۱.
کلیدواژهها:
توسعه اقتصادی تخصیص منابع ایمنی زمان سفر پروژههای 3R ضرایب AMF هزینه¬های کارکرد وسایل نقلیه آثار زیستمحیطی
"در سال 2003، در گزارش NCHRP 486 مرکز تحقیقاتی TRB روندی برای تخصیص منابع در پروژههای روکشی، بازسازی و بازیابی (3R) ارایه شد که نرم افزار RSRAP به منظور اجرای این روند طراحی شده بود.
در تحقیق حاضر ضمن معرفی روند مزبور، آثار دیگری از پروژههای 3R که میتوان به دنبال اجرای این گونه طرح¬ها مشاهده کرد، مورد بررسی قرار گرفته است. این آثار شامل کاهش هزینه های کارکرد وسایل نقلیه، توسعه اقتصادی کاربری های اطراف راه و آثار زیستمحیطی میشود. علاوه بر آن در این تحقیق، کلیه مراحل موجود در فرآیند گذشته مورد بازنگری قرار گرفته است و از مهم ترین آنها میتوان به محاسبه افزایش سرعت وسایل نقلیه ناشی از اجرای پروژه های 3R اشاره کرد که در اینجا افزایش سرعت ناشی از اصلاح مشخصات هندسی نیز در کنار اثر ناشی از بهبود سطح رویه مورد بررسی قرار گرفته است. این امر منجر به ارایه محاسبه جدیدی از زمان کاهش یافته شده است. علاوه بر این موارد، تأثیر اصلاح قوس های قائم و پل های کم عرض و نصب بازتاب های میانی در قوس های افقی بر میزان تصادفات، که در مطالعات TRB به آن توجهی نشده بود، در کنار سایر مشخصههای هندسی پیشین مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت روند ده مرحله ای ارایه شده در گزارش NCHRP 486 به فرآیندی چهارده مرحله ای جهت بهینه¬سازی فعالیت های بهسازی و ایمنسازی در پروژه های 3R و تخصیص منابع در این گونه پروژه ها تبدیل می شود."
۲.
کلیدواژهها:
مسیریابی بهینهیابی الگوریتم مورچگان AS/RS تعمیم مسأله فروشنده دورهگرد تو در توی مرتبة دو
سیستمهای نگهداری مواد و کالا از جمله سیستمهایی هستند که در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشتهاند. این پیشرفتها هم در زمینه سختافزاری مانند سیستمهای قفسهبندی، ماشینهای ذخیرهسازی و بازیابی مواد و هم در زمینه نرمافزاری نظیر مدلهای زمان سفر و استراتژی بکارگیری تجهیزات رخ داده اند. توسعه سیستم ذخیرهسازی و بازیابی اتوماتیک (AS/RS) یکی از مهم ترین پیشرفتها در مسیر مدرن کردن مکانیزم صنایع است. یک سیستم حملونقل در انبار اتوماتیک که گاهی اوقات به انبار مرتفع اطلاق میشود، ترکیبی از تجهیزات و کنترلهاست که مواد را سریع تر و با امنیت بیشتر و کارآتر از روشهای سنتی جابجایی، ذخیره، بازیابی و یا جابجا میکند. در این مقاله مدل جدیدی در حوزه مسأله فروشنده دورهگرد (TSP) ارائه شده که در آن مسأله مسیریابی حملونقل اقلام و قطعات از یک AS/RS بر اساس یک سفارش متشکل از چند قلم کالای متنوع مدلسازی شده است. این مدل نشانگر ساختار ریاضی مسألهای جدید است که بر پایه تعمیم مسأله فروشنده دورهگرد (GTSP) بنا شده است. مسأله جدید "مسأله فروشنده دورهگرد تعمیمیافته تو در توی مرتبه 2 "(2-nested GTSP) نامیده شده است. در این مقاله ضمن ارائه مدل ریاضی این مسأله جدید، نشان داده شده که با استفاده از این مدل میتوان مسأله ترتیب برداشت اقلام یک سفارش از یک AS/RS را که در آن هر قلم کالا در بیش از یک مکان نگهداری میشود، حل کرد. چگونگی حل مسأله به روش بهینه و همچنین یک الگوریتم فرا ابتکاری مورچگان که آنرا ACSrank نامیدهایم طراحی شده و محاسبات مقایسهای برای دوازده مسأله نمونه نشان داده شده است.