پژوهش های پیشرفت و تعالی

پژوهش های پیشرفت و تعالی

پژوهش های پیشرفت و تعالی دوره 5 تابستان 1401 شماره 2

مقالات

۱.

بررسی تاثیر سبک رهبری استبدادی بر خلاقیت کارکنان با تاثیر میانجی ترس و سکوت دفاعی و تاثیر تعدیلگری سرمایه روانشناختی

کلیدواژه‌ها: سبک رهبری استبدادی خلاقیت کارکنان ترس کارکنان سکوت دفاعی سرمایه روان شناختی

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۰۷
در این پژوهش به بررسی تاثیر سبک رهبری استبدادی بر خلاقیت کارکنان با نقش میانجی ترس و سکوت دفاعی و نقش تعدیلگری سرمایه روان شناختی در شعب بانک شهر تهران پرداخته شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل 310 نفر از کارکنان شعب بانک شهر در سطح شهر تهران می باشد که طبق فرمول کوکران انتخاب شده اند. لازم به ذکر است که روش نمونه گیری ابتدا چند مرحله ای بوده و سپس از میان مناطق سه گانه، از طریق نمونه گیری ساده به توزیع پرسشنامه تحقیق اقدام شده است. داده ها این پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای و پرسشنامه گردآوری شده اند. پرسشنامه مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه استاندارد گو و همکاران در سال 2019 تدوین شده است و روایی و پایایی آن از طریق آزمون های مربوطه برآورد شده است. داده های این پژوهش به کمک نرم افزار LISREL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. نتایج تحقیق نشان داد سرمایه روان شناختی نقش تعدیلگری، ترس کارکنان و سکوت دفاعی کارکنان نقش میانجی در تاثیر رهبری استبدادی بر خلاقیت کارکنان دارند. هم چنین رهبری استبدادی بر خلاقیت، ترس کارکنان و سکوت کارکنان تاثیر مثبت دارد. ترس کارکنان و سکوت دفاعی نیز بر خلاقیت کارکنان تاثیر مثبت دارند.
۲.

نقش و جایگاه مدیریت دانش و فناوری اطلاعات در مدیریت ریسک پروژه در شرکت کاسپین

کلیدواژه‌ها: مدیریت دانش فناوری اطلاعات مدیریت ریسک پروژه

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۵۴ تعداد دانلود : ۹۹
در عصر فناوری اطلاعات در دنیای پیچیده امروز هرجا سخن از پروژه های فناوری اطلاعات است،ریسک جزءِ جدایی ناپذیر آن است.احتمال شکست آنها همیشه بالا بوده است و در محیطهای متلاطم که سازمانها با تهدیداتی برای بقاء و عملکرد موفق مواجهند،رویکردهای مبتنی بر مدیریت ریسک میتواند در بسیاری موارد اثربخش باشد.مدیریت دانش به عنوان ساز و کار اعمال فرآیندهایی در سطح فردی،گروهی و سازمانی جهت ایجاد شرایطی که دانش و اطلاعات بتواند در زمان مناسب در اختیار افراد قرار بگیرد جایگاه مهمی در مدیریت ریسک پروژه دارد.دراین زمینه،هدف این مقاله ارائه چارچوبی برای مدیریت ریسک مبتنی برمدیریت دانش را در پروژه های فناوری اطلاعات درشرکت کاسپین تبیین کند.این تحقیق از نظر هدف کاربردی،و از لحاظ بعد طبقه بندی اهداف جزء روش توصیفی و از لحاظ ماهیت موضوع پژوهش جزء کمی قرار داردجامعه آماری این پژوهش، مدیران ونخبگان مدیریت ریسک در شرکت کاسپین است، نمونه آماری با روش نمونه گیری تصادفی ساده داده های مورد نیاز جمع آوری شد.در نهایت 120 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه بود.روش تجزیه و تحلیل به دو صورت توصیفی و استنباطی که در قسمت توصیفی با استفاده از نمودار، درصدها، میانگین و انحراف استاندارد و همچنین در قسمت استنباطی جهت تحلیل دادهها از رگرسیون خطی ساده و برای بررسی بررسی رابطه بین متغیرها از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است.نتایج نشان می دهد مدیریت دانش بر مدیریت ریسک پروژه در پروژه های شرکت کاسپین دارای تأثیر مستقیم،مثبت و معناداری می باشد .
۳.

نقش مدیریت سود واقعی بر رابطه بین میزان افشا و عملکرد مالی با تاکید بر استقلال هیئت مدیره شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

کلیدواژه‌ها: مدیریت سود واقعی افشا عملکرد مالی استقلال هیئت مدیره

حوزه های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۲۰ تعداد دانلود : ۹۱
در این پژوهش به بررسی رابطه معناداری بین سطح افشا با بازده دارایی و بازده حقوق صاحبان سهام عادی و بازده دارایی و بازده حقوق صاحبان سهام تعدیل شده پرداخته شده است. همچنین به تبیین تاثیر استقلال هیئت مدیره روی رابطه بین سطح افشا و بازده دارایی ها و بازده حقوق صاحبان سهام عادی و تعدیل شده اقدام شده است. برای تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش، داده های 80 شرکت از صنایع پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در دوره زمانی 6 ساله بین بازه زمانی 1395 الی 1400 مورد بررسی قرار گرفته اند (بر اساس نوع داده های پانلی تعداد مشاهدات 480 سال/ شرکت بوده است). محقق برای جواب به سوال اصلی و به دنبال رسیدن به اهداف، به تفسیر یافته ها پرداخته ، سپس در مورد آزمون فرضیه ها با استفاده از مدل های رگرسیون چندمتغیره مبتنی بر داده های پانلی به قضاوت و تصریح مدل پرداخته است. در ادامه پس از توصیف آماری داده ها، به بررسی نرمال بودن متغیرها، تعیین نوع الگوهای رگرسیونی مدل ها، بررسی پیش فرض های رگرسیون و سپس به تخمین مدل های فرضیه ها پرداخته شده است. یافته ها حاکی از این است که بین سطح افشا و بازده دارایی و بازده حقوق صاحبان سهام عادی و بازده دارایی و بازده حقوق صاحبان سهام تعدیل شده رابطه معناداری وجود ندارد. همچنیناستقلال هیئت مدیره نمی تواند در رابطه میان سطح افشا و بازده حقوق صاحبان سهام تعدیل شده نقش تعدیل گری ایفا نماید.