نظارت و بازرسی

نظارت و بازرسی

نظارت و بازرسی سال 7 زمستان 1392 شماره 26 (مقاله علمی وزارت علوم)

مقالات

۱.

تحقق نظام کنترل تعاملی در سیره علوی(مقاله علمی وزارت علوم)

نویسنده:
تعداد بازدید : ۱۳۴ تعداد دانلود : ۷۶
این پژوهش با هدف شناسایی و کشف نظام کنترل تعاملی در سیره امام علی(ع) می خواهد چگونگی تحقق نظام کنترل تعاملی را در سیره ایشان مورد بررسی و تحقیق قرار دهد. از این رو سؤال اصلی این پژوهش این است: "تحقق نظام کنترل تعاملی در سیره ی علوی چگونه است؟" در همین راستا دو سؤال فرعی دنبال می شود تا پاسخ مناسبی برای سؤال اصلی بیاید. سؤالات فرعی عبارت است از: نظام کنترل تعاملی در سیره علوی مبتنی بر چیست و دوم عوامل نظام کنترل تعاملی در سیره ی علوی چیست؟ این پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای و رجوع به اسناد معتبر و منابع تاریخی، نهج البلاغه و شروح معتبر آن اطلاعات لازم را گردآوری کرد و سرانجام با استفاده از روش توصیفی- تحلیل یا به عبارت دیگر روش اجتهادی به تحلیل یافته ها پرداخت. این پژوهش به این نتیجه رسید که نظام کنترل تعاملی علوی بر اطلاعاتی مبتنی است که در بستر تعاملات جریان و تداوم می یابد. بنابراین دریافت اطلاعات، عرضه اطلاعات و جریان اطلاعات در سیره امام علی(ع) از عوامل تحقق و ایجاد نظام کنترل تعاملی به شمار می رود.
۲.

بررسی نگرش مردم نسبت به سلامت اداری در اردبیل (با تاکید بر کلانتری ها)(مقاله علمی وزارت علوم)

نویسنده:
تعداد بازدید : ۸۶ تعداد دانلود : ۷۷
این پژوهش با هدف سنجش نگرش مردم نسبت به وضعیت سلامت اداری در اردبیل( با تاکید بر کلانتری ها )انجام شده است.تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع پیمایشی است . جامعه آماری تحقیق کلیه افراد بالای 18 سال شهرستان اردبیلهستند که تعداد 400 نفر از آنان در دوگروه عموم مردم( با روش نمونه گیری هدفمند ) و مراجعین به کلانتری ها ( با روش نمونه گیری تصادفی ) انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده که پس از اطمینان از اعتبار و پایایی آن در در سطح شهرستان اردبیل اجرا شده است . برای تجزیه وتحلیل داده ها از شاخص های مرکزی و پراکندگی ،آزمونهای t مستقل،تحلیل واریانس و لوین استفاده شده است . نتایج تحقیق نشان دادکه : بر اساس نگرش مردم اردبیلسلامت اداری در این شهر در وضعیت نسبتا مطلوب قرار دارد لیکن روند سلامت اداری در حال کاهش بوده و برخورد جامعه وحاکمیت با مصادیق فساد اداری در سطح شهر در سطح نامطلوب قرار دارد. همچنین از نظر مردم،بین وضعیت سلامت اداری کل ادارات و سازمانهای اردبیل با کلانتری های این شهر هیچ تفاوتی وجود ندارد.
۳.

ویژگیهای نظام ارزیابی عملکرد ناجا مبتنی بر دیدگاه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)(مقاله علمی وزارت علوم)

تعداد بازدید : ۹۱ تعداد دانلود : ۵۹
زمینه و هدف: با توجه به نقش موفقیت آمیز پلیس، ارزیابی عملکرد ایشان یکی از موضوعات مهم است. در زمینه ارزیابی عملکرد هم در سطح فرد و هم در سطح سازمان مدل های متنوعی ارائه شده است و ادبیات این موضوع غنی می باشد. اما با توجه به اینکه اولاً شرایط سازمانها پیوسته در حال تغییر است، ثانیاً اندازه گیری، یک مسئله چالش برانگیز است و ثالثاً بسیاری از شاخص های عملکرد ذهنی هستند، این موضوع همچنان از جذابیت ویژه برای تحقیق برخوردار است. به خصوص در تحقیقاتی که مورد مطالعه در آن ها خاص باشد. پلیس نیز امروزه رویکردهای جدیدی را در پیش گرفته است و با این جهت گیری ها طبعاً سمت و سوی عملکرد و شاخص های آن تغییر خواهند کرد. علاوه بر این هر سطح از کارکنان پلیس دارای نقش مربوط به خود هستند و نمی توان عملکرد تمام سطوح را با یک الگو ارزیابی کرد. در این تحقیق با توجه به اهمیت نیروی انتظامی برای استقرار نظم و امنیت به عنوان سازمانی که به عنوان خط مقدم این فرایند اقدام می کند و به دلیل ارتباط نزدیک ایشان با مردم، ویژگیهای نظام ارزیابی عملکرد براساس نظریات مقام معظم رهبری مورد مطالعه قرار گرفته است. روش: این مقاله بر اساس هدف از نوع پژوهشهای توسعه ای و از نظر گردآوری داده ها، پژوهش کیفی با استفاده از روش تحلیل محتوا است ، محتوای مورد تحلیل این پژوهش ، بیانات مقام معظم رهبری بین سالهای 1368 تا 1390 ، است. یافته ها: بر اساس نتایج این تحقیق ویژگیهای نظام ارزیابی عملکرد شناسایی و ده گروه دسته بندی شده است. پیشنهاد: ناجا می تواند با تطبیق این ویژگیها با نظام فعلی ارزیابی عملکرد میزان همراستایی این نظام را با نظریات مقام معظم رهبری ارزیابی کند و در صورت نیاز این تطبیق و سازگاری را افزایش دهد واین الگو در برنامه تفصیلی دوره های آموزشی عرضه شود. پژوهشهای آینده نیز می تواند محورهای در این تحقیق را تفصیل دهد و الگوی تفصیلی خود را با روش پیمایش ، اعتبارسنجی نمایند.
۴.

نقش فرماندهان انتظامی در پیشگیری فرار از خدمت کارکنان وظیفه(مقاله علمی وزارت علوم)

نویسنده:
تعداد بازدید : ۸۵ تعداد دانلود : ۷۳
این تحقیق از دید مدیریت انتظامی به نقش فرماندهان انتظامی در پیشگیری از فرار خدمت کارکنان وظیفه پرداخته و به دنبال اعتباریابی الگوی نقش فرماندهان و مدیران ناجا در پیشگیری از فرار از خدمت سربازان و عرضه راهکارهای اجرایی برای کاهش این جرم است. در این پژوهش از الگوی نقش مدیریت سید جوادین (1385) با هشت ویژگی: خلاق، مشاور و تخصص فرماندهان، نقشهای مسئله محوری، نظارت، میانجی گری، تدوین کننده خط مشی و پشتیبانی کننده فرماندهان انتظامی با رویکرد مدیریت انتظامی استفاده شده است. روش تحقیق، توصیفی و از نوع پیمایشی، و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری پژوهش را تمام فرماندهان کلانتریهای شهر تهران تشکیل می دهد که 80 نفر بوده اند. روش گردآوری اطلاعات، میدانی و از ابزار پرسشنامه بهره گرفته شد. روایی متغیرهای تحقیق با استفاده از مقدار آلفای کرونباخ بیش از 75 درصد بوده که بیانگر روایی بسیار مناسب پرسشنامه در این تحقیق مورد ارزیابی است. با استفاده از آزمون الگوی معادلات ساختاری لیزرل در موارد زیر بر اساس اولویت پیشنهاد می شود: اولویت اول) میانجی گری فرماندهان انتظامی برای حل مشکلات ارتباطی کارکنان وظیفه، اولویت دوم) راهنمایی و مشاوره فرماندهان انتظامی به کارکنان وظیفه، اولویت سوم) آشنایی و مطالعه تخصصی درباره سربازان، اولویت چهارم) نقش نظارت فرماندهان انتظامی در کاهش مشکلات سربازان، اولویت پنجم) نقش نظارت فرماندهان انتظامی در حل مسئله، اولویت ششم) توجه فرماندهان انتظامی به خلاقیت کارکنان وظیفه، اولویت هفتم) تدوین و تعیین خط مشی فرماندهان انتظامی در رسیدگی به کارکنان وظیفه و اولویت هشتم) پشتیبانی فرماندهان انتظامی در خدمت به کارکنان وظیفه.
۵.

عوامل مؤثردر موفقیت دانشی فرماندهان و مدیران انتظامی ناجا(مقاله علمی وزارت علوم)

نویسنده:
تعداد بازدید : ۷۴ تعداد دانلود : ۵۸
دراین تحقیق نظر است عوامل مؤثردرپیشرفت فرماندهی و مدیریت انتظامی مورد بررسی قرار گیرد.این تحقیق, کاربردی است. روش این تحقیق توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق 70 نفر از خبرگان صفی در تهران بزرگ هستند. روش نمونه گیری در این تحقیق, هدفدار یا قضاوتی است. در این تحقیق اطلاعات مورد نظر به دو روش کتابخانه ای و میدانی جمع آوری گردید. نتیجه اجرای این تحقیق حاکی است فرماندهی انتظامی برای ایجاد خلاقیت در حوزه فرماندهی و مدیریت خود باید اقداماتی از جمله، دادن وقت برای خلاقیت، برقراری سامانه پیشنهادها، برگزاری جلسات، طوفان مغزی و ایجاد واحد مخصوص خلاقیت انجام دهد و برای آینده اندیشی مؤثر ترین فن آینده پژوهی یعنی بررسی تجربیات مدیران موفق را رعایت کند.
۶.

پرسشنامه تحقیق برای سنجش عملکرد مجرمانه پلیس(مقاله علمی وزارت علوم)

تعداد بازدید : ۸۱ تعداد دانلود : ۵۵
هدف: روش تحقیق رایج برای سنجش عملکرد مجرمانه پلیس شامل توصیف مواردی است که به صورت خاص با فساد مرتبط است. با این حال، تنوع در جرائم پلیس باعث می شود روش های تحقیقی پیشین مورد بازبینی قرار گیرد. براساس پرونده افسران پلیس متهم شده در نروژ ، این مقاله درصدد توصیه روش تحقیق جدید است. طرح / روش شناسی / رویکرد تحلیل مضمونی 57 پرونده قضایی در نروژ صورت گرفته است. یافته ها: به جای تأکید بر فساد پلیس، انواع جرائم پلیس در تحلیل مضمونی شناسایی شده است. محدودیت و مفهوم تحقیق : پرونده های قضایی در دیگر کشورها باید برای تقویت پرسش نامه های پیشنهادی در تحقیقات مشابه آینده مورد تحلیل قرار گیرد. در تحقیقات تجربی آینده به جای سنجش عملکرد مجرمانه در موضوع فساد باید تنوع جرم های صورت گرفته توسط آنها بررسی شود. ارزش تحقیق: این تحقیق بر روشهای تحقیق تجربی تأکید دارد.

آرشیو

آرشیو شماره ها:
۶۶