۱. استراتژی های مدیریت دانش و چابک سازی در صنعت نشر نویسنده: مصطفی رضایی وجیهه رضایی سمیه رضایی منبع: کتاب مهر بهار ۱۳۹۴ شماره ۱۶ کلید واژه ها: مدیریت دانش چابکی صنعت نشر و انتشارات استان سیستان و بلوچستان حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب انتشارات و وضعیت نشر تعداد بازدید : ۱۰۳۷ چکیده تعداد دانلود : ۱۲۶۰ دانش، در جایگاه مهم ترین جنبة رقابتی، سازمان را بهره ور می سازد تا از محصولات و خدمات رقابتی رها شود. از پایه های افزایش بهره وری مدیریت دانشْ چابک بودن مؤثر آن است. توسعه و گستردگی ادبیات در حوزة مدیریت دانش و چابکی سازمانی اهمیت این دو مقوله را نشان می دهد. روش تحقیق این پژوهش کتابخانه ای و میدانی است. در این مقاله، سعی می شود شکلی از همگرایی این دو را در صنعت نشر، از این نظر که ابعاد آن ها بسیار با یکدیگر ارتباط دارند، بیازماییم و استدلال کنیم که چابکی سازمانی زمانی حاصل می شود که مدیریت دانش از همه نظر در حالت تعادل باشد. مراکز چاپ و نشر شهرستان زاهدان را مرکز مطالعه قرار داده و وضعیت چابکی و مدیریت دانش آن را ارزیابی می کنیم.
۲. بررسی نشر الکترونیک در سطح بین الملل نویسنده: محمدعلی شادزاد منبع: کتاب مهر بهار ۱۳۹۴ شماره ۱۶ کلید واژه ها: کتاب الکترونیک کتاب گویا کتاب تعاملی دستگاه کتاب خوان فروشگاه اینترنتی حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب انتشارات و وضعیت نشر حوزههای تخصصی علوم کتابداری کتابخانه های الکترونیکی انواع منابع الکترونیکی کتاب های الکترونیکی تعداد بازدید : ۱۱۲۴ چکیده تعداد دانلود : ۱۹۹۶ رشد سریع فنّاوری، صنایع و زندگی انسان ها را با تغییرات فراوانی روبه رو کرده است. با گسترش اینترنت، گوشی های هوشمند، تبلت از یک طرف و استفادة روز افزون مردم از این ابزارها، فرصتی برای صنایع و بنگاه ها به وجود آمده است تا محصولات و خدمات خود را از این طریق به بهترین شکل عرضه کنند و به فروش برسانند. همان طور که می دانیم، صنعت نشر نیز از این موضوع مستثنا نبوده است. شرکت های فعال در حوزة نشر، فنّاوری را به خدمت گرفته و از آن برای سرویس دهی به مشتریان خود بهره گرفته اند. در دهة اخیر، پیشرفت صنعت نشر در استفاده از فنّاوری بسیار خوب و چشمگیر بوده است. امروزه فروشگاه های اینترنتی کتاب، کتاب الکترونیک، کتاب گویا، کتاب چند رسانه ای، کتاب تعاملی، و دستگاه های کتاب خوان برای اهالی فرهنگ و خوانندگان کتاب آشنا هستند و این خدمات با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شده است. با توجه به پتانسیل بالای صنعت نشر و گردش مالی مقبول این صنعت، بنگاه های اقتصادی فراوانی در خارج و داخل کشور در عرصة صنعت نشر الکترونیک مشغول به فعالیت اند.
۳. راهبرد های قیمت گذاریِ کتاب الکترونیک نویسنده: صدیقه انصاری موحد محمدجواد هنرمندساری منبع: کتاب مهر زمستان ۱۳۹۳ شماره ۱۵ کلید واژه ها: قیمت گذاری مدل های قیمت گذاری کتاب الکترونیک پایگاه فروش الکترونیکی حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب اقتصاد کتاب، اقتصاد نشر حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب انتشارات و وضعیت نشر حوزههای تخصصی علوم کتابداری کتابخانه های الکترونیکی انواع منابع الکترونیکی کتاب های الکترونیکی تعداد بازدید : ۱۱۸۰ چکیده تعداد دانلود : ۴۸۵ در سال های اخیر، مخاطبان به مقولة کتاب الکترونیک توجه ویژه ای کرده اند، اما به مفهوم قیمت گذاری در محصولات حوزة صنعت نشر کمتر توجه شده است. معمولاً، ناشرانْ قیمت کتاب ها را مشخص و با استفاده از فرمول ثابت و بدون نظارت ارگان خاصی تعیین می کنند. از سوی دیگر، قیمت گذاری صحیح کتاب الکترونیک بر اساس ویژگی های منحصربه فرد بازار آنْ نقش شایانی در موفقیت متولیان نشر و عرضه کنندگانِ این صنعت رو به رشد خواهد داشت. از این رو، در این مقاله به بررسی مفهوم قیمت، استراتژی های پیشرفته، و مدل های قیمت گذاری پرداخته شده و نهایتاً مدل پیشنهادی با الگو گرفتن از دو مدل اصلی قیمت گذاری مدل قیمت گذاری عمده فروشی (ناشران) و مدل نمایندگی (آژانس) و جرح و تعدیل آن، با توجه به شرایط و قوانین حاکم بر این حوزه در کشور، ارائه شده است.
۴. بررسی دیدگاه نویسندگان ایرانی دربارة خودناشری نویسنده: مریم چهرقانی منبع: کتاب مهر زمستان ۱۳۹۳ شماره ۱۵ کلید واژه ها: نشر الکترونیک خودناشری بسترهای خودناشری پلت فرم های خودناشری عوامل خودناشری حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب انتشارات و وضعیت نشر تعداد بازدید : ۶۰۰ چکیده تعداد دانلود : ۴۰۳ هدف با پیشرفت فناوری و حضور آن در تمامی شئون زندگی، صنعت نشر نیز از این پدیده و تغییرات حاصل از آن بی بهره نبوده است. نشر الکترونیک در جایگاه نشری مدرن مظاهر متعددی دارد که یکی از آن ها خودناشری است. این پدیده امروزه در صنعت نشر جهان جایگاه ویژه ای به دست آورده است. بسیاری از نویسندگان در سراسر دنیا با این روش به تولید و انتشار آثار خود اقدام می کنند. هدف این پژوهش شناخت و معرفی خودناشری در دنیا و بررسی دیدگاه نویسندگان ایرانی دربارة این پدیده است. روش/ رویکرد پژوهش در این پژوهش، ابتدا به روش مطالعة سندی به بررسی خودناشری پرداخته، و سپس با استفاده از تحلیل محتوای کیفی دیدگاه ده نفر از نویسندگان خودناشر کتاب های الکترونیک تحلیل شده است. این نویسندگان به شکل هدفمند انتخاب شده اند و مصاحبه با آنان عمیق و نیمه ساختاریافته بوده است. پس از تحلیل داده ها، رمزهای اولیه استخراج، و در چند مرحله بازبینی، بررسی، و طبقه بندی شد. در نهایت چهار مقولة اصلی و یازده مقولة فرعی به دست آمد. یافته ها یافته های این مطالعه مؤید این مطلب است که مهم ترین مقوله های موجود در روند خودناشری در ایران از دیدگاه نویسندگان در چهار مقولة اصلیِ علل گرایش به خودناشری، مزایای خودناشری، کاستی های خودناشری، و مهارت های خودناشران قرار می گیرند که در مجموع دارای یازده مقولة فرعی هستند. مشارکت کنندگان در این پژوهش مصادیقی از عوامل تأثیرگذار در روند خودناشری را در ایران عرضه کردند، که توجه به آن ها می تواند در رشد، گسترش، و بهبود روند خودناشری مؤثر باشد.
۵. چاپ و نشر دیجیتال: با نگاهی به مدل کسب و کار نویسنده: جواد نیک پیام منبع: کتاب مهر زمستان ۱۳۹۳ شماره ۱۵ کلید واژه ها: نوآوری خلق ارزش ارزش پیشنهادی پرداخت در ازای محتوا کتاب دیجیتال مدل درآمدی حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب اقتصاد کتاب، اقتصاد نشر حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب انتشارات و وضعیت نشر تعداد بازدید : ۱۰۰۳ چکیده تعداد دانلود : ۵۲۲ با توسعه و گسترش فناوری، کتابخوان های دیجیتال و ابزارهای همراه روزبه روز با اقبال عمومی بیشتری مواجه می شوند. ماهیت فناوری و تغییر روندهای رفتار مصرف کننده نه تنها تعاریف و مفاهیم کلیدی صنعت نشر را دگرگون کرده و به کمرنگ شدن تمایز بین محورهای تولید و توزیع منجر شده است، بلکه ناشران را وادار به بازنگری در ساختار کسب و کار خود کرده است. ناشران باید از خود بپرسند «ارزش افزوده ای که برای مشتریان و جامعه در جهان دیجیتالی شده ایجاد می شود چیست؟ و چه مدل های جدیدی در کسب و کار نشر دیجیتال وجود دارد؟» مقالة حاضر تلاشی است برای افزایش میدان دید و ایجاد بینشی مختصر جهت پاسخ دهی به این سؤالات. بدین منظور در ابتدا ساختار تغییرات و نوآوری در بازار نشر مورد توجه قرار گرفته است، سپس با توضیحی بر مدل کسب و کار سه مؤلفة اصلی آن یعنی معماری محصول، مدل درآمدی، و معماری خلق محصول بررسی شده و در پایان با موشکافی الگوی رایجِ «پرداخت در ازای محتوا»، سایر مدل های کسب و کار در نشر دیجیتال بیان شده اند.
۶. تحلیل تاثیر سیرت نیکوی مدیران بر اعتماد، رفتار شهروندی سازمانی، و تسهیم دانش کارکنان: یک مطالعه تجربی در صنعت نشر نویسنده: امین نادری علی اسدی منبع: کتاب مهر زمستان ۱۳۹۳ شماره ۱۵ کلید واژه ها: رفتار شهروندی سازمانی اعتماد تسهیم دانش صنعت نشر سیرت نیکو حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت منابع انسانی رفتار سازمانی حوزههای تخصصی مدیریت مدیریت منابع انسانی روابط فرد و سازمان حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ تعداد بازدید : ۷۸۵ چکیده تعداد دانلود : ۴۲۴
۷. تکامل نشر: چالش ها و فرصت ها در عصر دیجیتال نویسنده: یانگ سوک چی مترجم: فهیمه محمدسمسار منبع: کتاب مهر زمستان ۱۳۹۳ شماره ۱۵ کلید واژه ها: صنعت نشر نشر الکترونیکی عصر دیجیتال چالش ها و فرصت ها حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب انتشارات و وضعیت نشر تعداد بازدید : ۸۰۵ چکیده تعداد دانلود : ۶۵۰ یانگ سوک چی ، رئیس نشر الزوایر ، برای تکامل و رشد صنعت نشر با چشم انداز امروز دیجیتال چهار رویکرد الکترونیکی ارائه داده است : 1. تحکیم و تقویت نقش سنتی ناشران؛ 2. توسعة نقش ناشران برای استقبال از نوآوری و شبکه های اطلاعاتی؛ 3. تجربه با استفاده از محتوای تعاملی بیشتر و الگوهای جدید تجاری؛ 4. متعهد شدن به مردم برای به نمایش گذاشتن ارزش نشر.
۸. طراحی حروف در رساله جهادیه: نخستین کتاب فارسی چاپ شده در ایران نویسنده: محمدجواد احمدی نیا منبع: مطالعات ملی کتابداری و سازماندهی اطلاعات دوره ۲۵ پاییز ۱۳۹۳ شماره ۹۹ کلید واژه ها: قاجاریان چاپ سربی کتاب آرایی حروف فارسی رساله جهادیه حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب طراحی کتاب تعداد بازدید : ۶۷۰ چکیده تعداد دانلود : ۷۴۸ هدف:روند شکل گیری حروف فارسی چاپی و نحوه طراحی آن در رساله جهادیه، نخستین کتاب چاپ شده در ایران. روش/ رویکرد پژوهش: با روش سندپژوهی و از طریق تصویربرداری از متن و ساختار کتاب، ویژگی های حروف و نوع خط آن شناسایی شد. یافته ها: خط نسخ عربی پایه اصلی طراحی حروفچاپی اینکتاب بوده است، و در مواردی برای آن معادل فارسی ساخته شده است. چاپچی رساله جهادیه کوشیده است اثری جدید پدید آورد؛ گرچه گاه کمبود امکانات و دانش فنی مانع این بوده اما از نکات بارز و درخشان این اثر نکاسته است. نتیجه گیری: چاپ این کتاب با معیارهای کتاب آرایی سنتی و بی سابقه بودن استفاده از حروف متحرک برای چاپ کتاب فارسی، کم و بیش موفق بوده است.
۹. بررسی دلایل تاریخی اجتماعی عدم تداوم در به کارگیری چاپ سربی در اوایل دورة قاجار نویسنده: سعید سلیمی منبع: هنر (دانشگاه علم و فرهنگ) سال اول زمستان ۱۳۹۲ شماره ۱ کلید واژه ها: چاپ سربی جامعه شناسی هنر چاپ سنگی دورة قاجار حروف متحرک حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر گروه های ویژه جامعه شناسی هنر حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی مطالعات هنر تاریخ هنر تاریخ هنر ایران پس از اسلام زندیه و قاجاریه تعداد بازدید : ۹۷۱ چکیده تعداد دانلود : ۸۵۳ در گذشته تولید کتاب در ایران به صورت دست نوشته انجام می گرفت. با ورود صنعت چاپ در دوره صفویه انتشار مکتوبات گسترش یافت و در دوره قاجار به اوج خود رسید، ولی چاپ سربی نسبت به همتای خود، چاپ سنگی از اقبال خوبی برخوردار نشد. به همین دلیل نوشته حاضر در نظر دارد با مرور تاریخچه حضور چاپ سربی و سنگی در ایران، به مطالعه شرایط و اتفاقات تاریخی-اجتماعی پیرامون این دوگونه خاص از صنعت چاپ پرداخته و استفاده جدی از آنها را در چاپ کتب فارسی اوایل دوره قاجار بررسی و دلایل تاریخی-اجتماعی عدم تداوم، در بکارگیری چاپ سربی را ذکر نماید.این مقاله از نظر هدف، بنیادی و از نظر روش، توصیفی- تحلیلی است و به شیوه کتابخانه ای جمع آوری شده است، یافته های تحقیق نشان می دهد که عدم تمایل ایرانیان آن دوران به چاپ با حروف سربی، که بسیاری از منابع تاریخی و تخصصی هم به آن اشاره کرده اند، می تواند به علل زیر باشد: -عدم زیبایی حروف سربی نسبت به خوشنویسی. -در دسترس بودن چاپ سنگی نسبت به چاپ سربی. -وابستگی به واردات قطعات دستگاه چاپ. -در انحصار بودن صنعت چاپ سربی به دستگاه حاکمیت.
۱۰. تقدیر از پیش کسوتان صنعت چاپ ایران نویسنده: زهرا جعفری منبع: کتاب ماه کلیات سال دوازدهم مهر ۱۳۸۸ شماره ۱۰ (پیاپی ۱۴۲) حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ تعداد بازدید : ۱۰۷۹ چکیده تعداد دانلود : ۵۲۴
۱۱. طریقه و آلت افشان ورقه زر نویسنده: محمدعلی کریم زاده تبریزی منبع: نامه بهارستان سال دهم ۱۳۸۸ شماره ۱۵ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی ادبیات علوم ادبی نسخه شناسی حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ تعداد بازدید : ۱۲۳۴ چکیده تعداد دانلود : ۵۳۸
۱۲. وقفیه نواب شیرازی (1187-263 ق) برای هزینه چاپ و نشر نویسنده: امید رضایی منبع: نامه بهارستان سال هشتم و نهم ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ شماره ۱۳ و ۱۴ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی ادبیات علوم ادبی نسخه شناسی حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ تعداد بازدید : ۱۱۶۶ چکیده تعداد دانلود : ۵۸۳
۱۳. نگاهی بر راهنمای ناظران چاپ نویسنده: محمدحسین افشار منبع: کتاب ماه کلیات سال یازدهم خرداد ۱۳۸۷ شماره ۶ (پیاپی ۱۲۶) حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب نقد و بررسی کتاب تعداد بازدید : ۱۱۳۵ چکیده تعداد دانلود : ۸۹۴
۱۴. مروری بر کارنامه صنعت چاپ کشور در سه دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی نویسنده: جلال ذکایی منبع: کتاب ماه کلیات سال دوازدهم بهمن ۱۳۸۷ شماره ۲ (پیاپی ۱۳۴) حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ تعداد بازدید : ۱۱۸۳ چکیده تعداد دانلود : ۶۰۱
۱۵. نخستین چاپخانه ها، کتابهای تالیفی و ترجمه های چاپ شده در ایران نویسنده: امین میرهادی منبع: نامه فرهنگ تابستان ۱۳۸۱ شماره ۴۴ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب تاریخچه چاپ تعداد بازدید : ۱۳۹۳ چکیده تعداد دانلود : ۷۰۰
۱۶. مرکز تحقیقات و چاپ بریل توبیا (فرانسه) مترجم: تاج الملوک ارجمند منبع: تحقیقات اطلاع رسانی و کتابخانه های عمومی (پیام کتابخانه سابق) زمستان ۱۳۷۶ شماره ۲۷ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری مراکز اطلاع رسانی حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ تعداد بازدید : ۱۲۲۰ چکیده تعداد دانلود : ۵۸۸
۱۷. تالیف و نشر کتاب در ایران (میزگرد بررسی جریان تالیف، مطالعه، نقد و انتشار کتاب در ایران) منبع: مسجد سال پنجم مهر و آبان ۱۳۷۵ شماره ۲۸ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب کاغذ و صنعت کاغذ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب انتشارات و وضعیت نشر تعداد بازدید : ۱۲۴۶ چکیده تعداد دانلود : ۶۳۵
۱۸. کلک مقاله: نشر: معماری کتاب در ضرورت تعریفی دیگر نویسنده: عبدالحسین آذرنگ منبع: کلک فروردین تا تیر ۱۳۷۴ شماره ۶۱ تا ۶۴ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب کتاب فروشی و توزیع کتاب حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب انتشارات و وضعیت نشر تعداد بازدید : ۱۲۰۵ چکیده تعداد دانلود : ۷۱۶
۱۹. آنسیکلوپدی؛ دایره المعارف پرفروش قرن هجدهم نویسنده: رابرت دارنتن منبع: پیام یونسکو مرداد ۱۳۶۷ شماره ۲۱۸ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب تاریخچه چاپ تعداد بازدید : ۱۳۱۳ چکیده تعداد دانلود : ۶۲۱
۲۰. طبع و نشر با چاپخانه ای به وسعت یک میز تحریر نویسنده: هوارد برایین منبع: پیام یونسکو مرداد ۱۳۶۷ شماره ۲۱۸ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب صنعت چاپ حوزههای تخصصی علوم کتابداری صنعت و تجارت کتاب تاریخچه چاپ تعداد بازدید : ۱۲۳۷ چکیده تعداد دانلود : ۵۹۰