری منبع: کار و جامعه اردیبهشت و خرداد ۱۳۸۶ شماره ۸۳ و ۸۴ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۱۴۳۸ چکیده تعداد دانلود : ۷۳۶
۱۶. ارایه چارچوبی برای مکانیابی مراکز صنعتی در سطح ملی همراه با مطالعه موردی نویسنده: علی فرقانی نیما یزدان شناس علیرضا آخوندی منبع: دانش مدیریت ۱۳۸۶ شماره ۷۷ کلید واژه ها: ایرانمدل مکانیابیروشهای تصمیمگیری چندمعیاره (MADM)مراکز صنعتیسطح ملیکارخانه آلومینیوم حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۳۴۶۰ چکیده تعداد دانلود : ۱۶۳۴ یکی از عوامل بسیار مهم در رقابتپذیری شرکتها، تعیین بهترین مکان برای احداث و راهاندازی آنها است. تا کنون انواع مختلفی از مدلهای مکانیابی مراکز صنعتی توسط محققان ارایه شده که در آنها از شاخصهایی مانند زمان، هزینه، حمل و نقل، بازار به عنوان معیارهای اصلی تصمیمگیری استفاده شده است. در این مقاله، یک چارچوب مناسب برای مکانیابی مراکز صنعتی در سطح ملی ارایه میگردد. در این چارچوب از انواع روشهای تصمیمگیری چندمعیاره استفاده شده است. این چارچوب برای مکانیابی کارخانه آلومینیوم توسعه داده شده است. معیارهای تصمیمگیری نیز بر اساس نیازمندیهای کارخانه موردنظر، نظرات خبرگان و مدیران، ملاحظات مسایل مکانیابی و سیاستهای خاص مکانیابی صنایع در کشور؛ تعریف گردیده است. ما اعتقاد داریم چارچوب ارایه شده رویکردی مناسب جهت حل مسایل مکانیابی در کشور میباشد.
۱۷. سرمایه داری: کارخانه چند پارچگی نویسنده: هاروی دیوید مترجم: محمدحسن ضیاءتوانا منبع: اطلاعات سیاسی اقتصادی مهر و آبان ۱۳۸۴ شماره ۲۱۷ و ۲۱۸ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۱۰۲۵ چکیده تعداد دانلود : ۵۰۸
۱۸. خلاصه طرح پژوهشی: محاسبه کشش اشتغال و نسبت کاربری صنایع کارخانه ای در ایران نویسنده: بیژن باصری منبع: کار و جامعه آذر ۱۳۸۰ شماره ۴۱ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار روابط صنعتی تعداد بازدید : ۱۲۹۵ چکیده تعداد دانلود : ۶۱۶
۱۹. محاسبه کشش اشتغال و نسبت کاربری صنایع کارخانه ای در ایران نویسنده: بیژن باصری منبع: کار و جامعه تیر ۱۳۸۰ شماره ۳۹ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت منابع انسانی مدیریت منابع انسانی حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه تعداد بازدید : ۸۲۲ چکیده تعداد دانلود : ۳۹۹
۲۰. محاسبه کشش اشتغال و نسبت کاربری صنایع کارخانه ای در ایران نویسنده: بیژن باصری منبع: کار و جامعه شهریور ۱۳۸۰ شماره ۴۰ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار مدیریت کارخانه حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت صنعتی طراحی محیط و مطالعه کار روابط صنعتی تعداد بازدید : ۱۳۲۰ چکیده تعداد دانلود : ۶۱۶