۱. بررسی عوامل اثرگذار در طراحی جداره سازه های سنتی در ارتقاء حس تعلق به مکان نویسنده: آرزو زارعی عطاءالله عرفانی منبع: پژوهش در هنر و علوم انسانی سال سوم تیر ۱۳۹۷ شماره ۲ (پیاپی ۱۰) جلد اول 13-24 کلید واژه ها: جداره سازه های سنت حس تعلق مکان عوامل اجتماعی عوامل کالبدی هویت حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات مطالعات مطبوعاتی، رادیویی و تلویزیونی مطبوعات حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات ارتباطات سیاسی، بین الملل و توسعه ارتباطات سیاسی حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات گروه های ویژه بازنمایی رسانه ای تعداد بازدید : ۱۰۷۰ چکیده تعداد دانلود : ۹۰۹ امروزه حس مکان و هویت مکان از مهم ترین مسائل پیش روی معماری معاصر است. توجه به هویت بنا وعوامل کالبدی واجتماعی و سایر عوامل می تواند حس تعلق مکانی و همبستگی را به شهروندان القا کند و آن ها را به همکاری و مشارکت بیشتر در اجتماع تشویق کند. با گذشت سال ها، در ساخت بناهای جدید نقش هویت کمرنگ-تر شده و بناها و عناصر کالبدی تقلیدی و بی هویت به طور گسترده ای در حال افزایش می باشند. این در حالی است که سازه های سنتی، در ایجاد فضاهای باهویت موفق بوده و همچنان هویت و جذابیت خود را برای شهروندان حفظ کرده اند. بناهای امروزی از درک روح انسانی و تعلق اجتماعی به دور شده اند و به همین دلیل توجه به عوامل مؤثر در تعلق به مکان در طراحی جداره سازه های سنتی و تعمیم آن به بناهای امروزی یکی از ضرورت های مهم در عرصه طراحی مجتمع ها و محیط های مسکونی می باشد. در این مقاله پس از تبیین ابعاد حس تعلق به مکان، نقش عوامل مختلف به خصوص عوامل کالبدی-محیطی و اجتماعی و چگونگی تأثیر این عوامل بر حس تعلق به مکان و همچنین ابعاد و عوامل هویت بخش به جداره سازه های سنتی مورد تحلیل قرار گرفته تا بتوان با تأثیر گرفتن از معماری گذشته و سازه های سنتی در جهت پررنگ کردن هر چه بیشتر هویت و حس تعلق مکان در معماری امروز کشورمان گام برداشت. در این پژوهش از روش تحلیلی-توصیفی و برای گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای،اسنادی استفاده شده است.
۲. سرمقاله: ترجیح «آزادی بیان روزنامه نگاری» و حق دسترسی مردم به آرشیوهای دیجیتالی رسانه ها بر حق بر فراموشی نویسنده: رؤیا معتمدنژاد منبع: علوم خبری سال هفتم بهار ۱۳۹۷ شماره ۲۵ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۵۰۴ چکیده تعداد دانلود : ۳۵۸
۳. اعتماد السلطنه: روزنامه نگاری با ۷ روزنامه در عصر قاجار نویسنده: علی نجفی آسیه ذبیح نیا عمران نرجس بانوصبوری منبع: علوم خبری سال ششم پاییز ۱۳۹۶ شماره ۲۳ کلید واژه ها: محتوا سبک نوشتاری اعتمادالسلطنه روزنامه خاطرات حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات مطالعات مطبوعاتی، رادیویی و تلویزیونی مطبوعات حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۷۵۴ چکیده تعداد دانلود : ۲۵۹ محمدحسن خان اعتماد السلطنه (۱۲۵۹- ۱۳۱۳) یکی از متفکرین، سیاست مداران و مورخین عهد ناصری است. زندگی و شخصیت او به چند جهت و به ویژه جنبه روزنامه نگار بودن، او را در میان اندیشه گران قاجاری ممتاز کرده است. او یکی از پرکارترین مورخ و روزنامه نگارِ تمام دوران تاریخ ایران به شمار می رود. همچنین وی نخستین روزنامه نگار ایرانی است که بر یک زبان خارجی کاملاً تسلط داشته است. در عصر قاجار، نثر مبتنی بر ساده نویسی، درازگویی ها و مسجع نویسی ها و انواع صنایع زیبا و نازیبای بدیعی در نثر آمیختن و اندک معنیی را با بسیار بافتن کلمات و مفصل نویسی، پر جلوه دادن جایگاهی نداشت و ادبیات تنها برای قشر خاصی از جامعه به نام امیر و وزیر و چون اینان نوشته نمی شد، بلکه همه آحاد جامعه را در بر می گرفت. اعتمادالسلطنه در سال های آخر زندگی خویش، به ثبت وقایع روزمره زندگی خود و درباریان قاجار پرداخت و بدین ترتیب کتاب روزنامه خاطرات پدید آمد که از مهم ترین منابع تاریخ ایران در اواسط دوره ی قاجار است. کتاب مفصل ِ روزنامه خاطرات اعتماد السلطنه، مجموعه یادداشت های روزانه اعتمادالسلطنه و مشتمل بر حوادث ۱۵ ساله آخر زندگى از نظر محتوی و مضمون، در برگیرنده یک فصل از تاریخ پر فراز و نشیب ایران در دوره قاجاریه است. حس نوستالوژی و افسوس به گذشته پرشکوه در جای جای کتاب به چشم می خورد. نویسنده به دنبال بررسی علل و عواملی است که باعث این عقب گرد تاریخی گردیده است.
۴. مقایسه تطبیقی روزنامه نگاری زرد و شبکه های اجتماعی مجازی نویسنده: فاطمه کریم وند منبع: علوم خبری سال ششم پاییز ۱۳۹۶ شماره ۲۳ کلید واژه ها: شبکه های اجتماعی مجازی مطالعات فرهنگی نشریات زرد روزنامه نگاری زرد مجله خانواده سبز حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات مطالعات مطبوعاتی، رادیویی و تلویزیونی مطبوعات حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات مطالعات فضای مجازی، جهانی شدن و تکنولوژی های نوین ارتباطاتی مطالعات فضای مجازی شبکه های اجتماعی تعداد بازدید : ۴۶۷ چکیده تعداد دانلود : ۳۹۹ روزنامه نگاری زرد از ابتدای شکل گیری این مفهوم تا به امروز دلالت های متفاوتی به خود گرفته است. هر چند در ابتدا به علت نوع محتوای آن و مسائلی که مطرح می کرد دلالتی اقتصادی داشت، اما بعدها به حوزه سیاست نیز کشانده شد و متفکران نظریه انتقادی معتقد بودند که مطالبی که این روزنامه ها تولید می کنند، عمدتا باعث تحمق توده های مردم شده و آنها را از مسائل مهم سیاسی منحرف می کند. بعدها و در دهه های ۹۰ میلادی دلالت آن به سمت موضوعات اخلاقی پیش رفت و بیشتر از منظر اخلاقی به نقد آنها پرداختند. اما تنها در پایان قرن بیستم بود که مطالعات فرهنگی نگاه متفاوتی به این سبک از روزنامه نگاری ارائه کرد. از این منظر نشریات زرد گاها می تواند به شکل بسیار تأثیرگذاری با زندگی روزمره افراد پیوند خورده و حوزه هایی که نشریات وزین نمی توانند به آن بپردازند را با زبانی مردمی تر با آنها در میان گذاشته و مطرح می کند. بر همین اساس من در این مقاله سعی شده است با بررسی نشریه خانواده سبز به نقد دیدگاه های انتقادی از نشریات زرد پرداخته و از منظر مطالعات فرهنگی به آن پرداخته شود. همچنین سعی نموده با بررسی وضعیت شبکه های اجتماعی مجازی، پیوند نزدیکی بین روزنامه نگاری زرد و شبکه های اجتماعی مجازی برقرار ساخته و نشان دهد که چگونه نفس برقراری ارتباط بر نوع محتوای اشتراکی در این شبکه ها پیشی گرفته است.
۵. شناسایی وضعیت رضایت شغلی روزنامه نگاران در روزنامه های سراسر نویسنده: علی اصغر کیا مرضیه احسانی منبع: علوم خبری سال ششم پاییز ۱۳۹۶ شماره ۲۳ کلید واژه ها: رضایت شغلی روزنامه نگاران نظریه دوعاملی (انگیزشی - بهداشتی) هرزبرگ روزنامه های دولتی و غیردولتی حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات مطالعات مطبوعاتی، رادیویی و تلویزیونی مطبوعات حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۵۳۰ چکیده تعداد دانلود : ۳۴۳ هدف از انجام این پژوهش شناسایی وضعیت رضایت شغلی روزنامه نگاران در روزنامه های سراسری (بررسی مقایسه ای بین ۵ روزنامه دولتی و ۵ روزنامه غیر دولتی) است. این پژوهش با روش پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه توزیع شده بین روزنامه نگاران ۱۰ روزنامه در تهران که در تابستان ۱۳۹۶ مشغول به کار بودند انجام شد. با توجه به اینکه تعداد افراد مشغول در تحریریه ها متفاوت بود با نمونه گیری هدفمند حدود ۱۵۰ پرسشنامه پیش بینی شده بود ولی به دلیل مشکلات موجود و عدم بازگشت پرسشنامه ها تنها ۱۰۰پرسشنامه به صورت کامل تکمیل شده بود. همچنین برای تحلیل داده ها از نرم افزار تحلیل آماری spss برای انجام آزمون استفاده شده است. آزمون های استفاده شده شامل همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس یکطرفه بود. در این پژوهش از نظریه های مربوط به رضایت شغلی انجام گرفته و چارچوب این تحقیق بر اساس نظریه دوعاملی (انگیزشی-بهداشتی) هرزبرگ است. در این پژوهش ۹ فرضیه مورد آزمون قرار گرفته و نتایج زیر حاصل شد. بین امنیت شغلی، خدمات رفاهی، خط مشی روزنامه، بازنشستگی، سطح درآمد و رابطه کاری با رضایت شغلی رابطه وجود دارد، همچنین بین تحصیلات و رضایت شغلی رابطه معناداری پیدا نشد و بین رضایت روزنامه های دولتی و غیردولتی تفاوتی یافت نشد. نتیجه گیری که می توان از این پژوهش کرد این است که ایجاد محیط کاری ایده آل با درآمد خوب با خط فکری مناسب تأثیرات بهتری بر رضایت شغلی دارد تا اینکه بخواهد تحصیلات بالا مؤثر باشد. امنیت شغلی برای روزنامه نگارانی که به صورت استخدام دائم نیستن و به خاطر گزارشاتی که چاپ می شود و توقیف یک روزنامه که همراه با بیکار شدن اعضای یک تحریریه است از مهم ترین عوامل است. همچنین برای بشر داشتن درآمدی که بتوان با آن مخارج زندگی خود را تأمین کرد از دیگر عامل مهم در بالا بردن میزان رضایت شغلی است.
۶. ارزیابی ماهیت و عملکرد کمیته بین المللی حمایت از روزنامه نگاران نویسنده: عباس اسدی حامد بابازاده مقدم منبع: علوم خبری سال ششم تابستان ۱۳۹۶ شماره ۲۲ کلید واژه ها: حقوق ارتباطات حقوق بین المللی ارتباطات حقوق روزنامه نگاران سازمان های بین المللی غیردولتی کمیته بین المللی حمایت از روزنامه نگاران حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۲۵۸ چکیده تعداد دانلود : ۱۶۹ امروزه با درک صحیح از اهمیت فعالیت های روزنامه نگاران و با اعتقاد به نقش این گروه در تأمین حق آزادی بیان، تدابیر و اقداماتی برای حمایت از روزنامه نگاران در سطوح مختلف(بین المللی، منطقه ای و ملی) پیش بینی شده است. در این میان سازمان های بین المللی غیردولتی که عمدتاً با همکاری و مشارکت مدیران، کارکنان و مالکان مؤسسات خبری تشکیل شده، تلاش دارند تا در مسیر حمایت از روزنامه نگاران گام های بلندی بردارند. نظر به این که ارزیابی ماهیت و عملکرد سازمان های بین المللی غیردولتی فعال در زمینه حمایت از روزنامه نگاران علاوه بر کمک به شناخت ابعاد فعالیت های حرفه ای نهادهای مذکور، می تواند زمینه حمایت و تقویت این نوع سازمان ها را فراهم نماید؛ در مقاله حاضر تلاش شده تا عملکرد و ماهیت کمیته بین المللی حمایت از روزنامه نگاران، ارزیابی گردد.
۷. کارکرد و جایگاه نظریة ناهماهنگی شناختی در بین روزنامه نگاران وبلاگ نویس نویسنده: محمدمهدی فرقانی آتنا ابراهیمی معیر منبع: مطالعات فرهنگ - ارتباطات سال پانزدهم بهار ۱۳۹۳ شماره ۲۵ کلید واژه ها: تحلیل محتوا وبلاگ ناهماهنگی شناختی وبلاگ نویس تحلیل محتوای کمی و کیفی حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات ارتباطات و فرهنگ حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۸۷۲ چکیده تعداد دانلود : ۴۲۴ مقالة حاضر به دنبال پاسخ به این پرسش است که آیا از طریق وبلاگ های روزنامه نگاران وبلاگ نویس می توان به ناهماهنگی شناختی آنها پی برد. آیا روزنامه نگاران وبلاگ نویس دچار ناهماهنگی شناختی هستند. در این نوشتار، نظریة ناهماهنگی شناختی فستینگر و نظریة تعادل شناختی به کار رفته است. پیگیری این مسائل، متضمن شناخت محتوای وبلاگ هاست، به همین دلیل، از روش تحلیل محتوای کمّی و کیفی استفاده شده است. در مقالة پیش رو، محتوای 20 وبلاگ روزنامه نگاران روزنامه های همشهری، کیهان، ایران و شرق به روش نمونه گیری غیراحتمالی از نوع هدفمند انتخاب و مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان می دهد بیشتر مطالب وبلاگ ها، انتقاد از اوضاع سیاسی است. روزنامه نگاران وبلاگ نویس، تمایل بیشتری به نوشتن مطالب با سبک مقاله دارند و نیمی از مطالبی که توسط آنها نوشته شده، دارای ناهماهنگی شناختی ارزیابی شده است. یافته های این نوشتار نشان می دهد که از طریق وبلاگ های روزنامه نگاران می توان به ناهماهنگی شناختی آنها پی برد.
۸. آموزش سوژه و سوژه پردازان نویسنده: سید حسام الدین شریعت پناهی منبع: رادیو دی ۱۳۹۱ شماره ۶۶ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۵۷۴ چکیده تعداد دانلود : ۵۰۵
۹. معرفی کتاب: اصول ژورنالیسم در رادیوهای محلی نویسنده: ناهید عادلیان منبع: رادیو تیر ۱۳۹۰ شماره ۵۵ «رادیو، آرامش بخشی و جوانان» حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری حوزههای تخصصی علوم اجتماعی نقد و بررسی کتاب حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات مطالعات مطبوعاتی، رادیویی و تلویزیونی رادیو رادیو محلی تعداد بازدید : ۹۹۸ چکیده تعداد دانلود : ۵۴۸
۱۰. ساده مثل سافت نویسنده: یونس شکرخواه منبع: رادیو اسفند ۱۳۹۰ شماره ۵۸ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۶۷۲ چکیده تعداد دانلود : ۴۵۷
۱۱. از تخت جمشید تا کاخ سفید / خاطرات «باربارا والتر» روزنامه نگار و برنامه ساز تلویزیونی معروف آمریکا سایر: محمود طلوعی منبع: بخارا مرداد و شهریور ۱۳۸۹ شماره ۷۶ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۷۸۲ چکیده تعداد دانلود : ۴۲۶
۱۲. جایگاه زنان در رسانه ها سوغات جامعه به تحریریه هاست نویسنده: پژمان موسوی منبع: روابط عمومی اردیبهشت ۱۳۸۹ شماره ۷۱ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات زنان زن در حوزه های علم، فرهنگ، هنر و سیاست زن در حوزه رسانه ها حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۱۳۰۸ چکیده تعداد دانلود : ۶۶۰
۱۳. فنون مصاحبه نویسنده: بهنام رضاقلی زاده منبع: رادیو سال هشتم شهریور ۱۳۸۹ شماره ۵۱ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۱۰۵۷ چکیده تعداد دانلود : ۵۵۲
۱۴. مصاحبه از نگاهی دیگر! سایر: الهام محبی منبع: رادیو سال هشتم اسفند ۱۳۸۹ شماره ۵۳ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۶۷۱ چکیده تعداد دانلود : ۳۶۹
۱۵. آگهی های دولتی استقلال مطبوعات محلی را تهدید می کنند سایر: علی اکبر قاضی زاده مصاحبه کننده: پژمان موسوی منبع: روابط عمومی آذر ۱۳۸۸ شماره ۶۹ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۱۰۸۳ چکیده تعداد دانلود : ۵۲۱
۱۶. اجتماعی: روزنامه نگاران مظلوم ایران! یا «نجیب ترین اهالی رسانه ای در جهان» نویسنده: احمد تربتی منبع: گزارش مرداد ۱۳۸۸ شماره ۲۱۰ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۸۹۴ چکیده تعداد دانلود : ۴۶۵
۱۷. ایده آل های اخلاقی در ژرونالیسم تقویت روحیه شهروندی یا بیان حقیقت نویسنده: جیمز مورفی این داناوا استفان وارد مترجم: مقداد مهرابی منبع: رواق هنر و اندیشه مرداد ۱۳۸۸ شماره ۳۷ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی مطالعات هنر گروه های ویژه جامعه شناسی هنر حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۸۳۹ چکیده تعداد دانلود : ۴۴۰
۱۸. قلمروی نوین در حوزه تکنیک های روابط عمومی که برای اولین بار در ایران مطرح می شود (روزنامه های رایگان روزنامه های پولی و تفاوت ها در برقراری ارتباط) مترجم: سعید محمدجعفری منبع: روابط عمومی آذر و دی ۱۳۸۷ شماره ۶۳ و ۶۴ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روابط عمومی تعداد بازدید : ۷۰۷ چکیده تعداد دانلود : ۳۵۶
۱۹. روزنامه نگاری بحران ، رسانه ها و حوادث غیر مترقبه مترجم: مسعود خرسند منبع: رسانه ۱۳۸۷ شماره ۷۴ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری تعداد بازدید : ۱۴۵۱ چکیده تعداد دانلود : ۶۲۰
۲۰. دیدگاه: اختلاف روزنامه نگاران و روابط عمومی ها در آفریقای جنوبی منبع: روابط عمومی شهریور و مهر ۱۳۸۷ شماره ۶۱ حوزه های تخصصی: حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روزنامه نگاری حوزههای تخصصی علوم اجتماعی ارتباطات روزنامه نگاری و روابط عمومی روابط عمومی تعداد بازدید : ۶۹۷ چکیده تعداد دانلود : ۳۵۴