آرشیو

آرشیو شماره ها:
۳۰

چکیده

مقدمه و هدف: استفاده از غوطه وری در آب سرد که یکی از روش های مورد توجه در بازیافت ورزشی محسوب می شود، با چالش هایی همچون محدودیت پاسخ 70 HSPبه فعالیت ورزشی به دلیل کاهش دمای بدن مواجه می باشد. بدین منظور پژوهش حاضر درصدد تعیین تأثیر غوطه وری در آب هنگام اجرای فعالیت بر محتوای پلاسمایی پروتئین شوک گرمایی (eHSP70) پس از 8 هفته تمرین مقاومتی در موش های صحرایی نر خواهد بود. مواد و روش ها: بدین منظور 32 موش صحرایی نر نژاد اسپراگ-داولی (8 هفته ای) بطور تصادفی به چهار گروه 1- کنترل (وزن 8/19±228/5گرم)، 2- تمرین مقاومتی (وزن 6/5±217/26گرم)، 3- تمرین مقاومتی و غوطه وری در آب با دمای ˚C 27 (وزن 5/55±225/12گرم) و 4- تمرین مقاومتی و غوطه وری در آب  ˚C 14 (وزن 9/5±226/45گرم) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی در هر جلسه شامل 3 نوبت 5 تکراری بالا رفتن از نردبان 120 سانتیمتری بود که از طریق اتصال کیسه ای محتوی وزنه ای معادل درصدی از وزن بدن (که تدریجاً افزایش می یافت) به دم حیوان انجام می شد. در فاصله استراحتی بین نوبت ها و در پایان نوبت سوم (2 دقیقه غوطه وری و 2 دقیقه استراحت)، موش های گروه های 3 و 4 به ترتیب درون استخر آبی با دمای ˚C 27 و ˚C 14 قرار می گرفتند. این روند، 3 روز در هفته و طی 8 هفته تکرار شد. خون گیری (به میزان 5/1 سی سی) به دنبال 14-12 ساعت ناشتایی شبانه و 24 ساعت پس از آخرین جلسه فعالیت مقاومتی از ورید دمی انجام شد و مقادیر eHSP70 با استفاده از روش الایزا سنجیده شد. داده ها با استفاده از روش آنوای یک طرفه و در سطح معنی داری 05/0 تحلیل شد. یافته ها: نتایج  حاکی از کاهش eHSP70 در هر سه گروه تجربی نسبت به گروه کنترل بود، هر چند این کاهش در گروه تمرین مقاومتی (0/006≥P) و تمرین مقاومتی و غوطه وری در آب سرد (0/013≥P)، معنی دار بود. بحث و نتیجه گیری: براساس یافته ها استفاده از غوطه وری در آب با دمای 27 درجه سانتی گراد به هنگام فعالیت مقاومتی یا پس از آن، از کاهش محتوای پلاسمایی HSP70 ممانعت می نماید که در صورت تعمیم یافتن به مطالعات انسانی آینده، می توان استفاده از غوطه وری در آب با دمای 27 درجه سانتی گراد را به ورزشکاران رشته-هایی همچون کشتی و وزنه برداری که ماهیت قدرتی داشته و به محتوای پروتئینی عضلات نیاز بیشتری دارند، به منظور پاسخ های محافظتی بیشتر، پیشنهاد نمود.   

Effect of water immersion during resistance exercise on plasma content of heat shock protein 70 (eHSP70) after 8-weeks resistance training in male rats

Purpose: Today, cold Water Immersion has developed among athletes for recovery speed, of course this method decreased body temperature and so HSP < sub>70 response to exercise is limited. Thus this study will determine the effect of Water Immersion during resistance exercise on plasma content of heat shock protein 70 (eHSP < sub>70) after 8-weeks resistance training in male rats.Methods: In all, 32 male Sprague-Dawley rats (8-weeks) were assigned randomly to 1- control (CON; n=8, 228.5±8.19), 2- resistance exercise (RT; n=8, 217.26±6.5), 3- Resistance exercise+ Moderate Water Immersion (RT+MWI; n=8, 225.12±5.55) and 4- Resistance exercise+ Cold Water Immersion (RT+CWI; n=8, 226.45± 9.5) groups. The resistance training consisted of climbing (5 reps/3 sets) a ladder (120 cm) carrying load (equal to a percent of body weight) suspended from the tail. At rest interval between sets and at last set (2 minute immersion+ 2 minute Rest), rats in 3 and 4 groups, immersed within container consisted water with 27˚C and 14˚C respectively. This process repeated 3-times a day during 8 weeks. Immediately after euthanasia (24 h after final training session) blood (1.5 cc) was collected via tail vein and plasma samples were separated after allowing blood to clot on ice. Plasma was stored frozen at -80°C for analysis. The data was analyzed with One-Way ANOWA method at 0.05 level of significance and plasma eHSP < sub>70 levels evaluated with ELISA method.Results: Results showed that eHSP < sub>70 level decreased in experimental groups rather than Control, although in RT group (P≤0.006) and RT+CWI group (P≤0.013) was significantly.Conclusion: Based on findings of the present study, MWI (27 °C) during resistance exercise or sbusequently, impeded eHSP70 decremental content. If the findings of this study could be generalized to future studies on human participants, MWI (27 °C) could be suggested for athletes in fields such a wrestling and weightlifting (with strength quality and a need to increase muscular protein content).

تبلیغات