آرشیو

آرشیو شماره ها:
۱۸

چکیده

هدف: با توجه به تقاضای رو به افزایش محصولات لبنی و نوسانات قیمت در بازار، کارخانه ها به دنبال تخصیص درست منابع جهت تولید هر یک از محصولات لبنی می باشند. لذا در این مقاله با استفاده از رویکرد پویایی شناسی سیستم ها به تحلیل پویایی های تولید و تخصیص منابع در یک کارخانه لبنیات پرداخته شده است. روش شناسی پژوهش: در این مقاله با استفاده از رویکرد پویایی شناسی سیستم ها به تحلیل پویایی های تولید و تخصیص منابع در یک کارخانه لبنیات پرداخته شده است. یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که در میان متغیرهای مؤثر بر تولید و تخصیص در کارخانه فراوری لبنیات، متغیر قیمت یکی از مؤثرترین عوامل و یک متغیر سیاستی مهم تلقی می شود. از طرفی دو روش تخصیص قیمتی و ثابت هم برای منابع ورودی (شیر خام) و هم ظرفیت تولید شناسایی شد. نتایج مدل سازی نشان داد که روش های مبتنی بر قیمت کارایی بیشتری نسبت به سایر روش ها دارند. در روش های تخصیص ثابت – ظرفیت تخصیصی و تخصیص قیمتی – ظرفیت تخصیصی میزان تولید بیشتر از روش های تخصیص ثابت - ظرفیت قیمتی و تخصیص قیمتی - ظرفیت قیمتی است ولی درآمد محصولات و درآمد کل کارخانه در آن ها کمتر است که این به دلیل کاهش قیمت می باشد. همچنین به دلیل مزایای شیر خشک، کارخانه به سمت تولید بیشتر آن نسبت به پنیر سوق پیدا می کند. اصالت/ارزش افزوده علمی: این پژوهش با استفاده از روش پویایی شناسی سیستم ها به طراحی مدل تخصیص و تبیین اثرات سیاست های مختلف در صنعت لبنیات پرداخته است.

تبلیغات