مطالعات رفتاری در مدیریت
مطالعات رفتاری در مدیریت سال 14 زمستان 1402 شماره 36 (مقاله پژوهشی دانشگاه آزاد)
مقالات
حوزه های تخصصی:
چشم انداز خدمات مالی در جهان به سرعت در حال تغییر است. بسیاری از بانک ها به این نکته پی برده اند که ارائه مستمر خدماتی باکیفیت برتر نسبت به رقبا می تواند مزیت رقابتی پایداری را برای بانک ها به ارمغان آورد. هدف پژوهش حاضر، سنجش نقش ارزش ادراک شده در رابطه میان اعتماد الکترونیکی و کیفیت خدمات الکترونیکی با قصد خرید مجدد مشتریان بانک ملت می باشد. روش تحقیق به لحاظ ماهیت و هدف از نوع پیمایشی-کاربردی می باشد. جامعه آماری پژوهش مشتریان استفاده کننده از خدمات الکترونیک بانک ملت در استان تهران هستند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر تعیین و به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردید. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های معتبر استفاده گردید. روایی پرسشنامه ها توسط خبرگان امر و پایایی آن ها نیز از طریق آزمون ضریب آلفای کرونباخ تائید گردید. جهت تائید نوع روش آماری از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف استفاده گردید. به منظور تحلیل داده ها از تکنیک معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار آماری Lisrel و نیز نرم افزار آماریSpss استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که میان اعتماد الکترونیکی مشتریان و همچنین کیفیت خدمات الکترونیکی، باارزش ادراک شده و قصد خرید مجدد آن ها و نیز میان ارزش ادراک شده مشتریان با قصد خرید مجدد آن ها رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
بررسی تأثیر ازدحام در زمان کووید بر رابطه و رضایت از خرید (فروشگاه های زنجیره ای منطقه 5 تهران)(مقاله پژوهشی دانشگاه آزاد)
حوزه های تخصصی:
با شروع همه گیری کووید-19، جهان شاهد شدیدترین محدودیت ها بر آزادی و زندگی اجتماعی افراد بوده است. هدف این تحقیق تشخیص تغییرات احتمالی در رابطه بین ازدحام ادراک شده و نتیجه حیاتی آن، رضایت از خرید، علی رغم تغییرات عمیقی است که در حال حاضر در رفتار خرده فروشان و مصرف کنندگان رخ می دهد. از این رو تحقیق حاضر به بررسی تأثیر ازدحام در زمان کووید بر سطح رضایت از خرید از طریق متغیر میانجی ارتباط مشتری-کارمند پرداخته است. نوع تحقیق توصیفی پیمایشی و جامعه آماری آن کلیه مشتریان فروشگاه های زنجیره ای منطقه 5 تهران می باشد؛ بدین منظور حجم نمونه تعداد 142 نفر بر اساس نرم افزار تعیین حجم نمونه 3 Power G در نظر گرفته شده است و پرسشنامه ها بین اعضای نمونه آماری توزیع و جمع آوری گردید. ضریب آلفای کرونباخ برای تمامی متغیرهای پژوهش از مقدار 0.7 بالاتر بود. روایی ابزار تحقیق نیز با انجام تکنیک تحلیل عاملی تأییدی مورد تأیید قرار گرفت. همچنین جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش مدل-یابی معادلات ساختاری به کمک نرم افزار SmartPLS استفاده گردیده است. نتایج تأثیر ازدحام در زمان کووید بر ارتباط مشتری-کارمند و همچنین تأثیر ارتباط مشتری-کارمند بر سطح رضایت از خرید را تأیید نمود؛ همچنین تأثیر غیرمستقیم ازدحام در زمان کووید بر سطح رضایت از خرید از طریق متغیر میانجی ارتباط مشتری-کارمند نیز تأیید گردید.
سنجش اثرگذاری رفتار حمایتی مدیران بر بهبود رفتار کارآفرینانه کارکنان با میانجیگری مشارکت کاری کارکنان در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز(مقاله پژوهشی دانشگاه آزاد)
حوزه های تخصصی:
پژوهش حاضر با هدف بررسی سنجش اثرگذاری رفتار حمایتی مدیران بر بهبود رفتار کارآفرینانه کارکنان با میانجیگری مشارکت کاری کارکنان در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهرستان شیراز انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه جمع آوری اطلاعات توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهرستان شیراز می باشد که تعداد آنها 27013 نفر می باشد که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 379 نفر به عنوان نمونه انتخاب و برای توزیع پرسشنامه از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه می باشد که از پرسشنامه رفتار حمایتی مدیران (رونی و گوتلیب)، رفتار کارآفرینانه کارکنان (زامپتاکیس و همکاران) و مشارکت کاری (رزماری و همکاران) استفاده شد روایی پرسشنامه با استفاده از نظرات پنج تن از خبرگان این حوزه مورد تایید قرار گرفت و در نهایت استاد راهنما نیز پرسشنامه ها را تایید کردند. و جهت تعیین پایایی پرسشنامه ها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. پس از جمع آوری پرسشنامه ها و مشخص شدن نرمال بودن متغیر با توجه به آزمون کولموگروف-اسمیرنوف با استفاده از نرم افزار SPSS و Lisrel از آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون جهت تجزیه و تحلیل داده ها و برای بررسی رابطه بین متغیرها استفاده گردید. نتیجه فرضیه اصلی تحقیق نشان داد رفتار حمایتی مدیران بر بهبود رفتار کارآفرینانه کارکنان با در نظر گرفتن نقش میانجی مشارکت کاری کارکنان در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهرستان شیراز تاثیر معناداری دارد.
بررسی تأثیر مدیریت منابع انسانی سبز بر رفتار سبز با تأکید برنقش میانجی مسئولیت اجتماعی سازمان و جو روانی سبز(مقاله پژوهشی دانشگاه آزاد)
حوزه های تخصصی:
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر مدیریت منابع انسانی سبز بر رفتار سبز با تأکید بر نقش میانجی مسئولیت اجتماعی سازمان و جو روانی سبز انجام شده است.این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر شیوه جمع آوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان شهرداری ارومیه به تعداد4700 نفر که 300 نفر به عنوان نمونه آماری و که به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها از پرسشنامه و برای تحلیل داده ها به منظور آزمون فرضیه ها از مدل سازی معادلات ساختاری باکمک نرم افزارsmart PLS3 استفاده شده است. نتایج تحلیل داده ها نشان داد 1) مدیریت منابع انسانی سبزاز طریق جو روانی سبزمسئولیت اجتماعی بر رفتار سبز تأثیر معنادار دارد. 2) مدیریت منابع انسانی سبز بر جو روانی سبز و مسئولیت اجتماعی تأثیر معنادار دارد. 3) مسئولیت اجتماعی سازمان و جو روانی سبز بر رفتار سبز تأثیر معنادار دارد. (P-Value ≥ 0.05). بنابراین می توان نتیجه گرفت که مدیریت منابع انسانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق جو روانی سبز و مسئولیت اجتماعی سبز بر بر رفتار سبز کارکنان تأثیر مثبت دارد.
بررسی تاثیر رفتارهای رهبری بر اثربخشی عملکرد منابع انسانی در شرکت کیلا(مقاله پژوهشی دانشگاه آزاد)
حوزه های تخصصی:
این تحقیق در راستای بررسی تاثیر رفتارهای رهبری بر اثربخشی عملکرد منابع انسانی در شرکت کیلا انجام شده است. روش تحقیق به کار گرفته شده در این پژوهش از نظر هدف کاربردی ، از نظر نوع داده ها کمی و از نظر نحوه گردآوری داده ها ، توصیفی و تحلیلی است. جامعه آماری در این پژوهش کارکنان شرکت کیلا می باشند. جمعیت این شرکت براساس سرشماری سال ۱۳۹7 تعداد 1500 نفر می باشد . از جامعه آماری مذکور با توجه به ضوابط نمونه گیری (بر اساس شیوه نمونه گیری مندرج در جدول مورگان) تعداد 306 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده اند. در مرحله بعد بر اساس مدل مفهومی پژوهش، سوالات و فرضیه های پژوهش، با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته،گویه های مستخرجه در نمونه آماری تحقیق مورد پرسش قرار گرفته است. در بخش آمار توصیفی، توصیف داده ها در دو بخش متغیر های زمینه ای و متغیر های اصلی ارائه گردیده و در بخش آمار استنباطی ، جهت بررسی فرضیه های تحقیق از آزمون همبستگی پیرسون (پارامتری) استفاده شده است. با توجه به مثبت بودن علامت ضریب رگرسیونی می توان گفت رفتارهای رهبری بر اثربخشی عملکرد منابع انسانی در شرکت کیلا تاثیر مثبت دارد.
رتبه بندی عملکرد مالی شرکت های توکا فولاد بر اساس رفتار DNA سازمانی با استفاده از تکنیک ELECTRE(مقاله پژوهشی دانشگاه آزاد)
حوزه های تخصصی:
در سال های اخیر تلاش های بسیاری برای هدایت سرمایه گذاران در زمینه حمل ونقل ریلی صورت گرفته است. مقایسه عملکرد شرکت های توکا فولاد با استفاده از شاخص های حسابداری مالی نشان می دهد که شرکت ها در همه شاخص ها دارای رتبه بالاتر نیستند. شاخص های مالی نمای کلی از بهره وری سرمایه استفاده شده توسط این شرکت ها را نشان می دهد.هدف از انجام این تحقیق تعیین بهترین شرکت در مجموعه شرکت های توکا فولاد است. برای این منظور در یک بازه مورد بررسی در سال 1400 محاسبات شاخص ها با استفاده از اسناد مالی شرکت ها انجام شد.289 پرسش نامه برای تعیین DNA غالب شرکت ها توزیع گردید. دو شاخص گردش دارایی ثابت و برگشت نرخ بازده سرمایه گذاری به دارایی ها بیشترین تأثیر در رتبه بندی شرکت ها را دارند. روش ELECTERI مشخص نمود که شرکت هایی که مالک لوکوموتیو بوده و در زمینه تعمیراتی فعالیت دارند، دارای رتبه بالاتر نسبت به شرکت های مالک واگن می باشند. با استفاده از رفتار DNA سازمانی و تعیین DNA غالب (DNA معناگرا) عملکرد داخلی شرکت های برتر مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه نهایی نشان داد که بهره وری سرمایه گذاری در شرکت های مورد بحث در سیستم حمل و نقل ریلی بر اساس مالکیت لوکوموتیو، تعمیرات و مالکیت واگن می باشد.
الگویابی عوامل سازمانی بهره وری منابع انسانی با تاکید بر سرمایه اجتماعی با رویکرد سازمان های یادگیرنده در آموزش عالی کشور(مقاله پژوهشی دانشگاه آزاد)
حوزه های تخصصی:
هدف از پژوهش حاضر الگویابی عوامل سازمانی بهره وری منابع انسانی با تاکید بر سرمایه اجتماعی با رویکرد سازمان های یادگیرنده در آموزش عالی کشور می باشد. تحقیق حاضر از نظر هدف از نوع پژوهش های بنیادی-کاربردی و از نظر نحوه جمع آوری اطلاعات از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق کلیه خبرگان آموزش عالی کشور شامل اساتید رشته مدیریت بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند و با استفاده از روش تعداد سوالات در معادلات ساختاری 280 نفر برای بخش کمی و 17 نفر از خبرگان دانشگاهی برای بخش کیفی انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از روش تحلیل مضمون بوسیله مصاحبه استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش مصاحبه و کدگذاری دستی استفاده شد و در بخش کمی از نرم افزار Smart PLS3.3 شامل آزمون های تحلیل عامل تاییدی استفاده شده است نتایج پژوهش نشان می دهد در بخش کیفی تعداد 26 عامل در بعد سازمانی مورد شناسایی قرار گرفت. و بعد از تحلیل عامل تاییدی و تایید روایی و پایایی سوالات تحقیق در بخش کمی الگو و سوالات تحقیق مورد تایید واقع شدند.