فیلتر های جستجو: فیلتری انتخاب نشده است.
نمایش ۱ تا ۱۴ مورد از کل ۱۴ مورد.
۱.

بررسی تطبیقی انقلاب اسلامی ایران و انقلاب نیکاراگوئه

کلیدواژه‌ها: برینتون نیکاراگوئه ساندینیست ها

حوزه های تخصصی:
  1. حوزه‌های تخصصی تاریخ ایران اسلامی حکومت های ایرانی- اسلامی انقلاب اسلامی سیاسی
  2. حوزه‌های تخصصی تاریخ تاریخ جهان آمریکا مرکزی
تعداد بازدید : ۲۹۳۳ تعداد دانلود : ۱۰۸۹
فرآیند شکل گیری هر انقلاب، سه مرحلة مشخص دارد: زمینه ها و بسترهای تاریخی پیش از انقلاب، برهة انقلابی یا دوران اوج گیری نهضت و کسب پیروزی، و نهایتاً دوران منازعات پس از پیروزی و مرحلة تثبیت حاکمیت انقلابی. هر یک از مراحل مزبور نیز دارای شرایط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مختص به خود می باشد. در این مقاله، تحولات نیکاراگوئه از زمان تشکیل جبهة آزادیبخش ساندینیست (1961 تا سال 1999)، یعنی بیست سال پس از پیروزی انقلاب ساندینیستی بررسی گردیده و مقایسه ای میان انقلاب مذکور و انقلاب اسلامی ایران - منطبق با هر مرحله و شرایط دخیل در آن- براساس تئوری کرین برینتون صورت گرفته است. نقطة عزیمت نوشتار حاضر برای تطبیق و مقایسه این دو انقلاب، پس از تشریح تاریخ تحولات نیکاراگوئه، پرسش های زیر می باشد: زمینه ها یا شرایط اقتصادی این جوامع در سال های منتهی به انقلاب تا چه حد قابل مقایسه اند؟ ماهیت دولت، کارکرد آن و ویژگی های هیأت حاکمة این جوامع در شرایط وقوع انقلاب، چه شباهت ها یا تمایزاتی با یکدیگر دارند؟ شرایط فرهنگی- اجتماعی پیشاانقلابی این جوامع براساس الگوی برینتون تا چه میزان قابل مقایسه اند؟ فرآیند و مراحل وقوع انقلاب و نیز رقابت ها و جابه جایی قدرت و عملکرد و ماهیت گروه های حاکم بعد از انقلاب، چگونه بوده است؟#,
۲.

کمپلکس فعال چند ملیتی، نگاهی به فرم موسیقایی لاتین

نویسنده:
حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۶۱۰
وقتی می‌گوییم موسیقی لاتین، موسیقی اعتراض به ذهن می‌آید. موسیقی انقلابی شاید واژه بهتری باشد. آن معنای عام اعتراض را خاص‌تر و لاتین‌تر جلوه می‌دهد. شاید در صدر موزیسین‌های انقلابی لاتین، ویکتور خارا قرار بگیرد. یک نام آشنا برای مخاطبان ایرانی که یادآور انقلاب بزرگ شیلی است. مثلث ویکتور خارا، پابلونرودا و سالوادور آلنده، از انقلاب شیلی، جدانشدنی‌اند. خارا ترانه «مانیفست» را در زندان پینوشه نوشت و در 41 سالگی کشته شد. در وصف او می‌شود صفحه‌ها نوشت و صفحه‌ها هم نوشته شده. اما در این پرونده، ما سعی می‌کنیم جنبه‌های دیگری از موسیقی لاتین – منهای وجه انقلابی و اعتراضی‌اش – را مرور کنیم. موسیقی لاتین این روزها قدرتمندترین ژانر موسیقی منطقه‌ای دنیاست و آنچه باعث شهرت، قدرت و تجارت فزون‌تر این سبک شده، نه موسیقی اعتراضی و انقلابی بلکه وجه فالک و بومی‌گرایانه‌ای است که با سبک‌های مدرن ترکیب شده و این ژانر موفق را شکل داده است.
۵.

موسیقی‌دوستان ما، موسیقی ونزوئلا

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۲۱۲۵
به موسیقی سه کشور لاتین که در مخالفت با آمریکا، با ایران همسو هستند، پرداخته‌ایم. موسیقی سه کشور اردوگاه چپ که جزو مهم‌ترین سبک‌های موسیقی آمریکای لاتین هستند.

پالایش نتایج جستجو

تعداد نتایج در یک صفحه:

درجه علمی

مجله

سال

زبان