آرشیو

آرشیو شماره ها:
۶۶

چکیده

وجود درد و رنج به عنوان یکی از امور غیر قابل انکار برای هر انسانی است و همواره خاستگاه درد و رنج، دلایل وجودی و فواید و مضرّات وجود این امور، مورد سؤال بوده و می باشد. در این مقاله با امعان نظر به دیدگاه و جهان بینی خاص مولانا و جان هیک ، در زمینه وجود درد و رنج و نوع نگاه ایشان به آلام موجود در این عالم، راهکارهای برون رفت، کاهش عملی آثار آن ها و معنابخشیدن به زندگی، سخن خواهیم راند. در پایان اثبات خواهیم کرد که مولانا و جان هیک با وجود فاصله مکانی و زمانی بسیاری که با هم داشته اند و همچنین اختلافات نظر جزئی در بعضی زمینه ها، نظیر هبوط انسان؛ دارای نگرش عالی نسبت به مسأله درد و رنج بوده و دارای اشتراکات بنیادین نظری زیادی در این خصوص می باشند؛ به نحوی که می توان اندیشه های آن ها را در یک راستا و مطابق با هم دانست.

A Comparative Study of the Relation between Pain and Suffering and Meaningfulness of Life from the Viewpoint of Rumi and John Hick

Pain and suffering are one of the undeniable issues in every man’s life, and their sources, advantages and disadvantages are always under the question. In this study, taking advantage of both Rumis’s and John Hick’s special viewpoint and ideology, pain and both thinkers’ attitudes towards it, solutions, decreasing its practical impact, and giving meaning to life are discussed. At the end, it is proved that although Rumi and Hick are temporally and locally detached and have insignificant difference of viewpoints concerning issues such as human fall, they have a perfect attitude about pain and have fundamentally theoretical similarities in such a way that it can be said their thoughts are consistent.

تبلیغات