مدیریت ورزشی

مدیریت ورزشی

مدیریت ورزشی سال 16 تابستان 1403 شماره 2 (پیاپی 65) (مقاله علمی وزارت علوم)

مقالات

۱.

عوامل مؤثر بر توسعه گردشگری ورزشی خلاق مبتنی بر میراث فرهنگی ناملموس(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: گردشگری میراث ورزشی گردشگری خلاق میراث ورزشی میراث فرهنگی ناملموس ورزش های پهلوانی و زورخانه ای

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۲۲ تعداد دانلود : ۲۰
مقدمه: ورزش های پهلوانی و زورخانه ای به عنوان یک میراث فرهنگی ناملموس ایرانی می تواند ظرفیت ویژه ای را برای توسعه گردشگری ورزشی خلاق در ایران ایجاد کند. ازاین رو هدف از این پژوهش شناسایی عوامل مؤثر بر توسعه گردشگری ورزشی خلاق مبتنی بر میراث فرهنگی ناملموس بود.روش پژوهش: پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع پژوهش های کاربردی و از نظر ماهیت از نوع پژوهش های توصیفی تحلیلی است و داده های پژوهش نیز به صورت میدانی جمع آوری شد. همچنین این پژوهش از انواع پژوهش های کیفی است که از روش نظریه داده بنیاد و رویکرد گلیزری بهره گرفته شد. مطالعات کتابخانه ای به همراه مصاحبه روش اصلی جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر بود.یافته ها: بر اساس نتایج عوامل مؤثر بر توسعه گردشگری خلاق مبتنی بر میراث فرهنگی ناملموس در 108 مفهوم (کد)، 13 مقوله و دو بعد دسته بندی شدند. بر این اساس عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، فناوری و فناوری، قانونی و حکمرانی و زیست محیطی زیرمجموعه عوامل بیرونی و عوامل مدیریت، منابع انسانی، زیرساخت، آموزش و پژوهش، تعاملات بین الملل، بازاریابی و جاذبه های گردشگری به عنوان عوامل درونی شناسایی شدند.نتیجه گیری: در نهایت می توان نتیجه گرفت عوامل سیزده گانه شناسایی شده در این تحقیق هریک در جایگاه خود نقش بسزایی در توسعه این بخش از گردشگری دارند و مسئولان و تصمیم گیران این حوزه می توانند با بهره گیری از نتایج این تحقیق در راستای توسعه گردشگری به صورت عام و گردشگری خلاق و گردشگری ورزشی به صورت خاص بهره مند شوند.
۲.

طراحی مدل عوامل مؤثر بر مصرف ورزش منظم و پیوسته در بین دانشجویان دانشگاه های ایران مبتنی بر نظریه شانک(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: عوامل درونی مصرف ورزش عوامل بیرونی مصرف ورزش مصرف ورزش منظم

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۷ تعداد دانلود : ۱۴
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل عوامل مؤثر بر مصرف ورزش منظم در بین دانشجویان دانشگاه های ایران مبتنی بر نظریه شانک است.روش پژوهش: پژوهش به روش آمیخته اجرا شد. نحوه جمع آوری داده ها شامل مطالعات کتابخانه ای، پرسشنامه و روش تحلیل مضمون بود. جامعه آماری تمامی دانشجویان غیرتربیت بدنی دانشگاه های ایران بودند که به طور منظم در هفته حداقل سه روز فعالیت ورزشی داشتند. در بخش کیفی به منظور طراحی پرسشنامه 41 مصاحبه هدفمند با نمونه هایی که دارای شرایط پژوهش بودند، انجام گرفت و نتایج  به روش تحلیل مضمون کدگذاری شد. در مرحله دوم تحلیل تم، مصاحبه ها در قالب پرسشنامه محقق ساخته در اختیار 30 نفر از خبرگان و صاحب نظران قرار گرفت و به روش دلفی تحلیل شد. در بخش کمی 736 نمونه به روش تصادفی از مناطق پنج گانه وزارت علوم انتخاب شد، که در نهایت 711 پرسشنامه صحیح، جمع آوری و بررسی شد.یافته ها: در این تحقیق سه بعد درونی، بیرونی و موقعیتی و ۱۳ مؤلفه محوری به عنوان عوامل تأثیرگذار در مدل مصرف ورزش منظم و پیوسته دانشگاهی شناسایی شد. عوامل درونی شامل عوامل ادراکی، عملکردی، جسمانی و ذهنی – روانی به عنوان مهم ترین عامل در مشارکت و مصرف ورزش فعال دانشجویان شناخته شد. عوامل موقعیتی و بیرونی به ترتیب اهمیت کمتری داشتند.نتیجه گیری: برنامه ریزی فعالیت های فوق برنامه ورزشی مطابق با عوامل درونی و ادراکی دانشجویان در افزایش مصرف منظم و پیوسته ورزش در بین دانشجویان تأثیرگذار است.
۳.

سناریونویسی شرکت های دانش بنیان ورزشی ایران در افق 1420(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: راهبرد راهبرد پایدار سناریو ورزش

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۲۳ تعداد دانلود : ۱۷
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف سناریونویسی شرکت های دانش بنیان ورزشی ایران در افق 1420 انجام گرفت.روش پژوهش: روش مورد استفاده در ای ن پژوه ش برنامه ری زی مبتنی بر س ناریو بود که در هش ت گام طراح ی و پی اده ش د. روش گ ردآوری داده کیف ی و ب ا اس تفاده از مصاحب ه، پن ل خبرگ ی و پیمایش دلفی بود. 20 نفر از افراد دارای دان ش تخصص ی و ی ا تجرب ه عمل ی به عنوان اعضای گروه مشارکت کننده در پژوهش به صورت گلوله برفی انتخاب شدند. همچنین از نرم افزارهای میک مک و س ناریو وی زارد ب رای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.یافته ها: یافته ه ای ای ن پژوه ش در دو بخ ش ارائه شد؛ بخش اول ش امل شناس ایی و دس ته بندی مؤلفه های کلی دی، پیشران ها و ع دم قطعیت ه ای مرتب ط بود. پنج پیش ران حمایت از سرمایه گذاری داخلی، عرضه محصولات دانش بنیان ورزشی در بازار بین المللی، ایجاد صندوق های حمایت از فناوری ورزشی، توسعه قوانین حفاظت از دارایی های فکری و تعیین متولی شرکت های دانش بنیان ورزشی در ای ن بخ ش تعیین و رواب ط اثرگ ذاری و اثرپذی ری می ان مؤلفه ها تحلیل شد. در بخش دوم به شناس ایی و توصیف س ناریوهای محتمل و س ازگار بر اساس پیش ران ها و عدم قطعیت های ذی ربط، پرداخت ه شد.نتیجه گیری: کاربست عوامل بحث شده می تواند بر رشد توسعه شرکت های دانش بنیان تأثیرگذار باشد و در سیاست ها و اقدامات متولیان مربوط به کار رود. 
۴.

برنامه ریزی راهبردی بازاریابی خدمات ورزشی بخش خصوصی شهر تهران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: بخش خصوصی برنامه راهبردی خدمات ورزشی موقعیت تدافعی

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۲۹ تعداد دانلود : ۲۲
مقدمه: هدف از این تحقیق، تدوین برنامه راهبردی بازاریابی خدمات ورزشی بخش خصوصی شهر تهران بود.روش پژوهش: این تحقیق با تشکیل شورای راهبردی متشکل از ارائه دهندگان خدمات ورزشی مستقر در شهر تهران، مدیران و متخصصان بازاریابی ورزشی در دانشگاه ها و حوزه خدمات ورزشی شهر تهران و نمایندگان ذی نفعان کلیدی (رسانه ها، حامیان مالی) انجام و به صورت هدفمند انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مطالعات تطبیقی، فرم شناسایی باز عناصر برنامه راهبردی، تشکیل جلسات شورای راهبردی جهت تشخیص عوامل راهبردی، پرسشنامه عوامل داخلی و خارجی، ماتریس عوامل داخلی و خارجی، ماتریس تعیین موقعیت راهبردی بازاریابی خدمات ورزشی داخلی (LE) و ماتریس SWOT برای تدوین راهبرد های بازاریابی خدمات ورزشی شهر تهران استفاده شد.یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده، 16 نقطه قوت، 18 نقطه ضعف، 14 فرصت و 18 تهدید به دست آمد. بر این اساس، موقعیت راهبردی بازاریابی خدمات ورزشی بخش خصوصی شهر تهران، در موقعیت WT (ضعف درونی سازمان و تهدیدهای بیرونی) به دست آمد.نتیجه گیری: بنابراین لازم است راهبرد های بازاریابی خدمات ورزشی شهر تهران به گونه ای تدوین شود که بتواند با استفاده مناسب از قوت ها و فرصت های موجود، از ضعف های سازمان بکاهد و در جهت برخورد با تهدیدات محیطی پیش رو عمل کند. 
۵.

تمایل به پرداخت در ورزش: طراحی مدل ارزش گذاری اقتصادی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: ارزش گذاری اقتصادی اقتصاد ورزش باشگاه ورزشی پدیده ورزشی تمایل به پرداخت

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۲۱ تعداد دانلود : ۱۵
مقدمه: هدف از این پژوهش، طراحی مدل ارزش گذاری اقتصادی مبتنی بر تمایل به پرداخت در ورزش بود.روش پژوهش: 170 نفر به عنوان نمونه آماری از میان صاحب نظران آگاه به موضوع ارزش گذاری ورزشی به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. از پرسشنامه محقق ساخته برای جمع آوری داده ها استفاده شد. روایی محتوایی آن توسط 11 تن از صاحب نظران و استادان دانشگاهی و پایایی آن نیز با آزمون آلفای کرونباخ (89/0) تأیید شد. تجزیه وتحلیل داده ها به روش معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار Smart PLS 3 انجام گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که عوامل تعیین کننده ارزش پدیده هدف ورزشی به ترتیب بر جامعه ادراک کننده ارزش (920/0)، قابلیت های ارزشی (881/0) و روش ارزش گذاری (838/0) تأثیر معنا داری دارد. همچنین به ترتیب جامعه ادراک کننده ارزش (524/0) و قابلیت های ارزشی (317/0) بر ارزش اقتصادی کل پدیده ورزشی اثر معنا داری دارند. در نهایت روش ارزش گذاری با (662/0) و ارزش اقتصادی کل با (261/0) بر تمایل به پرداخت برای پدیده ورزشی اثر معنا داری دارند.نتیجه گیری: با توجه به نتایج تمایل به پرداخت ذی نفعان یک پدیده ورزشی به منظور ارزش گذاری اقتصادی آن تحت تأثیر پنج عامل کلی شامل عوامل تعیین کننده و اثرگذار بر ارزش پدیده، قابلیت های ارزشی، جامعه ادراک کننده ارزش، روش ارزش گذاری و ارزش های اقتصادی کل منتج از پدیده قرار دارد که پژوهشگران و سیاستگذاران حوزه ورزش می توانند از آن استفاده کنند.
۶.

شناسایی عوامل مؤثر بر توسعه صنعت پوشاک ورزشی ایران با رویکرد تحلیلی PEST(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: تولیدی های ورزشی صنعت پوشاک عوامل اقتصادی عوامل فناوری مدل PEST

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۹ تعداد دانلود : ۱۳
مقدمه: جهانی شدن و تغییر در ساختارهای مالی، تأثیر بسزایی بر صنعت پوشاک داشته است. تولیدی های پوشاک ورزشی نیز از زیرشاخه های صنعت پوشاک هستند. هدف از پژوهش حاضر، این بود که با به کارگیری مدل تحلیلی PEST درک درستی از محیط صنعت پوشاک ورزشی به دست آوریم تا به واسطه آن عوامل محیطی مؤثر بر توسعه این صنعت را شناسایی کنیم.روش پژوهش: از حیث روش شناسی این تحقیق در زمره تحقیقات کیفی قرار دارد و از روش تحلیل مضمون برای تحلیل داده ها استفاده شده است. داده ها نیز در مصاحبه های نیمه ساختاریافته مبتنی بر ادبیات تحقیق جمع آوری شدند. جامعه آماری تحقیق شامل مؤسسان، مدیران، اعضای هیأت مدیره و مدیران فروش، تولیدی های فعال صنعت پوشاک ورزشی در داخل ایران بود. به منظور نمونه گیری از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد که حجم نمونه به 18 تولیدی رسید.یافته ها: نتایج نشان داد که عامل سیاسی با مقولات فرعی توسعه ای، حمایتی و ارتباطی، عامل اقتصادی با مقولات فرعی مواد اولیه، ارتباطی و بهینه سازی، عامل اجتماعی با مقولات فرعی ادراکی، منابع انسانی و فرهنگ سازی و عامل فناوری با مقولات فرعی توسعه ای و زیرساختی بر توسعه صنعت پوشاک تأثیرگذارند.نتیجه گیری: با توجه به یافته های تحقیق، عوامل محیطی از نگاه فعالان این حوزه نقش تعیین کننده ای در توسعه و رشد صنعت پوشاک ورزشی ایران دارد و مدیران، مسئولان، کارآفرینان و سرمایه گذاران این حوزه باید پیش از تصمیم گیری و ورود به این حوزه به این عوامل توجه کرده و با توجه به آن برنامه ریزی کنند.
۷.

تحلیل گزارش تلویزیونی بازی فوتبال ایران و ژاپن در رقابت های جام ملت های آسیا 2019 بر مبنای چارچوب نظری وندایک(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: تحلیل گفتمان انتقادی گزارش تلویزیونی فوتبال مربع ایدئولوژیک وندایک

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۲۰ تعداد دانلود : ۱۹
مقدمه: هدف این تحقیق تحلیل گزارش تلویزیونی بازی فوتبال ایران و ژاپن در رقابت های جام ملت های آسیا 2019 بود. این رقابت، به دلیل تماشاگران تلویزیونی بسیار، موقعیت زمانی خاص، عدم موفقیت مکرر در دوره های پیشین (بیش از40 سال) و عملکرد قابل قبول در مسابقات قبلی این دوره، انتخاب شد. مسابقه با شکست 3 بر صفر برای ایران به پایان رسید. پژوهش در پی پاسخگویی به این پرسش بود که چه راهبردهای زبانی برای گزارش این رویداد به کار گرفته شد؟ و این راهبردها پس از تغییر نتیجه بازی چگونه تغییر کردند؟روش پژوهش: روش این پژوهش کیفی و با رویکرد تحلیل گفتمان است. تحلیل ها با الگوی مربع ایدئولوژیک وندایک (2004) و در دو سطح کلان و خرد انجام گرفت.یافته ها: تحلیل سطح کلان مربع ایدئولوژیک وندایک «تأکید و پررنگ کردن ویژگی های مثبت خودی» را با بالاترین بسامد نشان داد. راهبردهای کلان و خرد پس از تغییر نتیجه بازی، تغییر کردند؛ برای مثال «عدم تأکید و کمرنگ سازی ویژگی های منفی خودی» به طور چشمگیری افزایش یافت. گزارشگر همچنین از راهبردهای سطح خرد «واژه گزینی»، «قربانی شدن»، «همدلی» و «دراماتیزه شدن» استفاده کرد.نتیجه گیری: به نظر می رسد اقتضای گزارشگری در فضای تلویزیون، حفظ انگیزه، غلبه بر ناامیدی و احساس شکست بوده و تا حدودی تلاش در جهت توجیه و تعدیل شرایط شکست را داشته است.
۸.

تحلیل پیشران های استفاده از کمک داور ویدئویی در مسابقات فوتبال لیگ برتر ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: آینده پژوهی داوری فوتبال کمک داور ویدئویی فدراسیون فوتبال

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۲۰ تعداد دانلود : ۱۲
مقدمه: هدف پژوهش حاضر، شناسایی و تحلیل استفاده از کمک داور ویدئویی در مسابقات فوتبال لیگ برتر ایران با استفاده از آینده پژوهی است.روش پژوهش: نوع تحقیق، کاربردی و ازنظر ماهیت، تحلیلی- اکتشافی است. جامعه آماری شامل خبرگان و اساتید حوزه مدیریت ورزشی که این افراد حداقل یک پژوهش (مقاله پژوهشی، سخنرانی، طرح پژوهشی، تألیف و ترجمه کتاب) در حوزه موضوع پژوهش به چاپ رسانده بودند. همچنین داوران فوتبال و مدیران فدراسیون فوتبال ایران بودند. به منظور شناسایی این افراد، از روش نمونهگیری هدفمند استفاده گردید. این نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و درنهایت تعداد 18 نفر (10 استاد و 8 داور و مدیر) به عنوان نمونه مشخص گردیدند. سپس 15 نفر از جامعه آماری بخش قبلی، جهت انجام تحلیل اثرات متقاطع اعلام آمادگی کردند. برای تجزیه وتحلیل دادهها، از روشهای ترکیبی پنل خبرگان و اثرات متقاطع میکمک استفاده شد.یافته ها: یافته ها نشان داد که مهم ترین پیشرانهای استفاده از کمک داور ویدئویی در مسابقات فوتبال لیگ برتر ایران، به ترتیب میزان تأثیرگذاری، عبارت اند از: افزایش کمی و کیفی دوربینهای فیلم برداری، استاندارد نمودن استادیومها، تجهیز استادیومها و تعیین محل قرارگیری تجهیزات و استفاده از آخرین فناوریها.نتیجه گیری: به مدیران فدراسیون فوتبال ایران توصیه میشود، به منظور استفاده از حداکثر اثرات استفاده از کمک-داور ویدئویی، از نتایج پژوهش حاضر استفاده نمایند.
۹.

طراحی مدل ساختاری تفسیری مدیریت اثر بحران اقتصادی بر حوزه ورزش(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: اقتصادی ساختاری تفسیری مدل سازی مدیریت بحران ورزش

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۷ تعداد دانلود : ۱۴
مقدمه: هدف این پژوهش مطالعه مدیریت اثر بحران اقتصادی بر حوزه ورزش با رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری(ISM) بود.روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع آمیخته (کیفی و کمی) است. در فاز اول روش تحقیق کیفی با استفاده از تحلیل مضمون و در فاز دوم روش کمی بر اساس مدلسازی ساختاری تفسیری انجام گرفت. جامعه آماری در هر دو بخش کیفی و کمی با توجه به خبره محور بودن رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری، خبرگان تشکیل دادند. جامعه آماری تحقیق نیز شامل صاحب نظران اقتصادی در حوزه ورزش (مدیران سازمان های ورزشی، استادان دانشگاهی با گرایش صنعت ورزش، صاحبان کسب وکار ورزشی) بود که مورد مصاحبه قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی، پرسشنامه بود. روایی و پایایی داده ها تأیید شد. از دو روش تحلیل مضمون (نرم افزار مکس کیودی ای) و مدلسازی ساختاری تفسیری (نرم افزار اکسل) برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شده است.یافته ها: پنج مضمون اصلی برای مدیریت اثر بحران اقتصادی ورزش کشور شناسایی شده است: 1. مدیریت بودجه بندی و هزینه ها؛ 2. مدیریت بازاریابی؛ 3. ساختار سازمانی؛ 4. مدیریت منابع و 5. مدیریت منابع انسانی. این مضامین در مدل ساختاری تفسیری جایگذاری شدند.
۱۰.

شناسایی و اولویت بندی عوامل مؤثر بر ورزش زنان سالمند در شهر اهواز(مقاله علمی وزارت علوم)

نویسنده:

کلیدواژه‌ها: ورزش فعالیت بدنی زنان سالمند شهر اهواز

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۲۳ تعداد دانلود : ۲۵
مقدمه: افزایش تعداد افراد سالمند به ویژه در گروه زنان و کاهش میزان فعالیت های بدنی و ورزش در این گروه جمعیتی در شهر اهواز، لزوم پرداختن به عوامل مؤثر در ورزش زنان سالمند بر اساس شاخص های مناسب در این شهر را مشخص می کند.روش پژوهش: این پژوهش به لحاظ روش شناسی توصیفی-تحلیلی است. ابتدا فهرست اولیه ای از متغیرهای کلیدی و تبیین کننده ورزش سالمندان از منابع و پیشینه موضوع استخراج شد و سپس از روش دلفی برای تکمیل این متغیرها و اولویت بندی آنها استفاده شد. جامعه آماری پژوهش کارشناسان و متخصصان (شامل استادان رشته تربیت بدنی و مدیریت ورزشی، کارشناسان مدیران اداره کل تربیت بدنی استان خوزستان، مسئولان ورزش بانوان استان، ورزشکاران زن و محققان در حوزه ورزش سالمندان در اهواز ...) بودند که با توجه به نبود چارچوب نظری و شناخت کافی از تعداد و ویژگی های جامعه آماری و همچنین با در نظر گرفتن ماهیت و هدف پژوهش و روش نمونه گیری که اغلب مبتنی بر رویکرد کیفی-اکتشافی و کارشناس محور است، 40 کارشناس به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. به منظور تحلیل و اولویت بندی عوامل اثرگذار در ورزش زنان سالمند شهر اهواز از مدل  FAHPاستفاده شد.یافته ها: بر اساس یافته های پژوهش، در بخش شناسایی شاخص ها از نظر کارشناسان عوامل مؤثر و مختلفی در قالب عوامل اجتماعی، فرهنگی، شخصی، خانوادگی و محیطی و مکانی دسته بندی شدند. تحلیل اولویت های عوامل اثرگذار در ورزش زنان سالمند شهر اهواز از نگاه کارشناسان پژوهش نشان داد که موانع اجتماعی و پس از آن موانع فرهنگی در اولویت اول و دوم قرار گرفته است و موانع اجتماعی و فرهنگی را به عنوان دو مانع اصلی در ورزش زنان سالمند در شهر اهواز انتخاب کرده اند. معیارهای موانع شخصی، موانع خانوادگی و موانع محیطی و مکانی به ترتیب در اولویت سوم تا پنجم از نظر کارشناسان و صاحب نظران قرار گرفتند.نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش عوامل فرهنگی اجتماعی مهم ترین مانع در توسعه ورزش سالمندان زن در شهر اهواز است.بخش شناسایی شاخص ها از نظر کارشناسان عوامل مؤثر و مختلفی در قالب عوامل اجتماعی، فرهنگی، شخصی، خانوادگی و محیطی و مکانی دسته بندی شدند.عوامل اثرگذار در ورزش زنان سالمند شهر اهواز از نگاه کارشناسان پژوهش نشان داد که موانع اجتماعی و پس از آن موانع فرهنگی در اولویت اول و دوم قرار گرفته است و " موانع اجتماعی و فرهنگی" را به عنوان دو مانع اصلی در ورزش زنان سالمند در شهر اهواز انتخاب کرده اند. معیارهای موانع شخصی، موانع خانوادگی و موانع محیطی و مکانی به ترتیب در اولویت سوم تا پنجم از نظر کارشناسان و صاحب نظران بوده است.

آرشیو

آرشیو شماره ها:
۶۶