آرشیو

آرشیو شماره‌ها:
۶۱

چکیده

اهداف: مداخلات تغذیه ای و فعالیت ورزشی از راهبردهای اصلی مقابله ای و درمان چاقی است. پژوهش حاضر با هدف یافتن جنبه جدیدی از تأثیر تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) و روزه داری متناوب (ADF) بر مقادیر پروتئین های مرتبط با قهوه ای شدن بافت چربی احشایی رت های تحت تغذیه با رژیم غذایی پرچرب و پرکربوهیدرات (HFD+HC) انجام شد. مواد و روش ها: روش پژوهش حاضر از نوع تجربی، با طرح پس آزمون با کنترل بود. بدین منظور 40 سر رت نر اسپراگ داولی به طور تصادفی به پنج گروه هشت تایی تقسیم شدند: 1) رژیم غذایی استاندارد (ND)، 2) HFD+HC، 3) HFD+HC+HIIT، 4) HFD+HC+ADF و 5) HFD+HC+HIIT+ADF. رت های HIIT پنج روز در هفته و در هفت تناوب چهار دقیقه ای با90 85 درصد حداکثر سرعت (Smax) و تناوب های استراحتی دو دقیقه ای با 50 درصد Smax دویدند. ADF به صورت یک روز در میان انجام می شد. مقادیر پروتئین PGC-1α و UCP-1 بافت چربی با تکنیک وسترن بلات ارزیابی شد. از t مستقل، ANOVA و آزمون توکی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها: HFD+HC منجر به افزایش معنی دار وزن شد. مقادیر پروتئین های PGC-1α و UCP-1 در گروه HFD+HC کاهش معنی داری یافت (05/0p<). در گروه های HIIT، ADF و HIIT+ADF وزن کاهش معنی داری یافت. در گروه-های HIIT و HIIT+ADF مقادیر پروتئینی PGC-1α افزایش معنی داری یافت (05/0p<). با این حال، مقادیر پروتئینی UCP-1 تفاوت معنی داری بین گروه های مداخله نداشت (05/0p>). نتیجه گیری: HFD+HC منجر به افزایش وزن می شود. در مقابل، HIIT، ADF و به ویژه HIIT+ADF علاوه بر کاهش وزن منجر به افزایش مقادیر پروتئین PGC-1α می شود که احتمالاً با بیوژنز میتوکندریایی و افزایش لیپولیز همراه است.

The Impact of High-Intensity Interval Training Combined with Alternate Day Fasting on PGC-1α and UCP-1 Protein Levels in Visceral Adipose Tissue of Rats Fed with a High-Fat and High-Carbohydrate Diet

Objectives: Nutritional and exercise training interventions are primary strategies for combating and treating obesity. This study aimed to investigate the effects of High-Intensity Interval Training (HIIT) and Alternate Day Fasting (ADF) on the protein levels related to the browning of visceral adipose tissue in rats fed with a high-fat and high-carbohydrate diet (HFD+HC). Materials and Methods: This experimental research employed a post-test design with a control group. Forty male Sprague-Dawley rats were randomly divided into five groups of eight: 1) Normal Diet (ND), 2) HFD+HC, 3) HFD+HC+HIIT, 4) HFD+HC+ADF, and 5) HFD+HC+HIIT+ADF. The HIIT group ran five days a week for seven four-minute intervals at 85-90% of their maximum speed (Smax), with two-minute rest intervals at 50% Smax. ADF was conducted every other day. Protein levels of PGC-1α and UCP-1 in adipose tissue was evaluated using Western blot analysis. Data analysis employed independent t-tests, ANOVA, and the Tukey post hoc test. Results: The HFD+HC group showed a significant increase in body weight. Protein levels of PGC-1α and UCP-1 significantly decreased in the HFD+HC group (p<0.05). In the HIIT, ADF, and HIIT+ADF groups, a significant weight loss was observed. In the HIIT and HIIT+ADF groups, PGC-1α levels significantly increased (p<0.05). However, there were no significant differences in UCP-1 levels across the intervention groups (p>0.05). Conclusion: In summary, HFD+HC leads to weight gain. Conversely, HIIT, ADF, and especially HIIT+ADF, not only reduce weight but also increase PGC-1α protein levels, likely linked to mitochondrial biogenesis and enhanced lipolysis.

تبلیغات