اثر هشت هفته تمرین استقامتی با مدت های مختلف بر سطوح پروتئین شوک گرمایی 27 پلاسمای خون در موش های صحرایی نر (مقاله علمی وزارت علوم)
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
آرشیو
چکیده
زمینه و هدف : هدف از اجرای این پژوهش بررسی اثر هشت هفته تمرین استقامتی با مدت های مختلف بر سطوح پروتئین شوک گرمایی 27 پلاسما در موش های صحرایی نر نژاد ویستار بود. روش تحقیق : برای این منظور 40 سر موش نر هشت هفته ای با میانگین وزن 10 ± 189 گرم از انستیتو پاستور شمال ایران تهیه و به طور تصادفی در گروه کنترل و سه گروه تمرینی تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت هشت هفته، هر هفته پنج روز، با شدت 20 متر بر دقیقه )معادل 50 تا 55 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی( با مدت های 30 ، 60 و 90 دقیقه و شیب صفر درجه روی نوار گردان ویژه جوندگان، به تمرین پرداختند. برای اندازه گیری سطوح پروتئین شوک گرمایی 27 پلاسما پس از هشت هفته تمرین و 72 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، موش ها بی هوش شدند. سطح پروتئین شوک گرمایی 27 پلاسما با استفاده از کیت EIA و به روش آنزیم لینک ایمنواسی ( ELISA ) اندازه گیری شد. داده ها به روش آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD تجزیه و تحلیل گردیدند. مقدار p<0/05 به عنوان حداقل سطح معنی داری تفاوت میانگین ها مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها : نتایج نشان داد که سطوح پروتئین شوک گرمایی27 پلاسما در گروه تمرینی 60 دقیقه، به طور معناداری (P<0/05) بالاتر از سایر گروه ها است. نتیجه گیری : نتایج این تحقیق نشان می دهد که تمرینات استقامتی با شدت و مدت متوسط (60دقیقه) در مقایسه با مدت کوتاه تر و بلندتر، باعث افزایش بیشتری در سطوح پروتئین شوک گرمایی 27 پلاسما می شود.The effect of eight weeks endurance training at different durations on plasma heat shock protein 27 (HSP27) level in male rats
Background and Aim: The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks endurance training at different durations on plasma heat shock protein 27 in male rats. Materials and Methods : Forty adult Wistar male rats (eight weeks old, 189 ± 10g weight) were used for this study. Animals were divided into 4 groups including control, 30 min/session training, 60 min/session, and 90 min/session training groups. The training was included of treadmill exercise at 20 m/min (0% grade) in five days/week for eight weeks. Subjects were sacrificed 72 h after the last session of exercise for measurement of heat shock protein 27 levels in the plasma. Heat shock protein 27 content in the plasma was determined with EIA kit and ELISA system data were analyzed using one-way ANOVA and LSD at P ≤ 0/05. Results: Findings showed that plasma concentrations of heat shock protein 27 were significantly (P < 0.05) higher in 60 min/session training group. Conclusion: This study show that chronic mild-duration exercise could yield to greater levels in heat shock protein 27 plasma concentrations compared to the less or more durations.