۱.
کلیدواژهها:
فوتبال بازی در ابعاد کوچک (SSG) آمادگی جسمانی توان هوازی توان بی هوازی
پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر دو برنامه تمرینی تناوبی و تداومی فوتبال در ابعاد کوچک (SSG) بر عملکرد هوازی و بی هوازی فوتبالیست ها اجرا گردید. روش مطالعه از نوع نیمه تجربی بود که به صورت طرح پیش آزمون- پس آزمون با دو گروه انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل 16 فوتبالیست با میانگین سنی 0.5 ± 19.5 سال بود که در دو گروه تقسیم شدند. در ابتدا پیش آزمون گرفته شد، سپس دو برنامه تمرینی تناوبی و تداومی به مدت 8 هفته 3 جلسه در هفته (همراه با حسگرهای ضربان قلب) انجام شد، در پایان پس آزمون گرفته شد. برای توصیف، جمع آوری و طبقه بندی از آمار توصیفی و به منظور بررسی فرضیات پژوهش از روش های آماری تحلیل کوواریانس، تی تست مستقل، تی تست وابسته استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد در متغیر توان بی هوازی تفاوت معنادار بین این دو نوع تمرین مشاهده شد به طوری که توان بی هوازی در تمرین SSG تناوبی بیشتر از تمرین SSG تداومی بود (0.05> p). در گروه تمرین SSG تناوبی در متغیرهای توان هوازی، بی هوازی تفاوت معنادار در ارزیابی پیش آزمون-پس آزمون مشاهده شد (0.05> p). تفاضل درصد تغییرات در متغیر توان هوازی در گروه تناوبی نسبت به گروه تداومی در پس آزمون نسبت به پیش آزمون به میزان حدود 0.02 درصد افزایش داشته است. از سوی دیگر در متغیر میانگین ضربان قلب و RPE در گروه تمرین SSG تداومی نسبت به SSG تناوبی تفاوت معنادار مشاهده شد به طوری که در متغیرهای گفته شده در گروه تمرین SSG تداومی نسبت به SSG تناوبی بیشتر بود با این وجود متغیر میانگین ضربان قلب بیشینه در گروه تمرین SSG تناوبی به طور معناداری بیشتر از گروه تمرین SSG تداومی بود (0.05> p). با توجه به یافته های تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت، استفاده از تمرینات SSG به ویژه از نوع تناوبی برای بهبود عملکرد هوازی و بی هوازی بازیکنان فوتبال موثر است.
۲.
کلیدواژهها:
اماکن ورزشی انتخاب مکان تحلیل سلسله مراتبی
تصمیم گیری درباره ی موقعیت مکانی یک مرکز ورزشی تأثیر بسیاری در موفقیت یا شکست بالقوه آن دارد. عوامل موثر بر این گونه تصمیم ها باید به دقت مطالعه و اولویت بندی شوند. هدف این پژوهش، ارائه شیوه ای برای انتخاب بهترین محل برای اماکن ورزشی با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی است. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی و از نوع کاربردی است. برای جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و پرسش نامه استفاده شد. این پژوهش، یک چارچوب هفت مرحله ای را برای انتخاب یک موقعیت مکانی از بین چندین گزینه، ارائه می دهد. ابتدا با مرور پیشینه تحقیق، عوامل مؤثر بر انتخاب بهترین موقعیت مکانی تعیین شد. سپس با استفاده از مراحل تحلیل سلسله مراتبی و پرسش هدفمند از 4 تن از مدیران با تجربه کشور که در ساخت و مدیریت اماکن ورزشی سابقه بالای 10 سال داشتند، معیارهای با اهمیت ارزیابی شد. انتخاب این 4 مدیر با معرفی و پیشنهاد اساتید متخصص مدیریت ورزشی انجام شد. برای نشان دادن چارچوب استفاده از تحلیل سلسله مراتبی، سه مکان تصادفی در جنوب، مرکز و شمال شهر تهران به عنوان گزینه انتخاب شدند و بر اساس وزن معیارهای محاسبه شده به آنها امتیاز داده شد تا بهترین مکان شناسایی شود. این پژوهش، سرمایه گذارن خصوصی و سیاست گذاران دولتی در بخش اماکن ورزشی را در جهت انتخاب مکان مناسب، هدایت می کند. یافته های تحقیق، بیانگر این است که معیارهای اصلی و موثر در انتخاب بهترین موقعیت امکان ورزشی، (دسترسی آسان)، (ویژگی های مکان)، (مسائل مالی)، (همسایگی)، (بازار) و زیر معیارهای آنها می باشند.
۳.
کلیدواژهها:
برون سپاری ارزش برند استراتژی بازاریابی برند پرگان
هدف از تحقیق حاضر، اثرات برون سپاری تولیدات ورزشی برند پرگان بر ارزش برند و استراتژی بازاریابی از نظر مصرف کنندگان تولیدات ورزشی بود. نوع روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه مصرف کنندگان برند پرگان در سال 1402-1401 بود که تعداد 23 هزار بدمینتون باز در کشور ایران می باشد. حجم نمونه مطابق جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان برابر با 384 نفر از مصرف کنندگان برند پرگان در ایران بود. روش نمونه گیری استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده بود. ابزار جمع آوری داده ها عبارات اند از: پرسشنامه برون سپاری رهنورد و خانوندکار (1387)، پرسشنامه ارزش ویژه نام تجاری آکر (۱۹۹۲) و پرسشنامه استراتژی های بازاریابی گلشاهی حسینی (1394). برای تجزیه و تحلیل فرضیه های پژوهش از آزمون (تحلیل عاملی، ضریب همبستگی پیرسون) از نرم افزار آماری SPSS نسخه 26 استفاده شد. نتایج نشان داد برون سپاری تولیدات ورزشی برند پرگان بر ارزش برند از نظر مصرف کنندگان تولیدات ورزشی تاثیر مثبت و معنادار دارد. برون سپاری تولیدات ورزشی برند پرگان بر استراتژی بازاریابی از نظر مصرف کنندگان تولیدات ورزشی تاثیر مثبت و معنادار دارد.
۴.
کلیدواژهها:
پای پرونیت ورزشکاران مکانیک اندام تحتانی
پای پرونیت یکی از آسیبب های شایع در مفصل مچ پا می باشد. هدف از مطالعه حاضر، مروری بر تحقیقات انجام گرفته در زمینه تاثیرات انواع ارتزهای پا بر مکانیک اندام تحتانی ورزشکاران دارای پای پرونیت از سال 2023 الی 2015 بود. مطالعه حاضر از نوع سیستماتیک نظام مند بود. جست و جوی مطالعات با توجه به هدف مورد نظر از سال 2015 الی 2023 در پایگاه های Science direct، PubMed، Web of Science و Magiran اانجام شد. تعداد 116 مقااله از سایت های مذکور دریافت گردید. 66 مقاله به دلیل تکراری بودن و عدم تناسب با محتوای مطالعه حذف شدند. تعداد 48 مقاله به دلیل عدم تحقیق روی ارتز و نیز ورزشکاران دارای پای پرونیت از مطالعه حذف شدند. در نهایت تعداد 12 مقاله با توجه به داشتن کلیدواژه های پای پرونیت، ورزشکاران و انواع ارتز وارد مطالعه شدند. بررسی مطالعات نشان داد که اثر اتزهای پا می تواند تاثیر زیادی در کاهش نیروها و فشارهای کف پایی در ورزشکاران دارای پای پرونیت داشته باشد. فعالیت عضلانی در نتیجه استفاده از ارتز در فعالیت های ورزشی افزایش می یابد. در نتیجه استفاده از ارتزها در طول فعالیت های ورزشی می تواند از بروز آسیب بیشتر در ورزشکاران دارای پای پرونیت جلوگیری کند.
۵.
کلیدواژهها:
مدیر شایستگی مدیریت عملکرد
هدف از مقاله حاضر بررسی اولویت های شایستگی مدیران ورزشی در عملکرد می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی است و از نظر روش از نوع تحقیقات توصیفی است. جامعه پژوهش مدیران باشگاه های ورزشی مدارس دولتی، خصوصی استان اصفهان می باشد. که تعداد آنها 402 مورد می باشد. روش نمونه گیری در دسترسی که به کمک جدول مورگان نمونه 196 انتخاب شد. جهت مشخص کردن عملکرد و شایستگی مدیران باشگاه های ورزشی از دو پرسشنامه شایستگی و عملکرد به کار رفت. که پایایی هر دو پرسشنامه بالای 0.9 گزارش شد. همچنین جهت تجزیه و تحلیل از روش های آمار توصیفی (گزارش درصدی) و آمار استنباطی (گزارش نتایج آزمون آنوا و همبستگی) با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 18 و آیموس 23 استفاده شد. یافته ها نشان داد بین میانگین مهارت های ارتباطی، تصمیم گیری، تشویق و نوآوری و تغییر مدیران، ارتباطات کاری مدیران، مهارت های رهبری مدیران، به کارگیری قابلیت های مثبت خود و دیگران و توسعه فعالیت های تیمی با عملکرد شغلی تفاوت معناداری وجود دارد (p<0.05) . همچنین بررسی همبستگی داخلی مولفه های شایستگی با عملکرد نشان داد که؛ عامل عملکرد با مهارت های رهبری مدیران بیشترین همبستگی 0.973 و سپس مولفه های تشویق و نوآوری، ارتباطات کاری، مهارت ارتباطات، قابلیت، مهارت های حرفه ای، توسعه فعالیت های تیمی و تصمیم گیری با عملکرد به ترتیب دارای همبستگی 0.887 ، 0.884 ، 0.831 ، 0.829 ، 0.803 ، 0.707 و 0.633 می باشد. که آزمون رتبه ای فریدمن نیز تایید کرد (p<0.001). نظام فعلی انتصابات گذشته مدار بوده و صرفاً به سابقه خدمت توجه می نماید. لازم است در کنار توجه به این عوامل، به مهارت های رهبری مدیران و مهارت ارتباطات، قابلیت، مهارت های حرفه ای، توسعه فعالیت های تیمی و تصمیم گیری توجه گردد. همچنین، طراحی بانک اطلاعات مدیران شایسته به عنوان بخشی از حافظه نظام اداری وزارت ورزش و جوانان می تواند خلاء اطلاعاتی سازمان ها برای شناسایی و استفاده بهینه از مدیران شایسته را مرتفع نماید. وجود چنین سیستمی سبب می گردد که افراد توانایی ها و مهارت های خویش را توسعه و تقویت نمایند
۶.
کلیدواژهها:
پایداری اماکن ورزشی ورزش همگانی
هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر در پایداری اماکن ورزشی در جهت حمایت از ورزش همگانی بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی است و از نظر روش جز تحقیقات توصیفی است. جامعه مورد مطالعه در پژوهش حاضر مدیران و هیات های علمی و مدرسان باشگاههای دولتی، دانشگاه ها و مدارس واقع در سطح استان زنجان می باشد که تعداد آنها 230 نفر می باشد. که نمونه تمام شمار به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب شد. در این پژوهش از پرسشنامه مدل توسعه پایدار در اماکن ورزشی براساس مدل H3SE استفاده شد که روایی آن از طریق تحلیل محتوا و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ 0.876 گزارش شد. روش تجزیه و تحلیل در این پژوهش از طریق معادلات ساختاری و تاییدی با نرم افزار ,Amose نسخه 23 و آزمون رتبه ای فریدمن spss نسخه 23 می باشد. نتایج حاصل از بررسی آیموس و آزمون فریدمن نشان داد: بهداشتی و ارگونومی، منابع انسانی، ایمنی، زیست محیطی و امنیت از لحاظ اهیمت در رتبه 1 تا 5 هستند. اماکن ورزشی نقش بسزایی که در رونق اقتصادی و اجتماعی دارند و برای رسیدن به توسعه پایدار در این اماکن ورزشی باید از مدل مناسبی استفاده نمود؛ زمانی توسعه پایدار در اماکن ورزشی شکل می گیرد که تمام مؤلفه های منابع انسانی، امنیت، ایمنی، بهداشتی و ارگونومی و زیست محیطی موردتوجه و پیاده سازی شده باشد