آرشیو

آرشیو شماره ها:
۲۸

چکیده

زمینه و هدف: سبک زندگی غیر فعال با خطر بالای چاقی، افزایش مقاومت به انسولین و بیماری های قلبی عروقی همراه است؛ در حالی که مداخله تغذیه ای در کنار اجرای برنامه های تمرینی، نقش مهمی در اصلاح آن دارد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه تاثیر دو نوع تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) و تمرین تداومی با شدت متوسط (MICT) همراه با مصرف اسانس نعناع، بر ترکیب بدنی و سطح سرمی نسفاتین-1 مردان دارای اضافه وزن بود. روش تحقیق: تعداد 48 مرد غیر ورزشکار سالم دارای اضافه وزن (با شاخص توده بدنی 25 تا 30 کیلوگرم/متر مربع) در دامنه سنی 25 تا 35 سال، ساکن شهر کرمانشاه به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به شش گروه مساوی (هر گروه 8 نفر) شامل گروه 1) دارونما، 2) نعناع، 3) MICT + دارونما، 4) HIIT + دارونما، 5) MICT + نعناع، و 6) HIIT + نعناع؛ تقسیم شدند. مداخلات به مدت شش هفته انجام شد . پروتکل های MICT و HIIT به ترتیب با شدت 60 تا 75 درصد و 90 تا 100 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره با تکرار سه جلسه در هفته به اجرا درآمدند وگروه های مکمل نیز 50 میکرولیتر اسانس نعناع در ترکیب با 500 میلی لیتر آب روزانه مصرف کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 با روش آماری تحلیل واریانس آمیخته در یک طرح ششگروه و دو زمان در سطح معنی داری 05/0≥p مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته ها: پروتکل MICT و HIIT (هر دو) باعث کاهش معنی دار درصد چربی بدن مردان دارای اضافه وزن شدند (05/0<p)؛ با این وجود، ترکیب این دو پروتکل تمرینی با اسانس نعناع، بر توده بدون چربی و نسفاتین-1 تاثیر معنی داری نداشتند (05/0<p). نتیجه گیری: زمان شش هفته مداخله با مشخصات به اجرا و مصرف اسانس نعناع (با دوز مصرفی) به صورت مجزا و در ترکیب با پروتکل های MICT و HIIT؛ برای بهبود نسفاتین-1 و توده بدون چربی مردان دارای اضافه وزن کافی نبود. 

Comparison of the effect of high intensity interval and moderate continuous trainings along with peppermint extract consumption on body composition and Nesfatin-1 in overweight men

Background and Aim: An inactive lifestyle is associated with an increased risk of obesity, increased insulin resistance, and cardiovascular diseases while nutritional interventions along with the implementation of exercise programs, can be considered as a modify controlling of these impairments.  The aim of this study was to compare the effect of high intensity interval (HIIT) and moderate intensity continuous (MICT) training along with peppermint extract consumption on body composition and serum level of Nesfatin-1 in overweight men. Materials and Methods: Forty eight non-athletes healthy overweight men  25 to 35 years old, body mass index of 25 to 30 kg/m2  were purposefully selected and randomly divided into six groups including: 1) placebo, 2) peppermint, 3) MICT + placebo, 4) HIIT + placebo, 5) MICT + peppermint, and 6) HIIT + peppermint (n=8 in each group). Interventions were performed for six weeks. MICT and HIIT protocols were implemented with an intensity of 60-75% and 90-100% of the maximum heart rate of the reserve, respectively, with repetition of three sessions a week, and the supplement groups also consumed 50 microliters of peppermint essential oil in combination with 500 ml of water. Data were analyzed through SPSS18 using a mixed-design analysis of variance in a six groups and two times at p≤0.05 level. Results: The MICT and HIIT (both) significantly reduced the percentage of body fat in overweight men (p<0.05); however, there was no significant difference in the amount of lean body mass and Nesfatin-1 (p>0.05). Conclusion: Six-week of intervention with consumption of peppermint essential oil (with consumed dose) separately and in combination with MICT and HIIT were not enough for improvement of Nesfatin-1 and lean body mass in overweight men.

تبلیغات