آرشیو

آرشیو شماره ها:
۳۰

چکیده

مقدمه وهدف: امروزه استفاده از مکمل های گیاهی جهت جلوگیری از تولید رادیکال های آزاد بیشتر رواج شده است. هدف از مطالعه حاضر، تأثیر مکمل سازی کوتاه مدت سیر بر آسیب لیپیدی پس از فعالیت ورزشی وامانده سازدر مردان غیر ورزشکار بود. روش شناسی: 20 مرد غیر ورزشکار با میانگین و انحراف استاندارد سنی: 35/1±05/21 سال، وزن: 30/7±15/67 کیلوگرم، قد: 92/6±20/179 سانتی متر و شاخص توده بدنی 95/2±02/22 کیلوگرم بر متر مربع در قالب یک طرح نیمه تجربی- دوسویه کور، به صورت تصادفی در دو گروه دریافت کننده قرص سیر و شبه دارو(قرص سیر 500 میلی گرمی یا دکستروز به مدت 14 روز ) قرار گرفتند. همه ی آزمودنی ها پس از مکمل دهی، آزمون وامانده ساز بروس را انجام دادند. نمونه های خونی طی سه مرحله( قبل و بعد از مکمل دهی وپس از فعالیت ورزشی) جهت اندازه گیری میزان پلاسمایی مالون دی آلدئیدگرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر وآزمون تعقیبی بونفرونی وآزمون تی مستقل در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که اثر مراحل اندازه گیری در گروه سیر(175/0 = p و 923/1 = F) معنی دارنبود، اما در گروه کنترل (001/0 =p و 321/60 = F) تفاوت معنی داری مشاهده شد که نتایج آزمون تعقیبی نشان دهنده تفاوت معنی دار بین مرحله 2 و 3 (قیل و بعد از فعالیت ورزشی وامانده ساز) در گروه کنترل می باشد. بنابراین مکمل سازی کوتاه مدت سیر برشاخص پلاسمایی مالون دی آلدئید در حالت پایه هیچ گونه تاثیری نگذاشت. ولی این مکمل سازی توانست از افزایش مالون دی آلدئید پس از انجام فعالیت ورزشی وامانده ساز بکاهد. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق می توان از مکمل سازی سیر برای کاهش آسیب های اکسایشی ناشی از فعالیت های ورزشی شدید استفاده کرد. با این وجود با توجه به مطالعات اندک صورت گرفته در این زمینه، نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.

Effect of short-term garlic supplementation on lipid damage after exhaustive exercise in non-athlete men

Introduction and purpose: Nowadays the use of herbal supplements to prevent free radicals has become more prevalent .This study was performed to determine the effect of short-term garlic supplementation on lipid peroxidation after exhaustive exercise in non-athlete men. Materials and Methods: Twenty male non-athletes (aged 21.05±1.35 years, weight 67.15±7.30 kg and height 179.2±6.92 cm and BMI 22.02±2.95 kg/m2) were assigned to two equal supplement and placebo groups in a randomized and double-blind design (500mg/day garlic or dextrose for 14 days). After supplementation, all participants participated in Bruce test. The blood samples were taken in three phases (before and after the supplementation and after the exercise). The data (Mean ± SD) were analyzed by repeated measure ANOVA, Bunferoni and independent t-test (P≤0.05). Results: The results showed that the effect of measurement stages was not significant for the garlic group (F=1.923 p =.175). However, a significant difference was observed for the control group (F=60.321 p=0.000). The result of Post Hoc test indicated that there was a significant difference between stage 2 and stage 3 of the experiment. Therefore, it was found that short term garlic supplementation did not have any effect on basal MDA index in plasma. But this supplementation could reduce pos- exercise MDA increase. Discussion and Conclusion: Results of the study indicate that garlic supplementation can reduce lipid damage due to severe physical exercise. However, since few studies have been conducted in this area, more research is needed.

تبلیغات