آرشیو

آرشیو شماره‌ها:
۶۱

چکیده

اهداف: در این مطالعه اثر شدت های مختلف تمرین در شرایط هیپوکسی و نرم اکسی بر محتوای چربی کبد و عملکرد استقامتی رت ها مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: 48 رت نر نژاد ویستار با سن تقریبی پنج هفته به صورت تصادفی در گروه های رژیم غذایی نرمال (ND)، رژیم غذای پرچرب (HFD)، رژیم غذای پرچرب و تمرین تداومی با شدت متوسط (HFD-MICT)، رژیم غذای پرچرب و تمرین تداومی با شدت متوسط در شرایط هیپوکسی (HFD-HMICT)، رژیم غذای پرچرب و تمرین تناوبی با شدت بالا (HFD-HIIT)، رژیم غذای پرچرب و تمرین تناوبی با شدت بالا در شرایط هیپوکسی (HFD-HHIIT) قرار گرفتند. پس از تعیین حداکثر سرعت هوازی در شرایط نرم اکسی (ارتفاع معادل 50 متر) و هیپوکسی (ارتفاع معادل 3000 متر) تمرینات به مدت 12 هفته و 3 جلسه در هفته اجرا شدند. نتایج: وزن، محتوای چربی کبد و تعداد لکوسیت ها در گروه HFD نسبت به تمامی گروه ها بالاتر و عملکرد استقامتی پایین تر بود (05/0>p). کمترین میزان افزایش وزن و محتوای چربی و بالاترین عملکرد استقامتی در گروه های HIIT بود (05/0>p). عملکرد استقامتی در گروه های MICT نسبت به گروه-های HIIT کمتر بود. افزایش عملکرد هوازی در گروه های هیپوکسی مستقل از تغییرات RBC و HGB بود. MICT در هیپوکسی در مقایسه با نرم اکسی مزایای بیشتری را در کاهش محتوای چربی کبد به همراه نداشت. نتیجه گیری: افزایش عملکرد استقامتی در گروه HFD-HHIIT مستقل از تغییرات فاکتورهای خونی مرتبط با ظرفیت انتقال اکسیژن بود. احتمالاً مداخله این تحقیق به دلیل قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض هیپوکسی تحریک کافی برای تغییرات خونی را القا نمی کند.

The effect of different exercise intensities in hypoxia and normoxia conditions on liver fat content, blood cells, and endurance performance of male rats under high-fat diet

Objective:: This study investigated the effect of different exercise intensities in hypoxia and normoxia on liver fat content and endurance performance of rats. Methods & Materials: 48 male Wistar rats (5 weeks) were randomly divided into groups of normal diet (ND), high-fat diet (HFD), high-fat diet and moderate-intensity training (HFD-MICT), high-fat diet and hypoxia moderate-intensity training. (HFD-HMICT), high-fat diet and high-intensity interval training (HFD-HIIT), high-fat diet and hypoxia high-intensity interval training (HFD-HHIIT). After determining the maximum aerobic velocity, the exercises were performed for 12 weeks and three sessions per week in normoxia (altitude ̴of 50 m) and hypoxia-hypobaric (altitude ̴ 3000 m). Results: The results showed that weight, liver fat content, and leukocyte number were higher in the HFD group, and endurance performance was lower than in all groups (p<0.05). The lowest rate of weight gain and fat content and the highest endurance performance were in the high-intensity interval training groups (p<0.05). There was no significant difference between HFD-HHIIT and HFD-HIIT groups. Endurance performance in MICT groups was lower than in HIIT groups. The increase in aerobic performance under hypoxic conditions was independent of RBC and HGB changes. Conclusions: MICT in hypoxia did not bring additional benefits in reducing liver fat content compared to normoxia. The increase in endurance performance in the HFD-HHIIT group is independent of changes in blood factors related to oxygen transport capacity; probably, the intervention of this research does not induce sufficient stimulation for blood changes due to short-term exposure to hypoxia.

تبلیغات