برنامه ریزی کارآفرینی در افزایش اشتغال صنعت هتل داری و رستوران داری با استفاده از مدل امتیاز استاندارد شده (مطالعه موردی استان گیلان)
آرشیو
چکیده
مسئله اشتغال در میان کشورهای مختلف جهان همواره یکی از موضوعات حساس و مورد توجه بوده است و نقش مهمی را در ارزیابی های اقتصادی و برنامه ریزی های مربوط به آن ایفا نموده و پیوسته یکی از فاکتورهای مهم در سنجش توسعه یافتگی یا عدم توسعه یافتگی یک کشور محسوب می گردد. در کشور ما نیز این موضوع به ویژه با توجه به هرم سنی جوان کشور که 70 درصد جمعیت را در بر می گیرد، همیشه مورد توجه و بحث بوده است. در این میان یکی از بخش هایی که علیرغم دارا بودن پتانسیل بسیار بالا در کاهش این معظل ملی هیچ گاه از سوی مسئولان و برنامه ریزان مورد توجه جدی قرار نگرفته، صنعت هتل داری و رستوران داری می باشد. هم اکنون براساس برآوردهای سازمان جهانی جهانگردی ورود هر گردشگر به طور متوسط منجر به ایجاد 6 شغل به طور مستقیم و غیرمستقیم می گردد که در این راستا یکی از مهمترین راهکارهای افزایش اشتغال در بیشتر کشورهای جهان ایجاد کارافرینی در بخش پذیرایی می باشد، به طوری می توان با به فعلیت رساندن پتانسیلها و تنوع بخشیدن به خدمات پذیرایی و اقامتی، ظرفیت هایی را جهت افزایش اشتغال محلی ایجاد کرد. بر این اساس در استان گیلان که یک استان مستعد از نظر گردشگری است این موضوع مهم می بایست بیشتر مورد توجه قرار گیرد و سطح توسعه متناسب با ظرفیت و توان هر شهرستان سنجیده شود.روش این پژوهش بر اساس هدف کاربردی و بر اساس ماهیت توصیفی–موردی، تحلیلی است، که داده ها ازمنابع کتابخانه ای و اسناد آماری به دست آمده اند و از طریق مدل های آماری Spearman "s rank و امتیاز استاندارد مورد سنجش قرار گرفته اند.داده های آماری جمع آوری شده از سال 98 در مدل Spearman "s rank نشان می دهند دو شاخص جمعیت و جمعیت شاغل در بخش هتل داری و رستوران در استان گیلان با یکدیگر همبستگی دارند و از طریق مدل امتیاز استاندارد مشخص شده که با وجود گردشگرپذیر بودن شهرستان های استان گیلان توسعه متناسب صنعت هتل داری و رستوران داری، بر اساس جمعیت شهرستان ها درسطح استان صورت نپذیرفته است و در این راستا پیشنهادهایی بر اساس اصول کارآفرینی در این شاخه از صنعت برای رفع این توزیع نامتعادل ارائه گردیده است.Entrepreneurial planning in increasing employment in the hotel and restaurant industry in Gilan
The issue of employment among different countries has been always one of the sensitive issues and plays an important role in the economic evaluation and always has been one of the most important factors in assessing a country's development or lack of development. In our country this is especially because of the young age pyramid which consists of 70% of the population always has been considered and discussed. At this point, one of the area that, despite having very high potential in reducing the national problem, never have been seriously considered by the authorities and planners, is hotel and restaurant industry.
Now according to World Tourism Organization estimates show that the average tourist arrival led to the creation of six jobs directly and indirectly, which in this regard, one of the most important strategies to increase employment in most countries, is the creation of entrepreneurship in the hospitality sector, so actualization of the potential and diversify to entertainment services can create capacities of local jobs and make it grow to the top. Accordingly; in Gilan which has a provincial tourism potential this important issue should be considered more and level of development commensurate with the potential to be measured in each city.
the objective of this research is based on practical and descriptive - case, analytical nature, which the objective of this research is based on practical and descriptive - case, analytical nature which the statistical data in spearman's rank model which have been collected from 1398 shows that population indicators and the population employed in hotel and restaurant are correlated with each other and it has been detected from Z model that despite of tourism attraction potential of Gilan province appropriate development in the province in hotel and restaurant industry has not been accrued.