مدیریت و توسعه ورزش

مدیریت و توسعه ورزش

مدیریت و توسعه ورزش سال 11 بهار 1401 شماره 1 (پیاپی 29) (مقاله علمی وزارت علوم)

مقالات

۱.

تحلیل گفتمان ورزشی: واکاوی نقش کارگفت های پنج گانه جان سرل در تعاملات زبانی میان مربیان و بازیکنان در تیم های لیگ برتر فوتبال ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: بازیکنان فوتبال کارگفت مدل سرل مربیان فوتبال

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۰ تعداد دانلود : ۸
هدف: تحلیل کاربست نظریه های کاربردشناسی زبان موضوعی جدید است. پژوهش حاضر در بستری زبان شناختی و با تکیه بر نظریه «کارگفت» به بررسی نقش انواع کارگفت ها در تعاملات گفتاری در بافت ورزشی میان مربیان و بازیکنان فوتبال ایران پرداخته است. بدین منظور  فراوانی کارگفت ها در میان مربیان فوتبال ایران و بازیکنان آنها مورد بررسی قرار گرفته است.روش شناسی: در این پژوهش از روش کیفی(مصاحبه) استفاده شده بدین منظور، ۴۰ مصاحبه از چهار نفر از مربیان و 20 بازیکن لیگ برتر فوتبال ایران گردآوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل کارگفت جان.آر. سرل(1975) استفاده شد. پنج سطح از مدل کارگفت سرل عبارتند از: اظهاری، تعهدی، عاطفی، اعلامی و ترغیبی. برای اطمینان از اعتبار و پایایی داده ها, مصاحبه ها هم از تیم های برنده و هم بازنده به عمل آمد.یافته ها: نتایج نشان داد که کارگفت های اظهاری، عاطفی و ترغیبی به ترتیب بیشتر در گفتگوهای بین مربیان و بازیکنان استفاده می شود، همچنین کارگفت های تعهدی و اعلامی کمترین کاربرد را داشتند. از سوی دیگر، نتایج حاصل از تحلیل ها در مسابقات منتج به برد و باخت تیم ها، تفاوت داشتند.نتیجه گیری: نتایج از میزان بسامد بالای کارگفت ها و اهمیت و تاثیر بسزای آنها در بافت ورزشی حکایت  می کند.  از سویی دیگر مشخص گردید که روابط نزدیک بین مربیان و بازیکنان تا چه حد می تواند با استفاده از هر یک از کارگفت های اظهاری، تعهدی، عاطفی، اعلامی و ترغیبی در موقعیت های مختلف و گفت و گوهای قبل از مسابقات و بعد از مسابقات، در موفقیت و ناکامی آنها موثر باشد. 
۲.

طراحی مدل عوامل موثر بر 35 سال موفقیت و اقتدار تیم ملی والیبال نشسته مردان ایران در میادین بین المللی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: والیبال نشسته ورزش معلولین ورزش قهرمانی پارالمپیک موفقیت اقتدار

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۰ تعداد دانلود : ۹
هدف: هدف از انجام این پژوهش طراحی مدل عوامل موثر بر 35 سال موفقیت و اقتدار تیم ملی والیبال نشسته مردان ایران در رویدادهای بین المللی بود.روش شناسی: این پژوهش کیفی بود و از روش نظریه داده بنیاد با رویکرد نظام مند استفاده شد. داده های مورد نیاز از مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه با نخبگان و برجسته گان والیبال نشسته ایران بدست آمد. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین، مربیان و بازیکنان اسبق و فعلی تیم ملی والیبال نشسته بود. روش نمونه گیری هدفمند بود و داده ها با انجام 15 مصاحبه عمیق انفرادی نیمه ساختار یافته تا رسیدن به مرحله اشباع نظری بدست آمد. داده های جمع آوری شده از مصاحبه ها در سه سطح کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: در تحلیل داده ها ده عامل مهم؛ (1) جامعه بزرگ بازیکنان والیبال نشسته، (2) کادر مربیگری مجرب و کارآمد، (3) فرآیند استعدادیابی، (4) مسابقات تدارکاتی و رسمی ملی و باشگاهی، (5) پشتوانه سازی برای تیم ملی، (6) فرهنگ نشستن ایرانی ها روی زمین، (7) مدیریت و برنامه ریزی کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین، (8) حمایت حاکمیت، دولت و مسئولان، (9) امکانات و تجهیزات و (10) داشتن کرسی های جهانی، به عنوان عوامل اثرگذار بر 35 سال موفقیت و اقتدار تیم ملی والیبال نشسته مردان ایران در رویدادهای جهانی تبیین شد.نتیجه گیری: توجه به عوامل تبیین شده حفظ موفقیت و اقتدار موجود،  توجه به کمبودها و نواقص می تواند به ارتقاء هر چه بیشتر والیبال نشسته مردان ایران در میادین بین المللی کمک نماید. همچنین مدل طراحی شده می تواند الگو و راهنمایی برای دیگر رشته های ورزشی معلولین و حتی غیر معلولین برای کسب موفقیت و پیشرفت باشد.
۳.

رابطه ارزش های ورزش والیبال با میزان تمایل به پرداخت جهت موفقیت آن در بازی های المپیک 2020(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: تمایل به پرداخت ارزیابی احتمالی ارزش گذاری والیبال تاثیرات ناملموس

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۹ تعداد دانلود : ۱۱
هدف:  هدف تحقیق، ارزش گذاری ورزش والیبال و بررسی میزان تمایل به پرداخت جهت موفقیت در بازی های المپیک 2020 با رویکرد ارزیابی احتمالی بود.روش شناسی: روش تحقیق، توصیفی همبستگی است و در دسته تحقیقات کاربردی قرار دارد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه اقشار مردم استان های غرب و شمال غرب کشور، به تعداد نامحدود می باشند. روش نمونه گیری به صورت خوشه ای و طبقه ای است و به صورت تصادفی ساده اطلاعات مورد نیاز جمع آوری شده است. از میان استان های غرب و شمال غرب کشور، مراکز شهری سه استان کرمانشاه، همدان، تبریز و در مجموع 942 نفر یه عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش-نامه تمایل به پرداخت ویکر و همکاران (2016) استفاده شده است. جهت تحلیل داده ها از روش های آمار استنباطی از قبیل رگرسیون لجستیک و رگرسیون لجستیک تشخیصی جهت پیش بینی متغیرها استفاده شده است.یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد 40% درصد از نمونه آماری تحقیق تمایل داشتند که به طور میانگین 000/68 هزار تومان  و به طور میانه 000/59 از سهم خود در بودجه عمومی را جهت کسب موفقیت تیم ملی والیبال در بازی های المپیک هزینه کنند. متغیرهای تشویق، رضایت، علاقه، افتخار، عملکرد، شادی، شهرت، جامعه، انگیزه، صحبت، عدالت و نام بیشترین و قوی ترین رابطه معنی دار را با پیش بینی میزان تمایل به پرداخت دارند. افرادی که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری هستند، گروه های سنی پایین تر و گروه های درآمدی متوسط و بالا تمایل به پرداخت بیشتری داشته اند.نتیجه گیری: مسئولان مربوطه می توانند با حمایت های کامل از تیم ملی والیبال به بهبود عملکرد تیم ملی والیبال در مسابقات بین المللی کمک کنند تا باعث ایجاد افتخار برای مردم کشور بشود و تمایل به پرداخت آنها را افزایش بدهد. 
۴.

چالش های ورزش در نظام سیاسی اقلیم کردستان عراق(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: نظام ورزش معضلات سیاسی سیاست ورزشی ایالت کردستان عراق

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۰ تعداد دانلود : ۷
هدف: ورزش در اقلیم های مختلف سیاسی تابع شرایط و وضعیت های مختلفی قرار گرفته است. این ویژگی منجر به شکل گیری کارکردهای مختلف ورزش در موقعیت های سیاسی شده است. هدف از این تحقیق شناسایی و چارچوب بندی چالش های ورزش در نظام سیاسی اقلیم کردستان بود.روش شناسی: با استفاده از روش کیفی و کاربرد استراتژی موردپژوهی داده هایی از طریق مصاحبه جمع آوری شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل مضامین استفاده شد. مشارکت کنندگان در تحقیق 35 نفر از صاحب نظران در حوزه سیاست ورزش بودند. یافته ها: نتایج نشان داد 9 مقوله مرجعیت های تصمیم گیری، سیستم طبقه بندی، سازمان فراورزش، بازیگران ورزشی، حمایت مالی، مسابقات ملی و منطقه ای، مدیریت و تحقیقات علمی، استعدادیابی و رسانه ها وجود دارد که در 3 مضمون اصلی شامل "سیال بودن ساختار ورزش" "پیشبرد ورزش به شکل سلیقه ای" و "استفاده ابزاری از سیستم ورزشی توسط احزاب سیاسی"، چالش های ورزش در نظام سیاسی اقلیم کردستان عراق را تعیین کردند.نتیجه گیری: بر اساس نتایج پژوهش می توان گفت چالش های ورزش در نظام سیاسی اقلیم کردستان از پیچیدگیی و گستردگی زیادی برخوردار است. از این رو چارچوب مفهومی ارائه شده در این پژوهش می تواند به درک جامع و نظام مند این چالش ها توسط تصمیم گیران کمک نماید.واژه های کلیدی: نظام ورزش، معضلات سیاسی، سیاست ورزشی، ایالت کردستان عراق
۵.

ارائه مدل تأثیر خط مشی گذاری بر توسعه گردشگری ورزشی با نقش میانجی گرایش کارآفرینانه و بازارگرایی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: خط مشی گذاری گردشگری ورزشی گرایش کارآفرینانه بازارگرایی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۹ تعداد دانلود : ۱۱
هدف: هدف این پژوهش ارائه ی مدل تأثیر خط مشی گذاری بر توسعه ی گردشگری ورزشی با نقش میانجی گرایش کارآفرینانه و بازارگرایی می باشد.روش شناسی: این پژوهش کاربردی و از نوع توصیفی- تحلیلی  و به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه ی آماری پژوهش، مدیران و متخصصین ورزشی، کارآفرینان و کارگزاران گردشگری شمال غرب کشور بودند. حجم نمونه ی آماری 220 نفر برآورد شد. روش نمونه گیری، احتمالی پیچیده از نوع خوشه ای چند مرحله ای بود. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بود. داده ها به روش مدلسازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار SPSS و AMOS تحلیل شدند.یافته ها: نتایج نشان داد، خط مشی گذاری بر توسعه ی گردشگری ورزشی، بر گرایش کارآفرینانه، و بر بازارگرایی، و گرایش کارآفرینانه بر توسعه ی گردشگری ورزشی تأثیر مثبت و معنی داری دارند. هم چنین شاخص های برازش مدل، همگی مطلوب و نشان دهنده ی تأیید مدل پژوهش است.نتیجه گیری: خط مشی گذاری، برنامه ریزی و توسعه ی گردشگری مستلزم شناسایی انگیزه ها و تقاضاهای گردشگران از طریق بازاریابی است. گرایش کارآفرینانه متولیان گردشگری ورزشی برای از بین بردن موانع گردشگری و برنامه ریزی جامع، می تواند تنوع محیط های تفریحی و سیاحتی را برای منطقه و کشور فراهم آورد.
۶.

تبیین بهره وری باشگاه های خصوصی استان لرستان مبتنی بر تمایز خدمات(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: بهره وری تمایز خدمات باشگاه های ورزشی استان لرستان

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۱ تعداد دانلود : ۹
هدف: تبیین بهره وری باشگاه های خصوصی استان لرستان مبتنی بر تمایز خدمات بود. روش تحقیق: روش پژوهش گرنددتئوری با رویکرد گلیزر می باشد. جامعه آماری صاحب نظران (اساتید مدیریت ورزشی) بودند. روش نمونه گیری هدفمند و معیار اشباع نظری در این روش به تعداد مصاحبه ها پایان داد؛ نحوه گزینش نمونه در تکنیک نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی/ شبکه ای بود. یافته ها: در مرحله کدبندی باز 58 مفهوم استخراج شد. از بین این کدها زنجیره ارزش، شبکه ارزش و تحول سریع هر کدام با 9 فراوانی بیشترین میزان رجوع را به خود اختصاص دادند؛ در مرحله محوری 16 مقوله، دسترسی انحصاری، واسط مسلط، استاندارد اختصاصی، بازتعریف تجربه مشتری در ارتباط با باشگاه، یکپارچگی با مشتری، گستردگی افقی، هزینه پایین، تمایز، رسالت کسب وکار، دستورالعمل های اجرایی کسب وکار، ساختار صنعت، جایگاه رقابتی، اثربخشی، آماج یابی، نوآوری و دستورالعمل های اجرایی راهبردهای فرایندهای کسب وکار استخراج شد؛ در مرحله گزینشی 5 مقوله به نام های پایبندسازی به سیستم، راه حل جامع مشتریان، بهترین محصول، دستورالعمل های اجرایی و فرایندهای انطباقی استخراج شد. نتیجه گیری: به منظور بهره وری باشگاه های ورزشی خصوصی توجه به موارد مانند ارائه بهترین محصول، راه حل جامع مشتریان، پایبندسازی به سیستم، دستورالعمل های اجرایی و فرایندهای انطباقی از اهمیت اجرایی بالایی برخوردار است که باید به طورجدی در راستای بهبود بهره وری این باشگاه ها مورد توجه قرار گیرد.
۷.

طراحی مدل ساختاری تفسیری مدیریت تنوع ادارات کل تربیت بدنی دانشگاه های پیام نور ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: تنوع گروه کاری فرهنگ مدیریت تنوع هویت اجتماعی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۰ تعداد دانلود : ۱۱
هدف: هدف از این تحقیق طراحی مدل ساختاری تفسیری مدیریت تنوع ادارات کل تربیت بدنی دانشگاه های پیام نور ایران کشور بوده است.روش شناسی: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش آمیخته متوالی (کیفی-کمی) است. جامعه آماری این پژوهش در بخش اول شامل پژوهش های موجود و قابل دسترس در پایگاه های علمی معتبر در زمینه مدیریت تنوع و در بخش دوم مدیران و کارکنان ادارات کل تربیت بدنی پیام نور کشور بوده است. نمونه گیری با روش هدفمند انجام شده است. شناسایی عوامل موردنظر با روش فراترکیب و تعیین روابط میان آن ها به کمک مدل سازی ساختاری تفسیری انجام شده است.یافته ها: نتایج بیانگر آن بود که مدیریت تنوع می تواند در چهار سطح طبقه بندی شود بر این اساس که در سطح اول عوامل اجتماعی (قانون گذاری، وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی)، در سطح دوم عوامل سازمانی (سیاست ها و رویه های مدیریت سازمانی)، در سطح سوم عوامل گروهی (چیدمان گروه کاری، ادغام تفاوت ها، برخورد عادلانه، ورود به تصمیم گیری) و سطح چهارم عوامل فردی (خصوصیات فردی، نگرانی هویتی، پذیرش استانداردهای عملکردی، خودکارآمدی، عدم تجانس کارکنان، هویت گروه کاری، انگیزه کاری درونی و بیرونی، نوآوری، اثربخشی و بهزیستی) قرارگرفته است.نتیجه گیری: تنوع کارکنان در سطوح مختلف اجتماعی، سازمانی، گروهی و فردی توسط سیاست گذاران و مدیران منابع انسانی موردتوجه قرار گیرد و بر تأثیرات بالقوه مدیریت تنوع اثربخش تمرکز بیشتری شود. 
۸.

تحلیل منظرهای توسعه کار آفرینی و اشتغال در ورزش پرورشی و پایه کشور(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: ورزش دانش آموزی ورزش دانشگاهی مشاغل ورزشی کارآفرینی کسب و کار ورزشی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۲ تعداد دانلود : ۸
هدف: هدف از این پژوهش شناسایی فرصت ها، چالش ها، و راهکارهای توسعه کارآفرینی و اشتغال در ورزش پرورشی و پایه بود.روش شناسی: روش تحقیق از نوع هدف کاربردی بوده و به روش توصیفی پیمایشی انتخاب شد. جامعه آماری را کلیه افراد صاحب نظر در زمینه اشتغال و کارآفرینی در حوزه ورزش پرورشی و پایه تشکیل می دادند. با توجه به تنوع و غیرقابل شمارش بودن جامعه آماری، با استفاده از روش نمونه گیری به روش قضاوتی، تعداد 164 نمونه انتخاب شد. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی صوری(10 نفر)  و نرمال بودن توزیع متغیرها تایید و ضریب پایایی با استفاده از روش آلفای کرونباخ (87/0) به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری فریدمن، یومن ویتنی و ویلکاکسون در نرم افزار SPSS استفاده شد.یافته ها: یافته های پژوهش شامل چهار بخش اصلی حوزه های کارآفرینی، اشتغال، چالش ها و راهکارها بود. یافته ها تفاوت معنی داری را بین وضعیت موجود با ظرفیت بالقوه در حوزه های مختلف کارآفرینی و اشتغال نشان دادند. همچنین بین اولویت مولفه ها در هر دو بخش چالش ها و راهکارها تفاوت معنی داری وجود داشت. همچنین یافته ها نشان داد بین دیدگاه مدرسان و مجریان تنها در چالش های ارتباطی و اطلاعاتی تفاوت معنی داری وجود دارد و در سایر ابعاد تفاوت معنی داری وجود نداشت.نتیجه گیری: به صورت کلی، براساس یافته های پژوهش می توان گفت که ورزش پرورشی از ظرفیت متنوع و بالایی برای کارآفرینی و اشتغال برخوردار است و لازم است ضمن در نظر گرفتن دیدگاه ها و اولویت های مشخص شده با اتخاد راهکارهای مناسب برای هر بخش از شغل و کسب و کار به رونق این بازار زمینه رشد کارآفرینی و ورود افراد متخصص ورزشی را هر چه بیشتر فراهم نمایند. و  با ارزیابی هر یک از فرصت های اشتغال و کارآفرینی و اقدام در جهت رفع چالش های پیش روی آن ها و روابط بین آن ها به اجرای راهبردهای توسعه دهنده مناسب در این زمینه پرداخت.
۹.

طراحی مدل برابری جنسیتی در ورزش ایران(با تاکید بر ورزش قهرمانی و حرفه ای)(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: برابری جنسیتی ورزش ورزش قهرمانی ورزش حرفه ای زنان

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۰ تعداد دانلود : ۱۱
هدف: هدف از انجام این پژوهش، طراحی مدل برابری جنسیتی در ورزش ایران (با تاکید بر ورزش قهرمانی و حرفه ای) بود.روش شناسی: روش تحقیق حاضر از نوع کیفی با رویکرد گراندد تئوری (نظریه داده بنیاد) بود.گردآوری داده ها از طریق بررسی مبانی نظری و پیشینه های تحقیق و مصاحبه نیمه ساختاریافته با 11 خبره آگاه به موضوع انجام گرفت. جامعه آماری شامل اعضای هیات علمی علوم ورزشی و جامعه شناسی، ورزشکاران و مربیان زن فعال در سطوح قهرمانی و حرفه ای، مدیران وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک، فدراسیون های ورزشی و هیات های ورزشی استانی و شهرستانی بود. نمونه گیری به صورت نظری انجام و پس از 11 مصاحبه، اشباع نظری حاصل و چارچوب مدل شکل گرفت. روایی این پژوهش توسط محقق و مصاحبه شوندگان مورد بررسی و تایید قرار گرفت. به منظور سنجش کیفیت کدگذاری انجام شده نیز از روش توافق بین دو کدگذار بر اساس ضریب کاپای کوهن (79/0) استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد.یافته ها: در بخش شرایط علی 3 مقوله محوری (عدالت و برابری، جنبش های تساوی طلبانه، تحولات بنیادین فکری)، شرایط زمینه ای 4 مقوله محوری (رویکردهای تنظیمی، رویکردهای  شناختی، رویکردهای هنجاری، رویکردهای ارزشی)، شرایط مداخله گر 6 مقوله محوری (بی عدالتی و تبعیض، ایستایی دینی، جنسیت زدگی، ساختارهای معیوب حاکمیتی، ایستارهای تاریخی و سنتی، در حاشیه بودن)، راهبردها 4 مقوله محوری (راهبردهای ساختاری، راهبردهای سازمانی، راهبردهای حمایتی، راهبردهای اجرایی) و در بخش پیامدها نیز 3 مقوله محوری (پیامدهای فردی، پیامدهای سازمانی، پیامدهای فرهنگی-  اجتماعی)،  استخراج گردید.نتیجه گیری: نگاه جنسیتی با رعایت عدالت محوری می بایست از ورزش حذف گردد و باور و اعتقاد قلبی به توانمند بودن زنان در ورزش نهادینه گردد. در همین راستا حاکمیت، سیاست، قوانین و مقررات، دین و مذهب، سیستم های مدیریتی و آموزشی و رسانه می توانند زمینه ساز این امر باشند. همچنین بهره مندی از نفوذ نهادهای سیاسی و دینی، حمایت نهادهای بین المللی، افزایش منابع مالی و مبارزات مدنی نیز همگی از جمله راهبردهای مناسب برای تحقق برابری جنسیتی در ورزش ایران به شمار می روند.
۱۰.

شناسایی عوامل اثرگذار برپیاده سازی مدیریت عملکرد در سازمان های ورزشی (فدراسیون ورزش دانش آموزی و دفتر تربیت بدنی و فعالیت های ورزشی)(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: ورزش دانش آموزی عملکرد سازمانی سازمان ورزشی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۲ تعداد دانلود : ۸
هدف: هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل اثرگذار بر پیاده سازی مدیریت عملکرد در سازمان های ورزشی (فدراسیون ورزش دانش آموزی و دفتر تربیت بدنی و فعالیت های ورزشی) بود. روش شناسی: این پژوهش از نظر نوع کیفی و با استفاده از رویکرد تحلیل محتوا انجام شد. جامعه آماری شامل خبرگان علمی-اجرایی و جامعه اطلاعاتی در حوزه مدیریت عملکرد بودند. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت بر مبنای اشباع نظری به صورت هدفمند نمونه گیری و نظرخواهی گردید (14 نفر). ابزارهای پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظام مند و مصاحبه اکتشافی نیمه ساختاریافته بود. روایی محتوایی و صوری فرم چارچوب مصاحبه از دیدگاه متخصصان و پایایی کدگذاری ها از طریق روش پایایی بین دو کدگذار (86 درصد) مورد تایید قرار گرفت. از روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی و چارچوب بندی مفهومی برای تحلیل یافته ها استفاده گردید.یافته ها: نتایج شامل 50 مولفه در کدگذاری باز بود که در 10 بعد و 4 عامل مهندسی سازمان، سرمایه دانشی-روانشناختی، زمینه ای و مدیریت عملکرد سازمانی طبقه بندی شدند. نتیجه گیری: طراحی و اجرای دقیق و هدفمند نظام های مرتبط با الگوی پیشنهادی در سطوح مختلف سازمان نیازمند توجه و اهتمام بیشتر مدیران در این زمینه می باشد و بررسی و مطالعه دقیق تری را به منظور انطباق و سازگاری با وضعیت سازمانی می طلبد.

آرشیو

آرشیو شماره‌ها:
۴۳