ارائه مدل تجارت عادلانه در جهت دستیابی به مزیت رقابتی شرکت های صادرکننده صنایع غذایی (مقاله علمی وزارت علوم)
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
آرشیو
چکیده
دنبال نمودن روش های عادلانه جهت حفظ منابع طبیعی در صنایع حساس و حیاتی همچون مواد غذایی لازمه ایجاد نظام تولیدی، توزیعی و مصرفی پایدار در همه ملل و جوامع می باشد. لذا شناخت تجارت عادلانه و استفاده کاربردی از آن مستلزم انجام مطالعات علمی و دانشگاهی است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف ارائه مدل تجارت عادلانه در جهت دستیابی به مزیت رقابتی شرکت های صادرکننده صنایع غذایی صورت پذیرفته است. پژوهش حاضر از نوع کیفی و اکتشافی بوده و روش پژوهش پدیدارشناسی می باشد. ابزار استفاده شده برای گردآوری داده ها، مصاحبه بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان آگاه در خصوص تجارت عادلانه و بازاریابی بین الملل می باشند. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری نظری تا رسیدن به اشباع نظری استفاده شده و در مجموع 13 نفر مورد مصاحبه قرار گرفتند. براساس یافته های پژوهش 20 مقوله برای مدل تجارت عادلانه در جهت دستیابی به مزیت رقابتی در بازاریابی بین الملل شرکت های فعال حوزه صادرات صنایع غذایی شناسایی شدند. نتایج نشان دادند که عوامل شناسایی شده عبارتند از فرصت سازی عادلانه، اجرای واقعی فعالیت های عادلانه، اطلاع رسانی و پاسخگویی عادلانه، رشد و توسعه پایدار عادلانه، مزیت رقابتی عادلانه، مسئولیت پذیری اجتماعی عادلانه، محصولات کشاورزی و غذایی عادلانه، پذیرش عادلانه در کشورهای پیشرفته، اشتغال عادلانه، توسعه فرهنگ عادلانه، مشتری مداری عادلانه، استانداردها و قوانین عادلانه، اطلاع رسانی عادلانه، ایجاد زنجیره تجاری عادلانه، امنیت گرایی عادلانه، قیمت گذاری عادلانه، حکمرانی عادلانه، برندسازی ملی عادلانه، آگاهی و شناخت صادراتی عادلانه و کیفیت گرایی عادلانه می باشند.Investigating the Relationship between Managerial Personality Characteristics and Dividend Policy
Following fair methods to preserve natural resources in sensitive and vital industries such as food is necessary to create a sustainable production, distribution and consumption system in all nations and societies. Therefore, knowing fair trade and its practical use requires scientific and academic studies. Therefore, the current research was carried out with the aim of presenting a fair trade model in order to achieve the competitive advantage of food industry exporting companies. The current research is qualitative and exploratory and the research method is phenomenology. The tool used to collect data was interview. The statistical population of the research includes knowledgeable experts about fair trade and international marketing. For sampling, the theoretical sampling method was used until theoretical saturation was reached and a total of 13 people were interviewed. Based on the findings of the research, 20 categories were identified for the fair trade model in order to achieve a competitive advantage in the international marketing of active companies in the field of food industry export. The results showed that the identified factors include fair opportunity creation, actual implementation of fair activities, fair reporting and accountability, fair sustainable growth and development, fair competitive advantage, fair social responsibility, fair agricultural and food products, fair acceptance in developed countries, fair employment. , fair culture development, fair customer orientation, fair standards and laws, fair information, fair trade chain creation, fair securitization, fair pricing, fair governance, fair national branding, fair export awareness and recognition, and fair quality.