۱. “Kolam” Hindu Earth Graffiti as Land Art in the Field of New Art (نقاشی زمینیِ هندوی کولم به مثابه لندآرت در هنر جدید) نویسنده: زهرا رهبرنیا پینکی چادها منبع: باغ نظر سال دوازدهم آذر و دی ۱۳۹۴ شماره ۳۶ کلید واژه ها: پست مدرنیسم هنر جدید لندآرت کولم حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان سبک ها تعداد بازدید : ۶۰۲ چکیده تعداد دانلود : ۳۳۸ «لند آرت» از حدود دهه 60 میلادی با رویکرد مدرن و پس از آن، پست مدرن به مرور با کمک گرفتن از شگردهای هنرهای محیطی4 و فلسفه پست مدرن، توانست از محل های دورافتاده ای که در گذشته متولد می شد، به جاهایی منتقل شود که موردتوجه مخاطبان عام و گسترده قرار گیرد و با آن ها ارتباط برقرار کند. بدین ترتیب دامنه لندآرت گسترده شد و امروزه هنرهای زمینی بسیاری را می توان در این حوزه جای داد. نقاشی زمینی نیز گرچه در دوران معاصر موردتوجه قرار گرفته، اما هنری است که از دیرباز در میان بسیاری از اقوام و ملل، ازجمله هندی ها و آیین هندوئیسم5 رواج داشته است. ازجمله «کولم» که نوعی نقاشی با پودرهای رنگی بر روی زمینِ جلو درب خانه های هندویی است. مسئله پژوهش این است که، آیا می توان نقاشی کولم را با هنر جدید مقایسه کرد و شباهت هایی ورای شکل ظاهری یافت؟ بنا بر فرضیه مقاله، به نظر می رسد نقاشی کولم با لند آرت و تعریف آن در هنر جدید مرتبط باشد. هدف از این پژوهش بنیادی، ایجاد نگرشی جدید به هنرهای سنتی (هدف کلی) و کولمِ سنتی به مثابه یک هنر جدید زمینی (هدف جزئی) است؛ نگرشی که اگرچه پیروانِ به روزِ کمتری در کشورمان دارد، اما دارای سابقه ای به اندازه فلسفه هنر پست مدرن است. این پژوهش بر وسعت نگاه هنرمندان در باب هنرهای جدید و فلسفه پست مدرنیسم مؤثر خواهد بود. بدین ترتیب برای رسیدن به این هدف، با رویکرد توصیفی تحلیلی، به گردآوری اسناد به روش کتابخانه ای پرداخته شده است. با تحلیل بارزترین، عام ترین و جدیدترین (با توجه به پیشرفت و اختراع و ابداع روزانه رسانه ها6) ویژگی های هنر های جدید و تطبیق آن با ویژگی های کولم می توان به این نتیجه اذعان داشت که، نقاشی کولم می تواند به مثابه لندآرت باشد، و به نظر می رسد می توان گاه برخی از هنرهای سنتی را هم راستا با هنرهای جدید قرار داد.
۲. تحلیل جریان های هنری نقاشی معاصر ازبکستان نویسنده: آرزو پایدارفرد مهدی محمدزاده منبع: باغ نظر سال دوازدهم پاییز ۱۳۹۴ شماره ۳۴ کلید واژه ها: ازبکستان هنر آسیای مرکزی نقاشی معاصر هویت گرا نقاشی معاصر غرب گرا حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان سبک ها حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان نقاشان تعداد بازدید : ۶۳۴ چکیده تعداد دانلود : ۶۰۳ کشور ازبکستان یکی از کشورهای مهم در عرصة فرهنگی آسیای مرکزی است که به واسطة نقاشی های چند هزارسالة کشف شده در محوطة باستانی افراسیاب متعلق به قرن 7 و 8 م. و نگارگری مکتب بخارا در قرون 15 و 16 م. جزء کشورهای غنی از نظر هنرهای سنتی، به ویژه نقاشی بوده است. همین امر نگارندگان را بر آن داشت تا با فرضیه ای مبتنی بر وجود نشانه هایی از نقاشی و نگارگری با سابقة ازبکستان در نقاشی معاصر، جریانات هنری معاصر نقاشی این کشور را شناسایی کنند. نقاشی دورة معاصر یکی از صورت های هنری غالب در کشور ازبکستان است. بنابراین هدف پژوهش حاضر، شناخت و معرفی رویکردهای متفاوت در عرصة نقاشی معاصر ازبکستان است. لذا پژوهش حاضر در پی جستجوی پاسخ دو سؤال اساسی زیر است : چه جریان های هنری در نقاشی معاصر ازبکستان غالب هستند؟ و اینکه این منشأ جریان های هنری از کدام منابع و سرچشمه هاست؟ آنچه در این مقاله مورد مطالعه قرار گرفت ما را به وجود دو سبک در نقاشی قرن بیستم ازبکستان رساند : 1. نقاشی معاصر با الهام از سنت های هنری به جای مانده، به خصوص نقاشی گذشته در ازبکستان که کاربرد عناصر سنتی و سمبولیک گویای هویت گرایی در این گونه آثار تحت تأثیر نقاشی های مکشوفه محوطه باستانی پنج کنت، افراسیاب و ورخشا، نقوش منسوجات و نگاره های موضوعی قرون گذشتة ازبکستان است. 2. نقاشی معاصر ملهم از هنر و فرهنگ روسی و اروپای شرقی و به وجود آمدن هنر آوانگارد در نقاشی قرن بیستم این کشور با رواج سبک های رئالیسم، امپرسیونیسم، کوبیسم و انتزاع که علاوه بر نقاشی در طراحی پوستر، تصویرسازی کتاب و در کل به جهت توسعه هنر گرافیک در ازبکستان حایز اهمیت و قابل بررسی است. پژوهش حاضر به شیوة توصیفی تحلیلی به انجام رسیده و در بخش هایی از آن بنا به ضرورت تحقیق، مطالعات تطبیقی نیز انجام گرفته است. داده های این پژوهش عمدتاً به شیوة کتابخانه ای و نیز از طریق سایت های اینترنتی و مطالعات میدانی مرتبط به دست آمده اند.
۳. چیدمان هنرهای تجسمی معاصر: مقایسه تطبیقی تصویر فرشتگان در نگاره های (اسلامی) ایران با نقاشی (دوره های بیزانس و رنسانس) در اروپا نویسنده: نغمه صفرزاده منبع: چیدمان سال سوم تابستان ۱۳۹۳ شماره ۶ کلید واژه ها: بیزانس رنسانس نگارگری ایرانی نقاشی فرشتگان حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی ایران و اسلام سبک ها حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان سبک ها تعداد بازدید : ۴۱۸۵ چکیده تعداد دانلود : ۸۱۸۲ فرشته، موجودی لطیف و نامریی با قدرتی فراتر از زمان و مکان می تواند برتر از مقتضیات بشری سیر کرده و بین آسمان و زمین به حرکت درآید. او مخلوقی آسمانی و رابطی میان خدا و انسان بوده و در آثار هنری اغلب به شکل انسان بالدار ظاهر شده است. فرشته رمزی کهن است که در تمام تمدن ها و ادیان، راهیابی به ملکوت را میسر می سازد. تصویری از خیال که در پی هماهنگی با خدا و کائنات است. بنابراین بسیاری از مفاهیم مقدس با فرشتگان ارتباطی تنگاتنگ دارند. از این رو تصاویر و نقاشی های فرشته از اهمیت بسیاری برخوردار هستند زیرا که ارتباط ادیان و فرهنگ ها را ثابت و روشن می نمایند. در طول تاریخ، فرشتگان را بر اساس اعتقادات و باورهایشان تصویر کرده اند. فرشته ها در هنر قدسی شرق و یا غرب ویژگی های تصویری متفاوت و گاه مشابهی با یکدیگر دارند و گاه نیز از نظر موضوعیت از یکدیگر تمیز داده می شوند به طورمثال می توان گفت که فرشته ها در هنر قدسی شرق و یا غرب (بیزانس، قرون وسطی) موجوداتی روحانی و ملکوتی تصویر شده اند. و درحالی که از دوره رنسانس به بعد فرشته ها اغلب جنبه انسانی و مادی تری پیدا کرده اند. پژوهش حاضر تلاش دارد وجه تصویر فرشتگان در دو مقطع تاریخی هنر دوران بیزانس و رنسانس را با هنر نگارگری ایرانی از منظر ساختار تصویری بررسی نماید. این پژوهش در راستای شناخت ابعادی از نگارگری ایرانی (پس از اسلام) هم می باشد.
۴. روانکاوی تحولات نقاشی و معماری در بستر تاریخی جنگ جهانی اول تا جنگ دوم نویسنده: علیرضا نوروزی طلب آناهیتا مقبلی شهرناز جودت منبع: باغ نظر سال یازدهم زمستان ۱۳۹۳ شماره ۳۱ کلید واژه ها: پیت موندریان گریت ریتوِلد میس وان دِرروهه حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر تاریخ هنر تاریخ هنر جهان هنر اروپا و امریکا هنر دوران جدید حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان سبک ها تعداد بازدید : ۲۵۹۰ چکیده تعداد دانلود : ۳۵۰۴ در پژوهش حاضر، موضوع در روند مستمر و پیچیده تاریخ مانند یک فیلم تصور شده و از قالب های جدا و عکس گونة صامت و ایستا بیرون آمده است .اهمیت و دلیل انتخاب این روش پاسخ به نقصانی است که باعث شده اغلب ، آثار هنری نقاش ها و معماران مهم و پرآوازه یا جداگانه بررسی شده و یا تأثیر متقابل آن بر یکدیگر خارج از بستر تاریخی قرار بگیرد و اتفاقات سرنوشت سازی مانند جنگ و انقلاب که زندگی مردم، ارزش ها و سیستم ها را به هم ریخته تا دوباره بسازد، نادیده انگاشته شود .عامل روحی روانی نیز یکی از متغیّرهای این معادله است که در تولید و تحول اثر هنری نقش دارد .این متغیر نیز یا جداگانه بررسی شده و یا در نظر گرفته نمی شود . این روشی است که بر مبنای آن می خواهیم دلیل دگرگونی ژرف و ظاهراً ناگهانی روحیة طبیعت گرا و رمانتیک کسانی مانند پیِت موندریان ، پیش از جنگ جهانی اول و تحول او به سوی نقاشی های انتزاعی را درک کرده، تأثیر نقاشی های انتزاعی روی معماری مدرن هلندی ها و سبک دِ استیل، به ویژه در معماری گریت ریت ولد 1924 در خانة شرودر، و در غرفة آلمان در نمایشگاه بین المللی بارسلون 1928، اثر میس وان در روهه را بررسی کنیم . نمونة دیگر چنین تحولی در نتیجه جنگ خانمان سوز اول، لوکوربوزیه است .آثار پس از جنگ وی هیچ مشابهتی با آثار رمانتیک- سنتی پیش از جنگ ندارد .براساس این روش، فرضیات پژوهش را در روند تحقیق مرحله به مرحله، جزء به جزء توصیف و مقایسه کرده و به تحلیل و نتیجه گیری می رسانیم تا بتوانیم دلیل شتاب تغییر و تحولات هنری و معماری معاصر را در بستر بحران های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ُهویتی درک کرده، پیش داوری و قالب های خشک تحلیلی و مجزایی که احکام نظری متداول را دیکته می کند، بشکنیم و دیالکتیک روند شکل گیری پدیده ها را تقویت کنیم .این پژوهش حاصل تحلیل نگارندگان از آثار و مطالعات کتابخانه ای است .
۵. به کارگیری دیدگاه های اجتماعی در آثار سلطان محمد نگارگر با استفاده از اصول و قواعد هنر اسلامی نویسنده: جلال الدین سلطان کاشفی منبع: نگره تابستان ۱۳۹۲ شماره ۲۶ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر گروه های ویژه جامعه شناسی هنر حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان نقاشان تعداد بازدید : ۱۱۲۲ چکیده تعداد دانلود : ۷۵۱
۶. بازتاب نگرش ذن و آیین چای در زیبایی شناسی راکو نویسنده: عظیمه السادات هاشمی منبع: جلوه هنر پاییز و زمستان ۱۳۹۲ شماره ۱۰ کلید واژه ها: ذن هنر ژاپن آیین چای چانایو راکو حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای کاربردی هنرهای صناعی تزئینی وغیره جهان حوزههای تخصصی مطالعات هنر تاریخ هنر تاریخ هنر جهان هنر شرق آسیا هنر ژاپن حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان سبک ها تعداد بازدید : ۱۶۰۵ چکیده تعداد دانلود : ۱۰۲۵ بررسی رابطه جلوه های زیبایی شناسی ظروف راکوی ژاپنی با نگرش های مکتب ذن و آیین چای، موضوع اصلی این نوشتار را به خود اختصاص داده است. ذن مکتب رفتار و اندیشه بر پایه سلوک زاهدانه و ادراک ساده ترین کارهای زندگی است و الهام بخش هنرهای گوناگون از جمله آیین چای بوده است. مطالعه این مکتب و آیین چای- که خواستگاه اصلی ظروف راکو به شمار می آید، می تواند رابطه و تأثیر اندیشه های ذن و اصول آیین چای را بر خصوصیات ظروف راکو آشکار کند. این نوشتار با استفاده از روش کتابخانه ای، به بررسی عینیت نگرش های مکتب ذن در مراسم چای، و درک ملموس اندیشه ها و اصول آن ها در رابطه با ویژگی های ظروف راکو می پردازد. استفاده از ارکانی چون وابی و سابی، هماهنگی و آرامش اندیشه هایی است که پشتوانه های اعتقادیِ ظروفِ راکو را دربر می گیرد.
۷. مطالعة تطبیقی ویژگی های مشترک طراحی چهره های معنوی در تمدن های دینی (بودایی، مسیحیت، اسلام) نویسنده: زینب رجبی محسن مراثی منبع: نگره تابستان ۱۳۹۲ شماره ۲۶ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر گروه های ویژه هنر و دین حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان تعداد بازدید : ۹۷۸ چکیده تعداد دانلود : ۶۶۶
۸. سبک شناسی نگاره های طوطی نامه با رویکرد نقد سنتی نویسنده: اشرف السادات موسوی لر الهام عصار کاشانی منبع: جلوه هنر پاییز و زمستان ۱۳۹۲ شماره ۱۰ کلید واژه ها: نگارگری نقد سنتی طوطی نامه راجپوت کاندایانا کاراپنکاشیکا سبک هند و ایرانی حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان سبک ها تعداد بازدید : ۱۵۹۱ چکیده تعداد دانلود : ۸۸۵ در این مقاله ضمن مروری اجمالی بر مؤلفه های نقد سنتی، هفت نگاره یکی از نسخه های کمتر شناخته شده مصور دربار گورکانیان هند با نام طوطی نامه، محفوظ در موزه کلیولند نقد و بررسی می شود. جامعه آماری مورد بررسی از میان هفت نگاره، از نسخه مذکور انتخاب شده است. روش تحقیق، توصیف و تحلیل نگاره ها با رویکرد نقد سنتی است. هدف از این مقاله، شناسایی سبک های به کار گرفته شده در طوطی نامه، در موزه کلیولند و پاسخ به این سؤال است که نگارگری مغولی هند تحت تأثیر چه سبک هایی بوده و چگونه شکل گرفته است؟ فرضیه بیانگر آن است که در آثار مشاهده شده، شکل گیری سبک مغولی از چهار سبک دیگر کاملاً مشهود است. نتیجه حاصل از این تحقیق نشان می دهد، با توجه به وجود تنوع سبکی در هر یک از نگاره ها، به نظر می رسد، پنج سبک اصلی در مصورسازی این کتاب نقش داشته اند. این پنج سبک، حاصل تلفیق سه سبک بومی هند و یک سبک ایرانی بوده اند که در این اثر منجر به انسجام سبکی یک دست با عنوان سبک مغولی هند شده است و نقطه اوج آن را می توان در حمزه نامه دید. درواقع، طوطی نامه کلیولند در کتابخانه سلطنتی گورکانی، بستری تأثیرگذار در شکل گیری و تحول سبک مغولی هند بوده است.
۹. چیدمان چاپ دستی: مفهوم اسنوبیسم در آثار چاپ های دستی فرانسیسکو گویا از مجموعه کاپریس نویسنده: حسین رهی محمدی منبع: چیدمان سال دوم زمستان ۱۳۹۲ شماره ۴ کلید واژه ها: کارناوال گروتسک هنر اعتراضی اسنوبیسم دارالمجانین حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی تصویر سازی گرافیک و چاپ جهان حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان سبک ها حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان نقاشان تعداد بازدید : ۱۲۶۵ چکیده تعداد دانلود : ۹۳۴ بی گمان یکی از رسالت های راستین هنر، بیان مصایب اجتماعی و رنج آدمی است که در جامعه مدرن از دیرباز تاکنون بسیار مهجور مانده است. تحلیل هنر اعتراضی یا اعتراض در هنر از بعد اجتماعی و روان شناختی در فرهنگ غرب درون مایه اصلی مقاله حاضر را تشکیل می دهد. این نوشتار به بررسی و کنکاش روحیات هنرمند، ویژگی های اثر هنری و موضوعات اعتراضی در هنرهای تجسمی(نقاشی) و ادبیات می پردازد. از این گروتسک و اسنوبیسم به دلیل سرشت انتقادی شان از مباحث اصلی مطرح شده می باشند. از این میان آراء و اندیشه های فلاسفه ای نظیر ولفگانگ کایزر و میخائیل باختین در باب گروتسک محور اصیل این مقاله را تشکیل می دهند. متفکر آلمانی نگرش خود را محدود به یک دارالمجانین می کند و ادیب روسی تفکرات خود را در ابعاد هیولاهای کارناوال بیان می کند.
۱۰. هنر و ادب؛ غرب: زبان های هنری روح زمان؛ بررسی تطبیقی امپرسیونیسم در نقاشی، ادبیات و موسیقی نویسنده: ماندانا پرنیان منبع: سوره اندیشه بهمن و اسفند ۱۳۹۰ شماره ۵۶ و ۵۷ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی ایران و اسلام سبک ها تعداد بازدید : ۱۱۷۵ چکیده تعداد دانلود : ۵۹۰
۱۱. دیدگاه: نیم نگاهی به تفسیر نقاشی کودکان نویسنده: رضا عباسی منبع: رشد آموزش هنر پاییز ۱۳۹۰ شماره ۲۷ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان سبک ها تعداد بازدید : ۱۶۹۰ چکیده تعداد دانلود : ۹۶۶
۱۲. نقاش معروف جمهوری آذربایجان : برای منظومه « حیدربابایه سلام» استاد شهریار، 125 تابلوی مینیاتوری کشیده ام منبع: فصلنامه تحقیقی-مطالعاتی آران سال نهم زمستان ۱۳۸۹ و بهار ۱۳۹۰ شماره ۲۶ و ۲۷ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان نقاشان تعداد بازدید : ۷۶۹ چکیده تعداد دانلود : ۳۷۶
۱۳. تقارن قدرت در تندیس موسی، اثر میکل آنژ نویسنده: سید علاءالدین گوشه گیر منبع: پژوهش ادبیات معاصر جهان دوره پانزدهم پاییز ۱۳۸۹ شماره ۵۹ کلید واژه ها: رنسانس ایتالیا تفسیر فروید میکل آنژ نقد اثر هنری تندیس حضرت موسی حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان سبک ها حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان نقاشان تعداد بازدید : ۱۵۹۵ چکیده تعداد دانلود : ۷۱۲
۱۴. مقاله: مراحل تکمیل نقاشی کودکان از تولد تا 13 سالگی نویسنده: مسعود احمدی منبع: رشد آموزش هنر بهار ۱۳۸۹ شماره ۲۱ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر گروه های ویژه هنر و روانشناسی حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان سبک ها تعداد بازدید : ۱۲۹۳ چکیده تعداد دانلود : ۶۷۰۹
۱۵. صورتگر نقاش چین! «رو» صورت «یارم» ببین نویسنده: سهراب هادی منبع: حضور بهار ۱۳۸۹ شماره ۷۲ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان حوزههای تخصصی مطالعات هنر تاریخ هنر تاریخ هنر جهان هنر شرق آسیا هنر چین تعداد بازدید : ۱۷۲۰ چکیده تعداد دانلود : ۱۲۶۹
۱۶. بداهه سازی در هنر نقاشی و تصویر سازی نویسنده: سید محمد فدوی اصغر کفشچیان مقدم منبع: هنرهای تجسمی دوره دوم زمستان ۱۳۸۹ شماره ۴۴ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان حوزههای تخصصی مطالعات هنر تاریخ هنر تاریخ هنر جهان هنر معاصر جهان تعداد بازدید : ۲۲۳۰ چکیده تعداد دانلود : ۱۶۳۱
۱۷. هنر ریاضی نویسنده: فروغ اعظم مردانه منبع: رشد آموزش هنر بهار ۱۳۸۹ شماره ۲۱ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر گروه های ویژه هنر و روانشناسی حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان سبک ها تعداد بازدید : ۸۶۳ چکیده تعداد دانلود : ۵۲۲
۱۸. جستجو در «نسبیت» نویسنده: کامبیز نوایی آزاده نوایی منبع: هنرهای تجسمی دوره دوم پاییز ۱۳۸۹ شماره ۴۳ کلید واژه ها: شیو? نقد آثار هنری ام.سی.اشر هنر معاصر/مدرن ""نسبیت حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر گروه های ویژه هنر و فلسفه حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان حوزههای تخصصی مطالعات هنر تاریخ هنر تاریخ هنر جهان هنر معاصر تعداد بازدید : ۹۷۱ چکیده تعداد دانلود : ۵۲۴
۱۹. خط خطی کردن نویسنده: زهرا معتمدنیا منبع: رشد آموزش هنر بهار ۱۳۸۹ شماره ۲۱ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر گروه های ویژه هنر و روانشناسی حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان سبک ها تعداد بازدید : ۹۲۹ چکیده تعداد دانلود : ۱۹۴۸
۲۰. نقاشی و کودکان کم توان ذهنی نویسنده: زهره میرباقری منبع: رشد آموزش هنر بهار ۱۳۸۹ شماره ۲۱ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر گروه های ویژه هنر و روانشناسی حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی حوزههای تخصصی مطالعات هنر هنرهای زیبا هنرهای تجسمی طراحی، نقاشی جهان سبک ها تعداد بازدید : ۱۲۳۳ چکیده تعداد دانلود : ۹۱۲