تاثیر هشت هفته مصرف عصاره سیر و استویا به همراه تمرین هوازی بر تغییرات ساختاری بافت چربی موش های صحرایی نر چاق نژاد ویستار (مقاله علمی وزارت علوم)
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
آرشیو
چکیده
زمینه و هدف: فعالیت بدنی و مکمل های گیاهی در سلامت، پیشگیری و کاهش عوارض بیماری های ناشی از چاقی نقش دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر هشت هفته مصرف عصاره سیر و استویا به همراه تمرین هوازی، بر تغییرات ساختاری بافت چربی موش های چاق انجام شد. روش تحقیق: تعداد 35 موش نر چاق نژاد ویستار به صورت تصادفی به هفت گروه پنج تایی شامل کنترل سالم، کنترل چاق، چاق + سیر، چاق + استویا، چاق + تمرین هوازی، چاق + سیر + تمرین هوازی، و چاق + استویا + تمرین هوازی؛ تقسیم شدند. پروتکل القای چاقی به مدت 12 هفته انجام شد. سپس مداخله تمرین هوازی روی نوارگردان و مصرف عصاره سیر و استویا با دوز 250 میلی گرم/کیلوگرم وزن به صورت محلول در آب آشامیدنی؛ به مدت هشت هفته صورت گرفت. تغییرات ساختاری در بافت چربی به صورت کیفی توسط میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت و تحلیل داده ها در متغیر وزن، با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک راهه در سطح معنی داری 05/0>p انجام شد. یافته ها: چاقی باعث تغییرات پاتولوژیک در چربی سفید همچون بزرگ شدگی سلولی، از هم گسیختگی غشا، هسته های کوچک و نامشخص؛ و تغییرات پاتولوژیک خفیف در چربی قهوه ای، همچون ایجاد قطرات چربی متعدد شد. با مصرف سیر در گروه چاق، تغییرات در چربی سفید به حداقل خود و در چربی قهوه ای، به صفر رسید؛ اما اندکی التهاب و پرخونی در بافت چربی دیده شد. با مصرف استویا نیز تغییرات در سلول های چربی سفید به حداقل خود رسید، اما تغییر در چربی قهوه ای مشاهده نشد. با انجام تمرین هوازی، و تمرین هوازی + عصاره سیر، تمامی تغییرات حاصله از چاقی از بین رفت؛ اما با انجام تمرین هوازی + استویا، تغییرات اندکی در چربی سفید قابل مشاهده بود. نتیجه گیری: تمرین هوازی به تنهایی و همراه با عصاره سیر، بهبود تغییرات ساختاری بافت چربی موش های صحرایی چاق را، مستقل از کاهش وزن، به دنبال دارد.The effect of eight weeks of garlic and stevia extract consumption along with aerobic training on the structural changes of adipose tissue in obese male Wistar rats
Background and Aim: Physical activity and using herbal supplements are essential for improving health, prevention and reduction of the complications of diseases caused by obesity. A recent study examined the effects of combining garlic and stevia extract with aerobic training on the structural changes of adipose tissue in obese rats. Materials and Methods: The study involved 35 obese male Wistar rats divided into seven groups of five: healthy control, obese control, obese + garlic, obese + stevia, obese + aerobic training, obese + garlic + aerobic training, and obese + stevia + aerobic training. Obesity was induced over 12 weeks, followed by aerobic training on a treadmill and consumption of garlic and stevia extract at a dose of 250 mg/kg dissolved in drinking water for eight weeks. Qualitative examination of structural changes in adipose tissue was conducted using light microscopy, and body weight was analyzed using one-way ANOVA at a significance level of p < 0.05. Results: Obesity leads to pathological alterations in white adipose tissue, such as cell enlargement, membrane disintegration, and the presence of small and indistinct nuclei, as well as mild pathological changes in brown adipose tissue, including the formation of numerous fat droplets. In the obese group, the consumption of garlic led to a reduction of changes in white adipose tissue to a minimum and zero changes in brown adipose tissue, although some inflammation and hyperemia were observed in adipose tissue. Meanwhile, consuming stevia resulted in minimum changes in white adipose cells, with no observed change in brown adipose tissue. When aerobic training was performed, as well as aerobic training in combination with garlic extract, all changes induced by obesity vanished. Conversely, aerobic training in combination with stevia led to minor alterations in white adipose tissue. Conclusion: Engaging in aerobic exercise, either on its own or in conjunction with garlic extract, has been shown to enhance the structural changes of adipose tissue in obese rats, regardless of weight reduction.