تاثیر 8 هفته تمرین استقامتی و مقاومتی همراه با مصرف عصاره سیر بر بیان ژن پروتئین Bax و مقاومت به انسولین در رت های مبتلا به سندرم متابولیک (مقاله علمی وزارت علوم)
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
آرشیو
چکیده
زمینه و هدف : بی تحرکی و تغذیه نامتعادل خطر ابتلا به سندرم متابولیک و به دنبال آن بیماری های قلبی- عروقی را افزایش می دهد. با توجه به اثر تمرین و عصاره سیر بر گلوکز، انسولین و نیمرخ لیپیدی؛ تحقیق حاضر به منظور مقایسه اثر 8 هفته تمرین استقامتی، مقاومتی و مصرف عصاره سیر بر بیان ژن پروتئین Bax، مقاومت به انسولین و نیتریک اکساید در رت های مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. روش تحقیق: چهل و هشت سر رت مبتلا به سندرم متابولیک (12 هفته ای با میانگین وزنی 25/22±325/36 گرم) در 6 گروه تصادفی همگن شده 8 تایی شامل گروه کنترل، تمرین استقامتی، تمرین مقاومتی، تمرین استقامتی + عصاره سیر، تمرین مقاومتی + عصاره سیر و عصاره سیر تقسیم شدند. پس از آشناسازی، رت های گروه های آزمایشی در یک پروتکل 8 هفته ای تمرینات استقامتی و مقاومتی (با تکرار 3 جلسه در هفته) همراه با مصرف عصاره سیر (500 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن) شرکت داده شدند. برای بررسی بیان ژن پروتئین Bax و سطوح سرمی متغیرها از روش های RT-PCR و الایزا استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس یک سویه و آزمون توکی در سطح 0/05>p بررسی شدند. یافته ها: تمرین استقامتی و مقاومتی همراه و بدون مصرف عصاره سیر سبب کاهش معنی دار بیان ژن پروتئین (Bax (p=0/01 و مقاومت به انسولین (0/01=p) و افزایش معنی دار نیتریک اکساید (0/01=p) در رت ها شد. به علاوه، دامنه افزایش نیتریک اکساید در گروه عصاره سیر نسبت به گروه های تمرین مقاومتی+ عصاره سیر، تمرین استقامتی و تمرین مقاومتی؛ به طور معنی دار (0/0001=p) بیشتر بود. نتیجه گیری: اجرای تمرین استقامتی و تمرین مقاومتی توام با مصرف عصاره سیر، تاثیر بهتری بر تغییرات نامطلوب نیتریک اکساید، انسولین و گلوکز در رت ها دارد و مانع از بیان شاخص آپوپتوزیس قلبی (ژن Bax) می شود.Effects of 8 weeks of endurance and resistance training with garlic extract consumption on Bax protein gene expression and insulin resistance in rats with metabolic syndrome
Background and Aim: Inactivity and imbalance diet increase the risk of metabolic syndrome, diabetes, and cardiovascular diseases. Regarding the effects of training and garlic extract consumption on glucose, insulin, and lipid profile; this study was conducted to investigate the effects of 8-weeks of endurance and resistance training, and garlic extract supplementation on Bax gene expression, insulin resistance, and nitric oxide (NO) in rats with metabolic syndrome. Materials and Methods: A total of 48 rats with metabolic syndrome (aged 12-wk, mean weight of 325.36±25.22 g) were randomly divided into 6 groups (N=6) as: endurance training (ET), resistance training (RT), garlic extract supplementation (GE), endurance training along with garlic extract supplementation (ET+GE), resistance training along with garlic extract supplementation (RT+GE), and control (con). After familiarization, rats in the experimental groups completed an 8-weeks (3 sessions a week) ET or RT exercise protocol with or without GE (500 mg.kg-1.day-1) supplementation. The Rt-PCR and the Elisa methods were used to assess the Bax gene expression and the serum levels variables, respectively. Data were analysed using one-way ANOVA and the Tukey test (p˂0.05). Results: The results showed that ET and RT with and without the GE consumption significantly reduced the Bax Gene expression (p=0.01) and the insulin resistance (p=0.01) but for the nitric oxide levels (p=0.01) it showed significantly increased. Moreover, increase of the nitric oxide levels in the GE group was significantly greater than the RT+GE, ET and RT groups (p=0.0001). Conclusion: Endurance and resistance training with GE consumption have superior effects on the nitric oxide, insulin, and glucose in rats and can decrease the expression of cardiac apoptosis marker (Bax gene).