آرشیو

آرشیو شماره ها:
۳۱

چکیده

مقدمه و هدف: چاقی وضعیتی است که با اختلال در هموستاز شاخص های التهابی شناخته شده است، لذا هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی تأثیر هشت هفته تمرین ترکیبی استقامتی- مقاومتی توام با مکمل یاری سیر بر سطوح سرمی hs-CRP، IL-6 و IL-10 در پسران غیرفعال دارای اضاقه وزن بود.مواد و روش ها: این مطالعه بر روی 46 پسر سالم غیرفعال داوطلب (سن: 1.88±19.51 سال، وزن: 7.07±77.05 کیلوگرم، قد: 6.53±164.25 سانتی متر) انجام شد که به طور تصادفی در 4 گروه تمرین- دارونما، مکمل، و مکمل- تمرین در نهایت دارونما تقسیم شدند. گروه های مصرف کننده مکمل، روزانه 250 میلی گرم سیر مصرف کردند. گروه های تمرین نیز هفته ای سه جلسه به مدت 8 هفته تمرینات ترکیبی را اجرا نمودند. سطوح سرمی hs-CRP، IL-6 وIL-10  با استفاده از کیت های الایزا اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون تی همبسته و آنکووا تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری کمتر از 0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: در بررسی سطوح پس آزمون بین گروه ها بین سطوح اینترلوکین 10 تفاوت معنی داری وجود داشت (P=0.002, F=5.92) اما در غلظت های اینترلوکین-6 و hs-CRP تفاوت معنی داری یافت نشد (P=0.15, F=1.86؛ P=0.27, F=1.22). نتایج آزمون تعقیبی توکی نشان داد سطوح اینترلوکین 10 در گروه های تمرین - دارونما با دارونما (0.023=P) و مکمل با دارونما (0.003=P) بطور معنی داری متفاوت بودند؛ اما بین 3 گروه تمرین- دارونما، مکمل، و مکمل - تمرین تفاوت معنی داری در هیچ از یک متغیرهای مورد بررسی یافت نشد (P=0.078, F=2.72؛ P=0.15, F=1.86؛ P=0.27, F=1.22) (به ترتیب برای متغیرهای IL-10، IL-6 و hs-CRP).بحث و نتیجه گیری: بهبود شاخص های التهابی hs-CRP، IL-6 وIL-10 با انجام تمرینات ترکیبی به تنهایی یا به همراه مصرف مکمل سیر احتمالاً به ضرورت انجام تمرینات در مداخلات بهبود شاخص های التهابی منتخب اشاره می کند.

The effect of 8 weeks of combined endurance-resistance training with garlic supplement on the serum levels of hs-CRP, IL-6 and IL-10 in inactive overweight boys

Introduction and purpose: Obesity is a condition known to disrupt the homeostasis of inflammatory markers. Therefore, the purpose of the present study was to investigate the effect of 8 weeks of combined endurance-resistance training with garlic supplement on the serum levels of hs-CRP, IL-6 and IL-10 in inactive overweight boys.Materials and methods: This study was conducted on 46 healthy inactive volunteer male (mean age: 19.51±1.88 years, weight: 77.05±7.07 kg, height: (164.25 ± 6.53 cm) were randomly divided into 4 groups: training-placebo, supplement, training- supplement and placebo. The groups daily consumed 250 mg of garlic. The training groups also performed three sessions per week for 8 weeks. Serum levels of hs-CRP, IL-6 and IL-10 were measured using ELISA kits. Data were analyzed using correlated t-test and ANCOVA. The significant level was set at P<0.05.Results: In the examination of the post-test between the groups, there was a significant difference between interleukin 10 levels (P=0.002, F=5.92), but no significant difference was found in the concentrations of interleukin-6 and hs-CRP (P=0/15, F=1.86; P=0.27, F=1.22). The results of Tukey's post hoc test showed that interleukin 10 levels were significantly different in the training -placebo groups with placebo (P=0.023) and supplement with placebo (P=0.003). In examining the post-test levels between the 3 groups, no significant difference was found in any of the investigated variables (P= 0.078, F=2.72; P= 0.15, F=1.86; P=0.27, F=1.22) (IL-10, IL-6 and hs-CRP variables, respectively).Discussion and conclusion: The improvement of hs-CRP, IL-6 and IL-10 by performing combined training alone or with the consumption of garlic probably indicates the necessity of performing trainings in interventions to improve selected inflammatory indicators.

تبلیغات