اثر مصرف کافئین بر تغییرات ناشی فعالیت تناوبی اختصاصی در مقادیر لاکتات و غلظت FFA پلاسمای کشتی گیران جوان (مقاله علمی وزارت علوم)
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
آرشیو
چکیده
هدف: هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر مصرف مکمل کافئین بر اسید چرب آزاد (FFA) و لاکتات (LA) پلاسمای کشتی گیران جوان پس از فعالیت تناوبی اختصاصی بود. روش شناسی: نمونه آماری پژوهش، 24 نفر کشتی گیر با میانگین سنی 8/2±20 سال و وزن 88/7 ± 54/68 کیلوگرم بودند که به صورت داوطلبانه، بر اساس مصاحبه و پرسش نامه انتخاب و به صورت تصادفی به 3 گروه 8 نفره تقسیم شدند. آزمودنی ها در دو مرحله فعالیت تناوبی اختصاصی کشتی، بدون مصرف کافئین (پیش آزمون) و پس از مصرف کافئین (پس آزمون) شرکت نمودند. گروه اول فعالیت تناوبی اختصاصی خود را در 6 دقیقه، گروه دوم در دو وهله 6 دقیقه ای با یک ساعت استراحت بین هر وهله و گروه سوم در 3 وهله 6 دقیقه ای با یک ساعت استراحت بین هر وهله انجام دادند. خون گیری در دو مرحله (پیش آزمون و پس آزمون) و هر مرحله در سه نوبت (بلافاصله پس از 3 وهله انجام آزمون) انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و LSD در سطح معناداری 05/0≥ P تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: نتایج حاصل نشان داد میزان FFA و لاکتات در گروه های 3 گانه، پس از مصرف کافئین در مقایسه با پیش آزمون (به غیر از تغییرات لاکتات در گروه اول) معنی دار نبود. نتیجه گیری: نتیجه پژوهش حاضر نشان می دهد که مصرف کافئین تأثیر چندانی در سطوح FFA و لاکتات پلاسما نداشته و نمی تواند تغییرات قابل توجهی در فرآورده های متابولیکی پس از فعالیت تناوبی اختصاصی کشتی گیران ایجاد نماید.Effect of caffeine ingestion in resultant changes of specific interval exercise on blood lactate and FFA in young wrestlers
Purpose: The purpose of this research was to study the effect of caffeine supplement ingestion on Free Fatty Acid (FFA) and lactate (LA) in young wrestlers after specific interval exercise.
Methods: 24 wrestlers were selected with the averages of age (20 ±2.8 yrs), weight (68.54±7.88 kg) through questionnaire and interview and were randomly divided into 3 groups each having 8 members. Subjects participated in a two-phase specific interval activity protocol (before and after caffeine ingestion) with 48 h rest between them. The first group performed specific interval activity in 6 minute, but the second group performed two phases of specific interval activity in 6 minute with an hour active recovery between them. The third group performed the same activity in three phases. Blood samples were taken in two phases (before and after caffeine ingestion), each phase in three steps (immediately after three phases of test). The data were analyzed through one way ANOVA and LS in significant level P≥ 0.05.
Results: Results showed non-significant increase in FFA and blood lactate in the three groups with the exception of lactate changes in the first group as compared to the pre-test.
Conclusion: According to the results of this study, it could be concluded that caffeine supplement can not affect FFA, lactate and metabolisms in wrestlers. Therefore, caffeine can not increase fat lipolize and can not affect lactate accumulation in wrestlers