تاثیر تمرین ورزشی با شدت متوسط بر میزان اشتها و مقادیر گرلین آسیل دار و لپتین در زنان چاق تمرین نکرده (مقاله علمی وزارت علوم)
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
آرشیو
چکیده
مقدمه و هدف: اشتها از موارد تاثیرگذار بر همئوستاز انرژی است که تنظیم آن نقش مهمی در کنترل تعادل انرژی بازی می کند. هدف این پژوهش بررسی تاثیر تمرین ورزشی با شدت متوسط بر میزان اشتها و مقادیر گرلین آسیل دار و لپتین در زنان چاق تمرین نکرده بود. روش شناسی: روش انجام تحقیق به صورت نیمه تجربی بود. 25 آزمودنی به صورت تصادفی در دو گروه شدت متوسط (15 نفر) و گروه کنترل (10 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی ها برنامه تمرینات دویدن را س ه جلسه در هفت ه به مدت شش هفته و با شدت 76-64 درصد حداکثر ضربان قلب انجام دادند. دو مرحله خون گیری در حالت ناشتا انجام شد و پرسش نامه ی اشتها تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس اندازه های تکراری نوع دو استفاده شد. یافته ها: درصد چربی (53/0=P ) و وزن بدن (48/0=P ) پس از تمرینات ورزشی تغییر معناداری نداشت، ولی توان هوازی پس از تمرینات ورزشی افزایش معناداری داشت (03/0=P ). تمرینات ورزشی با شدت مت وسط بر مقادیر لپتین (93/0=P ) و گرلی ن آسیل دار پلاسما (86/0=P ) اثر معناداری نداشت. به علاوه، تفاوت معناداری در احساس اشتها (76/0=P ) و کالری دریافتی روزانه (58/0=P ) بین دو گروه وجود نداشت. بحث و نتیجه گیری: عدم ایجاد تعادل منفی چشمگیر انرژی طی پروتکل پژوهش و در نتیجه عدم کاهش وزن قابل ملاحظه، سب ب شده پاسخ های جبرانی اشتها ایجاد نشود. به نظر می رسد برای تغییر اشتها و هورمون های مرتبط، مدت تمرین ورزشی باید بیشتر باشد تا تعادل منفی ایجاد شود.Effects of moderate intensity exercise training on appetite, acylated ghrelin and leptin levels in obese and untrained women
Introduction: Appetite affected energy homeostasis, it play an important role in control and regulation of energy balance. The purpose of this study was to investigate the effect of moderate intensity exercise training on appetite, acylated ghrelin and leptin levels in obese and untrained women.
Methods: The research method was semi-experimental. The sample group was made of 25 subjects randomly assigned into two groups: high moderate exercise (15 subjects) and control (10 subjects). The blood sample test was taken in two stages of rest and before breakfast and an appetite questionnaire was completed. Running exercise program including three sessions a week for six weeks with 64-76% of maximum heart rate. 2-way ANOVA with repeated measures was used to analysis the data.
Results: The results showed that fat percentage (P=0.53) and body weight (P=0.48) after exercise did not change significantly, but maximum oxygen consumption was significantly increased after exercise (P=0.03). Moderate intensity exercise did not have a significant effect on leptin (P=0.93) and plasma acylated ghrelin (P=0.86). Besides, there was not a significant difference in appetite (P=0.76) and daily calorie intake (P=0.58) between two groups.
Conclusion: The lack of significant negative energy balance in the research protocol, resulting in no significant weight loss, did not create compensatory responses of appetite. It seems that the duration of exercise should be increased to change the appetite and related hormones, in order to create a negative balance.