چکیده

بیماری همه گیر کرونا به میزان قابل توجهی زندگی افراد را تغییر داده و پیامدهای منفی برای کل جهان داشته است، اما یکی از گروه هایی که احتمالاً بیشتر تحت تأثیر قرارگرفته اند، مبتلایان به اختلالات خوردن هستند. از این رو این مطالعه باهدف بررسی اختلالات تغذیه ای در مردان و زنان جوان ورزشکار و غیر ورزشکار در طول پاندمی کرونا انجام گرفته است. دامنه سنی شرکت کنندگان 20 تا 35 سال و میانگین و انحراف معیار سن 35/4±11/27 بود. طرح پژوهش حاضر توصیفی مقطعی است. نمونه این پژوهش را 500 نفر تشکیل دادند، شرکت کنندگان به 4 گروه 125 نفری شامل مردان جوان ورزشکار، زنان جوان ورزشکار، مردان جوان غیر ورزشکار و زنان جوان غیر ورزشکار تقسیم شدند، که به صورت خوشه ای انتخاب و در پژوهش شرکت داده شدند. جهت اجرای پژوهش از پرسشنامه نگرش به خوردن (EAT-26) استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده آزمون های آماری خی-دو و تحلیل واریانس تک عاملی انجام گرفت. کلیه محاسبات آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام شد. در زمان پاندمی کرونا بین زنان و مردان و بی اشتهایی و پراشتهایی عصبی اختلاف معنی دار وجود دارد و زنان بی اشتهایی و پراشتهایی عصبی بیشتری نسبت به مردان دارند (p<0.05). یافته ها نشان داد که بین زنان و مردان و خوردن افراطی یا پرخوری اختلاف معناداری وجود دارد و مردان اختلال خوردن افراطی یا پرخوری بیشتری نسبت به زنان دارند (p<0.05). درمجموع، با توجه به پژوهش حاضر می توان نتیجه گیری کرد که این بیماری باعث تشدید اختلالات خوردن در افراد مستعد و همچنین موجب افزایش اختلالات خوردن در افراد سالم بدون اختلال می شود، بنابراین باید تدابیری از سوی دست اندرکاران اتخاذ شود که سبب جلوگیری از اختلال خوردن در احاد مردم جامعه شود.

Survey of Nutritional Disorders in Young Male and Female Athletes and NonAthletes During the Corona Pandemic

The global outbreak of the coronavirus pandemic has had far-reaching repercussions and substantial disruptions to individuals' daily routines. However, among the populations most adversely affected are those afflicted with eating disorders. Hence, this research was undertaken amid the Corona pandemic to examine nutritional disorders among young males and females, including athletes and non-athletes. The participants' ages varied from 20 to 35 years; the mean and standard deviation of the age was 27.11±4.35. The present study employs a descriptive cross-sectional design. The research cohort comprised 500 individuals. The participants were categorized into four groups including young men athletes, young women athletes, young men non-athletes and young women non-athletes, each consisting of 125 individuals. These groups were chosen as clusters and engaged in the study. The study was conducted utilizing the Eating Attitude Questionnaire (EAT-26). In order to analyze the data statistically, chi-square tests and one-factor analysis of variance were implemented. All statistical computations were performed utilizing SPSS version 22. A notable disparity exists between males and females in terms of (AN) and (BN) during the coronavirus pandemic; females possess a greater quantity of (AN) and (BN) than males (P
Anorexia Nervosa, Binge Eating Disorder, Bulimia Nervosa, Corona Pandemic, Eating Disorders

تبلیغات